Tags Posts tagged with "Mondiala"

Mondiala

Marţi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, membrii Federaţiei Sanitas din România pichetează Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii.

Protestul are loc între orele 10.00-12.00, pentru a atrage atenţia asupra marilor probleme din sistemul sa­nitar românesc şi în semn de nemulţumire faţă de autorităţile care au făcut foarte puţine pentru sistemul de sănătate în ultimii ani.

Vineri, 27 martie 2015, la Alba Iulia va fi marcată Ziua Mondială a Teatrului şi Ziua Mondială a Poeziei.

Evenimentul are loc la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, cu începere de la ora 12.00.

Cu acest prilej vor avea loc un recital de poezie, scenete, un recital de muzică folk, susținute de elevii ai trei şcoli (Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia), o paradă a măștilor, marionetelor și costumelor confecționate de elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia.

Teatrul Prichindel Alba Iulia se pregăteşte de sărbătoare: sub egida Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret și a Uniunii Internaționale de Teatru de Păpuși și Marionete, vineri, 20 martie 2015, la Teatrul Prichindel va avea loc o sărbătoare a teatrului prilejuită de două evenimente oficiale: Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret și totodată Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor.

„Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante”, spune Ioana Bogățan, managerul teatrului albaiulian.

De la ora 10.00 va fi prezentat spectacolul Cine va păzi clopoţeii, având regia semnată de Teodora Popa, urmând apoi vernisajul unei expoziții de păpuși. Spectatorii au astfel ocazia de a lua pulsul teatrului, pot vorbi cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

Începând cu ora 17.00, în parteneriat cu Asociţia Alba-Manche Împreună (AMI) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul „Femeile savante” de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

Notă: evenimentele zilei de 20 martie sunt gratuite.

De Ziua Mondială a Turismului, sâmbătă, 27 septembrie 2014, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia de amenajare a teritoriului şi urbanism, în parteneriat cu Centrul de Cultură Augustin „Bena Alba” organizează Gala de premiere a Concursului de arhitectură „Amenajare Camping”.

Cu acest prilej va avea loc lansarea cărţii „Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba”.

Ambele evenimente vor avea loc la Galeriile Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia, începând cu orele 12.30.

Concursul „Amenajare Camping” este un concurs de proiecte pentru arhitecţi şi urbanişti, dar şi pentru studenţi – concursul a vizat amenajarea campingurilor din Luncile Prigoanei, comuna Şugag şi din comuna Rimetea. Prin concurs s-a urmărit conştientizarea administraţiilor locale, a comunităţilor locale şi a profesioniştilor din domeniul arhitecturii şi urbanismului asupra necesităţii de a păstra identitatea acestor locuri, arătând că se poate face dezvoltare în armonie cu natura şi cu tradiţiile locale – ne anunţă Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Cartea „Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba” este semnat de inginerul Alexandru Borza, fiul renumitului academician Alexandru Borza. Volumul reprezintă un istoric al dezvoltării turismului cultural pe meleagurile judeţului Alba aducând în atenţia publică trasee culturale importante şi patrimoniul material şi imaterial aflat de-a lungul acestor trasee. Ediţia este ingrijită şi actualizată de către prof. univ. dr. Nicolae Lupu de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

*Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. Scopul celebrării Zilei Mondiale a Turismului este de a determina comunitatea internaţională să conştientizeze importanţa turismului şi valorilor pe care acesta le poartă – cele culturale, sociale, politice şi economice. Tema din acest an este „Turismul şi dezvoltarea comunităţii” – după cum ne anunţă prof. Daniela Floroian.

În perioada 27-30 iulie 2014 asociaţia Gold Coast Australia a găzduit Conferinţa Mondială a Caselor de Ajutor Reciproc membre WOCCU.

La eveniment au fost prezenţi 1.882 de participanți din 48 de țări, este vorba de oameni dedicaţi întrajutorării membrilor, de a învăța bune practici unii de la ceilalţi şi de a dobândi noi cunoştinţe în IT, management și advocacy.

Senatorul polonez Grzegorz Bierecki, președinte al WOCCU, a transmis un mesaj care poate fi sintetizat în câteva cuvinte: „Oamenii ajută oameni!”

România a fost prezentă prin Federaţia Caselor de Ajutor Reciproc din România (FEDCAR), singura din ţara noastră – membră a Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit (WOCCU), federaţie din care face parte şi CAR Credit Teiuş.

Delegaţia română a participat la sesiunile generale, întâlniri cu reprezentanţi din alte ţări şi de asemenea au vizitat Queenslanders Credit Union din Brisbane, Australia.

 

Miercuri, 28 mai 2014, Asociaţia SM Speromax Alba împreună cu Tinerii SmArt marchează la Alba Iulia Ziua Mondială a Persoanelor Diagnosticate cu Scleroză Multiplă.

În urmă cu câteva zile, pe 24 mai, Asociaţia SM Speromax Alba a găzduit la Alba Iulia un alt eveniment: este vorba de Ştafeta Ciclistă SM 2014 care a parcurs un traseu naţional prin mai multe oraşe din ţară, traseu care se va încheia pe 28 mai la Bucureşti.

Programul zilei:

10.00-20.00 Stand produse Hand-Made – Parcul din faţa Catedralei Ortodoxe-B-dul Transilvaniei

12.00-13.00 Campanie de informare la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”

13.00 Flash Mob „Lanţ uman pentru SM” – Parcul din faţa Colegiul Economic

21.00 Fundiţa uriaşă din lumânări – Piaţa Custozza

22.00 Karaoke – Tabu Caffe, B-dul Transilvaniei

foto: www.facebook.com/ciprianmaricaofficial
foto: www.facebook.com/ciprianmaricaofficial
foto: www.facebook.com/ciprianmaricaofficial

Sediul FIFA de la Zurich a găzduit azi, 21 octombrie a.c., tragerea la sorţi a celor patru meciuri contând pentru play-off-ul european de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014 din Brazilia.

Echipa noastră naţională va juca împotriva Greciei, prima manşă urmând să aibă loc în Grecia.

Până pe 25 octombrie a.c., Federaţiile implicate vor trebui să anunţe locul şi ora de disputare a celor două manşe.

Celelalte duble: Portugalia – Suedia, Ucraina – Franţa şi Islanda – Croaţia.

foto: holidaysbee.com
foto: holidaysbee.com
foto: holidaysbee.com

În fiecare an, 27 septembrie înseamnă Ziua Mondială a Turismului, prilej cu care dorim să vă adresăm cele mai bune gânduri, urări și îndemnuri. Este o bucurie pentru noi ca, în această zi de celebrare a turismului, să avem posibilitatea de a vă transmite câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă, azi, turismul în județul Alba.

Cea mai bună definiție a turismului este, probabil, „marketing”, motiv pentru care și în anul 2013 am acordat o atenție specială promovării județului Alba. Vorbim despre o promovare care a presupus organizarea unor evenimente pe care le cunoașteți deja și care au făcut istorie. Amintim doar Târgul de Turism Rural de la Albac, Festivalul Cetăților Dacice, Festivalul „Dilema Veche” sau Festivalul de Folk „Ziua de Mâine”. De asemenea, am dorit o promovare activă prin mass-media, motiv pentru care le mulțumim tuturor colegilor din presa locală pentru efortul de a ne fi sprijinit constant.

În același timp, turismul în Alba înseamnă crearea infrastructurii de acces către destinații și încurajarea dezvoltării serviciilor dedicate publicului larg. Totodată, am dorit să-i cooptăm pe tineri (elevi și studenți) în acțiunile noastre, ca să înțeleagă cât de bine este să fii turist și, mai ales, practicant în turism. Cât despre proiectele turistice pe care le-am gândit și pe care vrem să le realizăm, amintim deschiderea Domeniului Schiabil – Valea Sebeșului, realizarea de ghiduri și hărți turistice, înființarea unui centru de informare turistică în cetatea Alba Iuliei, dezvoltarea turismului în zona Transalpinei și multe altele.

Cu ocazia acestei mari sărbători, vrem să mulțumim tuturor celor care au contribuit la bunul mers al turismului din județul nostru. Mă refer, aici, în mod special, la proprietarii de pensiuni, la agențiile de turism, la asociațiile de turism, la societățile comerciale și la instituții. Au venit cu idei, au sprijinit proiectele noastre și s-au făcut remarcați în cel bun mod posibil. Vă mulțumim și, cu ocazia sezonului de iarnă care bate la uși, vă urăm succes și cât mai mulți turiști!

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook