Tags Posts tagged with "Mihai Viteazul"

Mihai Viteazul

Astăzi la închiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia a fost prezent ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Acesta i-a premiat cei mai buni elevi de clasele IX-XII ai Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”.

Festivitatea de închidere a anului şcolar la Colegiul Militar Naţiona Mihai Viteazul a cuprins introducerea Drapelului de luptă al colegiului în formație și intonarea Imnului Național al României. acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 64-a, ce poartă denumirea onorifică ”Regele Ferdinand – 150”. La final, ministrul Mircea Dușa a dezvelit placa de onoare ”Școala Europeană 2015” ce se află la intrarea principală din instituția de învățământ.

Sâmbătă, 30 mai 2015, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” se va desfășura prima etapă a examenului de admitere în clasa a IX-a. Pentru ocuparea celor 120 de locuri (l00 băieți și 20 fete) vor concura 409 elevi de gimnaziu (302 băieți și 107 fete).

Astăzi, cei 409 candidați sunt așteptați în colegiu, până la ora 16:00, urmând ca mâine, începând cu ora 9:00, să susțină testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică, test la care trebuie să obțină minim nota 6,00 pentru a fi declarat admis. A doua etapă se va desfășura în data de 6 iulie, iar candidații admiși la testul grilă și la evaluarea națională, vor fi ierarhizați în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, în limita numărului de locuri, atât la fete cât și la băieți.

În Săptămâna Şcoala Altfel colegiul militar albaiulian a fost vizitat de a aproximativ 200 de elevi de gimnaziu din Alba Iulia (Școala gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala gimnazială „Avram Iancu”), de la şcolile din Meteș și Ampoița. De asemenea, colegiul a fost vizitat de tineri din Cluj-Napoca și Brașov. Curiozităţile vizitatorilor au primit răspunsuri din partea elevilor militari. De notat că unii elevi vizitatori sunt deja înscriși pentru admiterea în colegiul militar 2015.

Oaspeții au fost primiți și însoțiți pe tot parcursul vizitei de către elevii fruntași ai colegiului militar gazdă. Piesa de rezistență a vizitei e a fost atelierul de pregătire militară, coordonat de către căpitanul Lucian Rusu, unde au fost expuse elemente specifice orelor de instruire, tragere, pregătire militară generală – ne precizează Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

De asemenea, elevii colegiului militar albaiulian au participat la acțiuni de ecologizare, ambientare și comemorare. Astfel, în cadrul „Lunii plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie) două plutoane de elevi de clasa a X-a, însoțiți de către comandantul companiei, căpitan Lucian Rusu și profesorul diriginte Valer Macarie, au participat la campania de plantare a puieților din zona Ciugud, județul Alba, unde alături de o grupă de studenți din Orașul Marii Uniri au reușit să planteze aproximativ 1.000 de arbuști (gorun, frasin, paltin și salcâm).

Daniela Filimon ne anunţă că elevii din anul I de la Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au participat, miercuri, 8 aprilie, în Cimitirul Veteranilor din Alba Iulia, la o scurtă lecție de istorie, predată cu emoție de către domnul colonel (r) Papeși Eugen, președintele Asociațiie Veteranilor de Război, filiala Alba, care în curând va aniversa 80 de ani.

În aceste zile premergătoare Sărbătorii Paştelui ortodox, care este şi săptămâna „Şcoala Altfel”, mii de elevi şi preşcolari din ţară au sosit la Alba Iulia pentru a vizita obiectivele istorice.

Cele mai vizitate obiective de copii sunt Poarta a III-a a Cetăţii, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, Catedrala Ortodoxă, Catedrala Romano-Catolică „Sf. Mihail”, Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii.

Muzeul Naţional al Unirii se laudă în două zile cu 3.759 elevi care provin din București, Baia Mare, Bistrița, Orșova, Vatra Dornei, Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Craiova, Sibiu, Târgoviște, Pitești etc.

in cetate

copii in cetate

copii 2

În urmă cu câteva zile a avut loc Olimpiada interdisciplinară „Ştiințele pământului”.

Printre participanţi s-au numărat şi elevul sergent major Vlad Șchiopu din clasa a XII-a din Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, care a obținut, pentru al doilea an consecutiv, calificarea la etapa națională

Elevul este pregătit de profesorii Dorina Filipescu, Valer Macarie, Adela Tudor și Lucian Irimie.

De remarcat că elevul militar a reuşit şi calificarea la etapa națională a olimpiadei de fizică.

Interdisciplinaritatea științelor pământului (fizică, chimie, geografie și biologie) îl preocupă și pe elevul sergent Paul Cîrje, din clasa a XI-a, care a obținu premiul III la etapa județeană a olimpiade – ne anunţă Daniela Filimon, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Liceal „Mihai Viteazul”.

Noi reuşite pentru elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, de această dată la Fizică, materie de bacalaureat și de examen pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ superior. Dar, mai presus de acestea, este stilul de abordare al materiei, pasiunea ce se transmite de la o generație la alta prin intermediul profesorilor și prin reușita calificării la etapa națională a olimpiadei de fizică.

Recent elevul sergent major Vlad Șchiopu (pentru al treilea an consecutiv) și elevii caporal Tunaru Octavian și Gabriel Oprea s-au calificat în faza naţională a Olimpiadei de Fizică.

În ultimii 20 de ani, colegiul militar din Alba Iulia a avut cel puțin un reprezentant la etapa națională a Olimpiadei de fizică, sub îndrumarea profesoarei Gabriela-Dorina Filipescu.

La Centrul Militar Judeţean Alba a început procesul de întocmire a dosarelor de candidat pentru anul şcolar 2015-2016 (băieţi şi fete).

Acţiunea este realizată de Biroul Informare Recrutare din cadrul C.M.J. Alba, o structură militară a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară – ne anunţă Şeful Biroului Informare Recrutare, locotenent-colonel Cornel Oltean.

Numărul de locuri ce se scot la concurs în acest an sunt:

Pentru învăţământul militar liceal:
– Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri (din care 20 pentru fete)

Pentru învăţământul militar postliceal:
– Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti – 134 locuri (din care 9 pentru fete)
– Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc (BZ) – 105 locuri (din care 20 pentru fete)
– Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale Constanţa – 57 locuri (din care 6 pentru fete)

Pentru învăţământul militar universitar:
– Academia Forţelor Terestre Sibiu – 190 locuri (din care 27 pentru fete)
– Academia Forţelor Aeriene Braşov – 78 locuri (din care 14 pentru fete)
– Academia Navală Constanţa – 37 locuri (din care 4 pentru fete)
– Academia Tehnică Militară Bucureşti – 80 locuri (din care 14 pentru fete)
– Institutul Medico-Militar Bucureşti/ Târgu Mureş – 39 locuri.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul B.I.R. Alba din Alba Iulia, Str. Mihai Viteazul, nr. 11.
Telefon / Fax: (0258) 81.22.91

În perioada 13-17.12.2014, la Alba Iulia, se va desfășura cea de-a cincea reuniune din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare internațională, colegiul militar albaiuian este partener cu alte șase instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.
Activitatea de la Alba Iulia va reuni 17 cadre didactice și 24 de elevi din țările partenere. Oaspeții vor colabora cu gazdele pe parcursul celor 5 zile ale reuniunii, ce va avea ca temă rolul activității fizice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor și beneficiile pe care activitatea fizică le aduce atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mintală.
În acest sens, se vor desfășura activități sportive în aer liber și în sală, prezentări multimedia despre sporturile specifice fiecărei țări partenere, participarea la orele de curs, vizite de documentare și activități culturale. Toate aceste activități vor oferi oaspeților posibilitatea de a cunoaște atât particularitățile învățământului preuniversitar militar, cât și elementele specifice culturii tradiționale românești.
Proiectul multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Balance” se derulează în perioada 2013-2015 și își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru a pune în practică celebrul dicton latin în societatea contemporană. Sunt vizate toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă etc. Pe parcursul celor 4 reuniuni de proiect care s-au derulat până în prezent, instituțiile partenere au elaborat produse de proiect precum logo-ul proiectului, pagina web, ghidul pentru o viață sănătoasă, revista proiectului, galerie foto, jurnalul proiectului, chestionare despre modul de viață al tinerilor, chestionare de evaluare a proiectului.
Activitățile desfășurate în cadrul acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook