Tags Posts tagged with "Micesti"

Micesti

  1. Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în această dimineață, la ora 07.15, pe str. Apuseni din cartierul Micești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la centrala pe lemne a unei case de locuit, proprietatea lui B.I. Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă. Ca urmare a acestui eveniment, au ars instalația electrică, izolația de polistiren pe o suprafață de aproximativ 15 mp, o ușă, un geam termopan și plăci de rigips și s-a degradat zugrăveala din încăperea unde se afla centrala termică pe lemne. Ambulanța SMURD a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex masculin în vârstă de 29 de ani, care a suferit arsuri de gradul II și III la nivelul membrelor inferioare.

Un incendiu a izbucnit în Alba Iulia, între Micești și Șard.

Din primele informații este vorba despre un teren de vegetație uscată care a fost cuprins de flăcări.

Pompierii intervin pentru stingerea focului.

UPDATE: Incendiul a cuprins o suprafaţă de 1,5 hectare.

ISU Alba reaminteşte regulile de respectat în această perioadă şi sancţiuni:

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale este interzisă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Din acest motiv, cunoaşterea şi respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare, constituind în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean.

Pentru a evita eventualele evenimente în care aţi putea fi implicaţi, vă aducem la cunoştiinţă regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale.

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente:

– permis de lucru cu focul, obţinut de la primărie;

– aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului.

Se exceptează de la această obligaţie, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu respectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantina fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiţii meteorologice fără vânt;

b) parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;

c) izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;

d) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

e) asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;

f) asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;

g) asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne de apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiţii meteorologice fără vânt;

b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

g) supravegherea permanentă a arderii;

h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

i) interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Cetăţenii care doresc să se relaxeze la un grătar în aer liber trebuie să ţină cont de următoarele măsuri preventive:

respectarea instrucţiunilor personalului silvic.

pregătirea focului pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate, respectând regulile de prevenire a incendiilor.

aprinderea focului în locuri cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în nici un caz pe timp de uscăciune excesivă ori în condiţii de vânt.

urmărirea permanentă a copiilor pentru a nu se juca cu focul.

supravegherea continua a arderii, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii.

menţinerea curăţeniei: aruncarea hârtiilor, resturilor de mâncare ori sticlelor în locurile special amenajate, acestea putând contribui la izbucnirea şi/sau propagarea incendiilor în pădure.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1000 – 2500 lei.

În această perioadă cu risc maxim de incendiu, solicităm cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

Luni, 13 aprilie 2015, în a doua zi de Paşte, pe Calea Moţilor din Alba Iulia (la ieşire spre Miceşti) s-a produs un accident soldat cu 4 răniţi, produs de F.V.A., un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Cricău, judeţul Alba.

În timp ce conducea un autoturism în direcţia Alba Iulia – Ighiu, F.V.A. nu a păstrat distanţa faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Alba Iulia, intrând in coliziune cu acesta.

Şoferul care a provocat accidentul a scăpat cu răni uşoare, dar 3 pasageri din autoturismul condus de acesta (o femeie, un bărbat şi un copil în vârstă de două luni) au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spital.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Foto: arhivă

Ministerul Apărării Naționale – UM01684 anunţă că în data de 17 martie între orele 12.00-23.00 se execută trageri în poligonul de tragere de garnizoană Micești, accesul populației fiind interzis pe drumurile de acces precum și pe cele aflate în vecinătatea poligonului.

Deasemenea în datele de 17 și 18.03.2015 între orele 08.00-16.00 se execută distrugeri cu material real în poligonul din cazarma 5002, accesul populației fiind interzis pe drumurile de acces precum și pe cele aflate în vecinătatea poligonului.

Municipiul Alba Iulia are o reţea de 300 km de drumuri, din care 179 km neasfaltaţi. Acesta este unul din aspectele nedorite ale dezvoltării urbane…

Din acestea 179 km sunt neasfaltaţi, cea mai mare parte în localităţile aparţinătoare: Miceşti, Pâclişa, Oarda de Jos, Bărăbanţ.

Administraţia are un program de asfaltare a drumurilor din zonele rezidenţiale, care se va face, treptat, în anii următori.

 

Foto: Valea Popii

Un grav accident de circulaţie a avut loc în această seara la Alba Iulia pe Calea Moţilor pe drumul către Miceşti. Două autoturime au fost implicate iar şase persoane au fost rănite şi transportate la spital. Detaşamentul ISU Alba aintervenit pentru descarcerarea celor şapte persoane din cele două maşini.
Traficul este blocat în zonă.

foto arhivă

Elevii de la Şcolile din Mihalţ şi Miceşti au aflat de la specialiştii E.ON şi I.S.U. Alba cum să utilizeze corect sursele de energie
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România derulează, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” în zeci de şcoli din România, în special în cele din mediul rural. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.
În judeţul Alba, proiectul s-a desfăşurat în două şcoli, luni, 8 decembrie, la Şcoala din Mihalţ, respectiv miercuri, 10 decembrie, la Şcoala din Miceşti, unde reprezentanţii I.S.U. Alba şi voluntarii E.ON au revenit în clase ca dascăli. Aceştia i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.
Acţiunile de la Mihalţ şi Miceşti fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii. Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Toate instituţiile în care se va derula, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” vor primi câte un calculator.
La sfârşitul lecţiei, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite, atmosfera creată fiind una de sărbătoare, acum când ne mai despart câteva zile de sărbătorile de iarnă.
DSC_0299

DSC_0302

DSC_0310

DSC_0313

DSC_0317

DSC_0320

În urma articolului nostru privind maşina de poliţie care a trecut pe linia continuă deşi nu se afla în misiune Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba s-a autosesizat.

Nedoritul eveniment rutier a avut loc la ieşirea din Miceşti spre Şard.

Poliţistul va fi sancţionat contravenţional pentru încălcarea legilor. Poliţistul a depăşit cu maşina pe linia continuă şi vorbea la telefon în timp ce se afla la volan…

Aşteptăm să vedem şi cercetarea disciplinară a contravenientului!

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook