Tags Posts tagged with "mica roma"

mica roma

În perioada 27-29 octombrie se vor desfășura la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.
Sesiunea sinodală va fi celebrată sub președinția Preafericirii Sale Cardinalul Lucian și va aborda chestiuni de ordin administrativ, pastoral, liturgic și ecumenic.
Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.
În perioada lucrărilor, Episcopii sinodali vor participa la Inaugurarea Muzeului Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

blaj-caciuli-358Câteva mii de persoane sunt aşteptate vineri, 6 decembrie, la Blaj la tradiţionalul „Târg al Căciulilor” organizat anual de Sfântul Nicolae.
Manifestarea are o vechime de peste 200 de ani şi marcă pe vremuri debutul sărbătorilor de iarnă, prilej bun pentru locuitorii din Ardeal şi nu numai să îşi cumpere căciula din piele potrivită pentru iernile grele.
„Este un eveniment de tradiţie pe care dorim să-l perpetuăm, atât pentru conotaţia sa istorică dar şi pentru latura sa practică. Cred că anul acesta va fi ultima ediţie ce va avea loc pe bulevardul central al oraşului pentru că luăm în considerare să oferim Târgului Căciulilor o locaţie mult mai generoasă”, a declarat primarul Gheorghe V. Rotar>
Primăria Municipiului Blaj va închide traficul rutier pe bulevardul central și pe străzile adiacente începând cu seara zilei de 5 decembrie astfel încât cei peste 350 de comercianți să își poată instala standurile.
Denumiți în mod popular “căciulari”, comercianții de articole din blană vor avea la dispoziție aproximativ 30 de standuri în zona centrală a târgului.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook