Tags Posts tagged with "localuri"

localuri

In urma verificarilor in teren efectuate azi 09.11.2015 de catre lucratorii Serviciului Politiei locale la unitatile comerciale de alimentatie publica cu privire la respectarea prevederilor O.G. 99/2000 s-au constatat urmatoarele:

1. SC BREST SRL – Gavroche pentru activitatea desfasurata: restaurant din Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918 , nr 105-107, bl M7-M8 detine autorizatia pentru alimentatie publica nr 149/20.02.2013 emisa de Primaria mun. Alba Iulia.

2. SC RESORT COMPANY SRL � Vila Dutu pentru activitatea desfasurata: restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Calea Motilor, nr 160 detine autorizatia pentru alimentatie publica nr 264/15.06.2015 emisa de Primaria mun. Alba Iulia.

3. SC CETATEA APUSENI SRL � Hotel Cetate pentru activitatea desfasurata: restaurant din Alba Iulia, str Unirii, nr 3, detine autorizatia pentru alimentatie publica nr 18/2008 emisa de Primaria mun. Alba Iulia.

4. SC APULUM TURISM SRL, Alba Iulia, str Magurei, nr 2, punct de lucru str Lalelelor, nr 37 desfasoara doar activitati de cazare (pensiune).

5. SC BIOREF SRL, Alba Iulia, str Alexandru Vaida Voievod, nr 23, punct de lucru str Lalelelor, nr 18 desfasoara doar activitati de cazare (pensiune).

6SC PARC SA pentru activitatea desfasurata: restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Primaverii, nr 4 detine autorizatia pentru alimentatie publica nr 265/2015 emisa de Primaria mun. Alba Iulia.

7. SC FLOREA GRUP SRL pentru activitatea desfasurata: restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, str p-ta Iuliu Maniu, nr 11 detine autorizatia pentru alimentatie publica nr 259/2015 emisa de Primaria mun. Alba Iulia.

8. P.F.A.MARGINEAN DANIEL ^AURELIA^ pentru activitatea desfasurata desfasurata: restaurant in Alba Iulia, str p-ta Iuliu Maniu, nr 1B � subsol, bl 31E nu detine autorizatie pentru alimentatie publica emisa de Primaria mun. Alba Iulia. Astfel societatea a fost sanctionata potrivit OG 99/2000, art 73, pct. 1 lit. a cu amenda in suma de 400 lei si a fost suspendata activitatea pana la obtinerea autorizatiei. – fost club RA

9. SC TOTH SRL pentru activitatea desfasurata desfasurata: bar in Alba Iulia, str Muresului, nr 140 nu detine autorizatie pentru alimentatie publica emisa de Primaria mun. Alba Iulia. Astfel societatea a fost sanctionata potrivit OG 99/2000, art 73, pct. 1 lit. a cu amenda in suma de 400 lei si a fost suspendata activitatea pana la obtinerea autorizatiei. 

 

Mai multe pensiuni şi localuri din zonele turistice din judeţul Alba amenzi de peste 40.000 de lei de la DSVSA din cauza unor nereguli privind depozitarea şi comercializarea produselor alimentare. Direcţia a derulat controale în perioada 15 iunie – 31 iulie, la 76 de unităţi, a dat 52 de sancţiuni şi a confiscat 60 kg produse alimentare neconforme.

Potrivit DSVSA Alba, în perioada menţionată, inspectorii de specialitate cu atribuţii de control, reuniţi în comisii mixte intrainstituţionale (formate din reprezentanţi ai Serviciului de Control Siguranţa Alimentelor, Serviciu Antifraudă), prin decizie semnată de directorul executiv, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţe un număr de 76 de unităţi de vânzare cu amanuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate in zonele de agrement şi localităţi de interes turistic unde, în sezonul de vară, în mod obişnuit, se înregistrează creşteri ale numărului de turişti şi implicit intensificarea activităţilor de comercializare, preparare şi servirea alimentelor.

Controalele au vizat: unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie si patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare , unitati de tip fast food.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitar veterinare, prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare , fara respectarea regimului termic impus de producator pentru categoria de produs precum si in conditii deficitare de igiena precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinary.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, o cantitate de 60 kg produse alimentare Valoarea acestora este în cuantum de 1200 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la sediul DSVSA Alba sau la numarul de telefon 0258/835915.

foto: botosaneanul.ro
foto: botosaneanul.ro
foto: botosaneanul.ro

În data de 10.10.2013, între orele 09:00-12.00, în baza Planului Teritorial Comun de Acţiune, pentru creşterea sentimentului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au desfăşurat, activităţi destinate prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise de elevi precum şi a absenteismului şcolar la care au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia în colaborare cu personal didactic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

În cadrul acestei acţiuni au fost controlate 22 de localuri publice din zona unităţilor de învăţământ şi au fost depistaţi 35 de elevi care nu frecventau cursurile, dintre care 30 au fost depistaţi în localuri iar 5 în parcurile din zona şcolilor.

Cu privire la aceştia au fost efectuate informări ale unităţilor de învăţământ.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

foto: realitatea.net
foto: realitatea.net
foto: realitatea.net

Acţiune de menţinere a liniştii publice pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia.

În noaptea de 23/24.08.2013, între orele 22,30 şi 01,30 poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat, pe B-dul Transilvaniei, o acţiune de menţinere a climatului de linişte şi siguranţă publică.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 12 localuri publice şi au fost constatate 10 abateri contravenţionale, în valoare de 1.820 lei, cele mai multe dintre acestea (8), fiind aplicate reprezentanţilor teraselor, pentru servirea clienţilor după încheierea programului.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook