Tags Posts tagged with "Liga"

Liga

liga1betanoLIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (LPF), titulara drepturilor media aferente meciurilor de fotbal din Campionatul Național Liga 1 Betano, aduce la cunoștința tuturor operatorilor de servicii de radiodifuziune din România intenția de a cesiona drepturile de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

Ofertele operatorilor de servicii de radiodifuziune vor fi depuse la sediul LPF din București, str. Al. Vitzu nr. 2A, sector 5, orele 10.00 – 16.00, de luni până vineri, în intervalul 8 ianuarie 2018 – 12 ianuarie 2018.

Criterii de calificare a ofertelor:

- Operatorul de servicii de radiodifuziune să îndeplinească toate condițiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Operatorul de servicii de radiodifuziune va asigura toate condițiile tehnice necesare transmisiunii radio corespunzătoare a meciurilor de fotbal și va asigura prezența unui comentator sportiv la disputarea fiecărui meci de fotbal în vederea realizării unei transmisii live a respectivului meci, pe o perioadă de minim 12 minute (continuu sau în fracții de transmisiune, în funcție de formatul emisiunilor sportive ale postului respectiv).

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Postul radio aparținând operatorului de servicii de radiodifuziune dispune de acoperire de minim 90% a teritoriului României.

Dovada îndeplinirii acestei condiții va fi făcută printr-o certificare emisă de autoritățile abilitate.

Criteriul de departajare a ofertelor declarate calificate este prețul cel mai ridicat.

Comisia de realizare a procedurii din cadrul LPF va stabili ofertele calificate și va desemna operatorul câștigător al procedurii, urmând ca LPF și operatorul desemnat câștigător să încheie contractul de cesiune a drepturilor de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

lpfLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România care evoluează în primul eşalon fotbalistic – Liga I.

Ideea înfiinţării acestei federaţii este veche şi determinată de necesitatea organizării competiţiei supreme a fotbalului din orice ţară, care este campionatul naţional. România nu a făcut excepţie de la această regulă de bază a fotbalului internaţional şi a acţionat în consecinţă.

Sub o altă denumire, în ziua de 5 octombrie 1970, cluburile primei ligi de atunci – Divizia A – s-au organizat într-o formulă care se dorea profesionistă, într-un stat care clama amatorismul. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal de la acea vreme şi conducător al delegaţiei ţării noastre la Campionatul Mondial din Mexic, Mircea Angelescu iniţiază formarea Colegiului Divizionar A, pe care-l şi conduce. Timp de 17 ani, respectivul Colegiu nu are, practic, o activitate notabilă, fiind asimilat FRF.

După Revoluţia din decembrie 1989, fotbalul profesionist din România evoluează efectiv şi astfel apar Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi, în cele din urmă, Liga Cluburilor Profesioniste.

Pe 10 octombrie 1992, numele forului fotbalistic care strânge toate cluburile de prim eşalon se schimbă în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A, urmând ca, din 22 ianuarie 1993, numele să devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, având în Mircea Angelescu primul preşedinte.

Pe 30 septembrie 1996, Mircea Angelescu este înlocuit, la final de mandat, de Dumitru Dragomir, votat ca preşedinte al LPF.

În ziua de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este ales, prin vot secret al conducătorilor celor 18 cluburi din Liga I, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Din 10 martie, Alba Iulia a devenit oficial mebru in Liga Oraselor Istorice

Kyoto (Japonia), Viena (Austria), Xian (China), Budapesta (Ungaria), Barcelona (Spania), Roma (Italia), Bruxelles (Belgia), Quebec (Canada, Mexico City (Mexic), Boston (SUA) Melbourne (Australia) si alte 108 orase de pe diferite meridiane in care poti sa descoperi istoria la ea acasa sau sa o traiesti fascinat in fiecare zi,  sunt astazi temeiul cantitativ, dar si calitativ al uneia dintre cele mai prestigioase organizatii internationale, Liga Oraselor Istorice. Dupa 6 ani in care la Alba Iulia s-a purtat salopeta de lucru, Cetatea si, mai ales, albaiulienii, sunt invitati ceremonios de catre membrii board-ului compus din primari ai oraselor Kyoto, Viena, Ballart, Ljubljanasa, sa se alature oraselor in care prezentul vorbeste despre trecut, iar viitorul e strans legat de istorie. De la infiintarea Ligii in anul 1967, constiinta valorizarii posesiilor patrimoniale de o reala valoare a incetat sa mai fie o exceptie in aceste orase, devenind regula.

„Aceasta noua asociere nu doar ca ne onoreaza dar ne incanta, ca sa fiu sincer. Daca vreti, e un fel de <avem cui arata dar avem si de la cine invata>. Pentru ca, atunci cand <joci> in aceeasi Liga cu Roma, Barcelona sau Viena, nu ai voie sa privesti decat in sus si nu poti sa te gandesti la altceva decat la evolutie. Avem ocazia sa aplicam tot ceea ce-au facut ei bun pentru ca orasele lor sa „produca” prin istoria pe care o au in spate si, in acelasi timp, avem sansa unei promovari foarte bine tintite, pentru ca in fiecare din aceste orase sunt oameni care, prin simplul fapt ca traiesc in ele, apreciaza istoria la valoarea ei justa si, cu siguranta, cauta si alte repere, noi, asemanatoare, pe care sa le descopere. Cetatea Alba Carolina sunt convins ca va fi unul dintre ele” a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

Temele ce se regasesc in practica acestei organizatii internationale fac trimitere catre modalitatile prin care se pot identifica cele mai avantajoase strategii de revitalizare a spatiilor istorice urbane, pornind de la conservare pana la promovare. Elementele cheie sunt reprezentate de unicitatea fiecarui oras, gradul de implicare al membrilor din comunitate, motivarea tinerilor pentru voluntariat in practica custodiei monumentelor istorice, dezvoltarea industriilor creative, s.a.m.d.

foto: ghimpele.ro

Alegerile din 18 martie 2015 pentru noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia nu a avut cvorum. Drept urmare va avea loc un al doilea scrutin, în data de 23 martie.

În urma voturilor exprimate, rezultatele primului tur de alegeri pentru noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia sunt:

La primul tur de scrutin au fost înregistrate următoarele rezultate:

Pentru postul de preşedinte: Raluca Anca Adam (Măsurători terestre şi cadastru, anul III) – 6 voturi; Bogdan Alexandru Suciu (Informatică, anul I) – 9 voturi

Pentru postul de vicepreşedinte: Andreea Maria Bocşa (Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză, anul II) – 15 voturi

Pentru postul de secretar: Adrian Vasile Ţendea (Electronică Aplicată, anul III) – 17 voturi.

Important: numărul de voturi anulate pentru preşedinte este 4, pentru vicepreşedinte – 4, iar pentru secretar – 2 voturi.

Echipa din Alba Iulia a pierdut duminică, 8 martie 2015, la Nymburk (Cehia), finala Ligii Euroepi Centrale la baschet feminin.

ICIM Arad s-a impus în faţa sportivelor de la CSU Alba Iulia cu scor destul de strâns, dar după o partidă pe care au controlat-o în permanenţă: 75-68 (22-16, 25-16, 11-15, 17-21).

Consmenăm revanşa arădencelor, care în 2014 au pierdut finala în faţa elevelor pregătite de Miroslav Popov.

Cea mai bună jucătoare a CSU Alba Iulia a fost americanca Jessica Kuster, care a reuşit 28 puncte, 9 recuperări. Pentru CSU au mai jucat Elisabeth Pavel, Milica Deura, 4 pd, Alexandra Uiuiu, Larisa Toma, Wumi Agunbiade, L’Oreal Price, Valencia McFarland, Marta Fodor..

În finala mică, Piestanske Cajky (Slovacia) au trecut de Basket Nymburk (Cehia) cu scorul de 71-64.

Victoria de sâmbătă, 27 februarie 2015, o victorie în 4 seturi contra celor de la CSM Bucureşti, asigură un loc în play-off pentru volebalistele din Blaj.

Volei Alba Blaj-CSM Bucureşti: Setul 1: 22-25, Setul 2: 26-24, Setul 3: 25-17, Setul 4: 25-18.

După meci, sârbul Darko Zakoc, antrenorul echipei Volei Alba Blaj, a declarat pentru radio Blaj: „Felicit, în primul rând, fetele, am avut parte de o atmosferă frumoasă, cred că şi meciul a fost unul frumos, cu ambele echipe oferind momente bune de volei. Sunt mulţumit că am câştigat aceste trei puncte, am venit pe locul doi, mai avem încă două meciuri şi vrem să rămânem pe această poziţie la finalul sezonului regulat. Ştiu că acesta a fost doar primul meci cu CSM Bucureşti, ne vom întalni în semifinale, o să fie o serie de meciuri dificile, dar acest meci trebuie să le dea jucătoarelor multă încredere. S-a vazut în acest meci că noi ştim să jucăm volei şi cred că avem şanse foarte mari să ne îndeplinim obiectivul (n.r. calificarea în finală). A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut în 2015, noi am aşteptat să vină şi această prestaţie şi cred că din acest moment vom juca tot aşa. Mi-a fost teamă în setul doi, dar cu schimbările făcute şi cu time-out-urile pe care le-am solicitat, la 7-15 al doilea, noi am revenit şi am beneficiat de ajutorul fetelor care au venit de pe bancă, care au dat siguranţă şi care au arătat că voleiul este un sport de echipă, nu unul în care joacă doar o singură sau mai multe jucătoare. Mulţumesc mult spectatorilor care ne-au susţinut la acest meci şi care ne-au ajutat să câştigăm”.

Clasamentul la varf, cu doua etape inainte de finalul sezonului regulat, se prezinta astfel:

1.Ştiinţa Bacău – 50 puncte (un meci mai putin disputat)
2.Volei Alba Blaj – 49 puncte
3.CSM Bucureşti – 47 puncte
4.CSM Târgovişte – 45 puncte
5.Dinamo – 41 puncte

Urmează ultimele 2 etape din sezonul regulat al ligii naţionale de volei şi apoi play-off-ul.

Sâmbătă, 21 februarie 2015, în Mica Romă a avut loc meciul Volei Alba Blaj – CSM Lugoj, din cadrul etapei a 18-a a ligii naţionale de volei feminin.

Meciul a fost la discreţia gazdelor, care s-au impus cu scorul de 3-0.

Setul 1: scor 25-17
Setul 2: scor 25-13
Setul 3: scor 25-13

În acest moment echipa din Blaj ocupă locul 3 în liga naţională.

În ziua de naştere a antrenorului sârb Miroslav Popov, CSU Alba Iulia s-a impus pe propriul teren cu scorul de 89-51 (13-14, 24-9, 19-21, 33-7) în partida cu formația cehă CEZ Basketball Nymburk, care a contat pentru etapa a II-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin.

Echilibrată în primul sfert, meciul a fost controlat apoi de sportivele din Alba Iulia.

În Liga Europei Centrale, CSU este lider în Grupa A, cu trei victorii în 3 meciuri.

De remarcat faptul că echipa din Alba Iulia se află la cel de-al 9-a succes consecutiv in Liga Europei Centrale, după ce a reușit performanța de a câștiga și ultimele 6 confruntări din sezonul precedent. Parcursul european al formaţiei din Alba Iulia continuă în 2015, următoarea partidă urmând să aibă loc la mijlocul lunii ianuarie 2015.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, L’Oreal Price – 17 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, Milica Deura – 17 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Jessica Kuster – 15 puncte, o recuperare și 6 pase decisive, Valencia McFarland – 13 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, Larisa Toma – 5 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive și Alexandra Uiuiu – 2 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

După meci, sârbul Miroslav Popov, antrenorul celor de la CSU Alba Iulia, a declarat: „Am urmărit jocurile adversarului din campionatul intern și păreau o echipă foarte puternică, din ceea ce am văzut. De asemenea, au și început jocul în forță, noi am ratat mult și s-au aflat la conducerea jocului, însă este important că am rămas aproape, iar în sfertul al doilea am început să ne facem jocul cu o combinație bună de apărare agresivă, recuperări și contraatacuri rapide, la care echipa din Cehia nu a avut răspuns. În plus, am înscris foarte bine de la distanță, iar aruncările de 3 puncte reușite au făcut ca diferența să fie atât de mare, neașteptată la începutul partidei. Sunt foarte fericit că am câștigat un meci atât de dificil și le mulțumesc fetelor că au arătat multă dorință, au făcut tot posibilul să câștige și mi-au oferit astfel cel mai frumos cadou de ziua de naștere. De asemenea, vreau să lemulțumesc fanilor, care ne-au fost aproape și ne-au ajutat la obţinerea acestei victorii importante”.

La rândul său, Daniel Kurucz, antrenor CEZ Nymburk, a declarat: „A fost o diferență prea mare la final, la scorul de 49-40 încă mai credeam că putem câștiga, dar am făcut apoi o serie întreagă de greșeli, am avut multe mingi pierdute, iar contraatacurile pe viteză ale gazdelor le-au făcut să se desprindă rapid pe tabelă. Cred că CSU a fost mult mai bine organizată în teren astăzi, nouă ne-au lipsit și două jucătoare importante, dar per total adversarele au fost mai bune. Vreau să felicit formația gazdă, mi-a plăcut mult distribuția mingii în atac, dar și schimbările dese în defensivă, care ne-au surprins cu adevărat”.

Cu acestă ocazie, Ziarul Apulum îi doreşte antrenorului Miroslav Popov sănătate şi „La Mulţi Ani” la cârma echipei din Cetatea Unirii !

Jucând pe teren propriu, CSU Alba Iulia s-a impus cu scorul de 95-52 (23-10, 31-8, 14-17, 27-17) în faţa formaţiei slovace Rucon Spisska Nova Ves, într-o partidă care a făcut parte din prima etapă a Ligii Europei Centrale la baschet feminin.

Sportivele pregătite de Miroslav Popov au dominat de la un capăt la altul partida: începând în forţă, albaiuliencele aveau la jumătatea meciului o diferenţă considerabilă: 54-18. Folosind şi junioarele, CSU a pierdut sfertul al treilea, dar l-a câştigat pe cel de-al patrulea.

Următorul meci al CSU în Liga Europei Centrale va avea loc în data de 26 noiembrie, tot pe teren propriu, contra celor de la CEZ Basketball Nymburk, Cehia.

Cea mai eficientă sportivă a meciului a fost Jessica Kuster, de la CSU, care a reuşit 24 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive şi 2 intercepţii pentru un coeficient de eficienţă de 33 de unităţi.

Statistică CSU Alba Iulia:

Jessica Kuster – 24 de puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive
Wumi Agunbiade – 20 de puncte, 8 recuperări şi o pasă decisivă
Milica Deura – 11 puncte, o recuperare şi 5 pase decisive
Valencia McFarland – 8 puncte şi 8 pase decisive
L’Oreal Price – 8 puncte, o recuperare şi 5 recuperări
Larisa Toma – 8 puncte, 3 recuperări şi o pasă decisivă
Marta Fodor – 6 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive
Dora Ardelean – 5 puncte şi 5 recuperări
Alexandra Uiuiu – 4 puncte şi 2 recuperări
Andreea Beldian – un punct şi o recuperare
Mihaela Gherman – o recuperare şi 4 pase decisive.

După meci, antrenorul albaiuliencelor Miroslav Popov, a declarat: „Ne aşteptam la un meci mai dificil, dar am întâlnit o echipă mult sub nivelul nostru valoric, iar diferenţa a fost rapid de peste 30 de puncte. Văzând cum decurge jocul, am decis să introduc în teren toate jucătoarele disponibile, să ofer minute celor care au intrat mai puţin în meciurile precedente, sper că le-a prins bine şi vor continua să crească în valoare. Sper să câştigăm şi în Slovacia fără mari probleme, pentru a lua toate punctele din disputele cu, spun eu cea mai slabă echipă din grupă”.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook