Tags Posts tagged with "liberalii"

liberalii

Liberalul Gabriel Pleşa (în vârstă de 49 de ani) a fost investit oficial în funcţia de viceprimar în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 12 martie 2015.

Gabriel Pleşa l-a înlocuit pe viceprimarul demis Dorin Şerdean, reprezentant al PP-DD-ului.

Noul viceprimar a primit 15 voturi PENTRU (consilierii PNL, PDL, Dorin Pocol – consilier PP-DD) şi 4 voturi ÎMPOTRIVĂ (consilierii PSD).

„Vă mulţumesc că am şansa să fac ceva în echipa executivului din oraşul meu natal. Nu vă ascund faptul că mi-am dorit demult acest lucru. Vreau să le transmit celor care nu m-au votat că nu le port ranchiună şi vreau să am o relaţie corect instituţională cu toţi” a declarat Gabi Pleşa.

Consilierii PSD l-au propus candidat la funcţia de viceprimar pe Dorin Pocol, PP-DD, care a refuzat propunerea.

Viceprimarul Şerdean a fost demis în şedinţa de Consiliu Local din 20 februarie 2015, dar decizia nu a putut fi pusă în aplicare din cauza absenţei lui Şerdean, care se afla în concediu legal… în Dubai.

Consilierii locali au decis demiterea viceprimarului Dorin Şerdean din motive… pur politice. Dar numirea noului viceprimar a fost imposibilă din cuaza absenţei viceprimarului demis, care era plecat în concediu în Dubai.

Dorin Şerdean fusese numit viceprimar în august 2012, după ce majoritatea compusă de consilierii PDL şi PP-DD l-a demis pe viceprimarul liberal Simone Albani (ales viceprimar cu o lună mai devreme).

În acest fel Noul PNL (marele PNL rezultat din fuziunea PNL-ului cu PDL-ul) are la Alba Iulia funcţia de primar (Mircea Hava) şi cei doi viceprimari (Paul Voicu şi Gabriel Pleşa).

Gabriel Pleşa este om de afaceri, iar din 2013 a preluat funcţia de director al Electrica Serv Alba Iulia. Prin numirea în funcţia de viceprimar, Gabriel Pleşa se va retrage de la şefia Electrica Serv Alba Iulia.

Pleşa este liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Alba Iulia. El s-a născut la 11 octombrie 1966 la Alba Iulia.

Într-o conferinţă de presă preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a comentat mişcările de culise (replieri, regrupări) din Parlamentul României şi susţine că în acest moment Noul Partid Liberal nu este interesat de guvernare…

Deputatul Ioan Dîrzu: „Liberalii trebuie să înţeleagă că în noiembrie (2014) au fost alegeri pentru preşedintele României, nu pentru Parlament. Ei trebuie să înţeleagă semnalul dat de alegători, care doresc ca lucrurile să meargă mai bine, nu vor Blaga preşedinte la Senat, Gorghiu la Camera Deputaţilor şi Predoiu… premier. Vă spun că în acest moment parlamentarii PNL ţin tare de scaune. Nu-i interesează guvernarea. Ei fac un fel de Opoziţie. Nu-şi doresc guvernarea, n-au oameni pregătiţi, acum au alte probleme de rezolvat. N-au nici un interes, nici naţional, nici de altfel”.

În ceea ce priveşte arestările din ultimele săptămâni, Ioan Dîrzu a precizat: „Am fi dorit ca ceea ce se întâmplă acum pe sticlă (arestări, reţineri, mascaţi DNA) să fie făcute acum 6-7 ani, pentru că fenomenul corupţiei nu ar fi luat o amploare aşa de mare, iar caracatiţa nu s-ar fi întins aşa de mult. Noi suntem de părere ca cine a greşit să plătească, indiferent despre cine e vorba”.

Drumul spre Europa a fost oprit brusc prin numirea cabinetului Chiril Gaburici, personaj dubios din anturajul comunistului Vladimir Voronin (om de încredere al Moscovei).

Miercuri, 18 februarie 2015, comuniştii s-au aliat cu PLDM şi PDM pentru a trece noul guvern al Republicii Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este un partid condus de Vladmir Voronin, un partid românofob şi anti-european.

Noul premier se numeşte Chiril Gaburici, un prieten foarte bun cu Oleg Voronin, fiul lui Vladimir Voronin (vinovat de violenţele stradale de la Chişinău care au culminat în 5 aprilie 2009, soldate cu un om mort şi zeci de răniţi)…

Guvernul a trecut cu 60 de voturi din totalul de 101: au votat ÎMPOTRIVĂ membrii Partidului Liberal, Iurie Leancă (membru PLDM), dar şi partidul oficial al Moscovei (Partidul Socialiştilor, condus de un personaj dubios, controlat de FSB, Igor Dodon).

Iurie Leancă, fostul premier proeuropean al Moldovei şi propunere de premier în urmă cu o săptămână (12 februarie), a declarat după votarea Guvernului Gaburici: „E o zi care înseamnă un pas înapoi pentru parcursul european. Trei partide pro-europene au câștigat majoritatea în Parlament și două luni și jumătate au pus la încercare răbdarea oamenilor. Situația financiară s-a deteriorat, la fel și situația regională. Azi avem guvern minoritar pentru că nu s-a dorit unul majoritar. Este un guvern construit cu Partidul Comuniștilor. Nimic nu va fi votat fără PCRM, iar PD și PLDM va trebui să negocieze fiecare pas cu comuniștii. Este ziua în care Voronin umilește partidul din care fac parte, un partid născut din lupta anti-comunistă. Voronin conduce azi parada în R. Moldova. În noiembrie mulți cetățeni m-au sfătuit să părăsesc partidul. Am decis atunci să nu trădez partidul din care fac parte. Nu am trădat nici azi cetățenii și valorile PLDM, deci nu am votat alături de PCRM pentru un guvern minoritar”.

 

Foto: inprofunzime.md

La începutul lunii februarie a.c. tinerii liberali din Alba au demarat o importantă acțiune destinată protejării intereselor tinerilor și anume campania de strângere de semnături prin care se solicită autorităților statului să se revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri. Astfel, sub sloganul “RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România, iar acest lucru trebuie oprit!” tinerii liberali din Alba au lansat o petiție online și au început acțiuni prin care îi cheamă să le fie alături în demers pe toți cei care se consideră neîndreptățiți de calcul a polițelor RCA pentru tineri. Campania tinerilor liberali din Alba este susţinută şi de către Alexandru Pereş (senator PNL de Alba) şi de către Dan Simedru (deputat PNL de Alba).

O nouă acțiune în cadrul acestui proiect s-a desfășurat vineri, 13 februarie, când membri ai TNL Alba Iulia și CSL Alba au realizat o campanie de strângere de semnături în căminele studențești din Alba Iulia. Tinerii care au fost abordați de către TNL-iștii albaiulieni au fost amabili și receptivi cu privire la petiția mai sus menționată, iar campania va continua și duminică, 15 februarie, cu o acțiune stradală de strângere de semnături.

TNL Alba consideră că modul în care s-a propus calculul polițelor RCA pentru tineri este unul discriminator, mai ales că asigurările RCA din România sunt mult mai scumpe comparativ cu cele din Germania sau Marea Britanie raportate la salariul minim pe economie.

Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature în România, faţă de nemţi de 3 ori mai mult, iar faţă de britanici aproape de 2 ori mai mult. Iată de ce autoritățile statului, în frunte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, trebuie să elaboreze o legislatie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficieze de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta.

Petiția lansată de către tinerii liberali din Alba poate fi accesată la adresa: http://tnlalbaiulia.ro/petitie/

Prof. Adrian Simion,
Purtător de cuvânt PNL Alba,
Coordonator T Comunică – TNL Alba

Senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat miercuri, 11 februarie, că liberalii au început strângerea de semnături pentru proiectul de hotărâre privind revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

„E unul dintre obiectivele noastre să creăm o majoritate la Senat şi să schimbăm conducerea Senatului. Normal că am început să strângem semnături pentru proiectul de hotărâre în cadrul grupului de senatori ai PNL, urmând ca după aceea să ne adresăm şi altor senatori, sperând să facem o majoritate care să voteze pentru acest proiect de hotărâre”, a declarat Teodor Atanasiu.

Până în prezent au semnat şi o serie de parlamentari neafiliaţi (foşti PSD, PMP sau PP-DD) care au fost prezenţi la şedinţa de plen de miercuri, 11 februarie.

Revocarea preşedintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare, spune Atanasiu.

Printre motivele invocate pentru înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului se numără şi faptul că, în urmă cu o săptămână, actualul preşedinte al Senatului a încuviinţat încălcarea regulamentului prin nealocarea unei poziţii de membru în Biroul Permanent al Senatului din partea PNL, conform algoritmului politic.

Călin Popescu Anton Constantin Tăriceanu, fost preşedinte al PNL-ului, este unul din aliaţii de încredere ai Guvernului PSD condus de Victor Ponta.

Grupul deputaţilor PNL va depune săptămâna viitoare, în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”, îndreptată împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb, care de cinci luni ignoră invitația reprezentanților PNL de a se prezenta în Parlament și a da o serie de răspunsuri. Încă din septembrie 2014, parlamentarii PNL au invitat-o pe doamna ministru Rovana Plumb pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetăţeni şi a dezbate proiecte de legi şi ordonanţe pe care le promovează Ministerul Muncii, însă dânsa a refuzat să vorbească în Parlament.

Deputaţii Partidului Național Liberal sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern în detrimentul pieţei muncii şi în detrimentul cetăţenilor şi al categoriilor defavorizate.

Subiectul moţiunii simple pleacă de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, urmând să formeze, prin comasare, un mamut, anume Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Prin această măsură, PSD încurajează frauda fiscală pe piața muncii și corupția în sistemul de asistență socială și transformă Inspecția Muncii și Agenția de Plăți și Inspecție Socială în anexe ale PSD cu caracter de ajutor social pentru șomerii de partid.

Dan Simedru, deputat PNL de Alba

Luni, 2 februarie 2015, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost anunţat că 6 deputaţi vor să devină mermbri ai grupului PNL.

Este vorba de Nicolae Alexandru (PC-PLR), Aurelian Mihai (independent), Dumitru Ovidiu Ioan (independent), Theodor Paleologu (neafiliat), Dragoş Gunia (independent), Paul Dumbrăveanu (PC-PLR).

În acest moment PNL are 72 deputaţi, iar PDL 36, dintr-un total de 400 membri câţi are Camera Deputaţilor.

Vineri, 23 ianuarie 2015, la Iași, a avut loc o nouă ședință a BPN TNL (prima din acest an). Printre subiectele aflate în dezbatere s-a aflat și necesitatea susținerii românilor din diaspora pentru ca aceștia să își păstreze ființa națională. Astfel, sâmbătă, 24 ianuarie, cu ocazia celebrării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tineretul Național Liberal a lansat proiectul „Suntem români, citim româneşte”. Prin acest demers, TNL vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale.

În cadrul acestui proiect, în perioada 1 februarie – 1 martie a.c., Tineretul Naţional Liberal va încheia parteneriate de colaborare cu organizaţii din societatea civilă şi edituri din România, care doresc să contribuie la prezervarea identităţii comunităţilor româneşti din afara graniţelor. Din luna martie şi până în luna iunie a acestui an, se vor strânge, prin acţiuni coordonate în 8 centre regionale de colectare, aproximativ 20.000 de volume scrise în limba română.

Proiectul se bazează pe ideea că într-o Europă unită, timpul xenofobiei şi al discriminărilor etnice a apus, iar prin acest demers se dorește o sprijinire puternică a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării. TNL consideră că este nevoie să fie „umplut un gol” în ceea ce privește nevoia românilor din diaspora de a beneficia de cărți în limba română. Sunt numeroase comunităţi istorice româneşti în afara graniţelor ţării care, în ciuda tuturor dificultăţilor, au reuşit să îşi păstreze identitatea culturală şi lingvistică, iar ele trebuie susținute în continuare.

Prin acest nou proiect, TNL își propune să se adreseze unui număr cât mai mare de români de peste hotare, în special din diaspora istorică, şi să le transmită un mesaj important: că România se gândește la ei şi nu i-a uitat. Totodată, Tineretul Naţional Liberal îşi propune ca acest proiect să fie primul dintr-o serie de iniţiative ale anului 2015, menite să întărească legăturile cu comunităţile româneşti din afara ţării.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, coordonator T Comunică–TNL Alba

Foto: ziarulmetropolis.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook