Tags Posts tagged with "liberali"

liberali

PNL conduce detașat într-un clasament în care PSD este la distanță mare față de liberali.

PNL a primit aproape 201.000 lei subvenţii în luna iulie, fiind urmat de PSD cu peste 167.000 de lei, informează un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente.

Cele două partide sunt urmate de Partidul Poporului – Dan Diaconescu, cu 70.507 lei, Partidul Conservator, cu 16.308 lei, Uniunea Naţională pentru Progresul României – 7.672 lei şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, cu 1.413 lei.

Totalul subvenţiilor acordate de la buget se ridică la 464.644 lei, potrivit AEP.

Subvenţiile se acordă în conformitate cu prevederile Legii nr.334/ 2006 şi ale Hotărârii Guvernului nr.749/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Peste 100 de liberali au protestat vineri dimineața în fața Instituției Prefectului Alba pentru a-și arăta susținerea față de moțiunea de cenzură PNL. Aceștia s-au prezentat în stradă cu pancarte, afișe, steaguri tricolore și au cerut demisia premierului spunând că ”dreptul la vot este un drept constituțional pe care nu ni-l poate lua nimeni”.

În rândul protestatarilor s-au aflat și reprezentanți ai administrației locale și județene, precum primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, respectiv mai mulți consilieri locali și județeni.

Manifestarea a început la ora 11.00, cu pancarde care aveau imprimate mesaje precum ”Victor ia-l pe Viorel și du-te”, ”Doar Ponta nu a înțeles de ce a pierdut alegerile”, ”Ponta = schimbare până la capăt”, ”Jos dotore și plagiatore”, ”Votul nu e o lozincă”, ”Jos mâinile de pe Justiție”, ”PSD = corupție”, ”Dacă furi la doctorat, sigur furi și de la stat”.

Şedinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta a început vineri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a 364 de senatori şi deputaţi, din totalul de 554 parlamentari.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” este semnată de un număr de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Pentru a marca Ziua Tineretului, tinerii liberali din Cugir vor organiza sâmbătă, o nouă ediție a unui eveniment sportiv care se dorește a deveni unul de tradiție: Cupa TNL Alba la fotbal. Competiția se va desfășura începând cu ora 12.00 pe terenul sintetic de la Colegiul „I. D. Lăzărescu” din Cugir.

Sunt așteptate să participe mai multe echipe constituite din tineri din cartierele orașului Cugir și din zona Cugir. De asemenea, vor participa și echipe reprezentând diverse organizații ale Tineretului Național Liberal din județul Alba, precum: TNL Aiud, TNL Alba Iulia, TNL Bucerdea, TNL Câmpeni, TNL Cugir, TNL Pianu de Sus, TNL Săsciori, TNL Sebeș, TNL Zlatna ș.a.

Premiile vor fi înmânate câștigătorilor de către diverși lideri locali și județeni ai Partidului Național Liberal, care au fost, de asemenea, invitați la eveniment: primarul oraşului Cugir Adrian Teban (copreședinte PNL Alba), Dan Simedru (deputat PNL Alba pe Colegiul Cugir – Zlatna), Călin Furdui (copreședinte PNL Cugir), Radu Roșian (copreședinte PNL Cugir) ș.a.

Liberalii au inițiat un proiect de lege prin care abrogă Legea nr.37 din 7 aprilie 2014 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Proiectul de lege a fost adoptat de către Comisia de transport din Camera Deputaților urmând să ajungă la plen pentru dezbatere și adoptare.

Dacă propunerea liberalilor va fi susținută în plen si de către majoritatea PSD atunci această taxă va fi eliminată.
Este vorba despre taxa de primă înmatriculare care de-a lungul timpului a cunoscut mai multe variante de aplicare și care a generat mari nemulțumiri în rândul populației, precum și acțiuni în instanță.
Această măsură figurează și în programul de guvernare pe care liberalii l-au definitivat de puțin timp și care cuprinde oferta lor pentru cetățenii aceste țări. Astfel, la capitolul infrastructură- transport rutier din programul liberal- se prevede foarte clar “abrogarea reglementărilor actuale privind timbrul de mediu pentru autovehicule și ajustarea modului de calcul al impozitului anual reglementat prin Codul Fiscal în funcție de cilindree și norme de poluare, funcționând după principiul ”poluezi mai mult, plătești mai mult, poluezi mai puțin, plătești mai puțin”;

„Decizia promovării acestui act normativ se înscrie astfel în planul de măsuri și politici publice de guvernare și reprezintă un angajament al liberalilor care s-a materializat deja într-un proiect de lege.
Liberalii lansează un apel către toți deputații, indiferent de formațiunea politică reprezentată în Parlament, să voteze această inițiativă de eliminare a timbrului de mediu, care a provocat mari dezechilibre în societate.
La momentul la care această taxă a fost introdusă,, în anul 2007, ea a fost gândită ca o măsură de sprijin a industriei românești de construcție de automobile, însă criza economică prin care s-a trecut și noile evoluții de pe piață nu mai justifică existența unei astfel de taxe în varianta propusă spre eliminare de către liberali.

Week-end-ul acesta tinerii liberali din Alba au desfășurat noi acțiuni de ordin ecologic, acțiuni care s-au bucurat de un real success, în pofida vremii deloc favorabile pentru desfășurarea unor astfel de activități. La respectivele acțiuni au participat nu doar membri ai TNL Alba, ci și lideri locali ai Partidului Național Liberal, precum și cetățeni din Alba Iulia și Sebeș, iar față de acești inimoși cetățeni organizatorii exprimă public sincere mulțumiri și felicitări.

Astfel, continuând o tradiție care durează de câțiva ani, TNL Alba Iulia a realizat vineri, 27 martie a.c., de la ora 16.00, prima dintre activitățile programate de TNL Alba pentru acest week-end. A fost vorba de o acțiune complexă de ecologizare, curățenie și plantare de pomi în zona parcului de joacă de lângă Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Scopul activității a fost de a transmite un mesaj cât se poate de clar, și anume faptul că toți locuitorii municipiului Alba Iulia sunt responsabili de modul în care arată orașul.
A doua zi, de la ora 20.30, la fântâna arteziană din parcul Cetate din Alba Iulia, s-a desfășurat o acțiune de marcare a Orei Pământului. A fost programată o acțiune stradală de popularizare a Orei Pământului, urmată de o lansarea circa 100 de lampioane. Același tip de eveniment l-au desfășurat tinerii liberali și în Sebeș la Centrul Cultural „Lucian Blaga”, iar evenimentul, unul de desfășurat anual începând din 2008, este, de la an la an, tot mai important și are rolul de a-i conştientiza pe cetăţeni că este important să consume cât mai puţină energie electrică, în condiţiile în care producerea acesteia este un proces care poluează mediul.
Acțiunile din acest week-end s-au înscris în seria evenimentelor de acest gen susținute de-a lungul timpului de TNL Alba, care a promovat și desfășurat în mod constant activități de ordin ecologic în diverse localități ale județului nostru. Mesajul principal pe care tinerii liberali l-au transmis de fiecare data a fost acela că prin asemenea acțiuni se poate ajunge la o înţelegere mai clară a ideii că trebuie să păstrăm Pământul cât mai sănătos pentru generaţiile viitoare.

Prof. Adrian SIMION.
Coordonator T-Comunică TNL Alba

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare deschisă liberalilor în care le cere să nu blocheze noul Cod Fiscal.

„Vă scriu aceste rânduri ca liberal care se adresează unor foşti colegi de partid, unor liberali.

Vă scriu vouă celor care, aşa ca şi mine, aţi fost şi veţi rămâne liberali. Chiar dacă PNL s-a transformat într-un partid popular, chiar dacă este condus din umbră de oamenii lui Băsescu, ştiu că mulţi dintre voi continuaţi să susţineţi ideile liberale.

Săptămânile acestea, în Parlament, va fi în dezbatere cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice. Este un Cod Fiscal sprijinit 100% de toată suflarea liberală din ţară, de toţi cetăţenii liberali neînregimentaţi politic. Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi.

Dincolo de susţinerea pentru acest nou Cod Fiscal, măsurile cuprinse în el îl fac să fie o terapie de şoc liberală, de care economia românească şi România are nevoie şi care nu poate fi întârziată.

Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: „bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!”. Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid.

Calculul politicienilor din PDL este unul greşit: Codul Fiscal va trece şi opoziţia unui partid care se consideră de centru-dreapta nu va face decât să îndepărteze electoratul. Vă veţi întâlni cu electoratul liberal pe stradă care vă va întreba „de ce v-aţi opus scăderii TVA, scăderii taxelor, eliminării impozitului pe dividende; doar ca să ajungeţi la putere?”.

Vă spun deschis că acest Cod Fiscal va trece de Parlament. Miza pentru România este, însă, mult mai mare. Nu este un Cod Fiscal pentru 1-2 ani. Ca şi cota unică, este o reformă fiscală pentru cel puţin 10 ani de acum încolo.

Tocmai de aceea, ea trebuie asumată de toţi liderii politici, mai ales de către cei liberali. Indiferent cine câştigă alegerile din 2016, românii, mediul de afaceri, investitorii şi partenerii noştri externi, trebuie să ştie că prevederile din noul Cod Fiscal vor fi menţinute.

De aceea, vă cer să nu îi lăsaţi pe cei din PDL să joace electoral Codul Fiscal.

Vă cer să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Toţi oamenii politici care cred acum în valorile liberale, indiferent la ce partid sunt, trebuie să susţină un armistiţiu politic pentru noul Cod Fiscal. Să ne asumăm cu toţii că măsurile liberale cuprinse în acest noul Cod Fiscal vor fi continuate şi în următorii 5-10 ani. După ce îl trecem, cu toţii, prin Parlament, lupta politică poate să reînceapă.

România are nevoie de acest moment de luciditate şi maturitate politică pentru a merge înainte şi vă rog să acţionaţi ca adevăraţi liberali.

Călin Popescu Tăriceanu

Vineri, 6 martie 2015, ora 15.00, la Hotel Parc din Alba Iulia se desfăşoară dezbaterea Programului de Guvernare al PNL privind domeniul educației.

Întâlnirea are loc la iniţiativa Organizației de Femei a Partidului Național Liberal, filiala Alba.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Politicile PNL în sprijinul familiilor din Romania” și va reuni peste 150 de cadre didactice, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, ai Consiliului Județean al Elevilor, ai ONG-urilor, precum și aleși locali.

La dezbatere şi-au anunţat prezenţa Lucia Varga, co-președinte al Organizației de Femei a PNL, Raluca Turcanu – vicepreședinte PNL, Ciprian Dobre – vicepreședinte PNL, deputatul Radu Zlati – membru al comisiei de educație a PNL, Mircea Hava și Adrian Teban, cei doi co-președinți ai PNL Alba, parlamentari de Alba și alți lideri ai PNL.

Foto: portalsm.ro

Începând de joi, 19 februarie, la nivelul organizației județene Alba a Partidului Național Liberal a fost constituit și funcționează Comitetul Județean Executiv (CJEX), un organism politic nou, ce va asigura conducerea filialei județene a PNL alături de Biroul Politic Județean comasat paritar, rezultat în urma unificării dintre PNL și PDL.
La nivel de biro o surpriză o constituie numirea preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel în funcţia de purtător de cuvânt al partidului
Format din 25 de mebri, Comitetul Județean Executiv al PNL este condus de doi copreședinți și este alcătuit din 19 reprezentanți ai fostului PDL și 6 reprezentanți ai fostului PNL, la care se adaugă câte 3 membri supleanți din partea fiecărui partid fuzionat. Cu excepția copreședinților, a secretarului general, a secretarului general adjunct și a parlamentarilor, care intră de drept în componența CJE, toți ceilalți membri au fost desemnați de fiecare partid fuzionat, la propunerea Președintelui acestuia, din rândul Biroului Politic Județean al fostului PNL, respectiv din rândul Biroului Permanent Județean al fostului PDL, fiind aprobați în ședința Biroului Politic Județean al fostului PNL, repspectiv în ședința Colegiului Director Județean al fostului PDL.
În uma acestor deliberări a fost stabilită următoarea componență a CJEX al PNL Alba:
Potrivit atribuțiilor stabilite de Consiliul Național al PNL, Comitetul Județean Executiv este cel care organizează și conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel județean, între două ședinte consecutive ale Biroului Politic Județean. Deciziile CJEX sunt validate de Biroul Politic Județean.
CJEX este cel care asigură îndeplinirea și ducerea la îndeplinire a hotărârilor și deciziilor organismelor de conducere ale partidului de la nivel național și județean, conduce, îndrumă și controlează activitatea organismelor partidului de la nivel județean și local, coordonează acțiunile partidului de la nivel județean și local, pe baza priorităților și programelor stabilite de organele de conducere ale partidului.
În perioada următoare, se vor constitui și Comitetele Locale Executive ale celor 78 de organizații PNL de la nivel de municipii, orașe și comune, din județul Alba.

Componenţa Comitetul Județean Executiv PNL

pnl
pnl 2

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook