Tags Posts tagged with "lemne"

lemne

Un tânăr din Aiud a sustras lemne din Pădurea Sloboda şi a fost surprins de un echipaj mixt format din jandarmi şi organe silvice. Lemnele i-au fost confiscate şi, în plus, are de plătit o amendă în valoare de 800 lei.

Pădurea Sloboda din preajma municipiului Aiud se află în atenţia jandarmilor şi organelor silvice care acţionează în sistem integrat pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor. În urma unei acţiuni desfăşurate, marţi, 19 ianuarie, Virgil B. ( 25 de ani ) a fost depistat în timp ce transporta lemne cu o căruţă, cu scopul de a le valorifica în interes personal. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnele au fost sustrase din pădurea amintită şi, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 lei. Totodată, potrivit aceluiaşi act normativ, lemnele au fost confiscate şi date în custodie ocolului silvic competent teritorial.

Ca de fiecare dată, recomandăm celor care au cunoştinţă de astfel de fapte să le semnaleze în continuare cu aceeaşi promptitudine şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru depistarea şi sancţionarea vinovaţilor. De asemenea, reiterăm faptul că, deşi suntem conştienţi că în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, suntem convinşi că frecvenţa acestor acţiuni şi operativitatea dovedită de echipajele de jandarmerie pot contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii.

O căruţă încărcată cu lemne sustrase a fost depistată de jandarmi în Pădurea Cărbunari din zona municipiului Blaj. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată, iar căruţaşul a fost sancţionat contravenţional. De la începutul anului, jandarmii din Blaj au intervenit în cinci astfel de situaţii şi au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 4000 lei.

Începând din luna iulie a anului trecut, în urma modificării şi completării Codului Silvic, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. Drept urmare, după o perioadă de pregătire împreună cu personalul unor instituţii care gestionează fondul cinegetic şi silvic, echipajele din cadrul Jandarmeriei Alba au “ ieşit în teren ” şi au aplicat nu mai puţin de 73 sancţiuni contravenţionale în valoare de 37400 lei şi au recuperat aproape 200 m³ de lemne sustrase. De asemenea în 8 cazuri au fost întocmite acte procedurale, existând suspiciunea existenţei unor infracţiuni silvice. De la începutul acestui an, cinci persoane au fost surprinse în flagrant de jandarmi în timp ce transportau lemne sustrase pentru a le valorifica în interes personal. Fiecare dintre acesta au fost sancţionate cu câte 800 lei, iar lemnele au fost confiscate.

Ultimul caz de acest fel a fost constatat miercuri, 6 ianuarie, când, în urma unei sesizări telefonice, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în Pădurea Cărbunari din zona municipiului Blaj şi l-a surprins în flagrant pe un localnic, Martin S. în vârstă de 33 de ani, care scosese din rădăcină şi transporta fără aprobare mai mulţi arbori de esenţă carpen şi gorun. Bărbatul a fost oprit, sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, iar lemnul a fost confiscat şi returnat proprietarului.

Indicăm cetăţenilor să ne semnaleze în continuare astfel de fapte şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor silvice. Chiar dacă în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, frecvenţa acestor acţiuni şi promptitudinea dovedită de echipajele de jandarmerie apreciem că poate contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii.

10 metri cubi de material lemnos, confiscaţi de poliţiştii din Baia de Arieş, în urma unui control efectuat în trafic

La data de 29.09.2015, în jurul orelor 17.40, poliţiştii din Baia de Arieş au depistat în trafic, pe raza oraşului Baia de Arieş, o autoutilitară care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Baia de Arieş, nu deţinea documente legale de însoţire a celor 10 metri cubi de material lemnos transportaţi.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto, în conformitate cu prevederile articolului 19, lit. b din Legea 171/2010, privind sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Situaţie aberantă la Abrud. Locuitorii nu primesc lemne de foc – deşi conform legii au parte de o cotă anuală de lemn.

În Pădurea Popii de lângă Abrud se fură ca în codru. Copacii sunt marcaţi pentru tăiere, dar se folosesc aceleaşi marcaje pentru mai mulţi copaci.

Dar cine este de vină ? Fostul pădurar Dumitru Popa (pensionat în toamna anului 2014), care s-a mutat din ţară, se pare, apoi brigadierul silvic şi primarul Nicolae Simina… care a acceptat defrişările din zonă!

PSD-istul Nicolae Simina a ajuns primar în iunie 2012 în urma trădării unei grupări PDL din oraş, care nu au mai dorit să-l susţină pe Tiberiu Raţiu. De altfel, scandalul tăierilor de lemne de la Pădurea Popii a început după plecarea lui Tiberiu Raţiu de la Primăria Abrud.

Simina are locul călduţ asigurat după alegerile din 2016. El a fost inspector cu protecţia muncii la Cupru-Min Abrud, dar şi şef al composesoratului (de stat) de la Abrud.

Din cauza faptului că în zonă intră multe utilaje grele: tafuri, tractoare şi coamioane drumul de acces în pădure arată jalnic fiind aproape impracticabil iar nimeni nu ia nici o măsură în acest sens. Tăierile se fac şi pe ploaie şi pe ninsoare iar acest lucru se vede cel mai bine în starea drumului.

Oamenii din zonă se plâng că nu primesc lemne de ani de zile, dar în schimb vin alţii care duc camioane întregi cine ştie unde. Aşadar moţii rămân fără păduri, alţii se îmbogăţesc!

Vom reveni cu mai multe amănunte.

Iulian BROK
lemne 1 (1)

lemne 2 (1)

Polițiștii Postului de Poliție Bucium cercetează un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitate, bănuit de comiterea unui furt ce a fost sesizat poliției la data de 26 ianuarie 2015.

În cursul lunii ianuarie 2015 T.L. ar fi sustras 20 de grinzi din lemn, ce aparțineau unei femei din aceeași comună, le-a transportat cu o autoutilitară în municipiul Alba Iulia și le-a vândut.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de furt.

În seara zilei de luni, 2 martie 2015, în urma unui apel prin 112 prin care era semnalat un posibil transport ilegal de material lemnos, poliţiştii Postului de Poliţie Meteş s-au deplasat pe drumul comuna Presaca Ampoiului, ocazie cu care au identificat o autoutilitară încărcată cu 15, 4 metri cubi material lemnos… fără documente.

Autoutilitara era condusă de un bărbat de 30 de ani, din Cugir care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 al. 1 lit. b din Legea 171/2010, iar întreaga cantitate cantitatea de material lemnos a fost confiscată.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Vințu de Jos au identificat două persoane bănuite că la finalul lunii ianuarie au furat material lemnos.

Este vorba de A.G., de 47 de ani, şi B.G., de 38 de ani, ambii din comuna Vințu de Jos, judeţul Alba, care în seara zilei de 31 ianuarie 2015, au sustras, de pe raza comunei Vinţu de Jos, cantitatea de aproximativ trei metri cubi material lemnos.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiuni de „furt calificat”, faptă prevăzută de art. 228, alin. 1, art. 229, alin. 1, lit. b, din Codul Penal.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook