Tags Posts tagged with "Judetean"

Judetean

Şedinţa Consiliului Judeţean Alba din ziua de 28 aprilie 2015 a durat mai mult decât oricare altă şedinţă din acest mandat: şedinţa a durat 31 de minute.

Este un record pentru consilierii judeţeni care votează de obicei pe bandă rulantă hotărârile – discutate, negociate anterior în comisiile de specialitate.

Şedinţa CJ Alba din 28 aprilie a avut 25 de puncte pe ordinea de zi, după care au urmat declaraţii făcute de Romul Popa şi Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Ziua de 23 aprilie 2015 va rămâne în amintirea elevilor din Alba Iulia care au participat la un marş menit să promoveze cartea şi lectura.

Organizat de Casa Corpului Didactic Alba şi Asociaţia Bibliotecarilor din România – filiala Alba, Marşul Cărţilor a avut loc într-o zi de două ori specială: Ziua Internaţională a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului din România.

Costumaţi în personaje de poveste, cu cărţi şi pancarte în mână, copii de la şcolile din Alba Iulia au manifestat pentru lectură.

Recreația mare, Enigma Faraonului, Mândrie şi prejudecată, Colț Alb, Amintiri din copilărie sau Black Beuty – sunt doar câteva din cărţile aduse de copii. Acţiunea a fost presărată cu câteva momente muzicale, foarte apreciate.

De la Inspectoratul Şcolar General Alba copiii au trecut pe la Biblioteca Batthyaneum, apoi la Universitatea „1 Decembrie 1918” şi în Parcul Unirii.

Sursa foto: Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, pe DJ 107 C, la kilometrul 1 s-a produs un accident de circulaţie: în timp ce conducea un autoturism, C.L.M., de 21 de ani, din comuna Ciugud nu s–a asigurat la efectuarea unei manevre de depăşire, împrejurare în care a acroşat un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Bergin, care circula din sensul opus.

În urma accidentului, o tânără în vârstă de 21 de ani, pasageră în autoturismul condus de C.L.M. a suferit leziuni corporale uşoare şi a refuzat să fie transportată la spital.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, nici unul neconsumând băuturi alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările.

Foto: arhivă

În seara zilei de duminică, 19 aprilie 2015, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 141 D, pe raza localităţii Boz, poliţiştii din Sebeş au depistat un minor conducând un ATV.

Minorul are 16 ani, este din municipiul Sebeş şi nu are permis de conducere, neavând vârsta legală pentru acest lucru.

Şoferul de ocazie este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Foto: atv-de-vanzare.ro

Preşedintele Raionului Ialoveni, Lilian Popescu, a participat joi, 12 martie 2015, la şedinţa Consiliului Judeţean Alba.

Lilian Popescu a mulţumit consilierilor judeţeni pentru finanţarea realizării unui muzeu în Raionul Ialoveni: „Vreau să vă mulţumesc în numele locuitorilor Raionului Ialoveni. Vă spun că nu ne oprim aici, o să avem şi alte proiecte împreună, pentru că suntem de acelaşi neam, acelaşi sânge. Trebuie să fim împreună indiferent de conjunctura prin care trecem acum”.

Preşedintele Raionului Ialoveni a fost însoţit de scretarul Raionului – Nicolae Mereacre şi şeful Direcţiei Finanţe a Raionului – Valeriu Racu.

Reamintim, consilierii judeţeni au decis în unanimitate alocare a 50.000 euro pentru finanţarea proiectului Resistematizarea şi amenajarea centrului expoziţional – Muzeul Ialoveni, propus de Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

Judeţul Alba şi Raionul Ialoveni au un parteneriat de colaborare semnat în 5 septembrie 2012, prin preşedinţii Ion Dumitrel şi Lilian Popescu.

În urma unei adrese trimise în ziua de 17 februarie 2015, Raionul Ialoveni solicita Consiliului Judeţean Alba „susţinerea financiară şi logistică pentru implementarea proiectului local, propus de administraţia raionului, care prevede amenajarea în oraşul Ialoveni a unui ansamblu muzeistic. Acest proiect prevede vernisarea şi expunerea unui număr impunător de exponate-file de istorie seculară a neamului românesc”.

În data de 15 aprilie 2015, ora 10.00, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sediul în Alba Iulia, B-dul Revoluţiei, nr. 23, organizează concurs pentru postul vacant de medic în specialitatea Radiologie şi imagistică medicală.

Concursul se va organiza cu respectarea prevederolor Ordinului nr. 698 din 2001 la sediul DGASPC Alba – sala de şedinţe, Alba Iulia, Bdul 1 Decembrie 1918, nr. 68, şi va consta în proba scrisă şi proba clinică sau practică.

Proba scrisă va avea loc în data de 15 aprilie 2015, ora 10.00, iar data susţinerii probei clinice sau practice va fi comunicată odată cu rezultatul probei scrise.

Dosarul va fi depus până în data 23 martie 2015, ora 15.00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

O întâlnire specială are loc vineri, 13 martie 2015, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara şi Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează evenimentul „Vârstele poeziei”, având invitaţi doi reprezentanți de marcă ai lumii literare românești actuale: poetul, publicistul, traducătorul Dinu Flămând și criticul și istoricul literar Alexandru Cistelecan.

Foto: liftingshadows.wordpress.com

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia organizează în data de 17 martie 2015, ora 10.00, concurs pentru ocuparea a 2 posturi de medic în specialitatea medicină legală în cadrul Serviciului de Medicină Legală a județului Alba.

Concursul se va organiza cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 698/ 2001 la sediul DGASPC – sala de şedinţe, Alba Iulia, Bdul 1 Decembrie 1918, nr. 68, şi va consta în proba scrisă şi proba clinică sau practică.

Pentru a participa la concurs candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 21 Anexa 1 din ordinul 698 din 2001.

Relaţii suplimentare privind bibliografia şi conţinutul dosarului pentru concurs se obţin la tel. 0258.820.825, interior 146 sau la Serviciul Resurse Umane din cadrul unităţii.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook