Tags Posts tagged with "judet"

judet

apa_splashA fost aprobată finanţarea de către Uniunea Europeană a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA). Astfel, Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Proiectul cuprinde 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaționale, şi 9 contracte de lucrări, prin care se vor realiza investiții în infrastructura de apă și apă uzată, după cum urmează:

-reabilitarea aducţiunilor Galda-Teius-Aiud-Ocna Mureş şi Galda-Blaj,

-extinderea şi reabilitarea aducţiunilor Cimpeni-Abrud şi Cimpeni-Baia de Arieş,

-extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa, în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna şi în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, execuție lucrări pt. extinderea sistemelor de apă în Arieșeni.

-extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă

-extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni şi în aglomerarea Blaj – Sâncel -extindere/reabilitare sistem de alimentare cu apă în Cistei şi Bucerdea Grânoasa- Crăciunelu de Jos

-construire stații de epurare apă uzată în Abrud şi Baia de Arieș, reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești (Câmpeni).

Prin intermediul acestui proiect vor fi continuate acţiunile integrate de dezvoltare a sistemelor de apă şi apa uzată în aglomerările cu o populaţie cuprinsă între 2000-10.000 locuitori.

Astfel, în ceea ce priveşte alimentarea cu apa vor beneficia peste 100.000 de locuitori din aria de deservire a 4 sisteme zonale de alimentare cu apă: Alba, Zlatna, Apuseni şi Arieşeni, iar pentru canalizare-epurare circa 23.000 locuitori din 7 aglomerări: Alba Iulia, Ighiu, Aiud-Lopadea Noua, Blaj, Sâncel, Abrud, Baia de Arieş, Unirea, Războieni.

În vederea susţinerii acestui proiect major de investiţii, SC APA CTTA SA ALBA, anunţa intenţia de majorare a preţului apei potabile şi a tarifului la canalizare, începând cu 01.01.2018, în baza Strategiei de tarifare pe o perioadă de 5 ani aprobată de către toate Consiliile locale membre, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Alba.

Vizual CB 1Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate – Bursa Binelui, debutează anul acesta cu 140 de proiecte sociale înscrise de către 101 de organizații nonguvernamentale.

Sferturile reprezintă prima etapă a competiției ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție şi se desfășoară în perioada 5-18 decembrie. În cadrul acestei etape fiecare proiect trebuie să atragă suma de 300 de lei de la 5 donatori distincți pentru a se califica în Semifinala Campionatului de Bine.

În ordinea numărului de inițiative înscrise avem categoriile de domenii: Social – 45 de proiecte, Educație – 41 de proiecte, Sănătate – 36 de proiecte, Antreprenoriat Social – 8 proiecte, Cultură – 3 proiecte, Drepturile Omului – 3 proiecte, Mediu – 2 proiecte și Sport – 2 proiecte.

Vizual CB 2La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/GAZDE-BUNE-IN-CASE-BATRANE–program-de-dezvoltare-locala-prin-patrimoniu-cultural

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Terapie-complexa-si-integrata-destinata-copiilor-cu-deficiente-multiple

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Aleg-sa-Donez-un-Zambet

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Fondul-pentru-Democratie-FpD

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Primul-ajutor-in-Educatie

Vizual CB 3Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro.

  1. Garda de intervenție Sebeș a intervenit sâmbătă, la ora 14:41, în apropiere de A1, pe raza loc. Cunța, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șpring.

  2. Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit sâmbătă noaptea, la ora 04.09, pe str. Calea Moților din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la panoul luminos al unui magazin. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Ca urmare a acestui eveniment, au ars instalația electrică a panoului pe aproximativ 30 cmp și izolația de polistiren pe o suprafață de aproximativ 40 cmp.

  3. Garda de intervenție Blaj a intervenit sâmbătă, la ora 14:43, în loc. Sîncel, pe str. Nicolae Bălcescu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sîncel.

  4. Tot sâmbătă, Garda de intervenție Blaj a intervenit la ora 18:59, pe DN 14 B, pe raza loc. Blaj, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

  5. Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit azi noapte, la ora 02.02, pe str. Principală din loc. Rogoz, com. Albac pentru stingerea unui incendiu izbucnit la magazia de lemne a unei mănăstiri. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albac. Ca urmare a acestui eveniment, au ars magazia de lemne (pe aproximativ 24 mp) în totalitate și acoperișul clădirii de care era lipită magazia pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

  6. Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit în perioada 04-07.03.2016 la 36 solicitări medicale.

După ce la începutul lunii august a organizat “ Aventuri Culinare ” la Sebeş, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba revine din nou în atenţia publicului. De data aceasta cu o acţiune umanitară adresată Spitalului Judeţean Alba.
Joi, 28 august, Secţia de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Alba a fost gazda Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Fără mult fast şi fără a dori să iasă din anonimat, membrii forului de conducere au oferit cadrelor medicale lenjerie completă de pat. Aceasta va fi folosită pentru echiparea mai multor saloane şi de ea vor beneficia bolnavii internaţi pe secţie.
Nu vorbim de o acţiune izolată deoarece, de-a lungul timpului, I.P.A. – Regiunea 2 Alba a stat la baza a numeroase acţiuni caritabile, oferind un sprijin celor aflaţi în nevoie şi făcându-le acestora, chiar şi temporar, viaţa mai frumoasă. Demonstrând sensibilitate şi generozitate, răspunzând întotdeauna prompt la solicitările chiar şi nerostite ale celor din jur, membri I.P.A. oferă societăţii un model de comportament demn de urmat. Dragostea, cinstea, onoarea şi condescendenţa faţă de semeni reprezintă valori pe care asociaţia le preţuieşte şi le promovează ori de câte ori are ocazia şi indiferent de contextul pe care realitatea îl oferă.
Informaţii suplimentare:
Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Secţia Română a fost fondată la data de 31 august 1992 şi afiliată la International Police Association in data de 25 octombrie 1996. Asociaţia este organizată pe principiul teritorialităţii, cu sediul oficial în municipiul Bucureşti, fiind formată din regiuni (filiale), constituite pe lângă structurile profesionale ale M.A.I. Are în rândurile sale oameni de pretutindeni, neangajaţi politic, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră sau pompieri.
Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba este o filială a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Secţia Română, care a fost înfiinţată la nivelul Jandarmeriei Alba în anul 2006. Astăzi ponderea cea mai mare a membrilor este reprezentată de jandarmi, cu peste 40%, urmaţi de pompieri militari de la ISU Alba şi de poliţişti locali.

Potrivit datelor finale furniyate de către Biroul Electoral Central, în Alba s-au prezentat la alegerile pentru Parlamentul European, 36,46% din persoanele cu drept de vot. Județul nostru se situează peste media la nivel național.

În total, în România, prezența la votul de astăzi a fost de 32,16% (28,69 în mediul urban și 36,88% în mediul rural). În județul Alba 34,88% din alegători procin din mediul urban, în timp ce 39,76 din mediul rural.

În topul județelor cu cea mai mare prezență la vot, Alba ocupă locul al 9-lea.

Stema judetului AlbaAlegerea simbolurilor incluse în noua formă a stemei judeţului Alba a stârnit din nou controverse în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean. După un an de discuţii, contestaţii şi propuneri, aleşii judeţeni au reuşit să voteze respingerea, ca neîntemeiată, a plângerii formulate de consilierii PSD în urma şedinţei din luna februarie, pe motiv că ea a fost adoptată cu respectarea legislației, include solicitarea Societății Cultural Patriotice „Avram Iancu” și respectă „tradițiile istorice și realitățile economice și sociale ale județului Alba”.

Dezbaterile pe tema modificării stemei judeţului Alba au început de anul trecut. În 25 aprilie 2013, CJ Alba şi-a însuşit propunerea de revizuire a stemei. Varianta propusă la acea dată includea un scut tăiat prin trasarea unei linii orizontale, care îl împărţea în două câmpuri: în primul câmp de sus, pe fond auriu, cu hermina neagră se afla o coroană de oțel, iar în câmpul doi, pe fond roșu, se afla un legionar roman stând în picioare, privit din față, având capul spre dreapta și ținând în mâna dreaptă o suliță, iar în cea stângă un scut negru.

Social-democraţii Ioan Dîrzu, Dorin Sandea, Ioan Florea, Marcela Dărămuș, Romi Dragosin, Nicolae Pușcă, Virgul Narița, Alexandru Dăncilă, Nicolae Simina, Mirel Hălălai, Cornel Napău, Vasile Mutu, Gheorghe Damian, Radu Tuhuț, Dănuț Bârzan, Ioan Rusu şi Ștefan Traian Popa au formulat o plângere prin care solicitau revocarea hotărârii care aproba varianta mai sus menţionată. Plângerea a fost respinsă de Consiliul Judeţean în şedinţa din data de 30 mai 2013. Aceştia nu s-au oprit aici şi au formulat plângere în contencios administrativ, însă tot fără sorţi de izbândă. Instanţa a respins acţiunea ca neîntemeiată.

La începutul lui 2014, consilierii judeţeni au discutat din nou subiectul stemei judeţului, după ce Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” Filiala Alba a propus reprezentarea pe stemă a Sigiliului lui Avram Iancu şi astfel s-a votat ca stema să includă în primul câmp de sus, pe fond de aur, o coroană de oțel, în primul câmp de jos, pe fond albastru, un legionar roman, în al doilea câmp de jos, pe fond roșu, un brad verde pe un oval auriu.

Şi de această dată PSD Alba a formulat o plângere prealabilă pentru revocarea hotărârii. Astăzi, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre, privind revocarea plângerii, a trecut de votul consilierilor, cu 23 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi două abţineri.

Astfel, stema Judeţului Alba va conţine următoarele elemente heraldice:

– Coroana plasată pe hermină semnifică încoronarea la data de 15 octombrie 1922 a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, ca regi ai României Mari, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Actul încoronării are semnificația de desăvârșire a Unirii de la 1 decembrie 1918 și de consfințire a existenței statului național unitar român.

– Legionarul roman simbolizează procesul de romanizare, rolul major jucat de capitala Daciei romane, Apulum, oraș în care Legiunea a XIII-a Gemina și-a avut reședința timp de 165 de ani

– Sigiliul lui Avram Iancu este un simbol al revoluției române de la 1848-1849 din Transilvania, un însemn al autorității prefectului general al oștirii române, Avram Iancu.

locuri de muncaAJOFM Alba anunţă locurile de muncă disponibile pentru ziua de 18 februarie 2014.

ALOFM Alba Iulia – 0258.83.11.37

Confecţioner asamblator din articole textile 60
Muncitor necalificat în industria 30
Agent vânzări 5
Inginer agronom 1
Confecţioner încălţăminte  11
Operator la maşini unelte cu comandă numerică 5
Mecanic utilaje 3
Electrician de intreţinere şi reparaţii 2
Frezor universal 1
Strungar universal 1
Inginer în industria alimentară 1
Referent resurse umane 1
Operator xerox 1
Tehnician sisteme securitate 1
Mecanic auto 1
Tehnician mentenanţă mecanică 2
Muncitor necalificat cablaje auto 15

Punct de lucru Blaj – 0725.225.883

Medic veterinar 1
Tehnician veterinar 1
Muncitor necalificat în industria confecţiilor 6
Operator maşini unelte 50
Inginer mecanic 10

Punct de lucru Aiud – 0725.225.882

Muncitor necalificat 8

Punct de lucru Cugir – 0725.225.881

Inginer mecanic 1
Ambalator manual 6
Frezor universal 6
Rectificator universal 4
Strungar universal 4
Lăcătuş montator 2
Controlor calitate 1

Punct de lucru Sebeş – 0725.225.885

Vânzător 1
Marochiner 3
Muncitor necalificat în marochinărie 7
Menajeră 1
Paznic 2
Cusător piele şi înlocuitori 5.

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook