Tags Posts tagged with "joi"

joi

Începând din luna februarie, programul de lucru cu publicul al reprezentanțelor Registrului Auto Român va fi modificat, o zi pe săptămână. Astfel, în fiecare zi de joi, clienții vor putea beneficia de serviciile RAR până la ora 20.00, măsură posibilă prin decalarea corespunzătoare a programului de lucru pentru o anumită parte din angajații RAR.

Considerăm că este o decizie firească din partea unei instituții care își respectă clienții, întrucât există persoane care nu își pot neglija unele activități în prima parte a zilei. În funcție de interesul publicului față de această inițiativă, vom evalua posibilitatea extinderii ei”, declară ing. George Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

În prezent, în reprezentanțele RAR, programul cu publicul se desfășoară în intervalul orar 8.00 – 16.00 de luni până joi, respectiv 8.00 – 13.30 în zilele de vineri.

Vă reamintim că obținerea unei programări pentru activitățile RAR este posibilă în două moduri:

  • Completând corect și complet toate datele din formularul pus la dispoziție pe pagina www.rarom.ro

  • Apelând serviciul Call Center la numărul cu tarif normal 021-9672.

De obicei, Postul Adormirii Maicii Domnului începe la data de 1 august şi are o durată de două săptămâni (1-15 august). Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face însă la data de 31 iulie. În cazul în care 31 iulie este în zi de miercuri sau vineri, cum pică în acest an, se lasă secuiul în seara zilei de 30 iulie şi postul începe pe 31 iulie.

În popor este cunoscut şi sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântamăriei. Este un post care îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Originea acestui post a fost fixată în secolul al V-lea când s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. La început durata postului Adormirii Maicii Domnului era diferită pentru creştini, cei din Antiohia posteau o zi, pe 6 august, în vreme ce la Ierusalim acest post ţinea opt zile.

Existau şi creştini care posteau toată luna august, în vreme ce alţii posteau în luna septembrie. Uniformizarea datei şi a duratei postului a avut loc în sec. al XII-lea, la sinodul local din Constantinopol (1166), condus de patriarhul ecumenic Luca Crysoverghis. Aici s-a stabilit că acest post să fie ţinut începând cu 1 august şi să se termine pe 15 august, ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, scrie creştinortodox.ro.

Există rânduiala că împreună cu slujba Vecerniei să se săvârşească în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului şi cele două Paraclise ale Fecioarei Maria, iar în ajunul praznicului, Prohodul Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului înseamnă înfrânare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Dacă ne ţinem departe de anumite mâncăruri, să ne ţinem departe şi de păcate. În acest post se recomandă ajunare luni, miercuri şi vineri până la ora 15.00, ora de la care se poate consumă numai mâncare uscată, iar marţi şi joi ni se cere să mâncăm fără ulei.

Elevii din judeţul Alba care au participat la Bacalaureatul de toamnă cred că merită note mai mari.

Conform inspectorului de specialitate Alexandra Popa, elevii din judeţul Alba au depus 242 de contestaţii:
77 la limba română (Real şi Tehnologic)
21 la limba română (Umanist)
41 la matematică (Tehnologic)
64 la biologie vegetală şi animală
14 la geografie
25 la alte 7 materii

Contestaţiile vor fi rezolvate cel târziu joi, 4 septembrie 2014.

De remarcat că la a doua sesiune de Bacalaureat au participat 843 de elevi – din cei 1.005 înscrişi pe listele de examen.

1476720_669701416383610_1745061876_n“Fabrica de Bucurii”, eveniment organizat de Fundația Comunitară Alba, ajuns la a 5-a ediție, va avea loc la Alba Mall joi, 19 decembrie, începând cu orele 18.

Până în ziua evenimentului, albaiulienii și nu numai POT DONA, la standul special amenajat în holul central al Alba Mall, JUCĂRII ÎN STARE BUNĂ, care vor fi apoi dăruite, de sărbători, unor copii din județ cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Doar anul trecut, peste 500 de copii din județ au primit de sărbători jucăriile donate în campania “Fabrica de Bucurii”. Cei care doresc să facă o bucurie unor astfel de micuţi sunt rugaţi să trimită pe adresa contact@fundatiacomunitaraalba.ro informaţiile necesare pentru ca jucăriile strânse să îşi împlinească menirea.

În cadrul “Fabricii de Bucurii” va avea loc tradiționala licitație de jucării, fondurile care vor fi strânse fiind destinate Programului YouthBank, program care susține tinerii liceeni din Alba Iulia și inițiativele lor în comunitate, dar și Fondului Genius, fond din care în 2014 vor fi acordate burse unor tineri talentați din județul nostru care au nevoie de sprijin.

“Fabrica de Bucurii” înseamnă și o sărbătoare pentru cei prezenți. Vor veni să vă încânte Chef Cosmin Toma – concurent Top Chef (cu o expoziție culinară în imagini), Gino (cu un recital extraordinar de colinde), Ionuț Ionescu (finalist la ”Dansez pentru tine”) și Școala de dans “Life is Dance”.

În perioada 11 – 19 decembrie, voluntarii fundației vă invită la standul din holul central al Alba Mall, unde puteți găsi frumoase felicitări de sărbători, calendare de buzunar și unde vă vor împacheta cadourile cumpărate pentru cei dragi.

Partenerii Fundației Comunitare Alba sunt: Consiliul Local, Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market, Casa de Cultură a Studenților, Restaurant Appetit, Auto Drive Center (dealer Skoda), Ancău Company, Societatea de Transport Public, Porterom și Tipo-Rex. Partener național, în cadrul programului YouthBank, este Asociația pentru Relații Comunitare.

Spiritul Crăciunului şi generozitatea noastră, a tuturor, pot aduce Lumina Sfintei Sărbători pretutindeni unde este nevoie de ea.

jandarmeriaJoi, 10 octombrie, la Şcoala Gimnazială “ I.M. Moldovan” Blaj a debutat campania “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, demers informativ desfăşurat la nivel naţional, care, în judeţul Alba se desfăşoară sub sloganul „Te vrem în siguranţă”.

La prima activitate preventivă, care a luat startul la ora 13:00, în prezenţa viceprimarului municipiului Blaj, Livia Mureşan, au participat aproximativ 150 de elevi, cadre didactice şi personal administrativ, iar, prin grija directorului şcolii, Florina Haţegan, au asistat la discuţii şi aproximativ 30 de părinţi.

Copiii şi îndrumătorii acestora au fost informaţi cu privire la implicarea jandarmeriei şi a celorlalte autorităţi publice partenere în proiect în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică şi cu privire la capacitatea de a interveni ori de câte ori bunurile şi valorile publice sunt grav afectate.

Totodată, aceştia au putut afla care sunt faptele de natură contravenţională frecvent întâlnite în mediul şcolar şi care sunt sancţiunile legale prevăzute pentru acestea. Surpriza pregătită de organizatori copiilor s-a concretizat în invitarea unui “mascat”, care, spre încântarea acestora, le-a arătat echipamentul pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

De la ora 14:00, locul copiilor a fost luat de părinţii acestora, care au discutat cu reprezentanţii jandarmeriei, ai inspectoratului şcolar şi ai primăriei pe marginea siguranţei elevilor în cadrul instituţiei de învăţământ şi au putut afla mai multe în legătură cu răspunderea delictuală a minorului.

Discuţiile au fost interactive, copiii, cadrele didactice şi părinţii prezenţi la acţiune arătându-se interesaţi de subiect, motiv pentru care au adresat şi foarte multe întrebări.

Prima acţiune a confirmat, aşadar, necesitatea unei astfel de campanii, în care informarea să fie completată de deschidere şi transparenţă, astfel încât copii să se simtă cât mai în largul lor şi să înţeleagă că problemele cu care se confruntă pot fi rezolvate, cu condiţia să aibă curajul de a vorbi despre ceea ce li se întâmplă.

Următoarea activitate se va desfăşura miercuri, 16 octombrie, la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Reamintim faptul că proiectul informativ derulat la nivel naţional, „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, are în Alba o conotaţie particulară, în primul rând datorită faptului că, sub sloganul „Te vrem în siguranţă”, alături de iniţiatorul proiectului, se află Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Fundaţia Comunitară Alba, Consiliul Judeţean al Elevilor şi opt primării (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureş, Săsciori, Şpring şi Zlatna).

Scopul comun, asumat de către toţi partenerii implicaţi în proiect, este acela de a oferi copiilor informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale.

Adresăm invitaţia tuturor celor interesaţi de siguranţa copiilor în instituţiile de învăţământ să acceseze platforma siguranta.fundatiacomunitaraalba.ro unde sunt postate informaţii referitoare la campanie şi la derularea acesteia şi unde există posibilitatea oferirii unui feed-back prin completarea unui formular.

Prin intermediul acestuia şi, sub protecţia anonimatului, elevii, părinţii şi cadrele didactice îşi vor putea exprima şi în scris trăirile, dar şi problemele care îi frământă.

În acest fel, autorităţile, şcoala şi familia vor putea avea o imagine concretă asupra felului în care se desfăşoară viaţa reală a elevilor şi vor şti care sunt măsurile pe care trebuie să le ia, conjugat, pentru diminuarea fenomenelor de violenţă şi discriminare, precum şi a infracţionalităţii.

foto: expresspress.ro
foto: expresspress.ro
foto: expresspress.ro

Datorită unor lucrări în data de 18.07.2013 se închide total circulaţia trenurilor între Coşlariu – Sîntimbru de la ora 09:05 pînă la ora 18:30 fapt ce produce următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători:

1. La data de 18 iulie 2013, trenurile 2311 si 2312, SE ANULEAZĂ în relaţia Teiuş – Simeria şi retur.

2. a) La data de 18 iulie 2013, tren 2306, SE ANULEAZĂ pe distanţa Bărăbanţ – Teiuş – Aiud şi circulă în relaţia Simeria – Bărăbanţ conform livret.

b) La data de 18 iulie 2013, CIRCULĂ SUPLIMENTAR tren 13436 rang IV în relaţia Teiuş – Aiud, cu plecare din staţia Teiuş la ora 14.27 şi sosire în staţia Aiud la ora 14.38

3. a) La data de 18 iulie 2013, tren 2343/-2, SE ANULEAZĂ pe distanţa Teius – Bărăbanţ – Săvârşin şi circulă în relaţia Aiud – Teiuş conform livret.

b) La data de 18 iulie 2013, CIRCULĂ SUPLIMENTAR tren 13433 rang IV în relaţia Bărăbanţ – Săvârşin, cu plecare din staţia Bărăbanţ la ora 16.10 şi sosire în staţia Săvârşin la ora 19.34,

4. a) La data de 18 iulie 2013, tren 2402, SE ANULEAZĂ pe distanţa Bărăbanţ – Mediaş şi circulă în relaţia Deva – Bărăbanţ conform livret.

b) La data de 18 iulie 2013, CIRCULĂ SUPLIMENTAR tren 13402 rang IV în relaţia Teiuş – Mediaş, cu plecare din statia Teius la ora 16.41 şi sosire în staţia Mediaş la ora 18.39,

5. La data de 18 iulie 2013, tren 2444/-1, aşteaptă în staţia Coslariu redeschiderea liniei curente aproximativ 60 minute.

CIRCULAŢIA CĂLĂTORILOR ÎNTRE STAŢIILE BĂRĂBANŢ-TEIUŞ SE FACE CU AUTOBUZELE .

DUPĂ URMĂTORUL PROGRAM:

-tren 2306 1(unu) auto Bărăbanţ pl. 13.45 – Sîntimbru 13.55 – Teiuş 14.15

-tren 2343 1(unu) auto Teiuş pl. 15.35 – Sîntimbru 15.55 – Bărăbanţ 16.10

-tren 2402 2(doi) auto Bărăbanţ pl. 16.10 – Sîntimbru 16.20 – Teiuş 16.40

La Sîntimbru autobuzele vor oprii la şoseaua naţională în Sîntimbru Fabrică şi Sîntimbru sat la intersecţia cu Drumul Judeţean 107B

ATENŢIE: În staţia Coşlariu nu vor intra autobuzele.

CLConsilierii municipiului Alba Iulia sunt convocaţi pe data de 4 aprilie 2013, ora 13.00, în şedinţa ordinară a Consiliului Local care va avea loc la sediul Direcţiei Programe.

PROIECTUL ORDINII DE ZI:

I. Diverse

II. Proiecte de hotărâri privind:

1. Bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2013.

2. Redistribuirea pe obiective de investiții a creditului bancar aprobat prin Hotărârea nr.416/2009 a Consiliului local, cu modificări și completări ulterioare.

3. Înființarea Unității de Implementare Locală a proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă uzată în județul Alba”.

4. Înființarea Unității de Implementare a proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”.

5. Parcelarea în vederea concesionării a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Revoluției, lângă Bl. B2.

6. Atribuirea în proprietate a terenului aferent caselor particulare.

7. Neaprobarea scutirii la plata redevenței datorate de către SC Glow SRL în baza contractului de asociere nr.1172/2001.

8. Încheierea unui act adițional la contractul de asociere nr.7814/2006 încheiat între Consiliul local și Asociația Nonguvernamentală RYMA.

9. Încheierea unui act adițional la contractul de concesiune nr.13053/2001.

10. Prelungirea perioadei de valabilitate a Regulamentului de amenajare a teraselor sezoniere pe traseul Șanțurilor fortificației de tip Vauban Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia.

11. Plata contribuției Consiliului local al municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport local, pe anul 2013.

III. Stabilirea datei ședinței Consiliului local al municipiului Alba Iulia pentru luna mai 2013.

retro romanian partyJoi 21 Martie, Club Allegria te invită să te distrezi şi să dansazi pe cele mai tari hituri româneşti şi nu numai… la Romanian Retro Party!

Ne aducem aminte de vremurile trecute alături de:

Genius, Sweet Kiss, As XX, Candy, Andre, 3 sud est, Cătălin Crişan Body & Soul, Non Stop, Bere Gratis, Voltaj, Dl Problemă, Valahia, Plus 2, Sing Sing BB, Cassa Loco, La Familia, Simplu, O-Zone, Cristiana Răduţă, TNT, N&D, Activ, Holograf, ASIA, Demmo, Akcent, Spitalul de urgenţă, Animal X, Andra etc.

Intrare liberă.

Distracţie garantată!

Pentru rezervări sunaţi la numărul: 0744 527 577 !

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook