Tags Posts tagged with "jandarmi"

jandarmi

Bărbat bătut pentru o datorie de 10 lei. S-a întâmplat sâmbătă, 13 martie, la ora 19.40 pe strada Craivei din municipiul Alba Iulia.

Un bărbat domiciliat în Alba Iulia riscă să fie cercetat penal după ce ar fi agresat o cunoştinţă care nu-i returnase suma de 10 lei înaintată cu titlu de împrumut. Cei doi s-au întâlnit sâmbătă, 13 martie, la ora 19.40 pe strada Craivei din municipiul Alba Iulia şi, posibil în urma unor discuţii în contradictoriu, debitorul a fost lovit de mai multe ori cu pumnul şi picioarele. În urma agresiunii, acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat de un echipaj de ambulanţă la U.P.U. Alba Iulia. De asemenea, a fost solicitată intervenţia forţelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a acţionat de urgenţă pentru prinderea presupusului făptaş. Identificat ca fiind M.R.B., în vârstă de 28 de ani, agresorul a admis că a fost implicat într-un conflict cu cel care-i datorează respectiva sumă de bani. Drept urmare, în cauză a fost întocmit un proces verbal de constatare, care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi de cătuşe pentru ca doi bărbaţi să poată fi scoşi afară
dintr-un local. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional.
Administratorul unui bar situat în zona “ La oglindă ” din localitatea Petreşti a solicitat
duminică, 6 martie, la ora 01.00, ajutorul jandarmilor deoarece clienţii îl ameninţau cu bătaia. Un
echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a constatat că trei bărbaţi, aflaţi în avansată stare de
ebrietate, refuzau să părăsească incinta barului şi, pentru că doreau să chefuiască în continuare, insistau
să fie serviţi cu alcool. Chiar şi la vederea jandarmilor doi dintre aceştia au continuat violenţele verbale
şi, mai mult, au încercat să-şi pună în practică ameninţările la adresa personalului localului. În aceste
condiţii, au fost încătuşaţi şi conduşi la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş. Este vorba de doi localnici,
I.M. ( 30 de ani ) şi M.F. ( 27 de ani ), care, pentru fapta săvârşită, au fost sancţionaţi contravenţional cu
câte o amendă în valoare de 200 lei.
Reamintim că servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită
stare de ebrietate, precum şi a minorilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100
lei la 500 lei. În cazul repetării contravenţiei se dispune, măsura suspendării activităţii localului public
pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

O familie din Alba Iulia împreună cu copilul lor în vârstă de opt ani au rămas blocați în zăpadă în timp ce încercau să ajungă, pe Transalpina, la Obârșia Lotrului. Ei au rămas înzăpeziți cu autovehiculul Skoda fabia, în care se aflau în amonte de Barajul Oașa, de unde au sunat la 112.

În jur de ora 17.30, un echipaj de jandarmi montani de la Postul Șugag au intervenit ca să îi localizeze și recupereze pe cei trei. Conform informațiilor puse la dispoziție de jandarmi, șoferul autoturismului a ignorat semnul de drum închis și s-a aventurat pe unul dintre cele mai periculoase drumuri pe timp de iarnă din țară.

În jurul orei 18.20, jandarmii montani au ajuns la autovehiculul înzăpezit și i-au recuprat pe cei trei. O jumătate de oră mai târziu, autoturismul a fost scos din zăpadă, iar cei trei au fost ajutați de jandarmi să coboare până la Barajul Oașa, unde au fost preluați de către un echipaj de poliție.

Deoarece soţia i-a consumat băutura, un bărbat din Alba Iulia s-a răzbunat pe portiera unui autoturism. A fost depistat în scurt timp de un echipaj de jandarmerie şi riscă să fie cercetat penal.

În urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă, sâmbătă, 20 februarie, la ora 16.45, pe strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia, pentru a ajuta un cetăţean căruia i-a fost lovită maşina cu o piatră. Conducătorul auto le-a relatat jandarmilor că, în timp ce conducea, un bărbat i-a lovit portiera din dreapta faţă a vehiculului, fără un motiv evident, după care a fugit. Pornind de la semnalmentele furnizate de păgubit, jandarmii au acţionat pentru prinderea presupusului făptuitor şi au reuşit să-l depisteze în scurt timp. Este vorba de un bărbat în vârstă de 47 de ani, care şi-a motivat gestul prin aceea că are probleme personale. Se afla în avansată stare de ebrietate, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că, anterior incidentului ce a necesitat prezenţa jandarmilor, fusese implicat şi într-un scandal în familie. Cel mai probabil, motivul conflictului conjugal a fost acela că soţia i-a găsit şi i-a consumat o sticlă de băutură pe care el o ascunsese. După cearta cu soţia, bărbatul a părăsit locuinţa extrem de nervos, iar acum este principalul suspect în săvârşirea unei infracţiuni de distrugere. Cauza urmează să fie cercetată de Poliţia Municipiului Alba Iulia.

Șoferi fără discernământ. Jandarmii montani de la Postul Șugag au fost sesizați și au intervenit pentru recuperarea unei mașini imobilizata pe Transalpina. În autoturism se aflau două persoane, din Bucuresti. Se pare că șoferul, deși a văzut, conform propriei declarații, semnalizarea că drumul este închis circulației, a ignorat avertismentul și a ajuns într-o zonă unde stratul de zăpadă este de un metru. Autopturismul s-a blocat în nămeți, iar cei doi au pornit după ajutor.

La ora 14.30 cei doi au fost găsiți, în afara oricărui pericol. Mașina a fost găsită în stare de funcționare și s-a acționat pentru erxtragerea ei din nămeți. Cei doi au fost găsiți la aproximartiv 5 km distanță de locul unde este instalată avertizarea DRUM ÎNCHIS.

În luna ianuarie, aproximativ 1700 de jandarmi au participat la 356 de acțiuni desfășurate în mod independent, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite în domeniul silvic. În aceeași perioadă, peste 1200 de jandarmi au luat parte la 468 de acțiuni similare, organizate în cooperare cu organele silvice.

În această perioadă, jandarmii au constatat 64 de fapte penale și au recuperat aproximativ 500 mc de masă lemnoasă, aplicând 426 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 264.400 lei.

În perioada iulie-decembrie 2015 s-au executat 1.957 acţiuni independente, la care au participat 7.569 de jandarmi, au fost constatatate 330 infracţiuni şi au fost aplicate 1.761 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 965.650 lei şi confiscaţi 3.341 m3 material lemnos.

Totodată, în cooperare cu organele silvice, în aceeaşi perioadă, Jandarmeria Română a executat 3.243 acţiuni, în care au fost angrenaţi 8.555 jandarmi, fiind constatate 120 infracţiuni şi ridicaţi în vederea confiscării 3.864,2 m3 material lemnos.

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum și cu reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu.

Pentru că şi-au deranjat vecinii de apartament, doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi. Unul este din Alba Iulia, altul din Aiud şi amândoi nu se află la prima abatere de acest fel.

Primul incident a fost semnalat duminică, 31 ianuarie la ora 06.00 de locatarii unui bloc de locuinţe situat pe strada Tulnicului din Alba Iulia. Aceştia au solicitat intervenţia jandarmilor deoarece zgomotul care trecea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerat. Vinovat de această situaţie a fost găsit Nicolae D. ( 36 de ani ), recent întors din străinătate, care, părând a fi sub influenţa alcoolului, asculta muzică la volum mare. În urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru o faptă similară, a fost sancţionat cu avertisment scris. Drept urmare de data aceasta a primit o amendă în valoare de 500 lei.

A doua faptă de tulburare a liniştii locatarilor a fost constatată în Aiud, pe strada Mihai Viteazul, tot duminică, 31 ianuarie. În jurul orei 23.00, un echipaj de jandarmerie a fost nevoit să intervină deoarece Valentin A. ( 58 de ani) din nou şi-a deranjat vecinii. Spunem din nou deoarece, numai în perioada 28 – 30 ianuarie, a mai fost sancţionat contravenţional de două ori, pentru fapte similare. Ca de fiecare dată, a fost îndrumat să-şi respecte vecinii şi să se conformeze normelor legale care reglementează traiul în societate, după care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte, reamintim cetăţenilor că este contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 lei fapta persoanei care tulbură liniştea locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, chiar dacă se află în propria locuinţă sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a răspuns miercuri, 27 ianuarie, invitației directorului școlii, prof. Camelia Popescu și a coordonatorului de proiect împotriva violenței, prof. Laura Brădilă și a desfăşurat o activitate informativ preventivă adresată elevilor clasei a VIII – a. Invitații au prezentat copiilor aspecte teoretice și practice legate de misiunile Jandameriei, le-au vorbit despre consecinţele juridice ale săvârşirii de contravenţii şi infracţiuni şi ale violenţei în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martorii sau chiar victimele unor comportamente agresive. Copiii au ascultat cu interes expunerile făcute de reprezentanţii Jandarmeriei Alba, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le-au adresat numeroase întrebări jandarmilor.

Elevii și profesorii școlii au fost încântați de activitățile desfășurate împreună cu jandarmii și i-au invitat să revină.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook