Tags Posts tagged with "ISJ"

ISJ

Inspectoratul Școlar Județean Alba angajează un număr de 30 de experţi pentru realizarea unor materiale pentru un site cu lecţii şi teste online pentru elevi. Prin intermediul acestui site, copiii vor avea opţiunea de a-şi dezvolta pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe-cheie, scopul fiind de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe.

Concursul pentru cele 30 de posturi de experți realizare materiale site este inclus într-un proiect intitulat „De ce, cum și ce învăț?”, care se va derula în perioada 29 august – 28 decembrie 2015.

Experţii vor fi angajaţi pe perioadă determinată (5 luni, 3 ore/zi) şi vor trebui să realizeze materiale didactice pentru platforma online de instruire și testare, în cadrul proiectului.

Condiții de participare:

– experiență didactică sau experiență în realizarea de produse (cărți, programe PC) destinate copiilor,

– abilități medii sau avansate de operare la calculator (experții selectați vor realize lecțiile, pe platformă online).

Desfășurarea concursului

Selecția se va realiza în două etape:

Etapa I – 30 iulie – 7 august 2015 – Evaluare pe baza următoarelor documente:

– CV (obligatoriu format europass 2014, la postul vizat se va trece Expert realizare materiale pe site, proiect „De ce , cum și ce învăț?”, beneficiar ISJ Alba) – maxim 25 puncte

– portofoliu: se vor avea în vedere cu deosebire inițiativele personale, contribuțiile la proiecte și realizările din afara obligațiilor de serviciu, care vizează ameliorarea educației. (Descriere – max. 3 pagini, font 12, 1,5 spațiere între rânduri) – maxim 25 puncte

– o lucrare personală în concordanță cu scopul și mijloacele proiectului, conform precizărilor de mai jos, cel mult 5 pagini. – maxim 25 puncte

Scopul proiectului este de a motiva elevii să-și îmbunătățească pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe cheie, de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe. Mijlocul prin care se realizează acest lucru este un site care are 2 secțiuni, una de învățare și una de concurs. Organizarea materialelor se va face pe 6 niveluri, sub formă de joc (cele 8 domenii se vor regăsi pe fiecare nivel). Un nivel corespunde la 2 clase, nivelul 1 claselor III-IV, 2 claselor V-VI, nivelul 5 corespunde claselor XI-XII, nivelul 6 fiind pentru abordarea avansată.

Fiecare lecție/test parcurs cu succes îi va aduce puncte elevului.

Lucrarea va propune materiale (exemple concrete sau descrieri ale lor) care vizează motivarea pentru un domeniu de competență (de preferință pentru cel în care este specializat candidatul), pentru minim 2 niveluri. Se va aveea în vedere că pe fiecare nivel vor fi 5 lecții și 5 teste pentru fiecare domeniu. Candidații vor specifica toate cele 5 teme propuse pe fiecare nivel (în domeniul de competență ales), dar detalierea se va face doar pe câte o lecție și un test pentru fiecare nivel (total 2 lecții, 2 teste, maxim 25 exerciții/întrebări fiecare).

Lucrarea nu va ilustra cum se vor preda disciplinele, nu vor conține lecții la o disciplina sau alta din domeniul ales.

În data de 11 august se comunică prin poșta electronică rezutatele primei etape și detaliile privind interviul pentru candidații selectați.

Etapa a II-a: 12-13 august – interviu – maxim 25 puncte.

Rezultatele finale se vor comunica în data de 14 august.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba are un nou şef începând de astăzi. Conform unor surse din cadrul ISJ ALBA Marcela Dărămuș e ar fi câștigat concursul organizat joi la București. Alături de Marcela Dărămuș la concurs a mai participat Elena Ignat.

Pentru funcţie la început s-au înscris trei femei; Marcela Dărămuș, Elena Ignat și Camelia Dumitrean. La concursul efectiv au participat doar primele două deoarece Camelia Dumitrean a avut dosarul de concurs incomplet

Marcela Dărămuş şi Elena Ignat au susținut examenul joi la București, iar potrivit unor surse, NOUL inspector şcolar general este Marcela Dărămuș. Astfel inspectoratul școlar rămâne sub sigla PSD.

Trebuie spus că Marcela Dărămuş este membru PSd şi şefa Organizaţiei de Femei a PSD Alba iar Elena Ignat este director la Şcoala Generala Avram Iancu din Alba Iulia dar şi copreşedinte al Organizaţiei de femei a PNL Alba.

Informația nu a fost confirmată, însă fiica ei nu s-a putut abține să spună cât de mândra este de mama ei.

„And we did it !!!!!!!!!!!! Am cea mai minunată mama din lume și sunt cea mai mândră fiica !” a scris Dalia pe pagina ei de facebook.

Deputatul PMP Alba, Clement Negruţ a vorbit astăzi despre concursul care va avea loc pentru conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba unde în cursă s-au înscris trei candidaţi, profesoarele Marcela Dărămuş, Elena Ignat şi Camelia Dumitrean.
Parlamentarul a comentat şi activitatea inspectorului şcolar general, Dorin Sandea(susţinut de PSD) pe care a rezumat-o scurt: „mult zgomot pentru nimic”.

„În ce priveşte concursul pentru postul de inspector şcolar general în primul rând vă spun că omul de casă al PSD Dorin Sandea şi-a făcut datoria şi probabil cei de la PSD Alba îi vor mulţumi. Eu cred că nu avem de ce să-i mulţumim. Vă aduc aminte doar de situaţia creată la Grădiniţa 12 din Alba Iulia. Pe scurt aş cataloga activitatea dânsului la ISJ Alba: mult zgomot pentru nimic.
Am, văzut şi candidaturile pentru acest post. Nu e surprinzătoare nici una. PNL aruncă doi candidaţi, pe Elena Ignat şi Camelia Dumitrean ca să arate că lucrurile merg bine la PNL, că e democraţie. În mod cert una se va retrage şi i se va promite funcţia de inspector general adjunct. Din sursele pe care le am PNL e sigur că un reprezentant de al său va ocupa această funcţie” a declarat Clement Negruţ.

În cadrul unui comunicat de presă deputatul liberal, Dan Simedru îi critică pe reprezentanţii PSd pentru faptul că doresc politizarea învăţământului.
Parlamentarul îi aduce critici şi inspectorului general adjunct al ISJ Alba, Marcela Dărămuş care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia ISJ Alba în presa locală având în spate sigla PSD. Marcela Dărămuş este membră PSD şi este şefa Organizaţiei de Femei a PSD Alba.

„Am constatat că în ultima vreme PSD-ul este tot mai interesat de politizarea învățământului, una dintre ultimele acțiuni demarate în acest sens fiind programarea desfășurării concursurilor pentru inspectorii școlari generali. Iar la nivelul județului Alba, doamna Marcela Dărămuș (șefa organizației de femei a PSD Alba) și-a anunțat deja intenția de a ocupa funcția de inspector școlar general în cadrul ISJ Alba.
Este adevărat că domnia sa este deja inspector școlar general adjunct și poate că este o persoană competentă, însă ceea ce a susrprins negativ a fost modul în care a fost anunțată intenția domnie sale de a participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector general școlar general, în presa locală domnia sa apărând explicit într-o fotografie la sediul PSD Alba, fundalul fiind domninat de culoarea roșie și sigla PSD. Uneori și simbolistica este importantă. Iar în acest caz oricine ar putea să creadă că pentru funcția pentru care se pregătește doamna Dărămuș, prioritară este susținerea politică a PSD-ului, ceea ce nu e normal.
Practic, aceste tipuri de anunțuri și de fotografii sfidează cetățenii și ideile de depolitizare și de promovare pe criteriul competenței. Eu îi rog pe toți dascălii care îndeplinesc condițiile de participare la concursul de inspector școlar general să se gândească serios să își depună candidatura pentru concurs, pentru a demonstra cu toții că România este o țară normală, europeană, în care competența și profesionalismul sunt mai importante decât carnetul de partid.
Personal, întotdeauna am considerat că practicile politicianiste nu sunt sănătoase pentru democrația din țară noastră, iar în ceea ce privește acest subiect, am urmărit și voi urmări în continuare cu mare atenție evoluția lucrurilor și chiar mă voi lupta în Parlament pentru depolitizare concursurilor pentru inspectorii școlari generali, utilizând toate armele legale pe care le am ca și parlamentar (declarații politice, interpelări adresate ministrului Educației ș.a.m.d.).
Partidul Național Liberal consideră că politicul nu are ce căuta în școală, iar un director sau un inspector școlar trebuie să fie un bun manager, capabil să transmită o sumă de valori educaționale beneficiarilor sistemului de educație, iar nu broșuri electorale cu sigla PSD. Iată de ce PNL solicită ferm ferm câteva chestiuni esențiale:
1. numirile inspectorilor să fie făcute pe criterii clare de competențe profesionale și de management, de integritate morală şi recunoaştere socială, şi nu pe criterii de clientelism politic;
2. stoparea de urgenţă a concursurilor politizate şi revenirea la modalitatea corectă a angajării directorilor de către şcoli, nu de către inspectorate;
3. introducerea camerelor video în sălile de examinare, atât pentru probele scrise, cât şi pentru interviu;
4. depolitizarea managementului școlilor;
5. transparentizarea deciziilor la vârful educaţiei;
6. posibilitatea contestării probelor practice/de interviu pe baza înregistrărilor video;
7. accesul observatorilor din partea societăţii civile” spune deputatul liberal Dan Simedru în cadrul respectivului comunicat de presă.

Un consilier locala PNL din Cugir a semnalat un caz grav de folosire a elevilor minori în campania electorală.

Conform consilierului local Dan Cherecheş, 15 copii de la „I.D. Lăzărescu” au fost scoşi din şcoală pentru a participa la seminarul „Tineretul, cunoaştere şi implicare”, care a avut loc la 30 noiembrie 2014, înainte de turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

Elevii au ieşit din Colegiul Tehnic neînsoţiţi de vreun profesor (aspect foarte grav, după cum spune Cherecheş), fiind folosiţi în campania PSD Cugir. Este vorba de elevi de clasele 9-12, inclusiv minori.

Vinovaţi ar fi directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir – profesorul Alexandru Micaciu (PSD), consilierul educativ Iancu Ionuţ, respectiv Adrian Păştină – directorul executiv la DJST Alba.

Consilierul Dan Cherecheş (care este fost inspector şcolar, dar şi profesor la Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir) spune că prevederile articolul 7 din legea Educaţiei interzic scoaterea din şcoală a alevilor şi folosirea în campania electorală. De aceea solicită inspectorului şcolar general Dorin Sandea (membru PSD) demiterea celor responsabili.

Dan Cherecheş: „Sperăm că ISJ Alba se va autoseziza în urma prezentării acestor probe de necontestat, care demonstrează implicarea unor directori de instituții publice în folosirea elevilor, în timpul orelor, într-o acțiune electorală și îi va demite din funcții, pentru că au încălcat articolul 7 din Legea Educației Naționale. Vom solicita organelor abilitate o anchetă în acest caz, pentru a se lua măsurile legale ce se impun, iar cei care se fac vinovați să răspundă”.

În perioada 8-12 decembrie 2014 la Alba Iulia are loc prima ediție a UAB’s Intercultural Youth Days Festival, organizat de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918”, alături de Facultatea de Istorie și Filologie, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Științe Economice. Evenimentul este realizat în deplin acord cu strategia de internaționalizare a învățământului superior.

Câteva repere din programul festivalului:

Luni, 8 decembrie 2014 – Chinese Culture Day, începând cu ora 16.00, în Amfiteatrul A9

Marți, 9 decembrie 2014 – Incursions Francophones, începând cu ora 14.00, în Aula Mică a Universității

Miercuri, 10 decembrie 2014 – The Other Side of the World. Let’s meet the international students of UAB!, începând cu ora 14.00, în Aula Mică a Universității

Joi, 11 decembrie 2014 – Romanian Winter Customs and Traditions, începând cu ora 14.00, în Amfiteatrul A9

Vineri, 12 decembrie 2014 – a șasea ediție a Alba Culinaria, începând cu ora 17.00, în Cantina Universității.

Organizatorii îşi exprimă „mulțumirea faţă de partenerii noștri, fără de care Festivalul, pe care sperăm să-l transformăm într-o tradiție a Universității și orașului Alba Iulia, nu ar fi putut exista: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Colegiul Național ional „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Seminarul Catolic „ Grof Majlath Gusztav Karoly” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia. Invitați: Ansamblul Folcloric „Dor Teiușan” din Teiuș”.

Potrivit datelor centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, 72% din elevii care au susţinut până acum proba A la Bacalaureat, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au obţinut calificativul „experimentat”. Astăzi este ultima zi de desfăşurare a acestei probe de examen.

Pentru aceast[ probă au fost înscrişi 2.492 elevi. Din aceşti, 72% au reuşit să obţină calificativul „experimentat”, 19,4% “avansat” şi 7,7% “mediu”. Cei mai mulţi elevi „experimentaţi” sunt înregistraţi la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiul Economic, Liceul de Arte, Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir, Colegiul Naţional “I.M. Clain” Blaj şi Colegiul “Avram Iancu” Cîmpeni.

CALENDAR BACALAUREAT 2014, sesiunea iunie-iulie 2014

10 – 12 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

12 – 13 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie  Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie  Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 – 10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale.

RomanLiberalii albaiulieni au lansat un atac fără precedent la adresa inspectorului şcolar judeţean general, PSD-istul Dorin Sandea.

Liberalii îl acuză pe Sandea că vrea să o demită pe directoarea celei mai bune grădiniţe din Alba Iulia: Grădiniţa nr. 12, condusă de educatoarea Veronica Suciu.

Florin Roman: „Dacă dl Sandea nu opreşte această acţiune împotriva doamnei director voi face o plângere penală împotriva sa. Eu nu fac plângeri penale, nu am făcut până acum, dar acum voi face împotriva acestui personaj, Dorin Sandea, groparul matusalemic şi comunistoid al învăţământului din judeţul Alba. Acest personaj a reuşit să facă praf învăţământul din judeţul Alba prin comasarea instituţiilor şcolare pentru a face loc clientelei PSD. Acest personaj sinistru comunistoid trebuie să plece. El trebuie să înţeleagă că nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu, a cărui exponent este prin atitudine şi gândire”.

Nici senatorul Teodor Atanasiu nu a rămas mai prejos: „Dl Sandea e dus cu capul. Să demită directoarea celei mai performante grădiniţe din Alba Iulia!”.

Florin Roman susţine că Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 Alba Iulia este catalogată fiind PRIMA GRĂDINIŢĂ din Transilvania.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook