Tags Posts tagged with "Irlanda"

Irlanda

După o lună de pauză competiţională în care a urmat un program de pregătire intensivă, cu antrenamente între 3 şi 5 ore zilnic, tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi îşi reia în acest weekend participarea la competiţiile şahiste urmând a lua startul în Campionatul Internaţional Open al Bulgariei care se va desfăşura la Plovdiv în perioada 31 ianuarie – 7 februarie. La turneu, care este cel mai puternic open organizat anual în Bulgaria, sunt înscrişi peste 250 de concurenţi din 17 ţări, dintre aceşti 8 având titlul de mare maestru internaţional. Favoritul principal al turneului este brazilianul Alexandr Fier (rating 2607).

A doua participare internaţională a lui Mihnea Costachi din acest an va fi la Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty (Irlanda) în perioada 19-21 februarie. Turneul irlandez este unul foarte puternic, favoritul principal al competiţiei fiind marele maestru englez Nigel Short, nimeni altul decât adversarul lui Garry Kasparov în meciul pentru titlul mondial din 1993, alături de acesta anunţându-şi deja prezenţa mai mulţi mari maeştri din Anglia, Spania şi Irlanda.

Mihnea Costachi, care în luna martie va împlini 16 ani, este cel mai bine cotat jucător de şah din judeţul Alba, având titlul de maestru FIDE şi un coeficient ELO 2409. În cei 10 ani de activitate şahistă, juniorul albaiulian şi-a trecut în palmares succese remarcabile: medalie de bronz la Campionatele Mondiale de juniori, o medalie de aur şi două de argint la Campionatele Europene de juniori la şah rapid, titlul de campion al Uniunii Europene de juniori, numeroase titluri de campion naţional de juniori, dar şi titlul de campion naţional de seniori în proba de blitz şi cel de vicecampion naţional de seniori în proba de şah rapid.

De opt luni, părinţii şi sora unui tânăr de 26 de ani din Alba Iulia nu-şi mai pot găsi liniştea. Băiatul, aflat cu mama lui la muncă în Irlanda, a dispărut fără urmă.
De atunci, nimeni nu le-a putut spune nimic despre soarta lui, nici măcar poliţiştii, care l-au dat în urmărire prin Interpol. Apropiaţii sunt convinşi că băiatul a fost sechestrat şi nu mai poate lua legătura cu cei dragi.
George a plecat în Irlanda, la mama lui, în luna ianuarie şi s-a angajat la acelaşi restaurant unde lucrează femeia. În 16 martie, era liber; mama să povesteşte că l-a lăsat acasă, iar ea a plecat spre serviciu. Nu l-a mai găsit la întoarcere, iar mesajele disperate lăsate pe Facebook de sora lui din ţară au rămas fără răspuns.
Rudele spun că George nu cunoştea pe nimeni în Irlanda, în afară de colegii de la restaurant, iar când a dispărut, avea la el doar permisul de muncă, actele de identitate şi 700 de Euro. Nu lipseau de acasă nici hainele tânărului, nici alte obiecte personale. Poliţiştii din Irlanda nu au reuşit să găsească până acum niciun indiciu în acest caz.
George este un băiat liniştit, spun apropiaţii lui, şi nu a făcut niciodată probleme. Cum mama lui lucrează deja de 13 ani în Irlanda, la începutul anului s-a dus şi el acolo, ca să-şi facă un rost. Şi-a găsit repede de lucru la restaurantul unde munceşte şi femeia, într-un sătuc la 30 de kilometri de Dublin.
„În 16 martie, a dispărut. Nu am mai aflat nimic de el. El a dispărut cu hainele de pe el, cu buletinul, permisul şi 700 de Euro banii de la lucru. Nu părea supărat, telefonul lui a mai sunat 4 zile, dar nu a răspuns nimeni. Eu mă tem să nu-l fi ademenit cineva undeva, cu ceva, că-i va fi mai bine şi să fie sechestrat”, a spus sora băiatului.
„Am intrat la el în cameră şi i-am zis: mami se duce la lucru şi i-am lăsat 20 de Euro pe masa pentru ţigări şi pâine şi i-am zis: te rog să mai suni. El mi-a răspuns: bine şi m-am aplecat şi l-am sărutat pe obraz. La lucru nu l-a căutat nimeni, nici acasă, numai dacă el a luat legătura cu cineva pe internet şi i-ar fi făcut ceva propuneri şi a căzut în capcană, o victimă”, a spus mama băiatului.
Rudele vor să apeleze acum şi la poliţiştii romani, chiar dacă este puţin probabil că tânărul să se fi întors în ţară, fără să le dea vreun semn. George a fost dat în urmărire internaţională. El brunet cu ochii verzi, are 1,67 m înălţime, o aluniţă pe nas, iar pe mâna stângă o cicatrice de la o operaţie mai veche. Părinţii şi sora lui spera ca să apară cineva care să le poată da cât mai repede o veste despre el.
sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-tanar-din-alba-plecat-la-munca-in-dublin-e-cautat-de-interpol-baiatul-a-disparut-fara-urma-acum-opt-luni.html
sursa foto: facebook

MAE a preătit lista secţilor de vot din lume unde românii îşi pot vota pe 16 noiembrie noul preşedinte. Cele mai multe secţii de votare din diaspora au fost organizate în Italia-51, Spania-38 secţii şi SUA-22.
În Italia au fost organizate 51 de secții de votare, dintre care trei la Roma, două la Milano și două la Trieste. Românii din Spania vor putea vota la 38 secții. Patru dintre acestea se află la Madrid, două la Barcelona, două la Zaragoza și două la Castellon de la Plana.
În SUA, cetățenii români au la dispoziție 22 de secții de votare, plasate pe coasta estică, pe coasta vestică, dar și în zona centrală a acestui stat. Singurul oraș american în care se află mai multe secții de votare este Chicago, cu două secții.
În Republica Moldova, MAE a organizat 21 de secții, dintre care patru sunt în Chișinău.
Marea Britanie are pe teritoriul său 11 secții de votare pentru românii din Regatul Unit: trei la Londa şi câte o secţie în Leeds, Liverpool, Edinburgh, Belfast sau Birmingham.
În Franța se află nouă secții de votare. Două la Paris și câte una în Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Strasbourg, Nancy, Brest, Lyon.
Cinci secții de votare au fost organizate și în Germania, câte una în orașele Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen și Stuttgart.
Tot cinci secții sunt și în Australia, la Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne și Perth.
Românii aflați în Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia sau Canada pot vota în una dintre cele patru secții de votare organizate în fiecare dintre aceste state.
În Belgia toate cele patru secții se află la Bruxelles, în Turcia, două dintre ele sunt la Istanbul iar în Ungaria, două secții de votare au fost organizate la Budapesta. Secții de votare se află și în Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, câte trei în fiecare dintre statele enumerate. În cazul Afganistanului, două dintre cele trei se află la Kabul iar a treia, la Kandahar.
În Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda sunt câte două secții pentru fiecare stat. În Olanda, ambele se află în Haga. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a organizat câte o secție de votare în Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croația, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbawe.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook