Tags Posts tagged with "intr-o"

intr-o

Poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu, au fost sesizaţi de către o femeie din comună, cu privire la faptul că l-a găsit pe soţul său spânzurat, într-o baracă amplasată, în vie, pe raza localităţii Ţelna.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului l-a identificat pe F.C.T., de 37 de ani, din comuna Ighiu, care era spânzurat de una din grinzile acoperişului barăci, la examinarea sumară a cadavrului, nefiind identificate urme de violenţă, cu excepţia celor specifice de spânzurare.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Alba, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii.

foto: paginademedia.ro
foto: paginademedia.ro
foto: paginademedia.ro

Din această toamnă, la TVR 2, cunoscutul om de televiziune Titus Munteanu va aduce, săptămânal, emisiunea – concurs ‘8 ÎNTR-O BARCĂ’. Programul are ca scop transformarea unor tineri talentaţi în artişti compleţi, care pot deveni celebri şi, totodată, pot câştiga marele premiu de 10.000 de euro.

‘8 ÎNTR-O BARCĂ’ este o nouă ‘Şcoală a vedetelor’ care le oferă şansa celor 10 concurenţi (8 titulari şi 2 rezerve) să înveţe, în mod gratuit, de la profesionişti, tot ceea ce este necesar pentru a deveni un artist complet: canto, dans, joc, actorie, punere în scenă, prezentare.

Cei 10, cu vârste între 16 şi 23 de ani, au fost aleşi în urma unei selecţii riguroase desfăşurate în această vară. Imediat după casting, ei au intrat într-un adevărat cantonament la TVR, cu repetiţii intense, pe parcursul întregii zile. Lecţiile de canto se fac sub îndrumarea compozitorului Dan Dimitriu, iar cele de dans cu renumita coregrafă Ioana Macarie. Actriţa Rodica Mandache se ocupă de instruirea gazdelor emisiunii, Alexandra Beatrice Păcuraru şi Nicholas Caţianis, doi tineri prezentatori care speră ca în cel mai scurt timp să devină preferaţii publicului.

Întreaga pregătire a concurenţilor se află sub directa coordonare a lui Titus Munteanu şi a echipei sale de specialişti, producătorul programului fiind Camelia Boştină.

Special pentru ‘8 ÎNTR-O BARCĂ’, echipa TVR 2 a creat viitorilor artişti cele mai bune condiţii de studiu. Ei au la sediul TVR un spaţiu dedicat în întregime lor, (dotat cu toată aparatura tehnică necesară), ce cuprinde studioul de canto, sala de balet cu oglinzi, vestiar, duş…

În mai puţin de o lună, proiectul ‘8 ÎNTR-O BARCĂ’ va fi Ťlansat la apăť iar publicul va putea să urmărească, săptămânal, evoluţiile artistice, eforturile şi emoţiile celor mai noi artişti care bat la porţile afirmării.

Titus Munteanu (probabil cel mai cunoscut realizator de programe tv, cu aproape 50 de ani de carieră la activ) este o garanţie în sine pentru calitatea programelor de divertisment pe care le semnează. Un capitol aparte al acestora îl reprezintă emisiunile dedicate formării şi educării tinerilor artişti. Cele mai cunoscute astfel de programe la TVR sunt ‘Şcoala vedetelor’ (cu care în 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux – cel mai mare festival de televiziune din lume), ‘Numai cu acordul minorilor’ sau ‘Televiziunea copiilor’.

foto: bihon.ro
foto: bihon.ro
foto: bihon.ro

Poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că A.E.M., o tânără de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, în timp ce circula cu un motoscuter neînmatriculat pe strada Cabanei din Alba Iulia, din cauza neatenţiei a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în faţa unei locuinţe.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că în momentul producerii accidentului era sub influenţa alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare de  0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de mopedistă au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere unui autovehicul neînmatriculat.     

foto: adiochisinau.md
foto: adiochisinau.md
foto: adiochisinau.md

Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Ciocârliei din municipiul Sebeş, s-a produs un accident soldat cu pagube materiale iar conducătorul auto a părăsit locul evenimentului rutier.

La scurt timp de la sesizarea faptei, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş au reuşit identificarea autoturismului şi a conducătorului auto care a provocat accidentul, acesta fiind C.L., de 31 de ani, din comuna Balcani, judeţul Bacău.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce era parcat în afara părţii carosabile.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste limita legală” şi „părăsirea locului accidentului”.

tcutitmana-1360231937
foto: cugetliber.ro

În cursul zilei de 14.07.2013, ora 02.55, prin apelul de urgenţă 112, Poliţia municipiului Aiud a fost sesizată despre faptul că într-o discotecă din localitatea Ciumbrud, a avut loc o altercaţie în urma căreia un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat în zona pieptului.

Pentru efectuarea cercetării locului faptei, stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, identificarea şi prinderea  suspectului în vederea luării măsurilor legale, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus constituirea şi deplasarea la locul producerii evenimentului a unei echipe de specialişti condusă de şeful Serviciului de Investigaţii criminale, activităţile investigativ – operative şi de cercetare efectuate în cauză fiind desfăşurate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Din primele cercetări efectuate în cauză, s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 14.07.2013, în jurul orei 02.50, în urma unor discuţii contradictorii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan între victimă, un tânăr de 22 de ani din comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba şi Adrian T. de 41 de ani din municipiul Aiud, judeţul Alba împrejurare în care bărbatul de 41 de ani la înjunghiat pe tânăr în zona pieptului.

Victima a fost transportată, în stare critică, la Institutul Inimii Cluj Napoca unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în prezent starea acesteia fiind stabilă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care Adrian T. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativă la infracţiunea de omor calificat”  prevăzută şi pedepsită de art. 20 rap la art. 22, combinat cu art. 174 rap. la art. 175 alin. 1 lit. i, din C. penal, „ultraj contra bunelor moravuri” prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 1 din C. penal şi „portul fără drept al  cuțitului” prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 61/1991/R..

Faţă de Adrian T. procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere şi depunerea suspectului în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, urmând a fi formulate propuneri pentru arestarea preventivă a acestuia.

Suspectul Adrian T., de 41 de ani, din Aiud, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tentativă la infracţiune de omor calificat”, „ultraj contra bunelor moravuri” şi „portul fără drept al cuţitului” a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

În baza probatoriului administrat în cauză, judecătorii au admis propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi au emis pe numele lui Adrian T., un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, susnumitul fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.

tslavaspeo-h_papara_8Salvaspeo România, prin intermediul Departamentului Tehnic, cu sprijinul Comisiei Medicale, Comisiei de Scafandri a Salvaspeo România a organizat în cursul zilei de sâmbătă 06 iulie 2013, cel mai important exerciţiu de salvare din calendarul anual de activitate al Salvaspeo România pe 2013.

Exercițiul de salvare din Peştera Huda lui Papară, comuna Sălciua, sat Sub Piatră, judeţul Alba, a început sâmbătă 06 iulie 2013, la ora 09:00 fiind finalizat după zece ore, în care cincizecişitrei de salvatori speologi au reuşit evacuarea unui accidentat aflat în subteran la peste un kilometru de intrare.

Peştera Huda lui Papară a fost selectată pentru exerciţiu ca urmare a producerii accidentului din luna mai, anul 2010, când o echipă de patru persoane a fost surprinsă în subteran de o viitură violentă, evacuarea acestora fiind posibilă doar prin intervenția promptă a ehipelor de salvatori speologi din judeţele Arad, Bihor şi Cluj.

După cincisprezece ore de luptă continuă cu torentul subteran, echipele de salvatori speologi au reușit identificarea şi evacuarea în condiții de siguranță a persoanelor blocate în subteran.

Pe parcursul exercițiului a fost simulată evacuarea unei persoane accidentate cât şi o operaţiune de căutare şi recuperare a unui scafandru aflat în spatele unei galerii complet inundate.

Evacuarea şi căutarea acestora a fost realizată prin intervenția echipelor de salvatori, medici şi scafandri speologi ai Salvaspeo Romania. Acţiunea a fost coordonată de un Punct de Comandă, gestionat de Consilieri Tehnici ai Salvaspeo România.

Salvarea din mediul subteran, cu precădere salvările din zone cu verticale, strâmtori, râu subteran sau galerii inundate, presupun intervenţii speciale, de lungă durată, extrem de dificile la care este nevoie de salvatori speologi, bine antrenați şi pregătiți din punct de vedere tehnic, care să fie dotați cu echipamente de protecție şi intervenție specifice mediului subteran.

La exercițiul de salvare au participat cincizecişitrei de salvatori speologi, membri ai Serviciilor Publice Judeţene Salvamont-Salvaspeo din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Hunedoara cât şi salvatori din alte regiuni ale ţării.

Chiar dacă exercițiul de salvare a fost organizat pe raza judeţului Alba, care necesită două echipe de salvare din mediul subteran speologic, din partea Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba, la acțiune s-au prezentat din nefericire doar doi membri, judeţul Alba ignorând încontinuare importanța pregătirii şi formării de salvatori speologi capabili să intervină în caz de accidente în mediul subteran.

Cu toate acestea exercițiul de salvare a decurs foarte bine, fiind observată o bună omogenizare a echipelor de salvare din ţară, evacuarea propriu zisă fiind finalizată într-un timp scurt ținând cont că salvarea a fost realizată pe o galerie cu râu subteran cu un debit semnificativ şi risc ridicat de viitură, salvatorii parcurgând peștera direct prin apă traversând lacuri cu apă adâncă şi cascade subterane.

Salvatorii speologi, voluntari, membri ai Salvaspeo România, sunt salvatori competenți, care cunosc foarte bine mediul subteran speologic, au experiență şi aptitudini pentru salvările din mediul subteran, telecomunicații, acordarea primului ajutor medical specializat, scufundări şi dezobstrucții.

În România activitatea de salvare din mediul subteran speologic este reglementată prin Legea 402/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic.

foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro

Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat din localitatea Tiur a fost găsit spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale.

Echipa operativă de cercetare deplasată la faţa locului a identificat cadavrul lui T.A., de 37 de ani, din Tiur, la examinarea sumară a acestuia nefiind identificate urme de violenţă.

Cadavrul a fost transportat  la morga spitalului din Blaj în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei morţii.

431874_379585145480949_38908113_nÎn data de 28 mai 2013 vor avea loc acțiunile proiectului „Citim într-o zi cât alții în șapte ani”, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank, un proiect creat de liceenii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan” Alba-Iulia, dedicat elevilor aflați la vârsta deslușirii slovelor de la Școala Generală „Vasile Goldiș” Alba-Iulia.

Este un proiect unic prin vârsta beneficiarilor direcți și prin faptul că se aliniază ca obiectiv normelor și studiilor europene referitoare la competența de a citi.

Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank și Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri.

Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Proiectul „Citim într-o zi cât alții în șapte ani” a pornit de la studiile Uniunii Europene din care rezultă procentul de aproximativ 50% de tineri din România care au dificultăți de citire și faptul că majoritatea acestora au în biblioteca personală mai puțin de 10 cărți.

Proiectul nu își propune să vindece o situație existentă, ci să îmbunătățească situația pe viitor, prin prevenție și educare către lectură.

Inițiat de elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan” Alba-Iulia, proiectul „Citim într-o zi cât alții în șapte ani” arată elevilor din clasele pregătitoare și clasa întâi că lectura crește și modelează prin exemplul personal al celor mai mari, reuniți în Echipa Cititorii.

Aceștia vor citi basme și vor dărui cărți de basme românești, cu o grafică modernă, pentru a atrage către lectură.

Membrii proiectului, îmbrăcați în stil tradițional românesc, parcă desprinși din basmele pe care le citesc, vor aduce cartea și cititul mai aproape de cei mici, marți, 28 mai 2013, începând cu ora 10, la Școala generală „Vasile Goldiș” Alba-Iulia.

Vă invităm să susțineți acest proiect de educație prin prezența dumneavoastră, încurajând o inițiativă de suflet a tinerilor pentru comunitatea viitoare a municipiului Alba Iulia„, a declarat Crișan Alin.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe pagina de facebook a proiectului

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook