Tags Posts tagged with "intervenit"

intervenit

amendaUn bărbat din Blaj a apelat la jandarmi pentru a interveni într-un conflict conjugal.

Sâmbătă, 5 octombrie, la ora 13.10, un bărbat din Blaj s-a prezentat la sediul secţiei de jandarmi din localitate şi a solicitat ajutor într-un conflict pe care îl avea cu soţia.

Acesta a relatat jandarmilor că soţia nu l-a lăsat să intre în curte, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu bătaia în prezenţa copiilor şi vecinilor de pe strada Livezii.

Un echipaj de jandarmerie l-a condus pe bărbat acasă şi a verificat cele expuse constatând că acestea se confirmă în totalitate.

Întrebată care a fost motivul comportamentului agresiv, soţia a răspuns că a fost o reacţie la faptul că soţul s-a întors acasă “ beat şi fără bani ”.

Pentru fapta săvârşită femeia, identificată ca fiind Ileana M. ( 34 de ani ), a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.

aaecb4f9a499b990399f02a497e0900a_LDetaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în 06.08.2013, la ora 13.27, în municipiu pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie reuşind să stingă focul în circa 25 de minute.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă fumatul în locuri nepermise.

aaecb4f9a499b990399f02a497e0900a_LDetaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină duminică, la ora 17.47, în municipiu (spre Drîmbar) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii.

Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control, s-a extins la baraca aflată în apropiere, generând incendiul.

Ca urmare a incendiului au ars baraca şi 2.000 mp de vegetaţie uscată.

Pagubele produse se ridică la circa 400 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

usa-apart-c2Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină în data de 04.08.2013, la ora 23.55, în municipiu, pe str. Vasile Goldiş pentru deblocarea unei uşi de apartament.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

În apartament se afla o femeie în vârstă de 32 de ani, cu probleme psihice, care a fost transportată la UPU Alba.

jandarmiJandarmeria Alba atrage atenţia că petrecerile cu caracter privat pot atrage răspunderea contravenţională a organizatorilor.

În urma unui chef prelungit, alt cetăţean din Cugir a fost sancţionat de jandarmi.

Fapta a fost semnalată în jurul orei 04.00 prin apel la 112, iar vinovatul  – Andrei D., în vârstă de 28 de ani – a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 400 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim cetăţenilor că fapta de tulburare a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă  se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

De asemenea, atragem atenţia că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în mediul urban, în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.„, a declarat Maior JURCOVEŢ COSMIN – Ofiţer Sp. Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba.

4b69d1f36462257020a88d256eebfa88_LO ceartă între fraţi a necesitat marţi, 23 aprilie, intervenţia jandarmilor din Blaj. Doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional.

În jurul orei 00.00, la sediul Secţiei de Jandarmi Blaj s-a prezentat o minoră care a solicitat ajutor. Fata în vârstă de 14 ani sărise pe geamul locuinţei şi le-a relatat jandarmilor că, în lipsa părinţilor,  fraţii mai mari au închis-o în casă şi au ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care părăseşte domiciliul.

Mai mult, a adăugat ca aceştia au ajuns să se certe între ei, existând riscul apariţiei unor vătămări corporale.

În aceste condiţii, la domiciliul fetei s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a acţionat pentru aplanarea divergenţelor dintre cei trei.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, a reieşit faptul că fratele mai mare –  Marian L. ( 19 ani) – i-a interzis surorii sale să se ducă la o întâlnire.

Supărată, aceasta a cerut ajutorul altui frate, tot minor şi împreună au încercat să-l înduplece pe cel mare să revină asupra interdicţiei.

A urmat un episod de violenţă verbală, iar la un moment dat fata a fost trimisă în camera ei.

În lipsa acesteia cei doi fraţi au continuat cearta, fiind întrerupţi doar de echipajul de jandarmerie.

În cauză au fost întreprinse măsuri legale, Marian L. ( 19 ani) fiind sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei, iar fratele minor cu avertisment scris pentru provocarea şi participarea la un scandal.

Totodată li s-a atras atenţia să evite pe viitor astfel de comportamente.

4b69d1f36462257020a88d256eebfa88_LOdată cu creşterea temperaturilor a crescut şi atenţia jandarmilor pentru depistarea şi sancţionarea celor care consumă băuturi alcoolice în spaţii publice neautorizate.

Trei bărbaţi au fost sancţionaţi după ce au fost surprinşi bând bere în faţa unui locaş de cult din municipiul Blaj.

Cei trei domiciliază pe raza comunelor Mihalţ, respectiv Cetatea de Baltă şi au încercat să-şi justifice comportamentul prin faptul că sunt vechi prieteni şi erau bucuroşi că se întâlniseră întâmplător în municipiul Blaj.

Nu la fel de bucuroşi au fost cei care au trecut prin faţa Catedralei Sfânta Treime din localitate şi care au fost nevoiţi să-i urmărească pe cei trei consumând alcool şi manifestându-se zgomotos.

Unul dintre aceştia, indignat, a semnalat scena la 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmerie.

Bărbaţii au fost identificaţi ca fiind G.S. ( 23 de ani ), G.S. ( 28 de ani ) şi T.I. ( 49 de ani ) şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte atragem atenţia că echipajele de jandarmerie vor acţiona pentru depistarea celor care consumă alcool în spaţii publice neautorizate şi reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*), consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, precum şi în  toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook