Tags Posts tagged with "interesati"

interesati

800În 2017, peste 2500 dintre tinerii judeţului Alba au fost interesaţi de joburi în online, în creştere cu 39,6% faţă de 2016. Industria online din România şi piaţa de comerţ online au unul dintre cele mai mari ritmuri de creştere din regiune. În 2014, piaţa online locală depăşea pentru prima dată pragul de 1 miliard de euro, estimările pentru 2017 vizând o incredibilă suma ce se va apropia de 3,2 miliarde de euro.

O asemenea piaţa are nevoie de forţă de muncă tânără şi mai ales calificată”, declară Bogdan Ştefan, Managing Partner la agenţia seo Digital Metrics.

Astfel au apărut joburi noi pe piaţă. Cele mai frecvenţe fiind Social Media Manager, Social Media Specialist, Digital Marketing Strategist, Online Marketing Manager, consultant SEO, Online PR Consultant, Web Copywriter, Content Manager, Community Manager etc.

Ce joburi din mediul online cauta albaienii?

În trend cu restul ţării, interesul tinerilor din judeţul Alba faţă de joburile din domeniul online, a fost, în 2017, în creştere faţă de anul 2016. Mai exact, în 2016, în Alba, s-au înregistrat 1401 de căutări pe internet de locuri de muncă în domeniul online, în timp ce anul acesta s-au înregistrat 2320 de căutări, ceea ce reprezintă o creştere cu 39,56% faţă de anul 2016.

Programator, Copywriter şi SEO/Social Media/PPC Specialist se afla în topul preferinţelor. Cei mai mulţi dintre albaienii incluşi în statistică (20,69 %) au fost interesaţi de un job legat de Programare. De asemenea, 14,66% dintre căutări au vizat un job de Content/Copywritting, un procent mult mai mic faţă de cel înregistrat în cazul persoanelor interesate de un job de SEO/Social Media/PPC (21,55%). Totodată, 12,07% dintre căutări au vizat un job legat de Grafică/Web Design.

31% dintre cei interesaţi îşi doresc joburi foarte specializate în online!

Statistică realizată pe baza interesului albaienilor în funcţie de joburile din domeniu online mai arată că 31,03% din căutări au vizat alte locuri de muncă foarte diferite – business analyst jobs, online manager, dată entry operator, digital marketing manager, consultant marketing online, business analyst, etc.

Procentul foarte mare (31,03%) de căutări încadrate la capitolul „alte locuri de muncă”, poate fi explicat prin faptul că mediul online este un domeniu relativ nou pe piaţa forţei de muncă din România, iar oamenii nu ştiu încă ce anume li se potriveşte, mai adăugă Bogdan Ştefan.

Interesul este însă scăzut pentru cursurile de specializare în mediul online!

Deşi interesul romanilor (fie ei angajatori sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) este unul foarte crescut când vine vorba despre mediul online, nu putem vorbi încă despre şcoli cu specializări clare în domeniu. De aici şi incertitudinea albaienilor, şi a românilor în general, faţă de o specializare anume în domeniul online.

Un argument în plus pentru această explicaţie îl putem descoperi tot în cadrul statisticii realizate la nivelul judeţului Alba. Mai exact, s-au înregistrat în total 2320 de căutări de locuri de muncă în domeniul online şi doar 198 de căutări pentru cursuri de specializare în acest domeniu. Altfel spus, doar 8,5% dintre tinerii albaiulieni trec la nivelul următor, căutând cursuri cu ajutorul cărora să se specializeze.

Într-o conferinţă de presă preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a comentat mişcările de culise (replieri, regrupări) din Parlamentul României şi susţine că în acest moment Noul Partid Liberal nu este interesat de guvernare…

Deputatul Ioan Dîrzu: „Liberalii trebuie să înţeleagă că în noiembrie (2014) au fost alegeri pentru preşedintele României, nu pentru Parlament. Ei trebuie să înţeleagă semnalul dat de alegători, care doresc ca lucrurile să meargă mai bine, nu vor Blaga preşedinte la Senat, Gorghiu la Camera Deputaţilor şi Predoiu… premier. Vă spun că în acest moment parlamentarii PNL ţin tare de scaune. Nu-i interesează guvernarea. Ei fac un fel de Opoziţie. Nu-şi doresc guvernarea, n-au oameni pregătiţi, acum au alte probleme de rezolvat. N-au nici un interes, nici naţional, nici de altfel”.

În ceea ce priveşte arestările din ultimele săptămâni, Ioan Dîrzu a precizat: „Am fi dorit ca ceea ce se întâmplă acum pe sticlă (arestări, reţineri, mascaţi DNA) să fie făcute acum 6-7 ani, pentru că fenomenul corupţiei nu ar fi luat o amploare aşa de mare, iar caracatiţa nu s-ar fi întins aşa de mult. Noi suntem de părere ca cine a greşit să plătească, indiferent despre cine e vorba”.

G65_canalCircuitele includ galeriile de epocă romană, modernă şi contemporană din perimetrul minier Cătălina-Monulești, centrul istoric al localității, cariera Cetate a fostei exploatări miniere de stat și stația pilot de epurare a apelor acide

Locuitorii și vizitatorii Roșiei Montane pot participa și în această vară la tururi ghidate ale zonei, organizate de Roșia Montană Gold Corporation (RMGC). Proiectul a fost lansat vara trecută și s-a bucurat de succes, peste 2.500 de persoane luând parte la cele patru circuite în mai puţin de două săptămâni, ceea ce a determinat compania să continue tururile gratuite și în acest an.

15-18 august este perioada în care se organizează vizitele ghidate gratuite în Roşia Montană

Astfel, în perioada 15-18 august, toți cei interesați pot participa la cele patru tururi ghidate, organizate în reţeaua de galerii Cătălina-Monulești, în centrul istoric (zonă protejată), în cariera Cetate (zona industrială a fostei exploatări miniere de stat) și la stația pilot de epurare a apelor acide. Înscrierile și plecările se vor face de la punctele de informare ale proiectului minier din Piață, iar vizitatorii vor primi echipament adecvat și vor fi instruiți cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le respecte pe parcursul circuitelor.

File de istorie aduse la lumină

Vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre galeria Cătălina-Monulești, care păstrează urme de exploatare şi artefacte din mai multe perioade istorice, începând cu epoca romană (sec. II-III d. Hr) şi până la mijlocul secolului XX. Până în urmă cu câțiva ani, din cauza lipsei lucrărilor de conservare, galeria a fost surpată pe toată lungimea, astfel încât accesul vizitatorilor nu era posibil. Situația s-a schimbat radical prin inițiativa RMGC de a susţine financiar cercetarea arheologică sistematică a acestui sector minier subteran din Roşia Montană. În prezent, în reţeaua de galerii Cătălina-Monuleşti se desfășoară cercetări arheologice miniere, sub coordonarea ştiinţifică a cercetătorilor francezi şi români.

Zona minieră Cătălina-Monuleşti este renumită datorită descoperirii, în cursul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea, a 12 tăbliţe cerate dintr-un total de 28 păstrate până astăzi în ansamblul de situri arheologice din anticul Alburnus Maior (vechea denumire a zonei). Acestea reprezintă importante acte juridice de la noi din țară, echivalentul roman al unor contracte. În viitor, odată cu cercetarea şi reabilitarea ei completă, reţeaua minieră Cătălina-Monuleşti va fi integrată in situ ca obiectiv al Muzeului Mineritului ce va fi amenajat la Roşia Montană cu sprijinul RMGC.

Casele deja restaurate aşteaptă să-şi spună poveştile

Un alt tur ghidat propus vizitatorilor este cel al caselor restaurate din centrul istoric al Roșiei Montane. Până în prezent, 20 de clădiri din zona protejată au fost reabilitate și refuncționalizate, iar alte peste 100 au documentația pregătită și vor fi restaurate odată cu demararea investiției miniere. Prima casă restaurată a fost inaugurată în 2010 și găzduiește în prezent expoziția de istorie a mineritului „Aurul Apusenilor”. Vechea primărie, o clădire emblematică a Roșiei Montane, și-a recăpătat și ea, recent, strălucirea din vremurile prospere. Lucrările de restaurare s-au desfășurat sub stricta supraveghere a specialiștilor, iar în viitor aici va funcționa un hotel pentru dezvoltarea turismului local.

Până în prezent, RMGC a investit 17 milioane USD pentru cercetarea și restaurarea patrimoniului cutural local și va mai aloca 70 de milioane USD pentru punerea în valoare a clădirilor și construcțiilor din Roșia Montană, precum şi a descoperirilor arheologice de aici.

Obiectivele industriale pot fi vizitate doar în condiţii de siguranţă

Vizitatorii vor putea vedea și cum arată un fost obiectiv industrial – cariera Cetate, exploatată între 1971-2006. Deşi accesul în zona industrială este interzis atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în perioada 15-18 august cei doritori vor avea posibilitatea să participe la un circuit în carieră, însoţiţi de personal autorizat.

Totodată, vizitatorii vor putea vedea cum funcţionează tehnologia modernă de curăţare a apelor acide, principala problemă de mediu a exploatărilor miniere de la Roșia Montană din trecut. Stația pilot de epurare, construită în 2011, aflată pe drumul dinspre Gura Roșiei spre Piață, testează cele mai eficiente tehnologii pentru curăţarea apelor acide, atât din Roşia Montană, cât şi din împrejurimi. După tratarea în stație, apa se înscrie în toți parametrii legali și poate fi eliberată în mediu. De altfel, pentru verificarea calităţii apei filtrate, stația alimentează un acvariu exterior unde în timpul lunilor calde trăiesc pești. Odată cu demararea proiectului minier, compania va construi o stație la scară industrială pentru tratarea apelor acide, o investiție pe care RMGC o va realiza pentru curățarea definitivă a poluării istorice de la Roșia Montană.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook