Tags Posts tagged with "intai"

intai

463302_112435665560851_1503232362_oÎn conformitate cu prevederile legale în vigoare, una dintre cele mai importante atribuţii ale Arhivelor Naţionale este controlul pe linie de arhivă la creatorii şi deţinătorii de documente.

Pentru primele 6 luni ale anului 2013 au fost planificate 20 de controale de fond la creatorii şi deţinătorii de arhivă din judeţ, atât instituţii publice cât şi operatori privaţi, fiind realizate 21 controale.

Acestora li se adaugă 28 controale tematice pentru verificarea unor lucrări de selecţionare.

Principalele deficienţe constatate au fost:

nedesemnarea unei persoane responsabilă cu activitatea de arhivă,

lipsa nomenclatoarelor arhivistice sau existenţa unora depăşite,

lipsa inventarelor arhivistice,

nepredarea la compartimentul de arhivă a dosarelor pe bază de inventare şi procese-verbale de predare-primire,

neselecţionarea documentelor cu termen de păstrare expirat, etc.

La Comisia de Selecţionare a serviciului au fost înregistrate 27 lucrări de selecţionare şi  17 nomenclatoare.

Au fost soluţionate 20 nomenclatoare (15 confirmate, 5 respinse) şi 28 lucrări de selecţionare (19 aprobate integral, 8 aprobate parţial, 1 respinsă).

Reamintim creatorilor şi deţinătorilor de documente că, în conformitate cu prevederile legale, scoaterea documentelor din evidenţa arhivei se face numai cu aprobarea conducerii unităţii şi cu avizul Arhivelor Naţionale în urma selecţionării, transferului în alt depozit de arhivă sau ca urmare a distrugerii provocate de calamităţi naturale.

tfotobaisoara1În perioada 06-10 iulie a.c. a avut loc la Băișoara, în județul Cluj, faza națională a Concursului „Europa de mâine”, destinat elevilor de liceu.

Au participat echipaje din diverse județe (Alba, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Suceava, Constanța, Teleorman, Călărași, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Satu Mare, Prahova), acoperind toate zonele geografice ale țării.

Județul Alba a fost reprezentat anul acesta de o echipă de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, formată din patru elevi (Elena Mihoc, Darius Șerban, Andrada Popa și Diana Cucea) și un profesor coordonator (Adrian Simion).

Prezenți la concurs pentru prima dată în această formulă, reprezentanții județului nostru au câștigat locul I, devansând echipaje din alte județe, care au avut o experință mai bogată, fiind prezente și în anii trecuți în cadrul concursului.

Profesorul Adrian Simion, coordonatorul echipajului albaiulian, ne-a declarat:

Am fost la faza națională conștienți că reprezentăm județul, iar această presiune am simțit-o cu toții mai ales în timpul concursului propriu-zis.

Elevii noștri s-au descurcat însă, excelent, dovadă fiind atât notele mari pe care le-au primit din partea juriului, compus din profesori de la Palatul Național al Copiilor București, cât și aprecierile pozitive pe care le-au primit din partea celorlalți competitori.

Proba de concurs a constat în realizarea unui material în format electronic și a unui afiș privind drepturile transfrontaliere europene legate de accesul la securitate socială și siguranța operațiunilor pe internet.

Vrem să le mulțumim pentru susținere colegei mele, doamna profesor documentarist Lavinia Dobra, domnului director al liceului nostru, domnul profesor Dan Anca, doamnei inspectoare Codruța Lodroman și domnului profesor Dumitru Mălin, directorul Palatului Copiilor Alba Iulia.

Premiul obținut anul acesta ne motivează pentru a obține rezultate de același fel și la alte concursuri școlare.

90683f730b399de432426b19b8c1c795_LÎn perioada 1 – 3 mai, zilnic, peste 250 de poliţişti ai judeţului Alba – alături de alte forţe de ordine – vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti în această perioadă au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Intenţionale a Tineretului precum şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Poliţiştii vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, în trenurile de călători şi în celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, în special pe cele care circulă spre şi dinspre zonele turistice şi de agrement, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Formaţiunile de ordine publică vor intensifica activităţile de patrulare în zonele cu potenţial criminogen, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale, în special a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor etc., precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice şi de agrement, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor cetăţenilor:

· să îşi asigure locuinţa, la plecare, şi să îşi protejeze bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!
· să nu stabilească relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! să nu plece singure, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi să nu se plimbe în locuri izolate şi întunecoase;
· să nu consume alcool în exces şi să nu se lase antrenaţi în dispute sau altercaţii.

Atunci când sunt la volan: 

· să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;
· să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă atunci când se impune;
· să manifeste atenţie mărită la efectuarea depăşirilor.
· să nu urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice;

În cazul în care sunteţi victimă sau martor la unei fapte de natură penală, nu uitaţi să apelaţi cu încredere numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia poliţiştilor.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook