Tags Posts tagged with "inaugurare"

inaugurare

Oficial, începând cu data de 30 iulie 2015, județul Alba are primul serviciu privat de ambulanță. Crucea Roșie Filiala Alba și-a inaugurat, joi, Serviciul Privat de Ambulanță. Acesta dispune de patru ambulanțe, un dispecerat, cameră de sterilizat și o cameră de odihnă. La eveniment au luat parte reprezentanți ai administrației județene și locale, reprezentanți a IPJ Alba dar și ai cluburilor sportive din Alba.

Acest noul serviciu privat de ambulanță a Crucii Roșii Filiala Alba va oferi servicii de consultanță medicală de urgență, transport asistat și neasistat în țară și în străinătate, servicii de ambulanță la solicitarea pacientului, asistență medicală la competiții, manifestări sau alte evenimente.

”Dorim să facet transport asistat și neasistat pentru pacienți în țară, în străinătate, oriunde este necesar, dorim să dezvoltăm servicii de ambulanță pentru pacienți la cerere și dorim să paricipăm la cât mai multe competiții sportive asigurând primul ajutor la manifestări publice culturale, sociale, la diverse evenimente, la baze de agrement, sportive, târguri, expoziții și așa mai departe. Acest serviciu va fi practic deservit de patru ambulanțe dotate conform standardelor în vigoare, toate echipamentele de pe aceste mașini sunt noi, tot ce s-a cumpărat este 100% nou, am vrut să investim în calitate șiu ulterior să investim în servicii de calitate”, a declarat directorul directorul Crucii Roșii Filiala Alba, Adrian Dușa.

În ceea ce privește personalul medica, acesta este compus din medici, asistenți medicali, ambulanției, șoferi, toți cu o bună experiență și cu o formare profesională deosebită. Astfel, au fost autorizate patru ambulanțe, duă dintre acestea sunt de tip B1 (ambulanțier, asistent, medic), B2 (asitent, ambulanțier atunci când se impune). O altă ambulanță este tip A1 pentru transport pacienți și o altă ambulanță este de tip AMD pentru consultații de pacienți la domiciliu.

Investiția se ridică a aproape 200.000 de lei, bani obținuți, o parte din cotizații, din campaniile de 2% sau cursuri, și o parte de la Crucea Roșie Germană.

Servicul de ambulanță va funcționa prin sistemul integrat 112, după încheierea unui contract cu CAS, lucru care se va face în aproximativ 2 luni, sau la numerele de telefon ale Crucii Roșii Filiala Alba.

„Prin relație contractuală cu CAS, dorim să facem transport asistat și neasistat pentru pacienți, în țară, în străinătate, oriunde este necesar. Dorim să dezvoltăm servicii de ambulanță pentru pacienți la cerere și să participăm la cât mai multe competiții sportive unde putem să asigurăm primul ajutor.” a precizat acesta.

Pacienții vor fi deserviți de medici de urgență, asistenți medicali şi ambulanțieri, toți cu o foarte bună pregătire profesională și cu vechime în acest domeniu de activitate.

Prezent la eveniment, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a declarat: ”cred că rolul nostru este de a vă sprijini în permanență și o să încercăm și pe alte căi pentru că nu mi se pare normal, cei din partea Crucii Roșii Române să fie sprijiniți doar prin autofinanțare, iar în alte state, cum ne place de cele mai multe ori să ne comparăm cu cei din Germania, sunt sprijiniți în proporție de 60 la sută de stat. Cred că și statul ar putea să facă mai mult aici, la dotare, la cursuri de perfecționare a oamenilor dumneavoastră. Eu vă promit că după 15 septembrie când se termină concediile la Instituția Prefectului, voi avea o ședință cu tot personalul și sunt convins că toți vor dona acel leu pentru Crucea Roșie pentru că o vom face pentru noi, pentru toți care vor avea nevoie”.

Miercuri, 8 aprilie 2015, la Centrul Internațional de Studii și Conferințe Gaudeamus al Universităţii, str. Stefan Luchian nr. 22 (zona Schit), au loc două evenimente.

Vor fi inaugurate două laboratoare didactice (Laboratoarele „Smart Cities” şi „Smart Environment”), dotate cu sisteme interactive și senzori, cu soluții IT de ultimă generație, în care studenții se vor putea familiariza cu conceptul de „oraș inteligent” şi cu aplicațiile acestui concept în domeniile poluării aerului, monitorizării nivelului de zgomot, iluminatului public, managementului deșeurilor (laboratoare dotate prin proiectul „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”. Acestea au fost posibile în baza parteneriatului dintre UAB şi INFOR – Consorzio Interaziendale per la Formazione, Torino, Italia şi UNINOVA – Instituto de Desenvolvimento de Novas Tecnologias – Caparica, Portugalia)

Inaugurarea începe la ora 10.00, urmată de prezentarea noilor investiţii şi demonstaţii practice în laboratoare.

Urmează între orele 12.00 şi 20.00 un eveniment de tip „Ziua porților deschise”, adresat în principal elevilor, care vor putea culege informații despre oferta educațională a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar și mediului de afaceri, pentru viitoare colaborări cu Universitatea.

Zeci de arheologi, istorici, responsabili ai patrimoniului cultural naţional din ţară au participat vineri, 5 septembrie 2014, la Sala Unirii din Alba Iulia la deschiderea simpozionului de arheologie „Cetatea bastionară de tip Vauban Alba Carolina – Consolidarea, restaurarea, şi punerea în valoare a vestigiilor arheologice”.

Conferinţa este organizată de Primăria Alba Iulia, SC Grup Corint, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România (UNRMI).

Printre invitaţi care au participat la deschidere s-au numărat Zeno Pinter – preşedintele Comisiei Naţionale de Arheologie, Iacob Mârza – fostul rector al Universităţii Alba Iulia, prorectorul Moise Achim, arheologul Dana Marcu, Stelian Fleschin – preşedintele OAR Alba, Niels Auner – preşedintele Comisiei a Naţionale Monumentelor Istorice, Secţiunea Arhitectură şi Inginerie, membru al Consiliului Director Naţional al UNRMI, Gabriel Rustoiu – directorul muzeului albaiulian, Matei Drîmbărean – directorul DJCCPCN Alba, Constantin Inel ş.a.

Rolul de gazde în Sala Unirii l-au jucat Dan Sabău – patronul Grup Corint, primarul Mircea Hava şi Sergiu Nistor – preşedintele ICOMOS România.

Deschiderea oficială a simpozionului de arheologie a fost urmată de vizitarea Principiei cu muzeul ridicat de Grup Corint şi apoi o cină festivă la Hotel Medieval.

Despre noul muzeu din principia Legiunii a XIII-a Gemina a vorbit Dan Sabău: „Va fi unul dintre elementele foarte importante din cetatea noastră, pentru că lucrările de restaurare şi conservare au fost precedate de lucrări arheologice. Principia este cel mai important element din interiorul castrului roman, era locul unde îşi desfăşura activitatea administraţia militară romană (de la Apulum). În camera Tezaurului se ţineau banii, aurul şi însemnele unităţii militare. În exteriorul clădirii vor fi elementele de Lapidarium. Ca în orice muzeu sunt condiţii de microclimat, temperatură, umiditate. Lumina soarelui nu pătrunde în construcţia noastră”.

Primarul Mircea Hava a precizat că obiectivul este finalizat în proporţie de 80%, subliniind că nu este o inaugurare, ci o vizită cu specialişti: „Avem prilejul de a avea printre noi 60 de restauratori, oameni care ştiu ce înseamnă acest lucru. Oameni care sunt la un simpozion care a debutat în această seară şi continuă mâine şi normal că era foarte bine să le fie prezentată Principia. Bineînţeles că aşteptăm şi bile negre, pentru că mulţi gândesc mai bine decât unul sau doi şi când spun ceva sunt sigur că fac acest lucru să îndrepte anumite lucruri pe care noi nu le-am văzut. Deschizându-se şantierul au venit mulţi albaiulieni care erau curioși să vină aici. Este o bucăţică de istorie pe care încercăm să o prezentăm vie. Este un punct de atracţie pentru turiştii pentru că aşa ceva nu vezi aproape în toată lumea. Vor fi explicaţii 3D, oameni care vor ghida, vrem să fie o lecţie de istorie, chiar dacă nu ştim 100% cum au fost acum 2.000 de ani”.

În muzeul din Principia se va intra cu bilet, după cum a ţinut să precizeze primarul Mircea Hava.

Construirea muzeului din Principia face parte dintr-un proiect care se ridică la 5.000.000 euro, fonduri europene.

01.Moment festiv la Aşezământul Social pentru Vârstnici din Bărăbanţ. Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu a sfiinţit noua clădire a căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ, Alba Iulia.

După extindere căminul şi-a crescut capacitatea de la 24 la 32 de paturi (camere de 2 persoane), fiind renovat şi dotat cu lifturi, spaţii frigorifice, cabinet medical, sală de conferinţe şi socializare etc.

Au luat cuvântul arhiepiscopul Irineu, primarul Mircea Hava, Simion Creţu – directorul ADR Centru şi părintele Ioan Ţârău.

Reabilitarea şi extinderea căminului pentru vârstnici din Bărăbanţ s-a realizat printr-un proiect care se ridică la peste 4.000.000 lei (aproape un milion de euro) – proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, un proiect realizat prin intermediul ADR Centru.

Un mare merit îl au cei doi preoţi care veghează buna desfăşurare a lucrurilor la cămin: este vorba de părintele Ioan Ţârău şi fiul său, părintele Mihai Ţârău.

Căminul aparţine Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia, fiind sprijinit de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Local Alba Iulia.

Extinderea a fost realizată printr-o finanţare asigurată de ADR Centru.

De la eveniment nu au lipsit oamenii politici pentru că suntem în ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai 2014: este vorba de Ioan Florea (PSD), Dorin Şerdean (PPDD).

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic (muzică folclorică) dedicat persoanelor vârstnice şi invitaţilor evenimentului.

Aşezământul Social „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ a fost înfiinţat în anul 2007, funcţionând pe lângă Parohia Ortodoxă din Bărăbanţ, cartier al municipiului Alba Iulia. Aşezământul este coordonat în prezent de Asociaţia „Sfântul Andrei” Bărăbanţ şi funcţionează în parteneriat cu  Consiliul Local Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

DSC_1888Într-un cadru festiv, în prezenţă unor oficialităţi de rang înalt şi a unor importanţi oameni de afaceri din România, astăzi a fost pusă piatra de temelie a construcţiei noii linii de producţie a Star Transmision de la Sebeş. Aici va fi produsă cea mai nouă generaţie de cutii de viteză automate, în 9 trepte, pentru Mercedes Benz.

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului României, Victor Ponta, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroși reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, printre care s-au numărat Dan Şova, ministrul Transporturilor, Constantin Niţă, ministrul Economiei. La eveniment au mai participat omul de afaceri Ion Ţiriac şi fostul pugilist Mihai Leu.

În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC. Această nouă linie de producţie va asigura locuri de muncă pentru mai bine de 500 de persoane din zona Sebeş. O componentă importantă a investiţiilor companiei Star Transmision în zona noastră o reprezintă formarea profesională a viitorilor angajaţi ai fabricii, prin intermediul Şcolii Profesionale Germane, ce funcţionează în Alba începând de anul trecut.

DSC_1805Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producției și Furnizorilor, a declarat: „Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție. Prin această investiție vom satisface cu succes cererea în continuă creștere de cutii de viteză automate.”

DSC_1829Victor Ponta, Prim-ministrul României a spus că „Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcția acestei noi unități de producție, Daimler continuă investiția în România, confirmând astfel evoluția excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 și trendul pozitiv pe care ne aflăm.

Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală și de stimulare a economiei, au creat un mediu investițional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler își continuă proiectul aici.

România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiție nu face decât să atragă după sine alte investiții, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai al populației.”

Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în rețeaua flexibilă de producție de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim și Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producție la fabrica mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate și la locația din Sebeș. Investițiile de la Sebeș se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacității la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântați de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul rețelei de producție integrate Powertrain a Mercedes-Benz,” a spus Bernd Krottmayer, Director General al Star Transmission. „Fabrica noastră produce în mod flexibil și serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz.”

DSC_1895Ceremonia prin care a fost pusă piatra de temelie a noii construcţii a fost una spectaculoasă. Reprezentanţii Daimler Star Transmision, ai Mercedes Benz, ambasadorul Germaniei în România şi premierul Victor Ponta au introdus într-un bloc de piatră câteva obiecte simbolice: planul de construcţie a noii fabrici, un breloc Mercedes Benz, un ziar cu data de astăzi, diploma de atestare a pietrei de temelie şi un săculeţ cu bani.

Filiala Daimler Star Transmission a fost înființată în 2001. De atunci se produc la Cugir roți dințate, axe și componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție. Tot aici se află și centrul de tehnologii din care face parte și producția de prototipuri și un centru de instruire. La Sebeș s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeș anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacități suplimentare față de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forță de muncă de aproximativ 1200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educație dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educație dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în același timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Școlii Duale din Alba-Iulia, STC instruiește alături de alte 5 companii din județul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.

Pentru a optimiza și mai mult condițiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajați, Star Transmission oferă de la sfârșitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite și se oferă sfaturi pentru angajați. În plus, o dată pe săptămână angajații pot beneficia de consultații de la medici specialiști, printre care cardiologi, dermatologi și nutriționiști.

Despre cutia de viteză automată cu nouă trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz

DSC_1634Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit și schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon și Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil  de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecință, noile modele cu 9G-TRONIC își depășesc predecesorii atât în privința consumului cât și a emisiilor de CO2.

foto: cotidianul.ro
foto: cotidianul.ro
foto: cotidianul.ro

La inaugurarea de mâine a lucrărilor de construcţie a unităţii de producţie Star Assembly din Sebeș vor lua parte premierul Victor Ponta, omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul Economiei, Constantin Niţă. Noua unitate va produce piese auto pentru autoturismele Mercedes.

Noua hală va avea o suprafață de 43.000 mp și va fi construită în termen de un an de zile. Din aprilie 2015 vor fi aduse utilajele. Montarea și testarea acestora presupune o perioadă de încă un an de zile, urmând ca din primăvara anului 2016 să înceapă gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi. În paralel personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi, iar numărul total al angajaților va fi de 1.000.

„Evenimentul va marca începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi”, se arată într-un comunicat al companiei.

02.Marţi, 18 martie 2014, a fost inaugurat terenul de sport al Şcolii gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia (fosta Şcoală generală nr. 6).

Toată suflarea şcolii a fost prezentă la inaugurare, în frunte cu directoarea Mariana Maierescu.

La eveniment au fost prezenţi primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, Ion Dumitrel – preşedintele CJ Alba, Alin Cucui şi Florin Roman – vicepreşedinţii CJ Alba.

De notat absenţa inspectorului şcolar general Dorin Sandea.

Terenul a fost construit cu aproape 600.000 lei (circa 137.000 euro), lucrările fiind executate de firma Elis Pavaje. Lucrările au început în 19 octombrie 2013.

Terenul a fost inaugurat cu un dans de majorete şi un meci de fotbal între echipele 8 B şi 8 A, încheieat cu scorul de 6-1 pentru cei din 8 B.

Inaugurare fără miniștri. Trei din cele patru tronsoane ale Autostrăzii Orăștie-Sibiu au fost inagurate astăzi de către directorul CNADNR, Narcis Neaga, în lipsa primului ministru Victor Ponta și a ministrului Marilor Proiecte Dan Șova. Deși cei doi au anunțat că vor participa la inaugurare, în ultimul moment au decis să plece spre capitală.

Programată pentru ora 11.30, tăierea panglicii a avut loc abia trei ore mai târziu. La eveniment au participat prefecții de Alba și Hunedoara, șeful CNADNR, primarul din Sebeș, precum și alte oficialități.
Începând de astăzi se poate circula pe autostradă de la Deva până la Cunța, precum și pe ultimul lot, între Săliște și Sibiu. Cel mai mare câștig este al municipiului Sebeș, porțiunea de autostradă care ocolește orașul fiind în același timp șosea de centură. Sebeșenii scapă în sfârșit de coșmarul miilor de camioane care tranzitau zilnic orașul.
Dincolo de faptul că jurnaliștii au fost ținuți în frig peste trei ore, mai trebuie să consemnăm și schimbul de replici dintre directorul CNADNR și vicepreședintele CJ, Florin Roman pe tema autostrăzii Sebeș-Turda, asumată de Roman, dar nerecunoscută de PSD. Probabil că despre acest subiect vom mai avea timp să scriem, pentru că abia azi au fost deschise ofertele pentru această autostradă.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook