Tags Posts tagged with "ianuarie"

ianuarie

radar-politia-rutiera

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Şibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş -Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud – Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

liga1betanoLIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (LPF), titulara drepturilor media aferente meciurilor de fotbal din Campionatul Național Liga 1 Betano, aduce la cunoștința tuturor operatorilor de servicii de radiodifuziune din România intenția de a cesiona drepturile de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

Ofertele operatorilor de servicii de radiodifuziune vor fi depuse la sediul LPF din București, str. Al. Vitzu nr. 2A, sector 5, orele 10.00 – 16.00, de luni până vineri, în intervalul 8 ianuarie 2018 – 12 ianuarie 2018.

Criterii de calificare a ofertelor:

- Operatorul de servicii de radiodifuziune să îndeplinească toate condițiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Operatorul de servicii de radiodifuziune va asigura toate condițiile tehnice necesare transmisiunii radio corespunzătoare a meciurilor de fotbal și va asigura prezența unui comentator sportiv la disputarea fiecărui meci de fotbal în vederea realizării unei transmisii live a respectivului meci, pe o perioadă de minim 12 minute (continuu sau în fracții de transmisiune, în funcție de formatul emisiunilor sportive ale postului respectiv).

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Postul radio aparținând operatorului de servicii de radiodifuziune dispune de acoperire de minim 90% a teritoriului României.

Dovada îndeplinirii acestei condiții va fi făcută printr-o certificare emisă de autoritățile abilitate.

Criteriul de departajare a ofertelor declarate calificate este prețul cel mai ridicat.

Comisia de realizare a procedurii din cadrul LPF va stabili ofertele calificate și va desemna operatorul câștigător al procedurii, urmând ca LPF și operatorul desemnat câștigător să încheie contractul de cesiune a drepturilor de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

lpfLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România care evoluează în primul eşalon fotbalistic – Liga I.

Ideea înfiinţării acestei federaţii este veche şi determinată de necesitatea organizării competiţiei supreme a fotbalului din orice ţară, care este campionatul naţional. România nu a făcut excepţie de la această regulă de bază a fotbalului internaţional şi a acţionat în consecinţă.

Sub o altă denumire, în ziua de 5 octombrie 1970, cluburile primei ligi de atunci – Divizia A – s-au organizat într-o formulă care se dorea profesionistă, într-un stat care clama amatorismul. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal de la acea vreme şi conducător al delegaţiei ţării noastre la Campionatul Mondial din Mexic, Mircea Angelescu iniţiază formarea Colegiului Divizionar A, pe care-l şi conduce. Timp de 17 ani, respectivul Colegiu nu are, practic, o activitate notabilă, fiind asimilat FRF.

După Revoluţia din decembrie 1989, fotbalul profesionist din România evoluează efectiv şi astfel apar Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi, în cele din urmă, Liga Cluburilor Profesioniste.

Pe 10 octombrie 1992, numele forului fotbalistic care strânge toate cluburile de prim eşalon se schimbă în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A, urmând ca, din 22 ianuarie 1993, numele să devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, având în Mircea Angelescu primul preşedinte.

Pe 30 septembrie 1996, Mircea Angelescu este înlocuit, la final de mandat, de Dumitru Dragomir, votat ca preşedinte al LPF.

În ziua de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este ales, prin vot secret al conducătorilor celor 18 cluburi din Liga I, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

40.Autobuze STPStimați călători, vă aducem la cunoștință că programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018, în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

25 și 26 decembrie 2017 , respectiv 1 și 2 ianuarie 2018 – program de duminică.

Foarte important

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru prestabilit cu angajatorii.

statie STPInformațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.

Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, puteți apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967.

Marți, 13 ianuarie 2015, ora 11.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat Exponatul lunii ianuarie. Este vorba de diploma prin care principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi al II-lea, îl înnobila în anul 1649 pe Ștefan Stoia din Ciugud.

Înnobilarea românilor transilvăneni s-a făcut în special pentru servicii militare, fiind un fenomen cu o amplitudine, caracterizat cu deosebire epoca Principatului autonom (mijlocul secolului XVI – sfârșitul secolului XVII). Până astăzi au fost identificate peste 1.000 de diplome nobilitare care au avut ca destinatari români, dintre care doar circa 20 au fost recompensați pentru merite culturale – ne anunţă reprezentanţii muzeului albaiulian.

Diploma expusă a fost emisă de principele Gheorghe Rákóczi al II-lea, în 14 februarie 1649, pentru Ștefan Stoia din Ciugud și aparține acestei categorii rarisime, de înnobilări pentru merite culturale. Alături de aceasta se mai pot aminti două astfel de acte destinate unor remarcabile personalități ale vieții religioase românești, originare de asemenea din localități învecinate cu Alba Iulia: protopopii Gheorghe din Daia și Ioan Zoba din Vinț, înnobilați în 1664.

Documentul este redactat în limba latină, pe pergament, cu imaginea blazonului redată color în spațiul anume destinat și cu două inițiale ornate, dar lipsit de sigiliu, care s-a pierdut. Pe verso mențiunea notată în momentul prezentării diplomei în adunarea din 9 iunie 1649 a nobililor din comitatul Alba, desfășurată la Aiud. Acest apendice reprezintă certificatul de valabilitate și autenticitate al documentului, aproape la fel de important ca semnătura și sigiliul principelui, căci, fără acceptul celorlalți nobili, decizia de înnobilare nu putea intra în vigoare – precizează reprezentanţii muzeului.

Muzeografii spun că nu se cunosc împrejurările în care diploma a ajuns în colecția muzeului albaiulian. În anii ’90 ai secolului trecut ea a beneficiat de restaurare, iar în prezent aparține categoriei tezaur a bunurilor de patrimoniu cultural național.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Național al Unirii din Alba Iulia.

În data de 30 decembrie 2014 a fost emisă de către Administaţia Naţională de Meteorologie o informare meteorologică cu următorul conţinut:
”În intervalul 30 decembrie 2014, ora 20.00 – 02 ianuarie 2015, ora 10.00, în judeţul Alba vremea ca fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub – 15 grade, iar izolat chiar sub – 25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra in general , intre -10 si 0 grade.”
Ca urmare a informarii meteorologice, a Dispoziției Departamentului pentru Situații de Urgență și a Dispoziției comune, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice perioadei de iarnă, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba a fost convocat în ședință extraordinară, în cadrul căreia au fost stabilite măsuri și sarcini pentru autoritățile publice județene și locale si pentru serviciile publice deconcentrate și descentralizate de la nivelul județului Alba, cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă.
Discuțiile s-au axat în special, pe măsurile și acțiunile necesare asigurării unui răspuns eficient pentru protejarea vieții pe timpul temperaturilor scazute.
Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Unirea” al judetului Alba, roagă cetățenii care au cunoștință despre persoane fără adăpost, persoane izolate, vârstnice sau bolnave sau persoane care locuiesc in spatii fara incalzire, care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, să anunţe imediat autoritatiile locale şi prin numărul unic de urgenta 112, I.S.U. Alba.

foto: ziuaconstanta.ro
foto: ziuaconstanta.ro

În această săptămână, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a avut o întâlnire cu mai mulţi cetăţeni care domiciliază în localitatea Vingard şi care au dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de problemele pe care le întâmpină din pricina faptului că dispensarul din localitate a fost închis.

Chiar dacă distanţa până în comuna Şpring, de care aparţine localitatea Vingard, nu este foarte mare, pentru vârstnicii care trebuie să se deplaseze în comună pentru a merge la medic, eforturile sunt mari. De asemenea, odată cu închiderea dispensarului medical, pe care îl deservea dr. Corina Kadar, accesul întregii comunităţii din Vingard la serviciile medicale a fost îngreunat, astfel că o mare parte a cetăţenilor a cerut autorităţilor să găsească soluţii pentru redeschiderea unităţii medicale din localitatea lor.

În condiţiile în care închiderea dispensarului medical a fost cauzată de imposibilitatea alocării sumelor de la bugetul local pentru cheltuielile sale de întreţinere, prefectul Gheorghe Feneşer şi primarul comunei Şpring, Daniel Rusu, au făcut front comun pentru identificarea unor alternative viabile, în scopul rezolvării problemei.

Rezultatul demersurilor este unul cât de poate de concret şi de mulţumitor pentru locuitorii din Vingard, pentru că, din luna ianuarie, dispensarul se va redeschide, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă drumul până la Şpring, pentru a ajunge la medic.

Dat fiind faptul că am găsit o soluţie perfectă pentru aprovizionarea cu lemne a dispensarului din Vingard, dar şi pentru că împreună cu primarul din Şpring am căutat modalităţile prin care această unitate medicală să poată fi întreţinută din punctul de vedere al cheltuielilor de funcţionare, problema a fost rezolvată.

Chiar dacă drumul până la Şpring nu este foarte lung, redeschiderea dispensarului era necesară, în primul rând pentru oamenii în vârstă care, bolnavi fiind, au nevoie de un medic aproape de ei, la care să ajungă cât mai uşor, la nevoie.

Din ianuarie însă, această problemă nu va mai exista, pentru că dispensarul se va redeschide”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

foto: pressalert.ro
foto: pressalert.ro
foto: pressalert.ro

Începând din 01.01.2014, contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor (închiriere, închirierea locuinţelor proprietate personală în scop turistic, arenda) datorează, indiferent de alte categorii de venit pe care le realizează, impozit (16%) şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cota de 5,5% din baza lunară de calcul. Până la data de 31.12.2013, persoanele care realizează, pe lângă veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, şi venituri din salarii / venituri asimilate salariilor / venituri din pensii / venituri sub forma indemnizațiilor de șomaj / venituri din activităţi independente, cu excepţia celor din drepturi de proprietate intelectuală / venituri din silvicultură și piscicultură / venituri agricole, nu datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate asupra venitului din cedarea folosinţei bunurilor.

Baza lunară de calcul pentru contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată începând cu 01.01.2014 pentru venituri din cedarea folosinţei bunurilor, este:

diferența dintre venitul brut și cheltuiala deductibilă determinată prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut, în cazul închirierii / arendarii impozitate pe baza cotei forfetare de cheltuială de 25%;

diferența dintre totalul veniturilor încasate și cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuții sociale, în cazul închirierii / închirierii în scop turistic / arendarii impozitate în sistem real, ca urmare a opţiunii contribuabilului

valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, în cazul închirierii în scop turistic impozitata la normă de venit.

Baza de calcul lunară pentru contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată asupra acestei categorii de venituri nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe țară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuția şi nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut.

Persoanele care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor nu datorează contribuție de asigurări sociale (la sistemul de pensii).

Contribuabilii care obţin venituri din închiriere vor fi obligaţi să efectueze în cursul anului plăți anticipate cu titlu de contribuții sociale, în baza deciziei de impunere pentru plati anticipate. În decizia de impunere, prin care se face şi încadrarea în plafonul maxim, baza de calcul se evidențiază lunar, iar plata se efectuează trimestrial, în 4 rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru (25.03, 25.06, 25.09, 21.12).

Contribuabilii care obţin venituri din arendare, în regim de reținere la sursă a impozitului, datorează contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate în cursul anului, plătitorii de venituri (arendaşii) având obligația calculării, reținerii și virării sumelor respective, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care au fost plătite veniturile. Încadrarea în plafonul maxim se face de către plătitorul de venit la momentul plății venitului.

Pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea camerelor, situate în locuințe proprietate personală, stabilite pe bază de normă anuală de venit sau care optează pentru determinarea venitului în sistem real, în decizia de impunere, baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate se evidențiază lunar, iar plata se efectuează în două raţe egale, până la data de 25 iulie inclusiv și 25 noiembrie inclusiv.

Obligațiile anuale de plată ale contribuției de asigurări sociale de sănătate (regularizarea, respectiv stabilirea diferenţei de contribuţie de plată / de restituit) se determină pe baza declarațiilor privind venitul realizat depuse de contribuabili până în 25 mai a anului următor celui de impunere, de organul fiscal competent (în a cărui raza teritorială îşi are domiciliul fiscal contribuabilul), prin decizie de impunere anuală. Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate se evidențiază lunar în decizia de impunere, iar eventualele diferenţe de plată vor avea scadenta în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală.

O altă prevedere legislativă, care se aplică începând din 19.07.2013, în ceea ce priveşte veniturile din închirierea bunurilor imobile, se referă la obligaţia proprietarului de a depune la data înregistrării contractului de închiriere, la organul fiscal competent, o copie de pe certificatul de performanță energetică a clădirii (document tehnic cu caracter informativ, care atestă performanța energetică a unei clădiri), obligaţie prevăzută de art. 19, alin. (3) din Legea nr. 372 / 2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicata. Sunt exceptaţi de la această obligaţie proprietarii următoarelor categorii de clădiri:

a) clădiri și monumente protejate;

b) clădiri utilizate ca lăcașuri de cult sau pentru alte activități cu caracter religios;

c) clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere și clădiri nerezidențiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie;

d) clădiri rezidențiale care sunt destinate a fi utilizate mai puțin de 4 luni pe an;

e) clădiri independente, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook