Tags Posts tagged with "hunedoara"

hunedoara

Incidentul s-a petrecut joi, 3 decembrie, la ora 22.20 într-un imobil situat pe strada Mircea cel Mare din municipiul Sebeş şi a fost semnalat la 112 de proprietarul clădirii. Acesta a solicitat intervenţia forţelor de ordine deoarece într-un apartament avea loc un scandal.

Un echipaj de jandarmerie a acţionat de urgenţă şi, în faţa apartamentului indicat, l-a identificat pe domnul Iosif L. (59 de ani), domiciliat în municipiul Hunedoara, care înjura şi ameninţa cu bătaia două femei. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, aflat în avansată stare de ebrietate, bărbatul a ajuns la domiciliul fostei sale soţii cu câteva zeci de minute în urmă şi a încercat să o convingă să accepte reluarea relaţiei pe care o avuseseră peste 20 de ani. În faţa refuzului femeii, a devenit violent, jignind-o şi ameninţând-o că dacă nu-i va accepta propunerea o va bate. În ajutorul victimei a intervenit o vecină a acesteia, dar aceasta, în loc să apeleze la ajutorul forţelor de ordine, a continuat scandalul iniţiat de bărbat, proferând la rândul ei injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

În urma intervenţiei jandarmilor bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi a acceptat să părăsească imobilul în care locuieşte fosta soţie. De asemenea, a fost sancţionată contravenţional şi doamna E.S. ( 40 de ani ), pentru injuriile şi cuvintele obscene exprimate în public. Amândurora li s-a atras atenţia că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile care vor fi luate împotriva lor ar putea să fie chiar de natură penală.

Procurorii DNA Alba Iulia coordonează percheziţii, vineri, în 9 locaţii din Maramureş, Hunedoara şi Bucureşti, pentru fapte de corupţie din perioada 2011-2015. Surse judiciare au menționat că în judeţul Hunedoara, la Deva, descinderile au loc la sediile Administraţiei Finanţelor Publice şi Termogaz şi că ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi retehnologizări.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.

În cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că sunt efectuate percheziții la Administrația Finanțelor Publice Deva și la compania Termogaz, fiind vizat modul în care au fost încheiate contracte nerentabile privind importul de cărbune și contracte de retehnologizare.

Revenim cu amănunte.

Două persoane din sebeş au fost rănite, marți, în urma unui accident rutier care s-a petrecut pe pe DN 66, la Strei, pe sensul Haţeg – Călan. Un șofer în vârstă de 66 de ani din Sebeș a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un șanț. Atât el, cât și un pasager de 46 de ani au suferit leziuni.

Potrivit IPJ Hunedoara, marţi, în jurul orei 13.00, un conducător auto în vârstă de 66 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism pe DN66, din direcţia Haţeg spre Călan, pe raza satului Strei, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în şanţul de pe marginea drumului.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unui pasager de 46 de ani, din municipiul Sebeş.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii Postului de Poliţie Sohodol l-au depistat, marţi, pe R.T., de 52 de ani, din comuna Blăjeni, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Sohodol, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat şi faptul că autoturismul condus de bărbat nu era înmatriculat în circulaţie.
Faţă de R.T. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

UPDATE: Directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri.
Purtătoarea de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, a declarat că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia.
”Ulterior, procurorii au avut o discuţie cu directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, care apoi a plecat cu reprezentanţii DNA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.
Întrebată dacă perchezițiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcției de director general al DGASPC, Ionela Lazăr a spus că acel concurs a fost organizat la Bucureşti şi că nu are cunoştinţă despre motivul percheziţiilor.
Vicepreședintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este președinte interimar al instituției, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.
Ziua şi percheziţile. Acesta este dictonul procurorilor DNA de la începutul acestui an.

În această dimineaţă, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentar” se arată în comunicatul DNA.

Din primele informaţii, se pare că anchetatorii sunt la Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţie condusă până nu demult de Mircea Moloţ. Percheziţii ar avea loc şi la domiciliile unor angajaţi ai CJ Hunedoara.

Mircea Moloţ şi-a pierdut mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara la finalul lunii inaurie ca urmare a unei decizii de incompatibilitate. Acesta mai este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. luare de mită, spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

•Noua companie devine primul distribuitor integrat de gaze şi electricitate din România;

•O singură interfaţă cu clienţii, creşterea calităţii serviciilor oferite pe piaţă, gestionarea optimă a activelor şi eficientizarea costurilor comune se numără printre beneficiile acestei fuziuni;

•E.ON Distribuţie România va continua să investească sume importante pentru modernizarea reţelelor;

Fuziunea companiilor de distribuţie din cadrul grupului E.ON România reprezintă finalizarea proiectului de armonizare a activităţilor acestora, început în 2009, şi alinierea cu bunele practici din Grupul E.ON. Operaţiunea a fost realizată prin absorbţia companiei E.ON Moldova Distribuţie (EMOD) de către E.ON Gaz Distribuţie (EGD), urmată de redenumirea acesteia din urmă E.ON Distribuţie România (EDRO).
„Fuziunea celor două companii din cadrul E.ON România a fost un proces firesc prin care s-a realizat o procedură de reorganizare intra-grup având ca scop principal creşterea eficienţei pe termen lung, ca rezultat al optimizării costurilor comune. Realizată în contextul liberalizării pieţei de energie, această operaţiune ne va permite şi mai departe îmbunătăţirea activităţilor la nivel intern şi dă posibilitatea creşterii calităţii serviciilor oferite pe piaţă”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.
Procesul de fuziune conduce la o serie de avantaje pentru clienţii noştri, cum ar fi, de exemplu, posibilitatea creării unei singure interfeţe cu aceştia pentru gestionarea întreruperilor, a noilor branşări, ca şi a serviciilor privind reţelele de distribuţie. Totodată, crearea unei singure interfeţe pentru domeniul distribuţiei va contribui şi la dezvoltarea relaţiei cu autorităţile şi cu partenerii contractuali.
Cele două companii aveau, înainte de fuziune, aproximativ 300.000 de clienţi comuni, iar aproximativ 35% din aria de acoperire operaţională reprezenta aria geografică comună pentru licenţele de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice în România.
Pe lângă optimizarea costurilor comune generale și de administrare, care rezultă în mod natural din procesul de fuziune, noua companie va desfăşura acțiuni strategice unitare pe partea de distribuție a energiei (gaz și electricitate), cu obiectivul de a se asigura gestionarea optimă a activelor aferente activităţilor de distribuţie.
De asemenea, s-a urmărit creșterea potențialului tehnic și de resurse umane,
respectiv construirea unei structuri organizatorice unitare, bazată pe procese și instrumente de lucru comune, menită să susțină o dezvoltare riguroasă a afacerii prin obținerea unui randament optim al resurselor.

E.ON Distribuţie România operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 20.000 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc în total circa 3 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de Nord a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău).

E.ON Distribuţie România va continua să investească sume considerabile în modernizarea şi extinderea reţelelor, obiectivul său major fiind cel de a asigura securitatea şi siguranţa consumatorilor de gaze naturale şi energie electrică. De la venirea sa în România, E.ON a investit peste 1,2 miliarde euro şi a virat către stat o sumă similară sub formă de impozite şi taxe.

Astăzi Curtea de Apel Alba Iulia judecă contestaţiile formulate de DNA şi inculpaţi împotriva încheierii penale din 04.12.2014 prin care Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, în dosarul în care este implicat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Ioan Moloţ.
„Contestaţiile formulate de D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi cei 5 inculpaţi împotriva încheierii penale din 04.12.2014 dispusă de Tribunalul Alba în dosarul 5319/107/2014 se vor judeca la Curtea de Apel Alba Iulia marţi, 09.12.2014, începând cu ora 12.
Prin încheierea contestată din 04.12.2014 Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpaţilor Moloţ Ioan Mircea, Balint Tiberiu Ioan, Venter Robertto Patrick, Pup Emanoil Milică şi Axinte Vasile şi a dispus faţă de cei 5 inculpaţi măsura controlului judiciar până la data de 15.02.2015″se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, liberalul Mircea Moloţ este aşteptat la audieri la sediul DNA Alba Iulia.
La sediul Consiliul Judeţean din Hunedoara a sosit o dubă, cu doi jandarmi şi un procuror ce au intrat în clădire pentru a-l duce pe Mircea Moloţ la audieri. Este posibil ca la DNA să fie dus şi vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint.
Moloţ este suspectat de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu. Astfel, preşedintele CJ Hunedoara ar fi acordat contracte din bani publici unor firme care, la rândul lor, au subcontractat lucrările unor firme ce aparţin ginerelui lui Moloţ. Faptele ar fi avut loc în ultimii trei ani
Pe 7 noiembrie, DNA a efectuat nu mai puţin de 18 percheziţii la mai multe instituţii, dar şi la domiciliile unor persoane implicate, inclusiv la casa lui Ioan Moloţ. Atunci însă lui Moloţ nu i s-a adus la cunoştinţă vreo învinuire.
Potrivit DNA, dosarul vizează „suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție”.

Anchetatorii spun că Mircea Moloț și-ar fi folosit influența asupra patronului unei firme pentru a ceda unele contracte către societatea controlată de ginerele său.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, la sfârşitul anului 2011, Victor Arion, la acea dată director general al SC Apa Prod SA Deva, societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Hunedoara(76,72%), alături de consiliile locale din judeţ, la solicitarea lui Ioan Mircea Moloţ, a avantajat SC Viva Construct SRL Deva în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva şi Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureş şi Cerna prin canalele deversate de la staţiile de epurare a apei uzate” şi a permis începerea lucrărilor înaintea finalizării procedurii de achiziţie.

Anunţul pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor aferente contractului a fost publicat de SC Apa Prod SA pe SEAP în 16 septembrie 2011, iar în 21 noiembrie 2011, SC Viva Construct a început lucrările de execuţie, deşi atunci nu era atribuit contractul. Societatea a încasat pentru acest contract, până la sfârşitul anului 2011, suma de 1.481.669 de euro, se arată în documentele citate.

Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi vicepreşedintele Biroului Politic Naţional al PNL. El este preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004, fiind la al treilea mandat consecutiv.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook