Tags Posts tagged with "Horea"

Horea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare nowcasting Cod Galben de furtună pentru judeţul Alba, valabilă până la ora 14.30. Este vizată în special zona Munţilor Apuseni.

Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului.

Localităţile vizate de atenţionare sunt Arieșeni, Horea, Bistra, Poșaga, Ocoliș, Poiana Vadului, Avram Iancu, Albac, Scărișoara, Gârda de Sus.

Avertizări similare sunt valabile pentru judeţul Suceava.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Horea este cercetat penal de polițiști după ce a fost prins conducând un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, la data de 14.07.2015, în jurul orelor 19.30, poliţiştii Postului de Poliţie Horea, în timp ce desfășurau activităţi de control al traficului rutier pe D.C. 119, pe raza comunei Horea, l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Poliţişti din cadrul Postului de Politie Horea, au efectuat, joi, un control pe linie rutieră, pe DN1 R, în localitatea Horea, ocazie cu care a fost oprit în trafic un minor de 17 ani, din comuna Horea, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere auto.

Faţă de tânăr se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

Săptămâna trecută inspectorii ITM Alba au continuat controalele la firmele din judeţ pentru depistarea eventualelor neregului.

În perioada 25-29 mai, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 24 unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 379 angajaţi. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 9 amenzi în valoare totală de 38.300 de lei, dintre care 30.000 de lei amenzile pentru munca la negru.

Societăţile sancţionate pentru că deţineau la muncă persoane fără forme legale de angajare sunt:
-P.F.A. KIRALY ZOLTAN FRANCISC – Rîmetea – 1 pers. fără forme legale de angajare- amendă de 10.000 lei-art.260 lit.e. Codul Muncii;
-S.C. ALEXOLAR SRL – Horea – 1 pers. fără forme legale de angajare- amendă de 10.000 lei-art.260 lit.e. Codul Muncii;
-S.C. RAKATZA CAFFE SRL – Ocna Mureş – 1 pers. fără forme legale de angajare- amendă de 10.000 lei-art.260 lit.e. Codul Muncii;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 20 de unităţi şi au constatat 65 de deficienţe. Au fost formulate 10 avertismente și aplicate 4 amenzi în cuantum de 13.000 de lei.

Duminică, poliţiştii Postului de Poliţie Horea au fost sesizaţi cu privire la faptul că în localitatea Mărtineşti din comuna Horea, s-a produs un accident.

Din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la faţa locului a rezultat că G.C., de 52 de ani, în timp ce conducea un ATV pe D.N. 1R, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit carosabilul şi a intrat în coliziune cu un gard şi cu un copac de pe marginea drumului.
În urma impactului, un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Horea, pasager pe ATV, a suferit multiple leziuni şi a fost transportat la spitalul din Câmpeni de unde a fost transferat la un spital din Târgu Mureş şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Conducătorul ATV- ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate.

Un grup de 42 de elevi şi 6 profesori ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat la cel de-al patrulea schimb internaţional în decurs de doi ani după cele din Koln, Bruxelles, Salzburg în perioada 25 martie – 2 aprilie 2015 la un schimb cultural internaţional la Geneva.

La Geneva elevii şi profesorii albaiulieni au vizitat sediul ONU, Muzeul Ceasurilor, Universitatea din Geneva unde au aflat despre posibilităţile de admitere în ţara cantoanelor, Colegiul Calvin. Muzeul Crucii Roşii, Grădina Botanică, Oraşul vechi, Catedrală, Zona de promenadă „Des Anglais” şi celebra fântâna arteziană devenită simbol al oraşului.
Elevii albaiulieni au vizitat şi capitala Elveţiei, oraşul Berna Oraşul istoric, Catedrală, Parlamentul, Orologiul astronomic şi Turnul cu ceas.

Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia colaborează cu licee din Austria, Germania, Belgia şi Elveţia.

Schimbul cultural a fost organizat de directorul adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Sorin Schiau şi cu sprijinul Excelenţei Sale Doamnei Ambasador Maria CIOBANU Reprezentant permanent al României la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi la organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia.

Prezent la Alba Iulia, directorul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Mihai Arthur Ursu, a declarat că a început acţiunea de cadastrare a terenurilor din judeţul Alba. Primele comune care au intrat în procesul de cadastrare sunt Horea, Ighiu şi Vinţu de Jos.

În luna mai se va face o licitaţie pentru cadastrarea comunelor Ciugud, Daia, Şpring şi Sântimbru.

În acest moment hărţile funciare din Ardeal se bazează pe calculele cadastrale făcute pe vremea Imperiului Austro-Ungar.

Joi, 19 martie 2015, poliţiştii Postului de Poliţie Horea, împreună cu lucrători silvici din cadrul „Parcului Naţional Horea”, au desfășurat o acţiune de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în conformitate cu Planul Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2015”.

Pe DN 1 R, pe raza comunei Horea, oamenii legii au depistat o autospecială încărcată cu 10 metri cubi material lemnos, de esenţă răşinoasă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Şoferul maşinii (C.T., de 40 de ani, din comuna Albac) a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor art. 19, alin. 1, lit. e din Legea nr.171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată, în vederea confiscării.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook