Tags Posts tagged with "haz"

haz

sigla-pnl-alba„10 pentru Europa” este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014. Proiectul este sustinut de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi un nou standard de transparentă în selecţia candidaţilor.
Prin probele variate, proiectul va perfecţiona pregătirea celor mai talentaţi tineri politicieni din România. Axat pe inovaţie, „10 pentru Europa” aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene, ca factor de dezvoltare naţională. Plaftorma online le permite competitorilor să-şi împărtăşească ideile, viziunea şi strategia pentru dezvoltarea României în cadrul Uniunii Europene. Prin organizarea evenimentelor locale şi regionale, ei îşi vor prezenta strategiile în faţa cetăţenilor României. „10 pentru Europa” va crea o nouă elită de tineri liberali, un nou val în politica românească. Asfel vom promova responsabilitatea şi dezvoltarea individuală, în perfectă concordanţă cu valorile liberalismului.
„10 pentru Europa” este un proiect meritocratic prin excelenţă, care promovează principiul liberal al competiţiei deschise. Prin intermediul său, tinerii competenţi şi motivaţi, liderii de mâine beneficiază de şansa de autopromovare şi de oportunitatea de a-şi construi o carieră politică de succes. Fiecare concurent îşi va dovedi abilităţile de comunicare, cunoştinţele despre Uniunea Europeană, leadershipul şi puterea de argumentare în cadrul evenimentelor de dezbatere a agendei europene. De asemenea, fiecare competitor îşi va putea promova soluţiile privind temele actuale de dezbatere din Parlamentul European.
Proiectul are următoarele etape:
Etapa 1: Înscrierea candidaţilor pe site-ul proiectului (15 noiembrie 2013 – 15 decembrie 2013)
Înscrierea pe site se va face prin:
– încărcare CV în format Europass
– încărcarea unui video de maxim 5 minute care să trateze 3 teme europene predefinite şi o viziune personală asupra viitorului Uniunii Europene
Etapa 2: Votul online (15 decembrie 2013 – 31 ianuarie 2014)
Începând cu 15 decembrie, toată lumea va putea vota pe site candidaţii. Votul va avea loc prin SMS. La finalul lunii se va face un top al voturilor, iar primii 60 în ordinea voturilor obţinute vor trece în umătoarea etapă a selecţiei.
Etapa 3: Anunțarea semifinaliștilor (1 februarie 2014)
Etapa 4: Evenimentele locale (1 februarie 2014 – 16 martie 2014)
Sunt propuse 5 teme de interes european, actuale la acel moment. Fiecare candidat va organiza 2 evenimente locale, cu o participare de cel puţin 100 de oameni, pe baza temelor de interes european alese.
Etapa 5: Interviul semifinaliştilor (21 martie 2014 – 23 martie 2014)
Semifinaliştii vor trece printr-un interviu în faţa unei comisii de jurizare. La interviu, fiecare candidat va trebui să motiveze dorinţa lui de a candida la alegerile europarlamentare, să demonstreze că este capabil să reprezinte PNL în Parlamentul European şi că este la curent cu temele de interes de la nivel european.
Etapa 6: Anunțarea finaliștilor (30 martie 2014)
Cei 20 de finalişti vor trece printr-un interviu în faţa unei comisii formate din 5 lideri liberali cu experienţă europeană. La interviu, fiecare candidat va trebui să motiveze dorinţa lui de a candida la alegerile europarlamentare, să demonstreze că este capabil să reprezinte PNL în Parlamentul European şi că este la curent cu temele de interes de la nivel european.
Etapa 7: Marea finală (5 aprilie 2014)
Etapa finală a selecţiei constă într-un eveniment-concurs cu 7 000 de spectatori, care va avea loc la Romexpo şi la care vor participa cei 20 de finalişti.
Vor exista 3 probe la care candidaţii vor participa:
– un test-grilă de cultură generală despre Uniunea Europeană, redactat într-o limbă de circulaţie internaţională, pe care îl vor completa într-un timp definit, urmând ca testul să fie corectat de către juriu
– dezbatere faţă în faţă: participanţii vor trage la sorţi bileţele pe care vor fi prezentate teme de interes european, iar apoi, în perechi de câte 2, vor avea o scurtă dezbatere pe tema trasă la sorţi
– public speaking: participanţii vor trage la sorţi bileţele pe care vor fi prezentate teme de interes european, iar aceştia vor ţine un discurs de 2 minute pe tema trasă la sorţi.
Etapa 8: Câștigatorii (6 aprilie 2014)
Cei 10 câștigători se vor regăsi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

CJ-Alba-sid (1)Luni, 16 decembrie, între orele 14-16.00 organizaţia de tineret a PDL Alba va organiza o acţiune de protest împotriva modificărilor aduse de Guvernul Ponta prin care se acordă imunităţi suplimentare parlamentarilor. Tinerii democrați liberali din Alba vor picheta sediile PNL și PSD din Alba Iulia și cel al Prefecturii Alba.
Trebuie precizat faptul că în urmă cu câțiva ani când erau în opoziție membrii PNL Alba au pichetat, nemulțumiți de guvernanții de atunci, PDL, sediul PDL Alba și cel al CJ Alba. Deci astăzi roata se întoarce

petardePoliţiştii de investigaţii criminale şi de ordine publică, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul poliţiştilor de investigare a fraudelor au efectuat un control la o societate comercială din Alba Iulia, ocazie cu care au fost identificate 1.080 de articole pirotehnice din clasa a II-a, deţinute în mod ilegal precum şi 20 de pachete de ţigări, fără timbru.
Toate bunurile deţinute ilegal au fost confiscate, urmând să fie dispuse măsurile legale.
Şi poliţiştii din Aiud au depistat ieri, cu ocazia unei acţiuni desfăşurată pe raza municipiului, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Aiud, care avea asupra sa 674 de obiecte pirotehnice din clasa a II-a, deţinute în mod ilegal.
Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuata fără drept “, faptă prevăzută de art. 37 alin 3 din Legea 126/1995 iar cele 674 de obiecte pirotehnice au fost confiscate.

Picture 217Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţie Municipiului Alba Iulia au efectuat 4 percheziţii, la 4 societăţi comerciale din Alba Iulia care au ca obiect de activitate reparaţii şi decodări de telefoane mobile.
Scopul percheziţiilor a fost depistarea societăţilor comerciale care folosesc programe informatice fără licenţa producătorului, precum şi identificarea telefoanelor mobile neevidenţiate în documentele societăţilor sau provenite din furt şi lăsate la aceste firme, pentru decodare.
Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, 67 de telefoane mobile, 5 unităţi de calculator, un laptop precum și suma de 640 lei.
Faţă de administratorii celor 4 societăţi comerciale verificate, au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de „reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculatoare în oricare din următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau expediere, afișare ori transmitere în rețea externă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 1399 din Legea 8/1996.
De asemenea au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.
Activitățile desfășurate în cadrul acestor dosare penale au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Operațiuni Speciale Alba și ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba.

tpamfletarlogoSă vezi minune, cine se mută frăţioare în vecinătatea PDL-ului.

De aceeaşi sorginte şi cu aceeaşi, sau mă rog, o parte, dintre aceeaşi membri, noul partid moşit în laboratoarele de creaţie politică ale palatului cu nume de stadion.

Controceni, bineînţeles. Pe numele lui de mişcare, populară, PMP cu ai săi conducători şi-au tăiat panglicile şi panglicuţele, ca să se bucure toată lumea de eveniment.

Şi printre cei bucuroşi au fost consilierul Alba ca Zăpadă, Sebyca Lazaroiu, Papahagi, de la tinerii intelectuali, un deputat Tomac, preşedinte la distracţia asta de partid şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Alba, deputatul Clement Negruţ.

Şi în sfârşit preşedinte, adică omul care conduce, deputatul Clement Negruţ.

Cum adică dacă e acelaşi Negruţ care a mai plecat din PDL?

Normal că e acelaşi, pentru că oameni buni, să ştiţi că este imposibil să existe doi.

Adică şi dacă ar exista al doilea, în mod sigur nu ar fi aşa de revoluţionar şi pus pe fapte mari ca al nostru.

Şi eu îl înţeleg foarte bine.

Când ai un preşedinte, în umbra bineînţeles, atât de sexy, precum Lenuta U. fosta C., şi când te-ai săturat de lipsa de reforme din partid, îţi cam vine să îţi bagi picioarele în echipă cu care ai lucrat atâţia ani de zile şi să pleci.

Şi să le arăţi că politică se face şi altfel decât ştiu ei să facă.

Cei şapte pitici.

tpamfletarlogoNebunie pe câmpie şi oameni cărunţi pe munţi. Astfel se poate descrie atmosfera creată în ultimele două săptămâni în jurul subiectului Roşia Montană.

Cine a avut răbdare, nervi şi mai ales timp, şi a urmărit televiziunile de ştiri a rămas în cap cu numeroase sloganuri, nocturne- în Bucureşti şi diurne – la Roşia Montană, iar cu un pic de obiectivitate a putut să îşi facă o imagine complexă a societăţii în care trăim.

Pe de o parte, minerii, un fel de mineri, lucrători în subteran, sau ce or fi cei de la RMGC şi protestanţii, adică nu, protestatarii, hipioţi, flower-power, hipsteri, mipsteri ciocaboca etc, care au adunat în jurul lor oameni care chiar cred în ceea pentru ce protestează ceilalţi, că ei nu ştiu sigur să arata pe harta unde se afla ascunsă Roşia Montană.

Aşa că unii cu foamea, alţii cu petrecerea, timpului liber.

Doar că, ălora cu petrecerea nu le pasă de foame, pentru că bogatului nu-i pasă de sărac iar nici sătulului de flămând.

În rest, Salvaţi Roşia Montana, dar salvaţi-o în aşa fel încât să o ducem cu toţii mai bine.

Şi încă ceva.

Dacă Steaua a luat bătaie de Shalke04 cu 0-3, iar Shalke a fost spulberată de Munchen cu 0-4, înseamnă că Steaua a luat-o de la Munchen cu 0-7?

Verespatak Grune Punkt. Senior.

tpamfletarlogoCât mi-am dorit să văd ziua asta, să pot circula pe autostrada care ocoleşte Sebeşul şi merge până la Deva.

Ei şi, când au promis constructorii că se va întâmpla lucrul acesta în septembrie, m-am bucurat grozav.

Şi la fel de grozav m-am întristat când am văzut că deputatul Negruţ a avut dreptate, iar inaugurarea autostrăzii mai aşteaptă.

Ar trebui să ne fie învăţătură de minte, să nu ne mai luăm după entuziasmul înfierbântat al unor jurnalişti, care nu prea ştiu câte zile trebuie să se întărească betonul ca să fie carosabil, şi pun botul la ce le spun unii şi alţii.

La fel, învăţătura de minte să le fie şi celor de la drumuri naţionale, care fac prea multă politică, dar şi constructorilor.

Păi degeaba lucrează acum în trei schimburi, când timp de doi ani au dat la relanti, probabil principul că lasă pe mâine ce poţi face azi, că poate mâine nu mai trebuie făcut.

Doar că, baumaisterilor, asta ţine doar la birocraţi, pe teren, treaba stă altfel.

Aşa că, zi-le domnu’ Milu, că ăştia e rai şi ne minte şi vrea să ne fure la asfalt.

Bahn. Autobahn

tpamfletarlogoA înnebunit Facebook-ul, a luat-o razna. Ocazie cu care am şters doi prieteni din listă, iar alţi doi stau în carantină. Sincer, m-am panicat grozav când am citit un mesaj primit de la un prieten că o jurnalistă, activistă, ong-istă, a fost bătută.

Alt mesaj zicea că respectivă a fost îmbrâncită.

Alt mesaj cu un filmuleţ postat de acelaşi ins arată că de fapt a fost împinsă.

Ăsta pe lângă că un coleg îmi spunea că e mare lucru că a scăpat nebătută la cât de agasantă era.

Eh, asta e, am mai redus din prieteni, şi m-am lămurit şi cum stăm cu jurnaliştii independenţi.

Independenţi de independenţă.

Adică greu să înţelegi cum poate să fie independent un jurnalist care scrie pe blog exclusiv împotriva investiţiei de la Roşia Montană sau o jurnalistă de 22 de ani care chipurile are experienţă, la greu.

Eh, asta e, promit că în viitor, o să organizez o şcoală de jurnalism independent, o să dau şi diplome şi atestate ca să nu fie confundaţi cu jurnaliştii de pe la televiziuni, televiziuni de astea părtinitoare, cum sunt Protv, TVR sau Digi 24.

Sau poate până atunci o să aibă bunul simţ şi o să spună deschis că de fapt sunt ong-isti, că susţin o cauză şi că prin excelenţă sunt cei mai mari ipocriţi.

Jurământul lui hipocrit

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook