Tags Posts tagged with "gratuit"

gratuit

În perioada 7 octombrie 2014-16 ianuarie 2015 în Alba Iulia se derulează un curs de Baby-sitter organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic „PRO-SANATATE – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014-23 octombrie 2015, de către Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi Fundaţia pentru Recuperare, Integrare şi Promovare Socială ECHOSOC.

Ca obiectiv prin acest proiect se urmăreşte calificarea pentru 2.520 de angajaţi necalificaţi şi/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunatatirea accesului şi participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din România. Din regiunea Centru participă împreună judeţele Alba, Braşov, Mureş.

Grupul ţintă al proiectului sunt angajaţii necalificaţi, cu vârste între 18 şi 64 de ani, pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

Nivel 1 de calificare – îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, brancardier
Nivel 2 de calificare – infirmieră, îngrijitor bolnavi la domiciliu, mediator sanitar, operator introducere, validare şi prelucrare date.

Pentru alte informaţii:

Adrian Ionel Duşa – Coordonator local campanii
Mobil: 0722.654.324 email: crucearosie.alba@gmail.com

Popa Valentin Andrei – Expert Informare, consiliere si orientare profesionala,
Mobil: 0746.047.525, email: popavalentin.andrei@gmail.com

Adresa: Societatea Naţională de Cruce Roşie din România Filiala Alba, str. Bucureşti nr. 16, Alba Iulia

Astazi, 26 septembrie, la Scoala “Vasile Goldis” din Alba Iulia s-a sarbatorit “Ziua limbilor straine”. Activitatea a avut loc in biblioteca scolii, unde au fost implicati mai multi elevi sub directa coordonare a doamnei profesoare Raluca Zbutea si a doamnei bibliotecare Gianina Barb. Au fost invitati directorul scolii, profesor Teofil Florea, alaturi de alte cadre didactice din scoala.
Ziua limbilor straine este o manifestare care celebreaza diversitatea lingvistica, invatarea limbilor straine si are ca scop sa atraga atentia publicului asupra importantei limbilor straine si sa il sensibilizeze cu privire la existenta si valoarea tuturor limbilor vorbite, incurajand invatarea lor.
Rolul şcolii în învăţarea limbilor străine depăşeşte actul de predare în sine şi implică mai mult decât doar pe profesorii acestor discipline. În zilele noastre, şcolile trebuie să îi pregătească pe copii să facă parte dintr-o societate deschisă altor culturi şi în care ei pot veni în contact cu persoane din multe ţări şi cu tradiţii diferite.
Şcolile au, de asemenea, un rol important în a-i ajuta pe copii să îşi dezvolte întreaga gamă a abilităţilor de comunicare, inclusiv limba lor maternă, limba de instruire (acolo unde cele două diferă) şi limbi diferite de limba maternă, dar şi competenţe de ordin intercultural.
Prin urmare, fiecare şcoală are nevoie de o politică coerentă, unificată, care să ia drept punct de plecare amestecul lingvistic şi cultural de la nivelul comunităţii locale respective şi care să acorde importanţa cuvenită cunoştinţelor lingvistice, competenţelor practice de folosire a limbilor străine, abilităţilor şi metodelor de învăţare.

Obosit prea mult după o noapte de schimbul trei sau o petrecere până dimineaţă, un tânăr a tras un pui de somn azi dimineaţă pe o bancă din parcul de lângă Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Noroc că vremea este una de vară târzie şi de frig nu a suferit. Ambientul cu verdeaţă şi păsărele, care cântau, i-au făcut probabil tânărului somnul lin şi dulce.
Odihnă plăcută!

La invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu, o delegaţie din judeţul Alba formată din aleşi locali, primari, directori şi reprezentanţi ai societăţii civile au vizitat Parlamentul European în perioada 8-10 septembrie 2014.
În cadrul vizitei, cei 22 de participanţi au avut ocazia să afle mai multe despre activitatea europarlamentarului de Alba, membru în Comisia de Bugete şi în Comisia Juridică din Parlamentul European, dar şi să participe la discuţii cu diverşi oficiali europeni privind atragerea fondurilor europene şi mecanismele legislative în materie.
„Cred că este foarte important să fim mai prezenţi ca judeţ la Bruxelles pentru a face vizibile intenţiile şi proiectele noastre de dezvoltare locală dar şi pentru promovarea turistică şi economică. Această primă întâlnire a avut ca scop iniţial să identificăm oportunităţile disponibile la nivelul instituţiilor europene pentru ca ulterior să permitem judeţului Alba să devină un motor în atragerea fondurilor europene. Au trecut doar două luni de la preluarea mandatului şi iată că deja împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai judeţului Alba începem să lucrăm pentru a demonstra cetăţenilor care ne-au sprijinit că ne ţinem de promisiuni şi că pe mine încrederea lor mă responsabilizează şi onorează” a explicat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Astăzi, potrivit prevederilor art. 9 alin. 2 din H.G. nr. 706 din 26 august 2014 privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014 reprezentanţii prefecturii Alba au organizat o şedinţă de instruire a primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerii Preşedintelui României”.
Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte

1. Informare privind privind actele normative care reglementează alegerile prezidenţiale din anul 2014
2. Raport privind activitatea comisiilor locale de inventariere a terenurilor
3. Atribuţii ce revin autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la organizarea alegerilor prezidenţiale din anul 2014
4. Gestionarea Registrului electoral cu ocazia alegerilor prezidenţiale din anul 2014
5. Asigurarea comunicaţiilor în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2014
6. Paza secţiilor de votare

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, la-u depistat, pe strada Telman din comuna Vinţu de Jos, pe G.G., de 20 de ani, din comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, care efectua acte de comerţ ambulant.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii a rezultat că tânărul nu avea aviz de însoţire a bunurilor de uz casnic ce le oferea spre vânzare şi în pus nu deţinea autorizație pentru efectuarea de acte de comerţ.
Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind comerţul iar bunurile de uz casnic (găleţi şi lighene), în valoare de 230 de lei, au fost confiscate.
În aceeaşi zi, pe strada Nicolae Iorga din comuna Vinţu de Jos, a fost depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Brad, judeţul Hunedoara, care oferea spre vânzare parfumuri, fără de deţine documente legale de provenienţă şi autorizație de comercializare.
Şi în acest caz, comerciantul a fost sancţionat contravenţional, în baza prevederilor Legii 12/1990 privind comerţul iar parfumurile comercializate ilegal, în valoare de 200 de lei, au fost confiscate.

Primarul Mircea Hava a avut o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale – Divizia Finanţări Internaţionale, având ca subiect iniţierea unui program de cooperare şi susţinere a viitoarelor proiecte de dezvoltare a municipiului Alba Iulia. Spaţiul de lucru descris de reprezentanţii administraţiei locale şi delegaţia Băncii Mondiale a inclus discuţii despre posibilitatea refinanţării datoriei publice a municipiului în condiţii mai avantajoase de creditare (dobânzi mai mici) şi costuri operaţionale diminuate. De asemenea, s-a luat în calcul posibilitatea cofinanţării proiectelor primăriei ce subscriu viitoarei alocări financiare europene dintre 2014-2020, precum şi susţinerea altor investiţii de interes local pentru care nu vor fi solicitate fonduri europene. Vor fi analizate toate etapele proiectelor de dezvoltare comunitară, impactul acestora pe termen mediu şi lung, atât din perspectiva costurilor financiare de punere în opera cât şi posiblitatea ca acestea să se autofinanţeze după finalizare.
“ Alba Iulia a învăţat să gestioneze eficient mecanismele de finanţare europeană şi cele care ne ajută sa completăm ceea ce ne oferă Europa. Nu uzul, ci abuzul de credite poate pune probleme unei comunităţi, iar noi am căutat să fim raţionali în nevoia de a completa sumele de bani necesare proiectelor de dezvoltare. Şi de aceasta dată suntem preocupaţi să lucrăm cu instituţii internaţionale de notorietate, cu o puternică cultură financiar, atente la cum se cheltuiesc banii şi care îşi bazează analiza pe evaluări făcute de instituţii prestigioase, cum ar fi Moody’s. Aceste demersuri sunt parte integrantă a economiei actuale. Am fost apreciaţi de Banca Mondială încă de anul trecut pentru nivelul ridicat de practici financiare cu care operăm, dar şi pentru proiectele de dezvoltare puse în operă. Chibzuiala planificării şi astfel de parteneriate ne-au plasat într-o zonă de siguranţă şi de garantare a investiţiilor” a precizat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Preşedintele PMP Alba, Clement Negruţ a declarat astăzi că nu va cere nici unui primar, consilier local sau judeţean să profite de ordonanţa de urgenţă a guvernului, care permite timp de 45 de zile oricărui ales local să treacă de la un partid la altul fără a-şi pierde funcţia, pentru a veni la PMP. În ceea ce-l priveşte pe primarul din Meteş, Traian Ursaleş membru al PDl dar înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, Clement Negruţ a declarat: ” Ursaleş de la început m-a contactat şi mi-a spus că rămâne un om de dreapta şi un băsist. El îşi va decide singur soarta.
PMP îi aşteptă petoţi cei care cred în dreapta, dar trebuie să vină cu conştinţa curată, dar nu mai repede de 2016. Aleşii locali care vor să ni se alăture se pot înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară de unde putem colabora foarte bine.
În ceea ce priveşte respectiva Ordonanţă de Urgenţă, Negruţ a spus că pentru PMP aceasta nu există, fiind o încălcare a legii şi democraţiei. Liderul PMP Alba a spus şi că va face plângere penală împotriva premierul Ponta şi a lui Liviu Dragnea pentru abuzul pe care l-au făcut cu o lună înainte de campania electorală.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook