Tags Posts tagged with "gratis"

gratis

Încep lucrările de cadastru general la Ciugud, locuitorii comunei beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor

La începutul fiecărui an, la inițiativa primarului Gheorghe Damian, au loc întâlniri publice cu cetățenii comunei Ciugud, în cadrul cărora sunt discutate proiectele de investiții, bugetul pe anul în curs, probleme legate de taxele și impozitele locale, de infrastructură și agricultură, dar și probleme referitoare la serviciile publice (salubritate, transport public local, apă, canalizare) sau la iluminatul public stradal, acestora adăugându-se, desigur, și problemele curente semnalate de către locuitori.

În anul 2016, întâlnirile publice au fost deja organizate în Hăpria, Șeușa și Ciugud, în perioada imediat următoare acestea urmând să aibă loc în Teleac, Limba și Drâmbar. La discuțiile cu cetățenii, participă, alături de primar, consilieri locali și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

În condițiile în care unul dintre subiectele cele mai importante din anul 2016 se referă la proiectul privind efectuarea lucrărilor de cadastru general, comuna Ciugud fiind prinsă în prima fază a lucrărilor de cadastru general gratuit prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF, la întâlniri, participă, de această dată, și reprezentanții societății care, în urma licitației, a fost desemnată să efectueze lucrările de cadastru general în comuna Ciugud.

Primarul Gheorghe Damian a precizat că lucrările vor începe în curând și vor rezolva multe din problemele oamenilor legate de proprietate, incluzându-le pe cele care decurg din existența mai multor titluri de proprietate pe aceeași suprafață sau pe cele legate de existența titlului de proprietate, unde nu este menționată nici tarlaua, nici parcela. Practic, este vorba de acele titluri de proprietate în care nu există date de identificare, iar, ca urmare, nu se cunoaște nici amplasamentul terenului.

Lucrările de cadastru general sunt necesare și le așteptam cu toții. Sunt convins însă că cetățenii vor avea răbdare până când acestea se vor finaliza, durata estimată fiind de cel puțin un an. Este o perioadă de timp rezonabilă, aș spune, dat fiind faptul că lucrările se desfășoară în toate cele șase localități ale comunei Ciugud. Important este și faptul că locuitorii comunei noastre beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor, astfel că nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar, pentru a rezolva problemele legate de proprietate. Mulți dintre locuitori se află în situația în care dețin proprietăți fără cadastru, bunuri care nu pot fi valorificate de către proprietari, de aceea proiectul este util pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Gheorghe Damian.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF a fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor și terenurilor din intravilan și extravilan în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari și, după caz, a dezbaterilor succesorale.

Patru Mâini, producător român de materiale de construcții pentru finisaje și integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor, demarează în luna septembrie campania de renovare De ajutor pentru tine și ai tăi. În cadrul acesteia, în perioada septembrie – decembrie 2014, vor fi renovate cu sprijinul Patru Mâini 32 de instituţii de învăţământ, centre de plasament şi spitale (în special maternităţi şi secţii dedicate copiilor) din toată ţara.
Au început deja renovările pentru 6 prime locuri din Timişoara (Grădiniţa nr. 23), Piatra Neamţ (Şcoala Gimnazială Cândeşti), Roman (Grădiniţa Colegiului Tehnic Danubiana), Botoşani (Şcoala nr. 10), Craiova (Grădiniţa Curcubeul Copilăriei) şi Alba-Iulia (Centrul Maternal Speranţa).
„ADN-ul brandului Patru Mâini conţine ceva foarte important, preluat de la oamenii care lucrează aici – ajutorul ca piatră de temelie pentru dezvoltare şi progres. Pentru că îi implicăm atât pe clienţii noştri (oferind pentru ei câte 1 leu la fiecare produs achiziţionat), cât şi pe cei din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, renovările se întâmplă graţie tuturor acestor oameni minunați şi oferă un bun exemplu de urmat copiilor din şcolile şi grădiniţele pe care le ajutăm, pentru ca ei să poată creşte armonios. Iar cum anul acesta avem un ajutor şi mai pronunţat din partea autorităţilor locale, lucrurile nu pot decât să se desfăşoare şi mai bine decât până acum şi le vom putea oferi copiilor nişte spaţii frumoase pentru a învăţa sau a se juca.”, a declarat Claudia Russu, Director de Marketing, Patru Mâini.
Vor urma alte renovări în luna septembrie şi octombrie în mai multe oraşe din ţară.

12 arheologi de la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) lucrează în aceste zile pe şantierele dintre Aiud şi Turda, zonă prin care va trece viitoarea autostradă care va duce până la Sebes. Au fost descoperite vestigii dintr-o perioada cuprinsă între epoca bronzului şi cea a migraţiilor.
“Pe ultimul lot al autostrăzii, cel dintre Inoc – Alba şi Turda au fost depistate 8 situri arheologice şi acestea urmează să fie cercetate în vederea obţinerii de către constructor a documentelor necesare eliberării de sarcină arholologică”, a declarat arheologul Paul Damian, director adjunct al MNIR.
“S-au găsit vestigii de la începutul epocii bronzului şi epoca migraţiilor. Urmează să colaborăm şi cu colegii de la Muzeul de Istorie din Turda şi cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia”, a mai precizat specialistul.
Începerea lucrărilor a fost precedată de o serie de exproprieri şi, potrivit presei, în zona Aiud o porţiune va fi începuta mai târziu, după culesul recoltei şi mutarea plantaţiilor de viţă de vie şi pomi fructiferi din zonă.
Pentru cei 12,45 km ai lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, CNADNR a semnat contract cu asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’Aqua SpA, cu suma de aproximativ 421 milioane de lei fără TVA.
Valoarea totală a investiţiei pentru construcţia celor 70 de kilometri ai noii autostrăzi ar fi aproximativ 500 de milioane de euro. Proiectul este finanţat în proporţie de 85% din Fondul de Coeziune, iar 15% din bugetul de stat.
sursa: ziardecluj.ro

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a decis închiderea tuturor târgurilor de animale din ţară, începând cu data 9 septembrie până în data de 5 octombrie 2014, având în vedere evoluţia bolii bluetongue pe teritoriul României şi restricţiile asupra mişcării impuse animalelor din specii susceptibile
Totodată, toţi proprietarii de stâne nu au voie să părăsească amplasamentul actual, până în data sus menţionată, până nu înştiinţează DSVSA Alba şi obţin permisiunea acesteia.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, un bărbat din Alba Iulia şi-a adus aminte de distracţia sa preferată în astfel de momente: înjurarea şi jignirea vecinei. Femeia a chemat jandarmii, iar aceştia l-au sancţionat contravenţional cu 200 de lei.
Cei doi vecini locuiesc pe strada Stejarului din cartierul Bărăbanţ şi sunt cunoscuţi în zonă pentru faptul că, de mai multe ori, au stat la baza unor situaţii conflictuale. Nu de puţine ori conflictele iscate de aceştia au necesitat intervenţia jandarmilor care, de fiecare dată, i-au sancţionat contravenţional şi le-au recomandat să respecte normele de convieţuire socială. Ca urmare a acestui fapt, se pare că femeia şi-a revizuit comportamentul şi sâmbătă, 6 septembrie, în momentul în care a fost înjurată şi jignită de vecinul său, domnul N.M. ( 52 de ani), s-a abţinut să-i răspundă acestuia în acelaşi fel şi a apelat 112, solicitând ajutor. Ca de obicei , un echipaj de jandarmerie a intervenit şi a constatat că, de data aceasta, doar bărbatul este vinovat, drept pentru care l-a sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei. Întrebat care este motivul certurilor repetate, acesta a replicat că nu are nevoie de un motiv, că el de fapt nici nu vorbeşte cu femeia respectivă, dar că, de fiecare dată când o vede, nu se poate abţine să nu o înjure.

Dacă anul bisericesc se încheie cu o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Adormirea Maicii Domnului pe 15 august, începutul anului bisericesc debutează tot cu o sărbătoare închinată Fecioarei Maria, Naşterea Maicii Domnului sau „Sfânta Maria cea Mică”, cum mai este cunoscută în popor. Aceasta este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie. Ea este prăznuită în fiecare an, pe data de 8 septembrie. Sfânta Scriptură nu ne relatează acest eveniment, însă scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Tatăl Fecioarei Maria se numea Ioachim, iar mama se numea Ana şi era fiica preotului Matthan.
Pentru că ajunseseră la o vârstă înaintată şi nu aveau copii, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Lipsa copiilor, la evrei, în vremurile acelea, era considerată un blestem din partea lui Dumnezeu. Şi totuşi, Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, nici nu au renunţat la gândul că vor avea copii, rugându-se neîncetat pentru acest lucru. Tradiţia spune că în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu a refuzat în public jertfa lor, numindu-i blestemaţi. Întristaţi, cei doi părinţi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare pentru post şi rugăciune. După o vreme, îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu. În tradiţia populară, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun că în această zi rândunelele pleacă spre zonele calde, insectele încep să se ascundă în pământ, iar frigul îşi face simţită prezenţa. În Alba, mai multe mănăstiri şi biserici îşi vor prăznui hramul. Astfel, sâmbătă va fi hram la mănăstirea Oaşa, mănăstirea de la Râmeţ, mănăstirea Ţeţ, precum şi la Biserica din Galda de Jos.

Săptămâna viitoare, Victor Ponta, prim-ministru şi candidat PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie, va fi prezent la Alba Iulia, unde va participa la congresul partidului. În data de 12 septembrie PSD va organiza un Congres Național care se va desfăşura simultan în toate judeţele, legătura dintre organizaţiile judeţene şi Bucureşti urmând a fi făcută prin intermediul unei videoconferinţe.
Evenimentul politic de la Alba Iulia va avea loc cel mai probabil la un complex de la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş (în zona Trei Poduri).

Poliţia Orașului Cîmpeni a fost sesizată joi de către un bărbat din oraş, cu privire la faptul că în timp ce conducea un autoturism pe strada Catedralei din Cîmpeni, a fost implicat într-un accident rutier fără victime iar conducătorul celuilalt autoturism a părăsit locul evenimentului.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reușit să-l identifice pe conducătorul auto care a părăsit locul accidentului în persoana lui B.M.N., un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cîmpeni, care are permisul de conducere suspendat din luna iulie 2014, pentru comiterea infracţiunii de refuz de recoltare probe biologice.
Faţă de B.M.N. a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat şi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook