Tags Posts tagged with "furtuna"

furtuna

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o atenţionare Cod Galben de furtună pentru judeţul Alba, valabilă până la ora 17.30. Este vizată în special zona localităților Cugir, Săscior, Sebeș, Câlnic, Șugag.

Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului.

O atenţionare similară este valabilă în această perioadă şi pentru judeţul Cluj.

Reamintim că în perioada 23-24 iulie, judeţul Alba se află sub atenţionare Cod Galben de caniculă, însă sunt posibile şi furtuni locale.

Administraţia Naţională de Metorologie atenționează că joi, 9 iulie, sunt aşteptate furtuni locale în centrul ţării, dar zonele de vest şi est. Canicula va persista în sudul Moldovei, Muntenia şi Oltenia.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în cursul nopţii de miercuri spre joi (8/9 iulie) în regiunile din vestul şi nord-vestul ţării.

Local vor fi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină şi averse ce izolat pot avea caracter torenţial.
Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de joi local în centru şi în est, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est.

Valul de căldură se menţine n cea mai mare parte a Munteniei şi a Olteniei, dar şi în jumătatea de sud a Moldovei zone unde temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

sursa: meteoromania.ro

Meteorologii au emis un cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice,intensificări ale vântului şi vijeli pentru mai multe judeţe printre care şi Alba valabil de astăzi, miercuri, 17 iunie, de la ora 20:00 până joi, 18 iunie, la opra 22:00.

În intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei şi în sud-vestul Transilvaniei vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50…60 l/mp.

Meteorologii au emis astăzi o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de duminică, 10 mai de la ora 15:00 până luni 11 mai la ora 15:00

Din după-amiaza zilei de duminica, 10 mai şi până în partea a doua a zilei de luni, 11 mai, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, în special în zonele montane, în Oltenia şi Transilvania.

Pentru ziua de miercuri, 6 august, meteorologii anunţă intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în judeţul Alba precum şi în judeţele din vestul ţării. Îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…30 l/mp şi se va semnala grindină.

Avertizarea meteo se referă la orele 9.00-22.00, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Între orele 13.00 şi 15.00, mai ales în zona localităţilor Roşia Montană, Abrud, Câmpeni, Lupşa, Sohodol, Vidra, Vadu Moţilor, Poiana Vadului, Bistra, Albac, Horea, Scărişoara şi zona localităţilor Cugir, Şugag, Săsciori şi Munţii Şureanu se vor semnala descărcări electrice, cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi 25 l/mp, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

 

Incident nefericit în comuna Stremţ. O femeie din Geomal a fost lovită de un fulger. Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital.

În această dimineaţă, o furtună puternică s-a abătut asupra municipiului Alba Iulia şi a zonelor din apropiere. Până marţi seara, la ora 23:00, este în vigoare o avertizare cod galben de precipitaţii abundente, descărcări electrice şi rafale de vânt.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook