Tags Posts tagged with "furt"

furt

Două femei din Blaj și Zlatna au fost identificate de polițiștii din Alba Iulia ca persoane bănuite de comiterea furtului unui portmoneu, de la un vârstnic ce se afla în autogară. Cele două l-au îmbrățișat pe bărbat, pretextând că doresc să-i ofere servicii sexuale.

La data de 19.02.2016, în jurul orelor 17.45, Politia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat de 75 de ani, din comuna Stremț, județul Alba, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în autogara din Alba Iulia, două femei i-au sustras portmoneul.

Polițiștii de siguranță publică s-au deplasat imediat la fața locului, iar în urma investigațiilor efectuate au reușit să le identifice pe cele două femei, bănuite de comiterea furtului.

Se pare că V.A.E., de 31 de ani, din Blaj și I.D.A., de 26 de ani, din Zlatna, au îmbrățișat victima, sub pretextul că vor să îi ofere servicii sexuale, împrejurare în care i-au sustras portmoneul.

Față de cele două femei, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Trei persoane din județele Satu Mare și Timiș sunt cercetate de polițiștii din Sebeș, pentru furt, după ce, în luna ianuarie a.c., în timp ce se aflau în Sebeș, au profitat de neatenția unor femei și le-au sustras portmoneele.

La data de 19.02.2016, polițiștii de investigații criminale din Sebeș le-au identificat pe K.I., de 43 de ani, din județul Satu Mare și S.A., de 49 de ani, din județul Timiș care împreună cu B.A.I., un bărbat de 45 de ani, din județul Satu Mare, sunt bănuite de comiterea a două furturi din poșete.

Se pare că, în data de 13.01.2016, în timp ce se aflau în supermarketuri de pe raza municipiului Sebeș, cei 3 au profitat de neatenția a două femei și le-au sustras din poșete, portmoneele în care aveau documente și bani.

Față de cele 3 persoane, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt precum și în vederea stabilirii întregii lor activități infracționale și recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare/genţi/poşete, poliția recomandă:

·Nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.

·Când vă aflaţi în locuri aglomerate  (pieţe, gări, magazine), ţineţi geanta în faţă, protejând-o cu mâna; fiţi mai vigilenţi decât de obicei.

·Când faceţi diferite plăţi sau cumpărături, nu vă afişaţi ostentativ cu toată suma de bani.

Trei tineri ce au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba i-au depistat în flagrant delict pe 3 tineri, în timp ce sustrăgeau cablu de la instalaţia de semnalizare şi dirijare feroviară, de pe Magistrala 200, între staţiile C.F. Sântimbru şi Coşlariu. Cei 3 au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

În noaptea de 24/25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba, în timp ce executau activităţi de prevenire a infracţiunilor de furt din infrastructura căii ferate, pe magistrala 200, i-au depistat pe T.A., de 26 de ani, T.A.L., de 27 de ani, ambii din comuna Crăciunelu de Jos, judeţul Alba şi pe M.I.F., de 28 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş, în timp ce sustrăgeau, de la kilometrul 409+500, din zona Haltei CF Sântimbru, 180 de metri de cablu de la instalaţia de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar.

Prejudiciul a fost evaluat la suma de 8.118 lei.

Alți 55 de pomi de Crăciun au fost confiscați de polițiștii din Apuseni, în urma unui control în trafic. Până în prezent, polițiștii din Alba au confiscat peste 140 de pomi de Crăciun, tăiați ilegal. Acțiunile de control vor continua.

Activitățile de combatere a tăierilor și transportului ilegal de pomi de Crăciun au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, în după amiaza zilei de sâmbătă, 21 noiembrie, polițiștii din Vidra și Sohodol, în timp ce executau o acțiune comună de control în traficul rutier, au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Vadu Moților, încărcată cu 55 de pomi de Crăciun, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați reprezentanților Ocolului Silvic Valea Arieșului, pentru valorificare, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Un bărbat din Alba Iulia riscă să fie cercetat penal, fiind suspectat că şi-a aruncat tovarăşul de pahar în râul Ampoi şi i-a sustras banii. Cazul a fost constatat de un echipaj de jandarmerie, iar cercetările sunt continuate de poliţişti.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, miercuri, 16 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, de un bărbat în vârstă de 32 de ani, care a solicitat ajutor deoarece fusese victima unei agresiuni. Un echipaj de jandarmerie a răspuns prompt solicitării şi l-a identificat pe apelant în faţa unui bar situat Bulevardul Victoriei din municipiul Alba Iulia. Extrem de agitat şi tulburat, acesta a relatat jandarmilor că, după ce a consumat băuturi alcoolice în compania unui prieten, pe terasa unui local situat pe malul râului Ampoi, pe fondul unui conflict spontan, a fost îmbrâncit în râul care tranzitează municipiul reşedinţă de judeţ. Mai mult, spunea acesta, i-a fost sustrasă din buzunar o sumă de bani.

Imediat jandarmii au plecat în căutarea presupusului agresor şi au reuşit în scurt timp să-l depisteze într-un bar situat pe strada Alexandru Ioan Cuza din localitate. Este vorba de un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Alba Iulia care, întrebat asupra comportamentului său, a admis că şi-a îmbrâncit prietenul în râul amintit şi şi-a justificat gestul prin acea că victima i-ar fi făcut avansuri.

Existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea infracţiunii de tâhărie, în conformitate cu normele de procedură penală, jandarmii au întocmit un proces verbal de constatare a celor întâmplate. Cercetările în cauză urmează a fi continuate de Poliţia Municipiului Alba Iulia.

În perioada celor 3 luni de vară, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au informat peste 2.000 de cetăţeni ai judeţului, cu privire la măsurile ce ar trebui luate, pentru creşterea siguranţei locuinţei lor.

Activităţile de informare au fost desfăşurate în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „ SIGURANŢA LOCUINŢEI TALE DEPINDE ŞI DE TINE!”

În perioada 22 iunie – 31 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi a secţiilor de poliţie rurală, au desfășurat activităţi informative, în scopul prevenirii furturilor din locuinţe, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Activităţile acestei campanii au vizat informarea cetăţenilor cu privire la anumite moduri de operare, în cazul infracţiunii de furt din locuinţă şi transmiterea de recomandări legate de protecţia imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu.

Poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice (gări, autogări, pieţe) dar şi la asociaţiile de proprietari, iar peste 2.000 de cetăţeni din judeţul Alba au primit sfaturi utile precum şi scrisori şi materiale informative, cu recomandări menite să sporească siguranţa locuinţelor.

Iată câteva dintre sfaturile transmise de poliţişti:

  • Nu oferiți persoanelor necunoscute, informații despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că reprezintă unele instituții (compania de gaz, electricitate, firme de deratizare sau dezinsecție, firme de curierat, firme/societăți comerciale care oferă diferite servicii). Dacă vizitatorul pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitați şi verificați cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificați dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea pe care o aveți în față.

  • Când părăsiți locuința, chiar și pentru scurt timp, închideți toate ferestrele și ușa de la balcon, mai ales dacă locuiți la parter sau la etajele inferioare, unde este posibil accesul prin escaladare.

  • Dacă aveți posibilitatea, montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite sau sistem de supraveghere video.

  • Nu postați pe site-urile de socializare adresa dumneavoastră sau imagini din care să reiasă că aveți în casă obiecte de valoare.

Când sunteți plecat/ă în concediu:

  • Nu postați pe site-urile de socializare, informații legate de acest aspect (locație, perioada) etc .

  • Apelați la o persoană de încredere care să verifice periodic starea locuinţei dvs. şi să colecteze poşta.

  • Nu lăsați bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic, din al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră de la domiciliu.

Prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din locuinţe rămâne o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba , iar astfel de activităţi vor fi desfășurate şi în continuare, pentru ca, un număr cât mai mare de cetăţeni să conştientizeze importanţa şi utilitatea adoptării unor măsuri suplimentare, care să ofere un plus de siguranţă bunurilor proprii.

Trei tineri în vârstă de 37, 28 și 25 de ani din Alba Iulia și Sântimbru au fost reținuți de polițiști, pentru furt. Aceștia sunt bănuiţi de comiterea unui număr de șase furturi sau tentative de furt din societăţi comerciale şi a unui furt dintr-un aşezământ social. În urma percheziţiei efectuate la domiciliul unuia din ei, poliţiştii au găsit mai multe bunuri provenite din furt, precum şi îmbrăcăminte folosită de tineri la comiterea faptelor. 

Poliţiştii din Alba Iulia i-au identificat pe trei tineri din Alba Iulia şi Sântimbru, care sunt bănuiţi de comiterea unui număr de șase furturi sau tentative de furt din societăţi comerciale şi a unui furt dintr-un aşezământ social, transmite IPJ.

În urma unei percheziţii de domiciliu, poliţiştii au găsit mai multe bunuri provenite din furt precum şi îmbrăcăminte folosită de tineri la comiterea faptelor. Cei trei au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Parchetului, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe B.C.F., de 37 de ani, din Alba Iulia, S.N., de 28 de ani, din Alba Iulia şi M.N., de 25 de ani, din comuna Sântimbru, care sunt bănuiţi de comiterea, în perioada 26 iulie – 4 august 2015, a unui număr de 7 furturi sau tentative de furt.

În sarcina celor trei tineri s-a reţinut faptul că, fie împreună, fie individual, au pătruns, prin efracţie, pe timp de noapte, în cinci magazine alimentare şi localuri publice din municipiul Alba Iulia de unde au sustras ţigări şi diverse sume de bani.

Totodată, poliţiştii au reţinut faptul că în noaptea de 28/29 iulie, S.N. a încercat să pătrundă, prin efracție, într-un magazin alimentar situat pe strada Arnsberg din Alba Iulia, iar în perioada 30 iulie – 1 august a pătruns prin efracție într-un aşezământ social din Alba Iulia, de unde a sustras un laptop, o tabletă, două aparate foto, o unitate PC, haine, alimente şi produse cosmetice.

Pentru obţinerea de probe şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele celor trei, la data de 6 august, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziție la reşedinţa din Alba Iulia a lui B.F.C., ocazie cu care au fost găsite mai multe dintre bunurile provenite din furturi precum şi genți de voiaj şi îmbrăcăminte ce erau folosite la comiterea faptelor.

Poliţiştii au luat, faţă de cei trei, măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri, 7 august, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a furat 300 litri de motorină din rezervorul autoutilitarei pe care lucra la şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda. Maşina aparţine unei firme la care tânărul era angajat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 august, a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţiei Rurală Aiud l-au identificat pe F.P.R., de 22 de ani, din comuna Mirăslău, judeţul Alba, care, în cursul lunii iulie 2015, fiind angajat la o societate comercială ce face lucrări la Autostrada Sebeş – Turda, ar fi sustras cantitatea totală de 300 de litri de motorină din rezervorul autoutilitarei pe care lucra.

Faţă de F.P.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Alba Iulia a fost reţinut de poliţişti, pentru furt de biciclete. Acesta a mai fost cercetat şi condamnat pentru fapte similare.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat şi reţinut în 5 august pe L.P.S. (35 de ani) din Alba Iulia care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, transmite IPJ Alba.

În 28 iulie, în jurul orei 19.30, acesta a pătruns în anexa neasigurată a unui bloc situat pe Budevardul Revoluţiei din Alba Iulia şi a sustras două biciclete de copii.

Ulterior, bărbatul le-a vândut unui cetăţean din Alba Iulia de la care poliţiştii le-au recuperat.

Acesta a mai fost cercetat şi condamnat pentru fapte similare, astfel că va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook