Tags Posts tagged with "frig"

frig

Pe 25 ianuarie 1942, la Bod, în depresiunea Brașovului, s-a înregistrat cea mai joasă temperatură din istoria României: -38,5 grade Celsius. ”Dacă ieșeai afară, înghețai instant”, au spus cei care au trăita acele vremuri. Au fost 17 morți de frig, iar lemnele de foc erau păzite de armată, pentru că lumea se bătea pe ele.

Continuarea o puteti citi aici.

După vremea frumoasă din ultimele zile ne aşteaptă un week-end ploios şi friguros.

Meteorologii au emis în această dimineaţă o informare meteo de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii valabilă de astăzi, vineri 27 martie, de la ora 14:00 până duminică 29 martie la ora 14:00.

„În intervalul menţionat aria ploilor va cuprinde toate regiunile. Vor fi mai ales averse, vineri, 27 martie, cu precădere în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zona montană aferentă, iar sâmbătă, 28 martie, mai ales în estul, sudul şi centrul ţării. Cantităţile de apă vor depăşi local 15..20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp în 24 de ore.
La munte precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.
Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, mai ales la valorile maxime diurne, iar vremea va deveni rece pentru această dată.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” se arată în informarea meteo a meteorologilor.

Vremea frumoasă din ultimele zile ne-a dus cu gândul că primăvara va veni în sfârşit. Din păcate meteorologi ne dau veşti proaste. Aceşti au emis o informare meteo de răcire e vremi, intensificări ale vântului şi răcirea valabilă de miercuri dimineaţ de la ora 09:00 până joi la ora 22:00.

Miercuri, 18 martie, vremea se va răci, iar precipitaţiile vor cuprinde treptat toată jumătatea de est a ţării, predominant ninsori în Moldova, dar şi lapoviţe şi ploi, temporar, în Dobrogea, Muntenia şi Transilvania. În noaptea de miercuri spre joi (18/19 martie), vor cădea precipitaţii mixte şi în Oltenia, iar joi, 19 martie, acestea se vor semnala îndeosebi în nord-estul, sudul şi centrul teritoriului.

În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare la munte şi în Dobrogea, Moldova şi Bărăgan, cu viteze la rafală de până la 55….65 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În ciuda frigului de afară, locuitorii din Sebeş au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva firmei austriece care produce formaldehidă.

Chiar dăcă nu a fost multă lume, chiar dacă nu au venit politicienii ca la alte mitinguri, locuitorii au ţinut să se întâlnească din nou în faţa Primăriei şi să refacă traseul marşului spre Kronospan SA.

Protestatarii au scandat:
Sebeşeni să ne unim, dacă nu vrem să murim
Sebeşeni ieşiţi afară, Kronospanu ne omoară

Ne revoltăm, uniţi depoluăm
Afară cu mafia din ţară

Totul a pornit pe 11 ianuarie 2015, când peste 1.500 de oameni au început protestele împotriva noii fabrici de formaldehidă (Kronochem) care ar urma să emită în aer 60.000 de tone de formaldehidă, o substanţă poluantă…

De atunci, duminică de duminică, sebeşenii ies să protesteze, în mod legal, civilizat împotriva poluatorului care are fabrica în cartierul Kogălniceanu din Sebeş.

 

protest 2 protest 3 protest 4 protest 5 protest 6

 

 

 

 

De la miljocul lunii ianuarie se lucrează de zor pe tronsonul I al autostrăzii Sebeş-Turda, condiţiile meteo fiind atunci un aliat al constructorilor.
Lucrările ce se fac în acest moment ţin mai mult de organizarea de şantier, drumuri de acces, sondarea terenului, forare dar şi construcţia efectivă a centrului de lucru.
Lucrările se efectuează pe aproape toată lungimea tronsonului I, cuprins de la intrarea pe autostradă de la Sebeş până la pârâul Iovului(ieşirea din Alba Iulia).
Zăpada de duminică şi răcirea vremii nu au afectat însă lucrările la organizarea de şantier, în zona păşunii de la Drîmbar. Luni, utilajele şi oamenii aflându-se la lucru semn că timpul îi presează pe constructori. Lucrările la această autostradă au fost amânate de mai bine de un an mai ales din cauza problemelor juridice.
Autostrada Sebeş-Turda sau A 10 cum este numită oficial va face legătura dintre Autostrada A 1 şi Autostrada A3.
Nodul rutier care face legătura între autostrada Sebeș-Turda și tronsonul Orăștie-Sibiu al culoarului IV pan-european, va fi construit la câteva sute de metri de sensul giratoriu de la intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi este împărţită în patru loturi:

Lot 1-17,0 km de la intrarea pe autostraadă în Sebeş până la Pârâul Iovului. Constructorii acestui tronson sunt asocierea de firme SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Costul acestui lot este de: 539.488.704 lei
Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Lucrările vor fi realizate de asocierea de firme Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 460.019.270 lei.
Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei
Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei.
DSC_0705

DSC_0693

DSC_0694

DSC_0695

DSC_0696

DSC_0697

DSC_0698

DSC_0699

DSC_0700

DSC_0701

DSC_0702

DSC_0703

DSC_0704

Centrul Social de Urgenţă din Gara CFR din Alba Iulia, aşezământ patronat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă, oferă în prezent adăpost şi hrană pentru 56 de oameni ai străzii, capacitatea aşezământului fiind suplimentată în ultima perioadă din cauza temperaturilor extrem de scăzute.
În prezent beneficiază de serviciile Centrului Social de Urgenţă un număr de 45 bărbaţi şi 11 femei, iar cel mai vârstnic beneficiar are 87 de ani.
De la începutul anului şi până în prezent în centru au fost aduse cinci persoane care au fost ridicate de pe stradă de poliţişti sau de echipajele SMURD deoarece puteau îngheţa de frig, având în vedere că în timpul nopţilor au fost înregistrate temperaturi foarte scăzute.
Ultimul caz a fost înregistrat joi când un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost preluat de un echipaj SMURD din toaleta unei benzinării din Alba Iulia şi adus în centru unde a primit hrană şi îngrijire. Bărbatul nu avea acte asupra sa, este bolnav psihic şi în prezent reprezentanţii centrului încearcă să îi afle identitatea şi să îi găsească rudele.
„Ca în fiecare iarnă am decis să suplimentăm locurilor din cadrul centrului. Am încercat să păstrăm legătura cu autorităţile astfel încât nicio persoană aflată în dificultate să nu rămână în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute pe stradă. Centrului Social de Urgenţă din Gara CFR Alba Iulia este singura alternativă pentru oamenii străzii, iar aici primesc găzduire pe timpul nopţii, mâncare caldă şi haine curate. Facem apel la cetăţeni să nu rămână nepăsători la cei aflaţi în nevoie şi în cazul în care întâlnesc o astfel de persoană care riscă să îngheţe de frig să anunţe cazul la 112” a spus Costinel Şoaită, coordonatorul Centrului Social de Urgenţă Alba Iulia.
Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuinţă, servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio – profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.
Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.
Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Un echipaj al SMURD Alba Iulia a intervenit astăzi în Alba Iulia pentru transportul unei persoane găsite aproape îngheţată, în urma vremii deosebit de reci înregistrată astăzi, la Centrul Social al Filantropia din gară.
Vă reamintim că până vineri dimineaţa vremea va fi în continuare geroasă.
Centru social de la gară are o capacitate de aproximativ 50 de locuri.Centrul are patru dormitoare: unul este destinat femeilor şi celelalte trei pentru bărbaţi cu câte 12, 14 şi 16 locuri.
Nemira
Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuinţă, servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio-profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.
Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.
Centrul are o capacitate de 50 de locuri, iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile, cu posibilitate de prelungire.

Temperaturi cu adevărat polare au înregistrat termometrele azi dimineaţă în judeţul Alba.
Conform sit-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie miercuri dimineaţă în Alba Iulia, reşedinţa de judeţ, la ora 09:00 termometrele au arătat temperatura de -17 grade Celsius iar la Blaj termometrele au arătat -21,2 grade.
Polul frigului în Alba a fost în această dimineaţă oraşul Câmpeni unde termometrele au înregistrat -22,7 grade Celsius!
Vă reamintim faptul că până vineri meteorologii au emis o avertizare de ger valabilă de marţi 6 ianuarie.
„În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.
În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55…65 km/h” ne transmit meteorologii.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook