Tags Posts tagged with "fotbal"

fotbal

liga1betanoLIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (LPF), titulara drepturilor media aferente meciurilor de fotbal din Campionatul Național Liga 1 Betano, aduce la cunoștința tuturor operatorilor de servicii de radiodifuziune din România intenția de a cesiona drepturile de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

Ofertele operatorilor de servicii de radiodifuziune vor fi depuse la sediul LPF din București, str. Al. Vitzu nr. 2A, sector 5, orele 10.00 – 16.00, de luni până vineri, în intervalul 8 ianuarie 2018 – 12 ianuarie 2018.

Criterii de calificare a ofertelor:

- Operatorul de servicii de radiodifuziune să îndeplinească toate condițiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Operatorul de servicii de radiodifuziune va asigura toate condițiile tehnice necesare transmisiunii radio corespunzătoare a meciurilor de fotbal și va asigura prezența unui comentator sportiv la disputarea fiecărui meci de fotbal în vederea realizării unei transmisii live a respectivului meci, pe o perioadă de minim 12 minute (continuu sau în fracții de transmisiune, în funcție de formatul emisiunilor sportive ale postului respectiv).

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Postul radio aparținând operatorului de servicii de radiodifuziune dispune de acoperire de minim 90% a teritoriului României.

Dovada îndeplinirii acestei condiții va fi făcută printr-o certificare emisă de autoritățile abilitate.

Criteriul de departajare a ofertelor declarate calificate este prețul cel mai ridicat.

Comisia de realizare a procedurii din cadrul LPF va stabili ofertele calificate și va desemna operatorul câștigător al procedurii, urmând ca LPF și operatorul desemnat câștigător să încheie contractul de cesiune a drepturilor de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

lpfLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România care evoluează în primul eşalon fotbalistic – Liga I.

Ideea înfiinţării acestei federaţii este veche şi determinată de necesitatea organizării competiţiei supreme a fotbalului din orice ţară, care este campionatul naţional. România nu a făcut excepţie de la această regulă de bază a fotbalului internaţional şi a acţionat în consecinţă.

Sub o altă denumire, în ziua de 5 octombrie 1970, cluburile primei ligi de atunci – Divizia A – s-au organizat într-o formulă care se dorea profesionistă, într-un stat care clama amatorismul. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal de la acea vreme şi conducător al delegaţiei ţării noastre la Campionatul Mondial din Mexic, Mircea Angelescu iniţiază formarea Colegiului Divizionar A, pe care-l şi conduce. Timp de 17 ani, respectivul Colegiu nu are, practic, o activitate notabilă, fiind asimilat FRF.

După Revoluţia din decembrie 1989, fotbalul profesionist din România evoluează efectiv şi astfel apar Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi, în cele din urmă, Liga Cluburilor Profesioniste.

Pe 10 octombrie 1992, numele forului fotbalistic care strânge toate cluburile de prim eşalon se schimbă în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A, urmând ca, din 22 ianuarie 1993, numele să devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, având în Mircea Angelescu primul preşedinte.

Pe 30 septembrie 1996, Mircea Angelescu este înlocuit, la final de mandat, de Dumitru Dragomir, votat ca preşedinte al LPF.

În ziua de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este ales, prin vot secret al conducătorilor celor 18 cluburi din Liga I, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

România – Finlanda 1-1 (0-1)

Greu de digerat merciulde aseară, chiar și pentru cei care nu sunt suporteri înfocați ai echipe naționale de fotbal, (să zicem fotbal). Obișnuiți mai mult cu performanțele la schi și Formula 1, finlandezii au fost la un pas să ne pună la punct planurile pentru vara viitoare, iar agențiile de turism ne-ar if oferit încă de pe acum sejururi pentur familii și mai puțin bilete pentru meciurile din Franța. Redau mai jos un comentariu extrem de pertinent publicat de experimentatl jurnalist Lucian Gheorghiu în ediția online Cotidianul.

 

România – Finlanda 1-1 (0-1)

Joi seara am asistat la unul din cele mai slabe meciuri ale naţionalei României din ultimii 15 ani – am luat perioada de când nu mai avem o naţională competitivă la nivel înalt. Per ansamblu, în ultimii 50 de ani, doar într-un meci cu Cipru, 1-1 pe 13 mai 1979 în preliminariile Euro 1980, şi în „celebrul” 1-7 din 24 mai 1967 cu Elveţia la Zurich, naţionala României a jucat mai slab. Oricum, joi seara am bifat un record ruşinos în istoria echipei naţionale: 429 de minute fără să înscriem. Vechiul record, era de 413 minute şi a aparţinut naţionalei din anii 1947 şi 1948. Revenind la meci, în prima repriză am avut parţial, imaginea meciurilor de pregătire a naţionalei de acum 40-50 de ani, când înaintea unei partide oficiale, juca meciuri cu divizionarele B, Metalul Plopeni, Sportul Studenţesc sau cu echipa de tineret-rezerve a celor de la Progresul Bucureşti. În respectivele meciuri, jucătorii de „B” ca să facă faţă în apărare „tricolorilor” bubuiau mingile în tribune sau dincolo de centrul terenului, se apărau la disperare şi încercau să ţină două-trei pase la 40 de metri de poartă. Ei bine, în prima repriză finlandezii au fost mai slabi decât foştii parteneri de pregătire ai naţionalei. Nici măcar nu reuşeau să bubuie mingile ca lumea, iar 18 ieşiri spre centrul terenului au fost ratate prin pase la adversar. În această parte a meciului jucătorii lui Iordănescu au ratat impardonabil din situaţii excelente în faţa unei apărări hipnotizate. În partea a doua, parcă am revăzut repriza secundă din meciul FCSB – Rosenborg.

Este pentru prima oară când facem egal cu Finlanda acasă şi am avut noroc uriaş cu arbitrul, care în minutul 72 nu a acordat oaspeţilor un 11 metri clar. Acelaşi arbitru ne-adat „un milion” de lovituri libere din apropierea careului advers, dar când nu ai executanţi, de pomană te ajută „centralul”. Mai multe nu putem spune despre un meci în care cel mai bun jucător român a fost portarul Tătăruşanu. Cei mai slabi jucători de pe teren: Keşeru (un fotbalist umflat cu pompa şi care a fost relansat într-un „blat” cu Pandurii Tg.Jiu), Chipciu, Raţ (un adevărat bulevard pe partea lui în apărare), Torje, Stancu, Maxim şi Chiricheş. Probabil ne vom califica direct la turneul final, pentru că în Feroe gazdele vor ataca (din respect pentru public) şi vom avea spaţii largi care poate ne vor permite să înscriem cu un gol mai mult decât „pescarii”. Ruşinos a fost gestul câtorva jucători, în frunte cu Vlad Chiricheş, care imediat după fluierul final au fugit la vestiare.

Nu mai puțin de 20 de fotbaliști care activează în campionatele altor țări au fost convocați de către selecționerul Anghel Iordănescu pentru dubla cu Ungaria și Grecia, ambele contând pentru preliminariile EURO 2016, a anunțat FRF pe site-ul său.

Pe 4 septembrie, de la ora locală 20:45 (21:45 ora României), la Budapesta, ”tricolorii” vor întâlni Ungaria, iar pe 7 septembrie, de la 21:45, pe Arena Națională, România va juca împotriva Greciei în preliminariile Campionatului European de anul viitor.
Pentru această ”dublă”, selecționerul Anghel Iordănescu a convocat 20 de stranieri:
Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland)
Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raț (PAOK)
Mijlocași: Andrei Prepeliță (Ludogorets), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tănase (Tianjin Teda)
Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keșeru (Ludogorets)
Lista definitivă a stranierilor convocați pentru partidele cu Ungaria și Grecia va fi anunțată vineri, 28 august, se arată în comunicatul publicart pe www.frf.ro.
sursa foto: www.frf.ro

 

Sâmbătă, 30 mai 2015, începând cu ora 16.00, pe Stadionul Dr ”Constantin Rădulescu”-CFR Cluj, va avea loc evenimentul umanitar. Este vorba despre marele proiect „FOTBAL pentru SUFLET, FAMILIE prin FOTBAL”, care va aduna pe terenul pe joc jucători ai anului 90. Acest eveniment marchează ZIUA COPILULUI, spectacolul caritabil fiind adresat pentru centrele sociale ”Sf Veronica” Dumbrava, din judeţul Alba și ”Sf Onufrie” Florești, din judeţul Cluj.

Cei care doresc să îi vadă din nou pe terenul de joc pe Prunea, Ciobotariu, Dulca, Prodan, Florin Bătrânu, Tibi Selymesi, Belodedici, Lupescu, Dorinel Munteanu, Adi Ilie, Zoli Iasko, Zoli Ritli, Călin Ciucur, Romi Câmpeanu, Alpar Meszaros, Didi Neamțu, Victor Ciocan, Stelică Gherman, ”Pluto” Brătianu, Mircea Feșnic, Radu Sabo, Horațiu Cioloboc, Mircea Muntean, Aurel Stoica, Dan Matei, Ovidiu Maier ”Motanu”, Ilie Lazăr, Alin Minteuan, ”Totti” Șandru, Man Dorin, Rică Iepure, Lică Jula, Miszti, Simi Baciu, Alin Cazan, Costică Olariu, Stelică Olar, Sorin Vădana, Andrei Estinca, Nino Albu, Valentin Berindei, Viorel Giurgiu, Istvan Kiss, Kici Kovacs, Liviu Năstruț, Sorin Corpodean și alți jucători din anii 90, de la care încă se aşteaptă confrirmarea prezenţei sunt aşteptaţi sâmbăta viitoare la eveniment.

Pe lângă „meciul ogicial”, organizatorii au pregătit spectacole, surprize şi bineînţeles, nu va lipsi focul de artificii.

Vă prezentăm mai jos programul evenimentului:

orele 16.00 – 18.30: pe terenul de joc vor avea loc diverse activități sportive și jocuri pentru copiii de la Dumbrava, dar și pentru 300 de copii din tribună, aleși prin tombolă (la fiecare 30 de minute, vor fi aleși prin tombolă câte 75 de copii, care vor participa alături de copiii de la Dumbrava, la jonglerii cu mingea, ștafetă, jocuri de fotbal pe teren redus, etc., totul desfășurându-se în mod dinamic într-o atmosferă de spectacol, cuZumba® (instructor Alina Cocuț), muzică populară și alte surprize pentru cei prezenți în tribune;

orele 18.30 – 19.15: spectacol de muzică populară, cu participarea următorilor artiști: Amalia Codorean Chindriș, Eugenia Corpodean-Ciceu, Ovidiu Purdea Someș și ansamblul folcloric Dor Transilvan al RATUC Cluj-Napoca.
orele 19.15 – 21.00: triunghiular de jocuri demonstrative, cu participarea echipelor formate din foști jucători (din anii 90) de la U Cluj, CFR Cluj și din generația de aur a naționalei României; între cele 3 reprize, în pauzele de 15 minute va avea loc tombolă pentru spectatori – în prima pauză va avea loc tombola pentru copii, iar în a doua pauză va avea loc tombola pentru adulți (premiile vor consta în mingi de fotbal, șepci personalizate și tricouri);
foc de artificii.

Pentru copii sub 18 ani, intrarea este GRATUITĂ, iar pentru adulți prețul biletului va fi de 10 lei. Biletele sunt puse în vânzare încă de vineri, 22 mai şi pot fi achiziţionate de la AJF Alba, din Poluls, Iulius Mall sau Stadionul CFR.

Cristina Nicola

Astăzi a avut loc recepţia terenului sintetic de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Cu ocazia acestui moment a fost organizat un meci demonstrativ de fotbal între o echipă formată din jurnalişti şi foşti jucători ai Unirii Alba Iulia şi o reprezentativă a profesorilor de la Liceul Sportiv.
Au spus prezent pentru selecţionata jurnaliştilor şi foştilor unirişti: Mihai Dăscălescu, Călin Cristea, Cristi Petropulos, Dan Udrea, Raul Oargă, Marcel Ursu, Joe Trandafir, Gheorghe Vasile. Antrenor-Bebe Brumaru.
În selecţionata profesorilor i-am putu vedea pe Nicuşor Marcu, directorul Liceului cu Program Sportiv şi Bogdan Duma.
Partida s-a încheiat cu un amical…7-7!


Pentru a marca Ziua Tineretului, tinerii liberali din Cugir vor organiza sâmbătă, o nouă ediție a unui eveniment sportiv care se dorește a deveni unul de tradiție: Cupa TNL Alba la fotbal. Competiția se va desfășura începând cu ora 12.00 pe terenul sintetic de la Colegiul „I. D. Lăzărescu” din Cugir.

Sunt așteptate să participe mai multe echipe constituite din tineri din cartierele orașului Cugir și din zona Cugir. De asemenea, vor participa și echipe reprezentând diverse organizații ale Tineretului Național Liberal din județul Alba, precum: TNL Aiud, TNL Alba Iulia, TNL Bucerdea, TNL Câmpeni, TNL Cugir, TNL Pianu de Sus, TNL Săsciori, TNL Sebeș, TNL Zlatna ș.a.

Premiile vor fi înmânate câștigătorilor de către diverși lideri locali și județeni ai Partidului Național Liberal, care au fost, de asemenea, invitați la eveniment: primarul oraşului Cugir Adrian Teban (copreședinte PNL Alba), Dan Simedru (deputat PNL Alba pe Colegiul Cugir – Zlatna), Călin Furdui (copreședinte PNL Cugir), Radu Roșian (copreședinte PNL Cugir) ș.a.

Meci sărac pentru tricolori la prima prezenţă pe Stadionul din Ploeşti. Cu toate acestea naţiola a reuşit să-şi adjudece cele 43 puncte necesare în lupta de calificare la Campionatul European de Fotbal don 2016.

În minutul 7 oaspeţii reuşesc să înscrie… dar ofsaidul este evident.

Momentul decisiv este în minutul 21 la lovitura liberă executată foarte bine de Maxim: deviată de zid în bară, este reluată de Keşeru în bară.

În repriza secundă notăm bara lui din minutul 78 a lui Keşeru şi mingea salvată de la vinclu de către Pantilimon în minutul 91.

Tricolorii au părăsit stadionul lăsând o impresie slabă în faţa unei echipe de amatori. Ploieştenii nu i-au iertat: Ruşine, ruşine să vă fie!, striga tribuna.

Clasamentul Grupei F:

1.România 13p
2.Irlanda de Nord 12p
3.Ungaria 8p
4.Finlanda 4p
5.Insulele Feroe 3p
6.Grecia 2p

Etapa viitoare

13 iunie 2015
Finlanda – Ungaria
Irlanda de Nord – România
Insulele Feroe – Grecia.

Foto: Alex Nicodim

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook