Tags Posts tagged with "fonduri"

fonduri

Municipiul Alba Iulia gazduieste, in aceasta saptamana, prima sedinta ordinara a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii Centru va avea loc in Sala de Conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, incepand cu ora 11, in data de 3 martie 2016. Membrii CDR Centru vor dezbate cele 13 subiecte propuse de catre ADR Centru pe ordinea de zi a sedintei, punand accent pe analiza rezultatelor concrete atinse la nivel regional prin absorbtia fondurilor nerambursabile. In cadrul lucrarilor se vor stabili noi proiecte de viitor si se vor adopta decizii privind actiunile ce vor fi intreprinse in acest an in procesul de dezvoltare regionala.

La aceasta intalnire de lucru, convocata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa reprezentantii celor sase consilii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare din aceste judete, precum si invitati din alte structuri ale administratiei publice locale. Primele trei puncte ale ordinii de zi supun spre aprobare, Raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2015 si Raportului executiei bugetare a ADR Centru pentru anul 2015, precum si avizarea Raportului de activitate al CRESC Centru pe anul 2015.

Aspecte privind implementarea celor peste 1300 de proiecte gestionate de ADR Centru la nivel regional si finantate din fonduri europene vor constitui punctul central al dezbaterilor, in cadrul prezentarilor privind stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007-2013, stadiul implementarii Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013 si referitoare la studiile de evaluare a impactului fondurilor europene derulate prin POR 2007-2013 asupra dezvoltarii regionale in Romania. Pornind de la analiza problemelor intampinate, dar si de la exemplele pozitive identificate, participantii vor discuta despre pregatirea Regiunii Centru si a portofoliului de proiecte pentru preconizata lansare a apelurilor de proiecte in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Tot in cadrul acestei sedinte se vor discuta proiectele regionale selectate in cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020 (primul apel de proiecte), in care ADR Centru are calitatea de partener; datele obtinute in cadrul studiului“Potentialul de dezvoltare socio-economica durabila a Vaii Raului Mures, Regiunea Centru”; precum si cateva informatii privind activitatea din anul 2015 a reprezentantului pentru Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, in corelare cu posibilitatile de dezvoltare a colaborarii bilaterale in anul 2016.

Un aspect deosebit, relevat pe parcursul timpului si extrem de important pentru dezvoltarea economico-sociala a Regiunii, il constituie implementarea Planului de actiune pentru dezvoltarea competitivitatii Regiunii Centru si atragerea de investitii la nivel regional. Din acest punct de vedere, membrilor CDR Centru le va fi supusa spre aprobare propunerea de aprobare a modificarii Organigramei si a Regulamentului de Organizare si Functionare al ADR Centru, in vederea crearii structurii de sprijinire a IMM-urilor si atragerea investitilor in Regiune. Dezbaterile vor include si propunerea de avizare a Acordului Specific incheiat intre Comisia Europeana si ADR Centru, cu referire la actiunile si bugetul regional prevazute in anul 2016 pentru dezvoltarea activitatii Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.

 

  ”In cadrul acestei sedinte vom vorbi despre activitatile pe care le propunem pentru anul 2016. La nivel national, conform raportului de activitate, ne situam pe primele locuri in privinta realizarilor concrete din proiecte, depasind gradul de absorbtie de 80% pe care il estimasem. Vrem sa invatam din experienta derulata in gestionarea fondurilor din perioada precedenta si sa acceleram maxim posibil derularea viitoarelor proiecte. Pornind de la faptul ca partenerii nostri institutionali acorda mare importanta competitivitatii regionale, ne propunem sa devenim un pol de informare si de consiliere pentru sprijinirea IMM-urilor si atragerea investitilor in Regiune. Pe de alta parte, dorim sa dezvoltam parteneriatele derulate in ultimii ani si sa derulam proiecte de nivel regional care sa aiba mare relevanta, atat pentru publicul larg cat si pentru identificarea si elaborarii de planuri si strategii coerente de dezvoltare, in concordanta cu recomandarile europene”, a declarat, inaintea sedintei de la Alba Iulia, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere pentru Secțiunea 1 C din cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.

Prin actul normativ aprobat astăzi se asigură suma de 39,540 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 801 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 2.133.401 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru Secțiunea 1C a Autostradăzii Brașov-Târgu-Mureș-Cluj-Oradea, subsecțiunea Ogra-Târgu Mureș pe teritoriul localităților Cristești, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni și Târgu Mureș, din județul Mureș, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, corelată cu Autostrada București-Brașov, va asigura legătura directă între România, centrul și vestul Europei.

Biroul de presă

Cu acest imbold, va asteptam sa participati vineri, 21 august 2015, orele 17.00, la evenimentul de strangere de fonduri realizat in beneficiul celor 25 de copii din Centrul educational de zi ”Sfantul Nicolae” din Alba Iulia. Evenimentul va avea loc la Sala expozitionala de langa Poarta a III-a a Cetatii Alba Carolina si va consta intr-o expozitie cu vanzare de lucrari artistice realizate de copiii din centrul de zi alaturi de reprezentantii Centrelor Europe Direct. Organizatorii evenimentului sunt Centrul Europe Direct Regiunea Centru (coordonat de ADR Centru), Centrul Europe Direct Alba Iulia (coordonat de Fundatia PAEM), Fundatia Comunitara Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.

Centrul de zi nu are acoperit integral bugetul de cheltuieli pe anul 2015 si de aceea exista o preocupare permanenta pentru fundraising si strangerea de resurse – activitati derulate cu implicarea si sprijinul voluntarilor si a comunitatii. Toate fondurile colectate vor fi apoi utilizate pentru cumpararea de alimente necesare pregatirii mesei zilnice a copiilor” au declarat cei implicati in desfasurarea acestui eveniment.

Pe langa organizatorii acestui eveniment, respectiv Centrele Europe Direct Regiunea Centru si Europe Direct Alba Iulia, Fundatia Comunitara Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, au mai oferit sprijin in realizarea acestui eveniment de responsabilitate sociala si Consiliul Judetean Alba, precum si Primaria Muncipiului Alba Iulia.

Expozitia cu vanzare de lucrari creative este realizata in beneficiul copiilor cu risc de abandon scolar si va fi deschisa in intervalul 16.30-18.00. Vor fi expuse spre vanzare atat lucrari artizanale si planse/desene creative realizate anterior de catre copii, cat si lucrari realizate alaturi de reprezentantii Centrelor Europe Direct Romania.

Alte informatii: Infiintat in anul 2011, Centrul de zi functioneaza in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si are ca obiectiv principal prevenirea abandonului scolar si mentinerea in sistemul de educatie a cel putin 25 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din Alba Iulia. Prin activitatile de dezvoltare personala realizate in centru se asigura un climat care permite copiilor sa descopere noi abordari practice ale invatarii.

Centrul de Zi ”Sf. Nicolae” este beneficiar al proiectului „Generatii – Centrul Comunitatii”, un proiect in sprijinul copiilor si varstnicilor din cinci orase, dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul Raiffeisen Bank, ce aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii, voluntari varstnici si copii din familii sarace, care socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin pentru a continua scoala.

 

Alba Iulia, 18.08.2015

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru anunță lansarea spre consultare, de către MDRAP, a Ghidului General al Programului Operațional Regional 2014 -2020. Pe de altă parte, s-au finalizat negocierile de la nivel național cu DG Regio din cadrul Comisiei Europene, în ceea ce privește Programul Operațional Regional 2014-2020. Documentele, pe baza cărora se vor aloca peste 750 milioane euro pentru dezvoltarea Regiunii Centru în următorii ani, sunt publicate și pe pagina www.regio-adrcentru.ro.

După ce, în luna aprilie, ADR Centru a organizat Caravana de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020, în data de 5 mai 2015, într-o conferință de presă de la nivelul MDRAP, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat spre consultare publică Ghidul general al POR 2014-2020. Pe baza experienței dobândite de ADR Centru în decurs de peste 16 ani, prin implementarea programelor de pre-aderare și apoi a POR și POSCCE 2007-2013, în următoarea perioadă Agenția va susține potențialii solicitanți de fonduri să pregătească noi proiecte de dezvoltare. Aceasta a fost, de altfel, și misiunea Caravanei de informare din luna aprilie, organizată în toate reședințele de județ din Regiunea Centru.

Prin POR 2014-2020, vor fi finanțate și tipuri noi de investiții, precum: creșterea eficienței energetice în mai multe domenii, infrastructura de educație (inclusiv pentru creșe și grădinițe), cadastrul și centrele de transfer tehnologic, pe lângă investițiile deja cunoscute în dezvoltare urbană, infrastructura de sănătate și cea de turism, IMM-uri sau drumurile județene. Câteva elemente de noutate ale POR 2014-2020, față de POR 2007-2013, pot fi regăsite pe pagina de Facebook a ADR Centru. Cei interesați pot formula opinii cu privire la noul POR 2014-2020 și la Ghidul general al solicitantului, pe care le pot trimite MDRAP, care are și calitatea de Autoritate de Management a Programului, până în data de 5 iunie, la ora 14.

”Am avut în ultima perioadă discuții tot mai aplicate cu potențialii solicitanți de fonduri, discuții bazate pe proiectele deja finanțate prin Programul REGIO 2007-2013, din care mai mult de jumătate s-au transformat în realizări concrete, în folosul cetățenilor. Acum este un moment important, deoarece această versiune a POR 2014-2020 este forma finală a programului, trimisă Comisiei Europene, formă care parcurge acum procedura de avizare tehnică. În plus, avem un Ghid consolidat general, care stabilește cadrul în care vor fi derulate finanțările europene și asupra căruia pot fi făcute comentarii până la începutul lunii iunie. Astfel, cei care doresc să demareze proiectele de finanțare nerambursabilă au un punct solid de plecare. Din acest moment, activitatea noastră de help-desk se va concentra pe noul Program Operațional Regional. Dacă, la finalul anului 2015, gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate regiunii va depăși valoarea de 80%, considerăm că vom aborda foarte bine pregătirea și realizarea de noi proiecte finanțate din surse europene nerambursabile”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

foto: bl0g.ro

Guvernul a alocat astăzi fondurile necesare pentru plata a două tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților Institutului Național de Statistică.

Astfel, bugetul Secretariatului General al Guvernului, în subordinea căruia funcționează Institutul Național de Statistică, va fi suplimentat cu suma de 2,316 milioane de lei, necesară pentru plata primelor două tranșe aferente anului 2015.

Plata sumelor se efectuează în mod eșalonat în patru tranșe egale.
La nivelul Institutului Național de Statistică, inclusiv pentru direcțiile teritoriale de statistică, au fost centralizate, în total, drepturi de natură salarială în valoare de 9,571 milioane de lei (inclusiv contribuțiile angajatorului).

Potrivit Legii bugetului de stat pentru 2015, în bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale – a fost prevăzută o sumă globală pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotărâri ale Guvernului, se pot aloca instituțiilor fonduri suplimentare pentru plata acestor obligații.

ADR Centru sintetizează informațiile privind fondurile europene
CARAVANA DE INFORMARE PRIVIND PRIORITĂȚILE DE INVESTIȚII DIN FONDURI NERAMBURSABILE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, vor prezenta, marți 21 aprilie 2015, în Sala ”Orchidea Events” din Sfântu Gheorghe, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020. Seria acestor evenimente a inclus, săptămâna trecută, întâlniri de lucru la Miercurea Ciuc și Brașov și va continua miercuri la Alba Iulia, iar până la sfârșitul lunii aprilie astfel de întâlniri vor fi organizate la Târgu Mureș și Sibiu. În acest fel, la nivel regional, peste 600 de persoane vor primi cele mai recente informații privind proiectele finanțate din fonduri europene, în următoarea perioadă.

Suita acestor evenimente a fost concepută de ADR Centru pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020. Transferul noilor informații se bazează pe experiența dobândită prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes și a metodelor prin care au fost depășite eventualele probleme întâmpinate pe parcursul derulării acestora. În cadrul Ședinței CDR Centru din luna martie, desfășurată la Brașov, a fost analizată oportunitatea derulării unor astfel de seminarii de informare a potențialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanțabile în perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord în unanimitate că această propunere vine în întâmpinarea nevoilor potențialilor beneficiari de fonduri și au solicitat ADR Centru organizarea acestor întâlniri de lucru, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, care se va derula în perioada 15-30 aprilie 2015. În județul Covasna evenimentul propus va avea loc în Sala Orchidea Events” din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 11. În data de 22.04.2015 va avea loc și cel de-al patrulea seminar de acest gen, la Alba Iulia, în sala de conferințe a Hotelului Parc.

La precedentul eveniment, din Brașov, au fost prezenți, în calitate de reprezentanți ai instituțiilor de nivel guvernamental, domnii Valeriu Șoneriu, Secretar de stat în cadrul MFE și Cătălin Gheran, director în cadrul AM POS Mediu. Tot la seminarul din Brașov a participat domnul prefect Mihai Mohaci, vicepreședintele CJ Brașov – Mihail Veștea, directorul OI POS Mediu Sibiu, Mihai Croitoru și doamna Nicoleta Buta, director AFIR Brașov. Cu o zi înainte, în 16 aprilie, la Miercurea Ciuc, seminarul de lucru organizat de ADR Centru s-a bucurat de prezența vicepreședintelui CJ Harghita, domnul Barti Tihamer și a directorului AFIR Harghita, Ioan Hîrb. La seminariile din Harghita și Brașov au participat peste 230 de persoane, interesate de pregătirea noilor proiecte finanțate din fonduri europene.

”Am constatat, în aceste întâlniri directe, că nevoia de informare a potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile este foarte mare. Un aspect important al noii perioade de programare, în cadrul căreia au fost deja lansate patru programe operaționale, îl constituie corelarea viitoarelor finanțări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcții de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii și societatea, Infrastructura și Resursele, dar și Spațiul rural. De aceea, am axat seminariile noastre pe câteva paliere, respectiv pe prezentarea stadiului de implementare a POR în perioada 2007-2013, pe prezentarea unor probleme, dar și a proiectelor de succes din perioada care se încheie în acest an, precum și pe o prezentare a legăturilor dintre toate programele operaționale, astfel încât să ne maximizăm impactul multiplicării de informații. Această acțiune va susține, cu siguranță, activitatea noastră instituțională de coordonare a finanțărilor acordate prin programul REGIO, în așa fel încât, la finalul anului 2015, gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate regiunii să depășească valoarea de 80%. Am beneficiat, în demersul nostru de organizare a seminariilor din cadrul Caravanei, de sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020 și, în special, al Consiliilor județene din Regiunea Centru”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, vor prezenta, în perioada 16-29 aprilie 2015, în fiecare din municipiile reședință de județ din Regiunea Centru, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020.

Suita acestor evenimente a fost conceputa de ADR Centru pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operationale 2014-2020. In cadrul Sedintei ordinare a CDR Centru din data de 18.03.2015, desfasurata la Brasov, a fost analizata oportunitatea derularii acestor seminarii de informare a potentialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregatirea proiectelor finantabile in perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord in unanimitate ca aceasta propunere vine in intampinarea nevoilor potentialilor beneficiari de fonduri. ADR Centru va organiza aceste seminarii de informare, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 in Regiunea Centru”, care se va derula in perioada 15-30 aprilie 2015.

Concret, seminariile din cadrul acestei Caravane de informare vor fi organizate dupa cum urmeaza:

– 16.04.2015, ora 10.00 la Miercurea Ciuc – pentru jud. Harghita, in Sala mare a Palatului Administrativ.
– 17.04.2015, ora 10.00 la Brasov – pentru jud. Brasov, in Sala mare a Centrului Cultural Reduta.
– 21.04.2015, ora 11.00 la Sfantu Gheorghe – pentru jud. Covasna, in sala Orchidea Events
– 22.04.2015, ora 10.00 la Alba Iulia – pentru jud. Alba, in Sala mare de Conferinte a Hotelului Parc
– 28.04.2015, ora 10.00 la Targu Mures – pentru jud. Mures, in Sala mare de Sedinte a Consiliului Judetean
– 29.04.2015, ora 10.00 la Sibiu – pentru jud. Sibiu, in Sala mare de Sedinte a Consiliului Judetean.

”Pentru că un aspect important al actualei perioade de programare, în cadrul căreia au fost lansate două programe operaționale, îl constituie corelarea viitoarelor finanțări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcții de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii și societatea, Infrastructura și Resursele, dar și Spațiul rural, prin Programele Operaționale aferente, seminariile propuse vor fi organizate alături de reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Atașăm Agenda propusă pentru aceste evenimente și vă invităm să fiți alături de noi pentru a afla informații despre finanțarea proiectelor europene începând cu acest an! Pentru detalii privind organizarea acestor întâlniri, urmăriți pagina web www.regio-adrcentru.ro și pagina de Facebook a ADR Centru!

ADR Centru a demarat în luna martie procesul de contractare a proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul Axei Prioritare 1 – Operațiunea 1.1.1 ”Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile pentru întreprinderi”. Apelul de proiecte lansat în luna octombrie 2014 a oferit firmelor beneficiare fonduri nerambursabile pentru achiziția de utilaje destinate sectorului productiv. Prin seminarul organizat la Alba Iulia pentru reprezentanții beneficiarilor primelor contracte de finanțare semnate s-a urmărit diseminarea metodologiei de lucru pentru derularea rapidă a proiectelor.

Cele 18 cereri selectate spre finanțare din Regiunea Centru, pe acest apel de proiecte, au o valoare totală de peste 82,5 milioane lei și vor beneficia de peste 41 milioane lei fonduri nerambursabile din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013. La finalul anului 2014 a fost lansat acest ultim apel de proiecte pe Axa Prioritară 1 a POSCCE, în cadrul Domeniului Major de Intervenţie 1.1 – Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM. Acest apel a vizat utilizarea eficientă a resurselor financiare europene pentru finanțarea sistemelor de producţie inovative şi eco-eficiente ale întreprinderilor. În cadrul acestui apel, accesibil atât IMM cât și întreprinderilor mari, au fost depuse un număr de peste 900 de proiecte din toată țara. Valoarea finanțării nerambursabile maxime a fost stabilită la suma de 4.450.000 lei pentru IMM și 17.800.000 lei pentru întreprinderi mari, iar cheltuielile eligibile vizează achiziția de echipamente și active intangibile, necesare proceselor de producție.

În urma semnării contractelor de finanțare, beneficiarii de fonduri au fost invitați la sediul ADR Centru pentru a participa la discuții pe tema implementării proiectelor. Cei prezenți la seminar au primit informații punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru. De asemenea, a fost prezentat și Ordinul 1120/2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. Se va pune un accent deosebit pe detalierea mecanismului cererilor de plată, dar și asupra prevederilor Manualului de identitate vizuală ce sunt aplicate de către toți beneficiarii. La finalul seminarului, pentru cei ce doresc să mai acceseze și alte fonduri nerambursabile, se vor prezenta direcțiile europene și naționale în ceea privește finanțarea firmelor din fonduri europene în perioada 2014-2020.

”Acest apel de proiecte reprezintă o oportunitate pentru economia Regiunii Centru de a atrage noi fonduri pentru dezvoltare. Un prim avantaj al acestei sesiuni a constat în faptul că procesul de evaluare și contractare s-a desfășurat imediat după depunerea proiectelor și așa au trecut mai puțin de trei luni de la depunerea proiectelor și până la demararea contractării. De fapt, aceste proiecte sunt de actualitate și reflectă nevoile de investiții ale solicitanților, precum și evoluțiile tehnologice de ultima oră. De asemenea, fiind condiționate de finalizarea implementării până la sfârșitul acestui an, aceste proiecte vor genera efecte imediate în economia regională. Am discutat cu beneficiarii despre cum îi putem sprijini să-și implementeze cât mai bine proiectele. Cu toții am convenit că acest apel de proiecte va avea o contribuție importantă la absorbția fondurilor prevăzute în cadrul Axei 1 POSCCE”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Specifică acestui apel de proiecte a fost prevederea conform căreia au avut acces la finanțare toate proiectele care întrunesc un punctaj de peste 80 de puncte. Din Regiunea Centru, au fost selectate pentru finanțare un număr de 18 proiecte având beneficiari IMM, care totalizează investiții ce depășesc 82,5 milioane lei iar finanțarea nerambursabilă atrasă este de peste 41,13 milioane lei. Aceste proiecte vor contribui la menținerea a 1116 locuri de muncă și vor crea alte 82. În total vor fi achiziționate 95 de active industriale tangibile și intangibile care vor contribui la creșterea cifrei de afaceri și a exportului beneficiarilor cu procente cuprinse intre 10 si 110%.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook