Tags Posts tagged with "filtre"

filtre

În perioada 30 iulie – 5 august poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”. De această dată au fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite IPJ Alba.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba, iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 30 iulie – 5 august 2015, poliţişti din structurile menţionate mai sus au constatat 35 de infracţiuni, din care 27 în flagrant delict, cele mai multe (26) la regimul rutier.

A fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 945 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 92 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 3 la alte acte normative.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica activităţile de prevenire a accidentelor rutiere şi cele de combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Acţiunea „Blocada” este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Poliţiştii din Vâlcea caută doi deţinuţi, care au evadat se pare de la Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

În alertă sunt şi poliţiştii din Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Olt, Argeş, unde ar putea ajunge fugarii.

Poliţiştii au instituit filtre în judeţul Vâlcea şi la limetele cu judeţele învecinate.

Doi bărbați în vârstă de 30 ș 35 de ani (aflați în arest preventiv pentru diverse furturi) au reușit să evadeze în dimineața zilei de marţi, 14 aprilie, din arestul Poliției Vâlcea. Aceștia sunt căutați în tot orașul, dar și în localitățile vecine.

Din primele informaţii se pare că cei doi au evedat din toaleta Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Foto: digi24.ro

Vineri, 23 ianuarie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat în zona Blajului o acţiune având ca scop menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterii siguranţei participanţilor la traficul rutier. La acţiune au participat 42 de polițiști din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea criminalității economico-financiare, care au constatat 9 infracţiuni şi 86 de contravenţii.

La acţiune au participat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ai Poliţiei Municipiului Blaj şi ai Secţiilor de Poliţie Rurală Blaj şi Jidvei, au fost efectuate 5 filtre rutiere şi 79 de controale din care 11 la unităţi comerciale şi 11 de obiective asigurate cu pază.

Poliţiştii au constat 9 infracţiuni din care 5 de natură economico-financiară şi 4 la regimul circulaţiei rutiere şi au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.643 lei din care 1 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 1 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, 72 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 6 la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1.800 lei.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

foto: adiochisinau.md
foto: adiochisinau.md
foto: adiochisinau.md

Poliţia municipiului Sebeş a fost sesizată telefonic de către  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu privire la faptul că pe raza oraşului Miercurea Sibiului, judeţul Sibiu un conducător auto căruia poliţiştii i-au solicitat să oprească autovehiculul nu a respectat semnalul regulamentar al acestora.

Poliţiştii rutieri din Sebeş au efectuat imediat un filtru la intrarea în municipiul Sebeş dinspre judeţul Sibiu, dar conducătorul autoturismului în cauza nu a oprit nici la semnalul regulamentar al acestor poliţişti, continuând deplasarea spre centrul municipiului Sebeş, unde, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu bordurile ce separau cele două sensuri de mers.

La sediul Poliţiei municipiului Sebeş, unde a fost condus conducătorul auto, s-a procedat la identificarea acestuia, stabilindu-se că se numeşte Paul C., de 24 de ani, din oraşul Călan, Hunedoara.

De asemenea s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, iar autoturismul este proprietatea fratelui său.

Întrucât persoana în cauză emana aburi de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,71 alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă, faţă de Paul C., sub aspectul comiterii infracţiunilor de prev. şi ped. de art. 85, art. 86 şi art. 87 din OUG 195/2002 republicată.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook