Tags Posts tagged with "festival"

festival

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia este invitat să participe la cea de-a X-a ediţie a festivalului internațional de teatru de la Izmir din Turcia, IZMIR INTERNATIONAL PUPET DAYS www.izmirkuklagunleri.com

Festivalul se desfășoară în perioada 3 martie – 9 aprilie 2016 și participă 58 de companii de teatru din 32 de țări. Sunt incluse în această ediție 64 de spectacole în 45 de locații însumând un total de 275 de reprezentații. Evenimentul găzduiește totodată un simpozion internațional, cinci expoziții, trei conferințe, un colocviu și opt ateliere din care cinci sunt destinate artiștilor profesioniști în arta spectacolului iar trei sunt destinate copiilor.

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost selecționat cu spectacolul UNIVERSUL DIN LANTERNA MAGICĂ, regia Radu Dinulescu și va susține două reprezentații pe data de 11 si 12 martie a.c.

Suntem foarte încântați și onorați să fim selecționați si să participăm la acest important eveniment teatral internațional. Regăsim în programul festivalului companii teatrale de top din zona teatrului pentru copii iar faptul că suntem prezenți în ediția acestui an reprezintă o recunoastere a muncii noastre. Spectacol cu care vom participa este nonverbal și a mai fost prezent pe scenele din Franța și Ungaria.

Ioana BOGĂȚAN, manager teatru

Spectacol cu actori şi păpuşi precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus dar şi pentru părinţii lor.

Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte… Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers.”

Radu DINULESCU, regizor

Echipa spectacolului este formată din: regia artistică – Radu DINULESCU; scenografieIoan PITIC; muzica – Levente SZÖCS; luminile – Ovidiu TĂMĂŞAN; distribuţia: Teodora POPA, Irina MELNIC, Radu HĂPRIAN DAN

BIKERS PARTY ALBA IULIA 2016, evenimentul motociclist al anului se va desfășura în perioada 24-26 iunie. Festivalul, care este organizat de către asociația Apulum Bikers din Alba Iulia, are ca scop reunirea la Alba Iulia a membrilor cluburilor de motociclism din întreaga țară, cărora li se vor adăuga și alți invitati, intr-o sarbatoare a tuturor iubitorilor“ monștrilor” pe două roți. Un alt scop foarte important, ar fi o campanie caritabilă destinată Centrului Maria Beatrice Alba Iulia, unde foarte mulți copii cu dizabilități și accidentați sunt tratați în cele mai bune condiții. De aceea prin această campanie încercăm să ajutăm cu sprijinul fiecăruia, la dotarea cu echipament terapeutic de care au mare nevoie. Manifestarea este structurată pe trei zile, în care peste 1500 de motocicliști se vor întâlni la Alba Iulia, unde vor avea loc parade ale motocicletelor, “campaniile de conștientizare a motocicliștilor în trafic”, costumelor și dotărilor auxiliare, jocuri și concursuri interactive, concerte și recitaluri ale unor formații rock din România. Festivaluri de acest gen au loc de mai mulți ani în alte orașe din Romania (Bucuresti, Sibiu, Cluj–Napoca, Gheorgheni, Bacău, Oradea, Zalău, etc.), unde au căpătat o adevărata tradiție. BIKERS PARTY ALBA IULIA 2016 este un eveniment deosebit de spectaculos, care va atrage prin ineditul și frumusețea sa categorii de populație foarte diversificate, de toate vârstele. Anticipăm prezența zilnică a unui număr mare de persoane, care vor putea admira motocicletele, noi sau old–timere, viu colorate sau cromate, cu forme clasice sau futuriste, o sursă nesfârșită de atracție pentru orice vârstă. Concursurile și demonstrațiile de îndemânare care vor avea loc zilnic vor încânta invitații și vor da un plus de spectaculozitate evenimentului. Participarea publicului larg alături de motocicliști are ca scop crearea unei atmosfere plină de sărbătoare, de un dinamism și culoare cu totul deosebită. Cel mai spectaculos moment al acestei manifestări va fi parada motocicliștilor prin orașul nostru. Sperăm ca prima ediție BIKERS PARTY ALBA IULIA 2016, să fie un succes și ne propunem să facem din acesta cel mai mare festival din România, în “Cetatea Marii Uniri“ și un punct de reper pentru toți motocicliștii din Europa.

În luna Decembrie 2015, grupul Skepsis a reprezentat Alba Iulia la Festivalul Internaţional de Teatru “Zilele TeatruluI Ludic”, iniţiat de dl.Regizor Aurel Luca. Acest festival este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri dedicate promovării trupelor tinere din România, fiind organizat annual de Teatrul LUDIC (CCS Iaşi). Trupa de teatru Skepsis a fost selectată să participe la ediţia din acest an cu spectacolul Osândirea lui Prometeu, un spectacol original bazat pe dramatizarea nuvelei cu acelaşi titlu, după K.Capek. Prestaţia grupului a fost apreciată de către publicul prezent, fiind răsplătită cu aplauze binemeritate şi o diplomă de Excelenţă.

În anul 2015 trupa de teatru Skepsis a pus în scenă mai multe spectacole de teatru medieval (farsă medievală şi Comedia dell Arte) şi a reprezentat Alba Iulia peste hotare la alte câteva festivaluri internaţionale: Festivalul Internaţional de Teatru VREME (Vratsa, Bulgaria); Festivalul Internaţional de Teatru şi Artă pentru Tineri ARTSY-FARTSY (Hlinsko, Cehia); Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă JOYFEST (Kiev, Ucraina). Spectacolele au fost selectate şi urmărite de jurii formate din profesionişti (actori, regizori şi critici de teatru) care au conferit trupei o distincţie (Vratsa) şi un premiu de originalitate (Kiev) şi oferit apoi un feedback legat de prestaţiile trupei:

“Grupul Skepsis din Alba Iulia, România, a reuşit să încânte publicul prezent la Festivalul Internaţional de Teatru popular şi Artă JOYFEST cu o prestaţie excelentă. Genul Comedia dell Arte are în mod sigur priză în Ucraina. Teatrul Skepsis practică cu multă iscusinşă acest gen, fiind un exemplu pentru teatrele din Ucraina. Jocul scenic a fost atât de bun încât spectacolul a fost pe deplin înţeles chiar şi publicului care nu cunoştea limba engleză. Actorii trupei Skepsis au fost recompensaţi cu o furtună de aplauze binemeritate în speranţa unei noi întâlniri anul viitor.”Inna Goncharova ( Regizor, Teatrul Masca Veselă, Kiev).

“Festivalul Internaţional de Teatru VREME este unul dintre festivalurile cu o lungă tradiţie, fiind organizat în Vratsa, Bulgaria. În luna iunie 2015, festivalul a găzduit mai multe spectacole dintre care unele de un înalt nivel artistic. Grupurile participante au provenit din mai multe şări din Europa, dar şi din Egipt şi India. Publicul, participanţii şi organizatorii au avut şansa de a urmări diverse stiluri de teatru, viziuni regizorale diferite, dar mai ales de a aprecia entuziasmul şi mai ales inventivitatea de care au dat dovadă unele reprezentaţii. Grupul Skepsis, din Alba Iulia, România, a fost prezent pentru prima oară, dar sigur nu şi pentru ultima, la festivalul VREME. Spectacolul Tatăl-Fantomă, în genul Comedia dell Arte, a fost captivant, foarte bine jucat şi menţinut într-un tempo şi un ritm perfect. Costumele au fost specifice personajelor şi ceea ce este cel mai important, spectacolul a fost fidel pe deplin genului. S-a acordat atenţie şi duratei, spectacolul fiind exact atât cât trebuie să fie, nici prea scurt, nici prea lung. Nu este deloc uşor să pui în scenă în mod correct şi cu succes un spectacol în genul Comedia dell Arte, iar grupul Skepsis a reuşit asta pe deplin.”- Joke Elbers (Olanda, Critic festival VREME).

Dincolo de distincţiile şi premiile obţinute, grupul Skepsis ţine să mulţumească tuturor instituţiilor, organizaţiilor şi sponsorilor şi partenerilor media care au susţinut activităţile grupului de-a lungul anului şi care au acordat încredere tinerilor care activează în cadul său. Mulţumiri speciale adresăm publicului fidel care reuşeşte să umple sala de spectacole la fiecare reprezentaţie, motivându-ne să creştem mereu, să surpindem, să ne reinventăm de fiecare dată şi să dovedim că Alba Iulia este o inimă care vrea să bată şi să însufleţească. Tot ce suntem şi vom fi, datorăm lor.

Anul viitor, 2016, Grupul Skepsis va continua să fie un ambasador cultural-artistic al Municipiului Alba Iulia peste hotare şi deasemenea va continua să anime viaţa culturală a oraşului prin două proiecte majore: Stagiunea cu Skepsis 2016 (prin care vor fi prezentate publicului 15 spectacole de teatru şi divertisment) şi Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, ediţia III (eveniment care va reuni la Alba Iulia mai multe grupuri din ţară şi străinătate care vor oferi un program concentrat de spectacole atractive publicului).

Viorel Cioflică – Coordonator Grupul Skepsis.

29.11.2015

            16.00 – Alba Aeterna – Cetatea.300 – concert coral simfonic

                        Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail

30.11.2015

            10.00 – Parada portului popular – Ambasadorii Unirii

                        itinerant Bd. Transilvania – Sala Unirii

            11.00 – Ambasadorii Unirii

                        Sala Unirii

            12.15 – Arborarea Drapelului Național al României

                        Piața Tricolorului/esplanada Catedralei Încoronării

            17.00 – Vernisaj expoziție foto Eroul Necunoscut

                        Cercul Militar Alba Iulia (Palatul Principilor)

            17.00 – Vernisaj expoziție de arhitectură și fotografie

                        Galeriile de artă (lângă Poarta a III-a)

            17.00 – Vernisajul Salonului Național de Artă

                        Galeriile municipale de artă

            17.00 – Spectacol folcloric “Decembrie – Columnă a Unirii”

                        Alba Mall

            18.00 – Concert Corala Armonia

                        Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail

01.12.2015

            11.15 – Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun și Sosirea ștafetelor       militare pentru cinstirea Zilei Marii Uniri

                        Terasa Sălii Unirii

            11.00 – Am o căsuță mică – spectacol Gașca Zurli

                        Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

            12.00 – Te Deum

                        Catedrala Încoronării

            12.30 – 1918.Dragoste de țară

                        Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

            13.00 – Paradă militară

                        Bulevardul 1 Decembrie 1918

            14.00 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară

                        Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

            15.00 – Uniți sub tricolor

                        Pietonala Mihai Viteazul

            19.30 – Concert Voltaj – Din toată inima pentru România

                        Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

            20.45 – Spectacol lasere

                        Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Şase tineri interpreţi şi o trupă – în gala finală a Festivalului „Ziua de Mâine”

Paul Adrian Tihan, un tânăr interpret din Fălticeni, judeţul Suceava, este marele câştigător al ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Evenimentul s-a desfăşurat în ultimele trei zile la Alba Iulia şi a reunit atât corifeii muzici folk cât şi tineri interpreţi dornici să se afirme şi să îşi clădească o carieră muzicală. În final şase tineri interpreţi şi o trupă au fost premiaţi în cadrul festivalului. „Ziua de Mâine” a însemnat trei zile cu muzică de calitate şi dovada că Alba Iulia a deveni, pe drept cuvânt, o capitală a folkului românesc.

Şase tineri interpreţi şi o trupă au intrat, duminică seara, în gala finală a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Aceştia au fost aleşi de juriul festivalului, în urma celor două zile de concurs şi fiecare a primit câte un premiu. Câştigătorul ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este Paul Adrian Tihan, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Fălticeni, judeţul Suceava.
Astfel câştigătorii celei de-a XI-a ediţie a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia sunt:

Premiul I – Paul Adrian Tihan, Fălticeni judeţul Suceava
Premiul II – Iulia Bădulescu, Piteşti
Premiul III – Cristian Mihai, Tulcea

Ana Maria Dumitru, Bucureşti – Premiul Radio Reîntregirea
Vlad Ştefan Tivodar, Bucureşti – Premiul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
Trupa „Vecinii de vis-a-vis” – Premiul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba
Şerban Goşa, Alba Iulia – Premiul Consiliului Judeţean Alba

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” s-a încheiat, duminică seara, cu recitaluri susţinute de Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.
În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului a fost Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk din România. Corifeii muzicii folk româneşti dar şi tineri interpreţi îndrăgostiţi de acest gen muzical urcă pe scena festivalului într-un regal de muzică bună. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 noiembrie, iubitorii muzicii folk îi vor putea asculta şi aplauda la Alba Iulia pe Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berţi sau Maria Gheorghiu. Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează vineri, 20 noiembrie, prima zi fiind zi de concurs pentru cei 10 tineri concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii. Nu vor lipsi nici lansările şi prezentările de carte sau albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.

Sâmbătă, 21 noiembrie, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, vor avea loc alte lansări şi prezentări de cărţi şi albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, va fi la fel de plină în evenimente, iar seara este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar de la ora 19,00 vor susţine recitaluri Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” cuprinde în fiecare zi de la ora 11,00 „Cafeaua cu folk” – momente dedicate presei şi iubitorilor de muzică folk în care se vor putea întâlni cu interpreţii veniţi la festival, vor putea schimba impresii şi vor primi autografe. Vineri, „cafeaua cu folk” are loc la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, iar sâmbătă şi duminică în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Mă bucur să fim împreună la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de muzică folk „Ziua de mâine”, continuând, astfel, o manifestare culturală de elită ce a transformat Alba Iulia în fiecare an, pentru trei zile de toamnă, în capitala muzicii folk din România şi a impus judeţul Alba în avangarda culturii muzicale naţionale. Şi în acest an nume sonore ale scenei româneşti vă vor încânta, în cadrul unui regal al muzicii folk de calitate, evenimentul fiind şi de această dată întregit de lansări de carte şi de albume de cea mai bună calitate dar şi de concursul menit să ajute debutul unor tineri îndrăgostiţi de folk şi aflaţi la început de carieră artistică. Sunt convins că vă veţi bucura de buna organizare a evenimentului ca şi de recitalurile de excepţie, rămânând acelaşi public de calitate ce a prefigurat longevitatea acestui festival, încă de la prima sa ediţie” spune Ion DUMITREL, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Festivalul de muzică folk „Ziua de Mâine” îşi deschide porţile pentru iubitorii muzicii de gen, în acest an, pentru a XI-a oară. Ne dorim şi de data aceasta, ca şi în cadrul celorlalte evenimente de înaltă clasă – Festivalul AlbaJazz, Festivalul cetăţilor Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina şi Târgul de Turism Rural de la Albac, toate mărci înregistrate ale Consiliului Judeţean Alba organizate în acest an prin intermediul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba – să aducem în faţa dumneavoastră tot ce este mai bun în muzica folk românească astfel încât cele trei zile de festival să continue o frumoasă poveste începută la Alba Iulia în urmă cu unsprezece ani” spune Daniela FLOROIAN, manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Mai multe detalii despre Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” puteţi afla accesând site-ul festivalului www.folkalba.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/ziuademaine/ !

Peste doar săptămâni și jumătate va începe cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru POVEȘTI, de la Alba Iulia, ediție aniversară și, totodată, extinsă. Vor fi nu 5, ci 7 zile de evenimente, așadar o săptămână intensă de teatru, de discuții despre teatru, de ateliere de teatru, de tot ceea ce înseamnă scena românească de teatru, în 2015.

Pentru ediţia cu numărul X a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”, care se va desfăşura între 5-11 octombrie 2015, biletele se vor pune în vânzare în următoarele puncte:

  • la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, între orele 10.00 – 17.00, L-V, începând de vineri, 11 septembrie 2015

  • la Casa de Cultură a Sindicatelor, între orele 08.00 – 19.00, L-V, începând de luni, 14 septembrie 2015

  • la Centrul Info (lângă Poarta a III-a a cetăţii), între orele 17.00 – 19.30, L-D, începând de marţi,15 septembrie 2015

  • pe www.biletmaster.ro

Bilet spectacole pentru tineri și adulți, preț întreg: 18 lei

Bilet spectacole pentru tineri și adulți, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari: 15 lei

Bilet spectacole pentru copii: 5 lei

Spre deosebire de anii trecuți, nu se vor mai pune în vânzare abonamente.

Alba Iulia, 31 august 2015. Concerte și filme în fiecare seară, proiecții în sală și aer liber, documentare despre artiști și dialoguri cu oameni din lumea filmului – sunt câteva dintre propunerile ediției 2015 a Alba Iulia Music & Film Festival. VAMA, Mircea Baniciu, Jazú, Trei Parale, Noua Orchestră Transilvană și Vizi Imre sunt trupele și artiștii care vor concerta în cadrul acestei ediții, iar lista de filme include producții românești recente, apreciate în întreaga lume, dar și filme străine câștigătoare ale unor trofee de prestigiu.

Principala scenă a festivalului va fi amplasată în Piața Cetății și va găzdui în fiecare seară un concert și o proiecție de film. O a doua scenă în aer liber va fi găzduită de Palatul Principilor, iar proiecțiile din timpul zilei vor avea loc în Sala Ferdinand a aceleiași clădiri. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Festivalul începe vineri, 4 septembrie, cu concertul Mircea Baniciu & Band și proiecția unui film pentru întreaga familie: „Gunoi” (titlu original: TRASH), un film brazilian despre doi copii care găsesc un portofel în groapa de gunoi a orașului Rio de Janeiro și se trezesc implicați într-o intrigă la nivel înalt, cu Poliția pe urmele lor. Filmul a fost nominalizat la premiile BAFTA 2015 în categoria producțiilor într-o altă limbă decât engleză.

Palatul Principilor va găzdui vineri concertul Vizi Imre – finalist în competiția „Vocea României” – urmat de un film special: Transylvania Dragon. Este prima proiecție la Alba Iulia a unui film care include secvențe filmate chiar aici, în cetate; acrobatul Flaviu Cernescu a străbătut pe monociclu mii de kilometri prin România și a realizat acrobații aeriene spectaculoase în locurisimbol din Transilvania și Banat, oferindu-ne nu doar emoții, ci și prilejul de a redescoperi istoria și specificul lor.

Până nu de mult, Alba Iulia a fost «din alt film», însă odată cu restaurarea cetății Alba Carolina orașul a devenit atât o scenă pentru evenimente, cât și un platou de filmare! Două echipe de producție, una din România și una din India, au venit aici pentru că au găsit cadrele de care aveau nevoie. Primăria îi va sprijini în continuare pe toți cei care vor să realizeze filme aici, în cetate, fiindcă prin creațiile lor orașul va fi tot mai cunoscut – în țară și în întreaga lume”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Vineri, Palatul Principilor găzduiește și proiecția documentarului „Cobain: Montage of Heck”, care urmărește viața fondatorului trupei NIRVANA, Kurt Cobain. „Probabil cel mai bun documentar despre un artist realizat vreodată”, „intim, puternic și revelator” sunt doar câteva din cuvintele folosite de critici pentru a descrie acest film, proiectat pentru prima dată la Alba Iulia.

Iubitorii cinematografiei românești nu trebuie să rateze două filme de producție recentă care au fost apreciate la nivel internațional. Sâmbătă, în Piața Cetății, are loc proiecția „De ce eu?”. Filmul regizat de Tudor Giurgiu este bazat pe cazul real al procurorului Cristian Panait și reprezintă o privire în lumea justiției românești, în care un tânăr idealist încearcă să rezolve un complicat caz de corupție. „De ce eu?” a câștigat o serie de premii și aprecieri internaționale și a fost prezentat la BERLINALE 2015 în secțiunea „Panorama”.

Duminică, Palatul Principilor va găzdui proiecția filmului „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, propune o incursiune în istorie, mai precis în Țara Românească a începutului de secol XIX, urmărind un zapciu care vrea să prindă un rob fugit de la stăpân. Filmul a fost ales de Centrul Național al Cinematografiei să reprezinte România la premiile OSCAR, în categoria „cel mai bun film străin”. „Aferim!” a câștigat Ursul de Argint la festivalul de film de la Berlin în 2015.

Fanii trupei VAMA vor avea duminică seara parte de o doză dublă de distracție: concert în Piața Cetății, urmat de filmul „LIVE”, în care Tudor Chirilă joacă rolul unui om de afaceri ajuns în „vizorul” unei jurnaliste de investigații, interpretată de Rodica Lazăr.

Printre filmele străine de neratat se află „Povești trăsnite” ( „Wild Tales”), o comedie considerată de critici cel mai bun film din istoria cinematografiei argentiniene și propunerea acestei țări la premiile OSCAR din acest an, dar și „Despre oameni și oi” („Rams”), o călătorie în Islanda, la o fermă izolată, unde doi frați care nu șiau vorbit de 40 de ani trebuie să se regăsească cu orice preț pentru a salva bunurile lor cele mai prețioase: oile care le asigură traiul de zi cu zi. „Despre oameni și oi” a fost premiat la Cannes 2015 cu premiul „Un certain regard”.

Programul complet al festivalului și noutăți din program sunt anunțate pe site-ul oficial albafilmfest.ro, precum și pe pagina de Facebook Alba Film Fest.

Despre Alba Iulia Music & Film Festival

Alba Iulia Music & Film Festival, singurul eveniment de acest gen din România, propune o combinaţie unică între filme care vorbesc despre muzică sau muzicieni şi posibilitatea de a vedea live solişti sau trupe care se regăsesc pe coloana sonoră a unui film din program, într-un mix cât mai divers de genuri. Alba Iulia Music & Film Festival este organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook