Tags Posts tagged with "Feneser"

Feneser

Joi, 26 februarie a.c. la sediul Instituţiei Prefectului s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural a judeţului Alba, prezidată de prefectul Gheorghe Feneşer.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute următoarele teme: stadiul realizării Planului de acţiuni pe anul 2014 cât şi planul de acţiuni prevăzute pentru anul în curs, pentru implementarea în judeţ a Programului de Guvernare 2013- 2016; informare privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului în anul 2014; analiza modului în care au fost cheltuite sumele alocate pentru plata beneficiarilor de asistenţă socială în anul 2014.

În urma analizei stadiului de realizare a Planului de acţiuni pe anul 2014, a reieşit că a existat o preocupare constantă din partea reprezentanţilor serviciilor publice deconcentrate şi ale instituţiilor publice în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse şi că acestea au fost realizate în totalitate.
Membrii Colegiului Prefectural au aprobat în unanimitate Planul de acţiuni pe anul 2015, stabilindu-se obiective concrete pentru toate instituţiile publice judeţene.

Raportul de activitate al Agenţiei pentru Protecţia Mediului a evidenţiat aspecte referitoare la monitorizarea privind calitatea aerului şi apelor; gestionarea deşeurilor, a substanţelor chimice periculoase, etc.

Prefectul Gheorghe Feneşer a atenţionat asupra necesităţii respectării cu rigurozitate a legislaţiei naţionale şi a directivelor Uniunii Europene privind protecţia mediului de către toţi agenţii economici şi instituţiile publice din judeţ. „Se impune efectuarea unor controale periodice la operatorii economici care desfăşoară activităţi industriale poluante ale mediul înconjurător. În cazul constatării unor abateri de la prevederile legale, vor fi aplicate sancţiuni care pot ajunge până la ridicarea autorizaţiei de funcţionare. Totodată, apreciez ca binevenită o măsurare riguroasă a concentraţiilor poluante emise, prin suplimentarea numărului de staţii de monitorizare a calităţii aerului în judeţul Alba, cu precădere în municipiul Sebeş. Consider că agenţii economici ar trebui să fie preocupaţi în găsirea de soluţii privind achiziţionarea de tehnologii moderne, cat mai puţin dăunătoare mediului înconjurător.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au comis o gafă astăzi la Alba Iulia la o conferinţă, organizată de ei, ce a avut ca temă reducerea poluării apelor și solului cu nutrienți din surse agricole.
Invitat la eveniment, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a avut surpriza să constate că organizatorii l-au transformat în Prefect de Prahova!
În momentul în care a luat cuvântul, prefectul Gheorghe Feneşer le-a spus organizatorilor că este prefect al judeţului Alba şi nu al judeţului Prahova cum era trecut pe plăcuţele de pe masa cu numele fiecărui invitat.

Prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer s-a întâlnit în cursul zilei de astăzi cu directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, d-na Mihaela Mih Dehelean, comisarul –şef al Gărzii Judeţene de Mediu Alba, domnul Dănuţ Hălălai şi domnul Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.
Prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat informaţii privind situaţia reglementării din punct de vedere al protecţiei mediului a instalaţiilor de pe platforma industrială a S.C. Kronospan Sebeş.
„ În cadrul discuţiilor purtate cu cei trei manageri am solicitat să fiu informat cu privire la aparatura utilă măsurării şi monitorizării formaldehidei. Am dorit să ştiu ce instalaţii de monitorizare sunt necesare, dacă există în ţară, cine le deţine sau de unde se pot achiziţiona. Intenţia mea este de a monitoriza situaţia de urgenţă şi de a înştiinţa populaţia şi opinia publică în legătură cu nivelul emisiilor de formaldehidă din atmosferă. Este imperios necesar ca informaţii de acest gen, pe care le deţin autorităţile statului în astfel de situaţii sa fie aduse la cunoştiinţa populaţiei într-un climat de transparenţă totala, pentru ca aceasta să fie informată corespunzător şi a nu se îngrijora în mod inutil. Totodată am convingerea ca instituţiile statului, in momentul un care ar avea potenţiale informaţii, ar fi primele care ar lua poziţia necesară, ar informa opinia publică şi ar întreprinde măsurile care se impun. ” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.
Instituţia Prefectului Alba

Miercuri, 11 decembrie a.c., în sala “ Mihai Viteazul” din cadrul Palatului administrativ din Alba Iulia, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Grupului de Lucru Mixt din cadrul Institutiei Prefectului – Judeţul Alba.
La şedinţă au participat prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, AJPIS Alba, AJOFM Alba, DGASPC Alba, DAS Alba, Inspectoratului de Jandarmi şi de Poliţie a judeţului Alba, experţi pe problemele romilor.
Dezbaterea principală s-a axat asupra problematicii educaţiei şi sănătăţii ca imperative pentru incluziunea romilor.
În prezent, cu toate că s-au realizat progrese importante din punct de vedere legislativ şi instituţional, realitatea demonstrează că cercul vicios al sărăciei continuă să-i menţină pe romi in excludere socială cu consecinţe serioase: acces dificil la servicii de sănătate şi educaţie, procent redus de participare pe piata muncii, condiţii improprii de locuit, reducerea sotidarităţii comunitare, etc.

Promovarea limbii şi culturii rome favorizează stimularea procesului de integrare.
Probleme ca discriminarea, stigmatizarea, marginalizarea şi victimizarea sunt provocări majore, cărora politica de incluziune trebuie să le facă faţă în domenii ca: educaţia, sănătatea, ocuparea forţei de muncă.

“Potiticile afirmative in domeniul educaţiei contribuie la emanciparea minorităţilor entice şi la o mai bună integrare. Eliminarea diferenţei privind dezvoltarea timpurie prin investiţii specifice în sănătate, alimentaţie şi educaţie, realizarea de investiţii în dezvoltarea competenţetor şi angajabilităţii tineretului şi a tinerilor adulţi romi pentru a le facilita inserţia pe piaţa muncii sunt aspecte esenţiale de care depinde mai bine integrarea romilor în societate. Totodată, este important să creştem gradul de conştientizare printre familiile rome privind consecinţele asupra copiilor lor care abandonează şcoala la o vârstă fragedă, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea lor personală, cât şi viitoarea lor integrare economică şi socială. În multe familii rome nu există modele de referinţă de rude care au terminat studiile primare, şi cu atât mai puţin de membri care au absolvit mai mult decât studiile obligatorii. Acest aspect trebuie luat cu precădere în considerare, oferind sprijin familiilor astfel încât tot mai mulţi elevi romi să-şi completeze studiile şi să devină modele de referinţă în cadrul comunităţilor lor”. a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Miercuri 17 septembrie secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cătălin Olteanu va fi prezent în judeţul Alba. Pe agenda secretarului de stat figurează o vizită întreprinsă alături de prefectul Gheorghe Feneşer la Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme din localitate. Cu acest prilej vor avea loc discuţii cu conducerile celor două întreprinderi, precum şi cu angajaţii acestora. Discuţiile vor viza problemele cu care se confrunta unităţile respective, precum şi identificarea unor soluţii de dezvoltare şi eficientizare a activităţii acestora.

Astăzi, desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural al judeţului Alba, prezidată de prefectul Gheorghe Feneşer. Temele incluse pe ordinea de zi au fost: raport privind calitatea factorilor de mediu în judeţul Alba; măsuri întreprinse de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Aba privind combaterea epizootiilor în perioada caniculară.
În cazul raportului privind calitatea factorilor de mediu s-a evidenţiat faptul că valoarea limită zilnică a pulberilor în suspensie a fost depăşită de 25 ori la Alba Iulia şi Zlatna. Acumularea emisiilor de pulberi din diferite surse are cauze multiple din care unele sunt prezente pe tot parcursul anului, cum ar fi activităţile industriale, traficul sau lucrări de construcţii, iar altele sunt caracteristice perioadei de toamnă – iarnă, respectiv arderea combustibililor solizi pentru încălzirea locuinţelor sau activităţile agricole specifice perioadei de toamnă. De asemenea, o contribuţie majoră la creşterea concentraţiei de pulberi în suspensie o au şi condiţiile meteorologice cum sunt ceaţa sau calmul atmosferic, care îngreunează dispersia poluanţilor în atmosferă.
Prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba şi Gărzii de Mediu Alba, ca în viitorul apropiat să efectueze o serie de acţiuni de verificare a firmelor, care efectuează exploatări de carieră în zonă.
„ Aceste firme trebuie supravegheate, în sensul respectării normelor legale privind protecţia mediului. Există numeroase sesizări din zonă, care menţionează faptul că maşinile de mare tonaj, care transportă pietriş, nisip, etc, provoacă nori imenşi de praf, care poluează atmosfera, creând disconfort cetăţenilor. Este imperios necesară ca în zona respectivă să existe o udare permanentă a drumurilor neasfaltate şi a căilor de acces, pentru a evita poluarea cu pulberi în suspensie, aşa cum s-a procedat în cazul execuţiei autostrăzii” a declarat prefectul judeţului Alba.
Un alt semnal de alarmă, pe care l-a tras prefectul Gheorghe Feneşer a vizat poluarea cu formaldehidă din municipiul Sebeş. „Deşi în prezent, nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiei maxime admisibile, doresc să monitorizaţi în permanenţă cantitatea de aldehidă formică din aer”, s-a adresat prefectul reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului Alba.

Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România se află în aceste zile într-o vizită în județul la Alba. Oficialul a avut astăzi dimineață o discuție la sediul Primăriei Alba Iulia cu viceprimarul Paul Voicu și city manager-ul Nicolae Moldovan. Tot astăzi Angela Filote se va întâlni cu prefectul Gheorghe Feneșer, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și directorul general al ADR Centru, Simion Crețu. Începând din această după amiază și mâine șefa reprezentanței Comisie Europene în România va a face împreună cu conducerea ADR Centru și mass-media din Alba vizite la câteva investiții realizate pe fonduri europene.
Angela Filote s-a declarat încântată de ce a văzut la Alba Iulia, lăudând Cetatea Marii Unirii pentru capacitatea sa de a atrage fonduri europene.
”alba Iulia este o localitate care este campioană la atragerea de fonduri europene, care știe foarte bine să beneficieze de toate avantajele calității de membru al UE. Pe de altă parte prima mea impresie, pe care mi-am făcut-o ieri noapte, când am ajuns la Alba Iulia, a fost excelentă, am avut impresia că intru pe un tărâm de poveste.Cetatea arată cu totul spectaculos și cred că este un punct de o frumusețe deosebită nu doar în România ci și pe harta Europei iar pentru asta nu pot decât să-i felicit pe cei care au adus Cetatea în stadiul în care este” a declarat Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Anterior acestui moment, oficialul european va avea un dialog la sediul Primariei Alba Iulia cu Paul Voicu – Viceprimar si Nicolaie Moldovan – City Manager.

 

Omul de afaceri din Sebeș, Nicolae Matei s-a aflat astăzi la DNA  Alba Iulia. Acesta a declarat imediat după ieșirea din instituție că a venit el la DNA și nu a fost chemat de procurori. Omul de afaceri a spus că a depus plângeri împotriva reprezentanților administrației locale din Sebeș dar și a Instituției Prefectului Alba. ”Am depus o plângere împotriva mai multor consilieri, primari, actuali și foști funcționari ai Prefecturii care din punctul meu de vedere fac anumite infracțiuni pe care organele abilitaste pot să le constate dacă sesizările mele sunt corecte sa nu.(n.a. este vorba de Primăria Sebeș). Aceștia afirmă că au acoperire mai departe, în Prefectură și mai grav la București” a spus Nicolae Matei la ieșirea de la DNA.

Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă nu a comentat nimic pe această temă. Contactat telefonic prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a declarat că nu comentează acțiunea omului de afaceri și tot ceea ce se întâmplă în acest caz este doar un război a lui Nicolae Matei cu administrația locală din Sebeș.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook