Tags Posts tagged with "expozitie"

expozitie

Joi, 21 ianuarie 2016, ora 12, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziţiei: Alba Iulia. Imagini în mozaic (1850-1940). Carte poştală ilustrată. Colecţia Remus Baciu.

Organizată în cadrul programului de cercetare Colecţii şi Colecţionari, expoziţia oferă o parte dintr-o fabuloasă colecţie particulară de ilustrate de altădată, adunate vreme de mai multe decenii de colecţionarul albaiulian Remus Baciu.

Cu această ocazie va fi lansat şi volumul cu acelaşi titlu, un volum document şi artă deopotrivă, o poveste şi o invitaţie la lectură, o revelaţie a trăirii prezentului prin raportarea la un trecut (ne)uitat cu ajutorul mozaicului format din imaginile celor 372 de ilustrate prezentate, însoţite de scurte informaţii documentare şi de arhivă legate de oraşul Alba Iulia în perioada 1850-1940.

Dincolo de valoarea istorico-documentară şi estetică a ilustratelor, care pot naşte sensibilităţi nebănuite, colecţia, în ansamblu, aduce în prim plan şi pe Omul din spatele ei ca model de trăire, dornic să împărtăşească o vocaţie şi o experienţă de viaţă, dând astfel măsura valorii spiritului autohton care slujeşte, sfinţind locul.

Expoziţia, organizată de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba, Colegiu Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, va fi deschisă în perioada 21 ianuarie 2016 – 29 februarie 2016.

 Duminică, 29 noiembrie 2015, ora 12.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția Steaguri istorice din Republica Moldova. Cu această ocazie vor fi expuse 34 de replici după diferite steaguri istorice moldovenești. Între acestea amintim pe cele care provin din perioada domnitorului Ștefan cel Mare. De precizat că replicile aparțin colecționarului col. Petru Costin din Republica Moldova.
            Expoziția va fi găzduită de muzeul albaiulian în perioada  29 noiembrie-31 decembrie 2015.
                Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Alba,  Primăria și Consiliul Raional Ialoveni, Camera de Comerț a Republicii Moldova, Centru de Cultură și Istorie Militară a Republicii Moldova, Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Structurile de economie socială Filabrod Şona şi Filoart Căpâlna şi-au prezentat în această lună produsele tradiţionale pe care le realizează în cadrul unor expoziţii organizate în diferite oraşe din judeţ. Expoziţiile celor două structuri de economie socială au avut loc cu ocazia unor evenimente precum Festivalul Internaţional de Folclor de la Aiud sau Zilele Municipiului Sebeş.

În cadrul acestor expoziţii structura de economie socială de la Şona şi-a prezentat o serie de articole textile brodate precum veşminte arhiereşti şi preoţeşti, articole de broderie bisericească, trusouri de botez, ii tradiţionale, ştergare sau costume populare. La rândul său structura de economie socială de la Căpâlna şi-a expus cele mai frumoase icoane pictate pe sticlă, obiecte din lemn sculptate sau gravate, obiecte de artizanat din lemn dar şi ţesături din lână şi bumbac.

Structurile de economie socială de la Şona şi Căpâlna au fost înfiinţate în acest an în cadrul proiectului „Parteneriat pentru integrare”, proiect implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia „Meşteşugarii din Căpâlna”. Aceste structuri de economie socială au angajat persoane din grupuri vulnerabile contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care funcţionează. Proiectul „Parteneriat pentru integrare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

Peste 900 de câini din 15 țări vor participa la Alba Iulia la cel mai important eveniment chinologic al anului: Royal Crown Trophy 2015

Competiția din acest an va reuni la Alba Iulia peste 900 de “campioni în lesă de pe tot continentul european. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Chinologică Alba alături de Primăria municipiului Alba Iulia, oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă Capitală. În afara handler-ilor, la Alba Iulia vor fi prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din Romania și Europa.

Arbitrii din cadrul evenimentului provin din Argentina, Italia, Franța, Israel, Slovenia și România.

În 15 și 16 august, iubitorii de animale din Alba Iulia vor avea șansa să urmăreasca evoluțiile în 6 ringuri a peste 100 de rase canine. Pe parcursul a 2 zile se vor derula diverse probe în care arbitrii vor evalua frumusețea, capacitatea de lucru a câinilor, indicatori fizici, personalitatea animalelor, dar si potențialul handler-ilor de a relaționa cu cainele. La finalul fiecărei zile se vor premia cel mai frumos câine al zilei (Best In Show), iar la finalul zilei a doua va fi ales Supreme Best In Show – câștigătorul celor două zile. Dincolo de competiția convențională, iubitorii de câini vor avea șansa să discute cu profesioniști din domeniu despre tot ce-i interesează și îi aproprie în pasiunea lor comună: diete, antrenamente, întreținere, medicină veterinară etc. Evenimentul are menirea de a arăta tuturor capacitățile extraordinare pe care le au companionii noștri cu patru picioare, adaptați unui stil de viață umanizat, modelat cu atenție și dragoste de către proprietarii lor.

Expoziția chinologică de la Alba Iulia este singura din România aflată Sub Înalt Patronaj Regal prin bunăvoința Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și este cu intrare gratuită pentru public.

Evenimentul include și un târg de adopții pentru căței metiși organizat de Primăria municipiului Alba Iulia în colaborare cu Asociația Arche Noah Transilvania. Acesta este singurul ONG din județul Alba care a înființat, exclusiv din fonduri proprii, un Centru de adopții pentru câinii fără stăpân, care funcționează în localitatea Vințu de Jos, str. Lucian Blaga nr. 64. De la deschidere și până în prezent aici au fost găzduiți peste 110 câini abandonați, pentru mai mult de jumătate dintre ei găsindu-și stăpâni, în Alba și zonele limitrofe, dar și în străinătate (Germania).

Expoziția Chinologică se desfășoară pe Latura de Nord a Cetății Alba Crolina (Piața Toboșarului).

15 august 2015

09,00 Expoziție națională – câini de toate rasele

10,00 Expoziție de câini Rasa Boxer German

11,00 Târg de adopții

16,00 Expoziției internațională – câini de toate rasele

19,00 Program special – Best In Show (Cel Mai Frumos Câine al Expoziției)

16 august 2015

09,00 Expoziție internațională – câini de toate rasele

11,00 Târg de adopții

13,00 Demonstrații de dresaj

14,00 Program special – Best In Show (Cel Mai Frumos Câine al Expoziției) și Supreme Best In Show

Alba Iulia figurează în calendarul competițional oficial al Federației Chinologice Internaționale din anul 2010.

O nouă expoziție de artă plastică va bucura privirile celor care vor trece pragul bibliotecii județene din Alba Iulia joi, 11 iunie.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 11 iunie, ora 14.00, în holul bibliotecii județene.

Expun elevii Adriana Bozeșan, Florian Iancu, Beatrice Rotar și Alina Ungurean, clasa profesor Noemi Kusztos.

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și Palatul Copiilor Alba Iulia şi poate fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Vineri, 5 iunie 2015, ora 17:00, la Muzeul Principia Alba Iulia, Piața Cetății, va fi vernisată o inedită expoziție de fotografii de epocă reproduse după clișeele de sticlă originale aflate în colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Expoziția intitulată Alba Iulia o istorie în imagini a orașului prin străzile și monumentele sale, face parte dintr-un proiect al Consiliului Local și Primăriei Municipiului Alba Iulia, desfășurat de Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Cu ocazia vernisajului va fi prezent și dr. Remus Câmpeanu – Institutul de Istorie ”George Barițiu” din Cluj-Napoca.
Organizatorii expoziției sunt: Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Serviciul Judeţean Alba şi Consiliul Judeţean Alba au onoarea să vă invite la vernisajul expoziţiei „Calvarul despăgubirilor de război”. Vor fi expuse documente referitoare la despăgubirile pe care România le-a plătit Uniunii Sovietice, conform Convenţiei de Armistiţiu semnate în 12 septembrie 1944.
Evenimentul va avea loc marţi, 19 mai 2015, ora 11.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.
Expoziţia va putea fi vizitată, gratuit, până pe 19 iunie 2015.

În perioada 16-19 aprilie 2015 la Aiud au loc două evenimente culturale majore unite în ceea ce se numeşte Art Aiud Fest: un festival de caricatură, respectiv un festival de foto şi film.

Despre acest proiect vorbeşte directorul artistic al acestor evenimente întrepătrunse, poetul Ioan Hădărig: „Unicitatea unei propuneri culturale: ediţia a XI-a, Art Aiud Fest 2015, cuprinde două importante festivaluri aiudene dedicate artelor vizuale, cu diferite forme şi modalităţi de reprezentare şi de prezentare artistică într-o propunere unică de desfăşurare atât pentru artiştii participanţi cât şi pentru publicul iubitor de artă. Elemente care unesc şi care diferenţiază spaţiul cultural al artei fotografice, al filmului, al caricaturii, al teatrului”.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Foto şi Film Art Aiud, ediţia a XI-a, sunt Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Inter-Art Aiud, Primăria şi Consiliul Local Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în colaborare cu Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca / Secţia Foto-video-procesarea computerizată a imaginii, respectiv Asociația „Echanges & Partage”, Franța.

Festivalul Internaţional de Umor a ajuns la ediţia a XI-a şi se desfăşoară în aceeaşi perioadă (16-19 aprilie 2015), iar organizatori sunt Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Inter-Art Aiud, Primăria şi Consiliul Local Aiud, în colaborare cu Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România, Fundaţia Popa’s, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca / Secţia Foto-video-procesarea computerizată a imaginii, Asociaţia Grupul Skepsis Alba Iulia, Asociația „Echanges & Partage”, Franța.

Programul Art Aiud Fest 2015

Joi, 16 aprilie 2015

Ora 16.00: Galeriile Inter-Art (piaţa Cuza Vodă nr. 1)

Expoziţie de Fotografie – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media

Expozitie de Fotografie Umoristică – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media & Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca/ Secţia Foto-Video-Procesarea Computerizată a Imaginii

Ora 17.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)

Proiecţii video – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-fotografie-media

Vineri, 17 aprilie 2015

Ora 16.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)

Expoziţia Internaţională de Fotografie

Ora 16.30: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)

Expoziţie de Fotografie Umoristică – Dorel Găină: „Ridendo +_”

Ora 17.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” aiud (str. Transilvaniei nr. 35)

Expoziţie de Fotografie – Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca/ Secţia Foto-Video-Procesarea Computerizată a Imaginii

Sâmbătă, 18 aprilie 2015

Ora 17.00: Galeriile Inter-Art (piaţa Cuza Vodă nr. 1)
Expoziţie Personală Popas
Salonul Internaţional de Caricatură
Expoziţie Personala Valentin Chibrit

Ora 18.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)

Caricatură în aer liber

Ora 19.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)
Teatru Skepsis: Farsa maestrului Pathelin

Duminică, 19 aprilie 2015

Ora 10.00: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud (str. Transilvaniei nr. 35)
Cafenea literară

Participanţi la Expoziţia Internaţională de Fotografie Art Aiud

Belgia – Estelle Parewyck
Belgia – Marie-Céline Pierrot
Belgia – Pltz Caroline
Brazilia – Debora Censi
Bulgaria – Rumen Deshev
Egipt – Mohamed Zakaria Soltan
Macedonia – Elena GJorgjievska
Serbia – Jovana Mitic
USA – Patricia Goodrich
România:
Alex Avram
Alexandru Toma
Anamaria Tarnovean
Andreea Mădălina Ștefan
Barabás Timea
Bădulescu Ștefan
Benedek Szabolcs
Bezgyek Cătălin Istvan
Boariu Diana
Bocancios Maria-Cristiana
Brezeanu Alexandra
Brezeanu Daniela
Buga Ștefan
Buzási Gyopár
Catarig Adriana
Chiorean Ioan Marius
Cristian Giurca
Csaba Nistor Alexandru
Daria Ioan
Dumbravă Loredana
Fodor K. Levente
G+G
Garbo Ioana
Găceanu Mădălina
Hurgoiu Vlad
Iankó Ervin
Ioan Hădărig
Ionut Mihai Boca
Jentea Emanuela
Kerekes Lajos
Keresztes Ábel
Kiss Berny
Kiss János
Lorincz Jonatan
Mathé Renáta
Mocan Darius
Mocan Vanessa
Morar Nicolae
Muntean Gabriela Loredana
Onose Oana
Podină Cosmina
Robert Lixandru
Rodica Strugaru
Sebestyén Attila
Stamatin Filip Antoni
Stefan Balog
Szabo George
Szentpéteri Zsolt
Szép János
Timoc Carla
Toma Diana
Tomi Tothpal
Török Ádám
Trofin Madalina
Zoltan Balog

Participanţi de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca/ Secţia Foto-video-procesarea computerizată a imaginii
Onose Oana, Buga Ştefan, Găceanu Mădălina, Stamatin Filip Antoni, Bădulescu Ştefan, G+G, Kerekes Lajos, Catarig Adriana, Estelle Parewyck, Nistor Alex Csaba

ULTRAPORTRET: Nagy Bernard, Lăzărean Iuliana, Lőrincz Tamás, Leopold Lilla, Văscan Emanuela, Jakab Robert, Jámbor Anita, Todea Andrei, Bocşe Andrei, Gocan Dan, Revnic Claudiu, Şveţ Olga, Fulea Flavius, Cozaciuc Alexandru, Bogya Aniko, Crăciun Andra, Pantea David, Antoce Adina, Cichindel Ileana, Coşarcă Adrian, Simtion Oana, Lazăr Teodora, Nechita Andreea, Şanta Iulia, Moraru Beatrice, Budu Sergiu, Hidoş Nora, Petruţ Vlad, Sandor Francisc, Popp Bogdan, Chira Manuela, Weinraub Robert, Ghenghea Manuela, Boros Norbert, Muntean Adrian, Cosma Mihai, Moldovan Raul, Dimov Dumitru, Preda Ştefana, Győri Erika, Mitre Miriam, Gherman Rareş, Man Alexandra, Hagiu Raisa, Nicoară Gheorghe, Ionescu Luiza, Timicer Bogdan, Ardelean Camelia, Chira Manuela, Dobranszki Roland, Maxim Alexandru, Popa Mihaela, Martin Bianca, Chira Alexa, Fejér Bernadett, Cucu Maria, Epure Andreea, Moga Ilarion, Fedorovici Octavian, Năstase Cristina, Bersan Olga, Pataki Mihai, Şteflea Teodora
curator: prof. univ. dr. Feleki Károly
coordonatori teme: prof. univ. dr. Feleki Károly, prof. univ. dr. Găină Dorel, conf. univ. dr. Savinescu Eugen, asist. univ. dr. Rădulescu Alexandru

Participanţi de la Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca – Departamentul Cinematografie-Fotografie-Media
CFM an I: Alexoiu Alexandru, Lucian Aştilean, Bogdan Ardelean, Bogdan Botaş, Ioana Băilă, Bede Kincső, Bercsiu Szilárd, Bokor Katica, Roland Bota, Alexandru Cârlan, Alexandru Chivari, Cotuna Lilla, Dezső Mátyás, Erdélyi Lehel, Gáspárik Zsolt, Florea Grigore, Adina Groza, Vlad Gheta, Hevele Zsófia, Adrian Hrihor, Irina Ionescu, Bogdan Nicula, Raul Pop, Roseti Brunó, Ilinca Straton, Grigore Tole, Udvari Rudolf, Martin Wallmen
coordonatori: lect. univ. dr. Daria Ioan, lect univ. dr. Feleki István

Proiecţii filme:
18 secunde: Adrian Cîrlugea
Curţi interioare: Vlad Cantoreanu
Singura cale: Lorin Todică, Daniel Uţă
We fly again: Alexandru Vlad
Psihologul : Alex Don, Sorin Cîrstea, Andrei Vrajmas, Robert Kertesz
Lăutarii şi frâna de mână: Chiujdea Alexandru
coordonatori: lect. univ. dr. Ligia Smarandache, asist. univ. dr. Mihaela Ilea, asist. univ. drd. Daniel Iftene, prof. univ. dr. Xantus Gabor.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook