Tags Posts tagged with "etilotest"

etilotest

La data de 19.02.2016, în jurul orelor 20.30, polițiști ai posturilor comunale de poliție Valea Lungă şi Cenade, în timp ce executau activități comune de patrulare și supraveghere al traficului rutier, l-au depistat pe P.E.V., de 46 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 14 B, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de P.E.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21.02.2016, în jurul orelor 02.00, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Aiud au oprit, pentru control, pe strada Unirii din Aiud, un autoturism condus de G.I., un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de G.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Sâmbătă, 20.02.2016, în jurul orelor 20.15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, l-au depistat pe M.G., de 51 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un tractor, pe DN 14 B, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de M.G., cercetările unt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Doi bărbați, unul din Daia Română, iar celălalt din Ocna Mureș în vârstă de 36 de ani și respectiv 34 de ani sunt cercetați de polițiști după ce au fost prinși conducând sub influeența alcoolului.

În primul caz, la data de 14.06.2015, în jurul orelor 22.15, poliţiştii din Cut au oprit pentru control, pe o stradă din comună, un autoturism condus de Z.V., de 36 de ani, din Daia Română.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de Z.V. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În cel de-al doilea caz, la data de 14.06.2015, în jurul orelor 19.05, pe strada Mihai Viteazu din Ocna Mureş, poliţiştii rutieri din Ocna Mureş l-au depistat pe S.R.N., de 34 de ani, din Ocna Mureş, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.R.N. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Marţi, 24 februarie 2015, în timp ce efectuau activităţi de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Valea Lungă, poliţiştii l-au depistat pe T.S.D., de 41 de ani, din Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

Testat conducătorului auto cu aparatul etilotest, şoferul a fost depistat cu o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea zilei de vineri, 30 ianuarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Teiuş au oprit in trafic un autoturism condus G.C., de 37 ani, din comuna Galda de Jos, judeţul Alba.

Pentru că dinspre şofer venea un miros de alcool, poliţiştii i-au solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul alcooltest sau recoltării probelor biologice de sânge, însă acesta a refuzat.

Şoferul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

În noaptea zilei de 12 octombrie 2014 poliţiştii de ordine publică din Abrud au oprit pentru control pe raza oraşului Abrud, un autoturism condus de P.S.A., un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Roşia Montană.

Şoferul emana halenă alcoolică şi în urma testării cu aparatul etilotest acesta avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii i-au cerut bărbatului să-i însoţească la spitalul din Abrud pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei însă bărbatul a refuzat. Pentru refuz pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea probelor biologice.

În aprilie 2013 patronul de la Supremia, Levente Bara a fost prins de poliţiştii din Alba conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Totuşi în data de 19 iunie 2014, Tribunalul Alba a decis definitiv și irevocabil, menținând sentinţa pronunţată de instanţa de fond, exonerarea lui Bara Levente Hugo, patronul companiei Supremia din Alba Iulia, de sancțiuniile aplicate de polițiștii rutieri.
Decizia a venit după ce avocatul Mihai Baco, avocatul ce l-a reprezentat pe Levente Bara, a convins instanţa că etilotestul nu constituie probă judiciară! După analizarea cauzei, completul de judecată de la Tribunalul Alba, compus din preşedintele Dragoş Chiriac şi judecătorul Aureliu Claudiu Pop, a hotărât să menţină decizia instanţei de fond, constatând prin Decizia nr. 289/A/2014, în mod irevocabil, că mijlocul tehnic denumit „Aparat alcooltest marca DRAGER”, folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei prevăzute de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti.
„Ceea ce am făcut a fost să conving şi instanţa de recurs că mijlocul de constatare a contravenţiei este unul nelegal, în baza unei adrese de la Laboratorul Naţional de Metrologie.Decizia definitivă a Tribunalului Alba pe care am obţinut-o este un precedent care creează premisele legalităţii în stabilirea unor astfel de contravenţii. Îndrăznesc să speculez că orice contestare a unui proces verbal cu etilotest are şanse de câştig de 100%. Aparatele etilotest utilizate în prezent de Poliţia Română – după ştiinţa mea, la nivel naţional – doar semnalează prezenţa alcoolului, nu fac proba. Eu am avut primul caz de acest gen în urmă cu 6-7 ani. Cum este posibil ca până acum Poliţia să nu se doteze cu etilometre? Poate fi vorba de neştiinţă sau de rea-voinţă.
Este, după părerea mea, şi o tară a instanţelor de judecată, care tratează cu uşurinţă aceste plângeri, deşi vorbim de practică CEDO, de drepturile omului, iar România a pierdut, după cum se ştie, astfel de cazuri la Curtea Europeană. Avem judecători care spun: «Care e problema dacă sunt etiloteste şi nu etilometre?”, dar avem, iată, şi alţii care recunosc că există o problemă.
Din păcate, nu putem spera la o practică unitară, în condiţiile in care nici la nivelul unei secţii de la Înalta Curte nu putem vorbi de practică unitară, darămite la nivel naţional”, a comentat pentru Avocatura.com omul care a bătut Poliţia Română cu propriile-i arme, avocatul Mihai Baco.

sursa: http://www.avocatura.com/stire/11371/a-batut-politia-romana-cu-propriile-i-arme-avocatul-mihai-baco-a-convins-instant.html

Miercuri seara, pe strada Mureşului din comuna Unirea, poliţiştii Secţiei 4 Poliţiei Rurală Ocna Mureş, au oprit pentru control un autoturism condus de D.D.I., de 32 de ani, din municipiul Timişoara.
Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de D.D.I. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

etilotestPoliţiştii Postului de Politie Vinţu de Jos au întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autoturism neînmatriculat, faţă de T.P.A., de 18 ani, din comuna Vinţu de Jos.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în după amiaza zilei de 01.12.2013, tânărul, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus un autoturism neînmatriculat, pe strada principală din localitatea Valea Vinului, comuna Vinţu de Jos.
Cercetările sunt continuate.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook