Tags Posts tagged with "eroi"

eroi

Cu ocazia Zilei Eroilor, Primăria Municipiului Aiud a organizat joi, 21 mai, ceremonii de depuneri de coroane și slujbe de pomenire la toate monumentele eroilor aflate pe raza municipiului Aiud și a localităților componente și aparținătoare.
La ceremoniile de depuneri de coroane a participat primarul municipiului Aiud, domnul Mihai Horațiu Josan, care a dorit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut pe câmpul de luptă, de-a lungul veacurilor, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Ca în fiecare an, au fost prezente la aceste ceremonii cadrele militare în rezervă de la U.M 01626 – CFR și garda de onoare a U.M 01497 Herja, precum și funcționari ai Primăriei Municipiului Aiud și reprezentanți ai instituțiilor publice locale.
De asemenea, s-au oficiat slujbe de pomenire de către preoții din Aiud și din localitățile unde au avut loc manifestările dedicate acestei importante sărbători.

Ca în fiecare an de Înalţarea Domnului în toată ţara sunt pomeniţi şi se fac slujbe religioase pentru eroii neamului românesc. La Alba Iulia momentul a fost marcat în toate bisericile din oraş şi în Cimitirul Eroilor. De la ora 12:00 în Cimitirul Eroilor a avut loc un parastas în memoria eroilor, depuneri de coroane din partea autorităţilor locale şi judeţene, a asociaţilor de veterani şi cultural istorice şi a partidelor politice.

În cadrul evenimentului colonelul Marcel Domşa, directorul Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba iUlia a ţinut un discurs în care a evocat acest moment.

La finalul evenimentului, elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazu” din Alba Iulia au defilat prin fața invitaților, care i-au răsplătit cu aplauze.

Prin Hotărârea Guvernului nr.309/06.05.2015, s-a aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 21 mai 2015, care prevede o serie de măsuri administrative-organizatorice necesar a fi adoptate pentru desfăşurarea în bune condiţii a ceremonialului comemorativ. În vederea realizării Programului menţionat, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat Planul general de măsuri privind participarea structurilor M.A.I. la activităţile stabilite pentru sărbătorirea Zilei Eroilor şi asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării ceremoniilor oficiale din data de 21 mai a.c.

Planul include o serie de activităţi şi acţiuni ce sunt coordonate de către prefecţi, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, în vederea comemorării evenimentului şi gestionării misiunilor asociate pentru menţinerea climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

“Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a informat instituţiile publice deconcentrate cu privire la Planul General de Măsuri. Prin grija Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba, evenimentul va fi marcat de tragerea clopotelor la ora 12,00, în toate lăcaşurile de cult din judeţ. De asemenea, la aceeaşi oră, în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ judeţene se va păstra un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului căzuţi la datorie. Totodată, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia se va desfăşura un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori, care va fi precedat de un moment religios. Manifestările se vor încheia cu o paradă militară. Doresc să mai informez opinia publică, că vor fi organizate ceremoniale cu prilejul “ Zilei Eroilor” în toate municipiile şi oraşele din judeţul nostru.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

Autorităţile din judeţul Alba au marcat împlinirea a 25 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 la Alba Iulia şi Cugir.
Alba Iulia şi Cugir au fost printre primele oraşe libere în decembrie 1989 (după Timişoara, Lugoj, Arad), în ziua de 21 decembrie, cu o zi înainte de fuga dictatorilor Nicolae şi Elena Ceauşescu.
Au fost depuse coroane de flori la Troiţa din faţa CJ Alba, la Monumentul Revoluţiei din 1989 de pe Bdul Transilvaniei şi apoi la Troiţa de la Catedrala Ortodoxă.
A urmat un moment festiv la Sala Unirii unde au fost premiaţi membrii Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 89 (preşedinte Gabriel Suciu) şi ai Asociaţiei 21 Decembrie (preşedinte Mihai Babiţchi). S-au adresat celor prezenţi Mihai Babiţchi, Traian Mârza, prefectul Gheorghe Feneşer, Ion Dumitrel – preşedintele CJ Alba, Mircea Hava – primarul oraşului Alba Iulia, revoluţionari din decembrie 1989.
Un ultim moment al zilei care a marcat împlinirea a 25 de ani de la Revoluţie a fost vernisajul expoziţiei „Securitatea, instrument al dictaturii” – prezentată de Cristina Arsinescu (CNSAS), Gabriel Rustoiu şi Liviu Zgârciu.

IMG_0244

IMG_0246

IMG_0250

IMG_0256

IMG_0257

IMG_0263

IMG_0264

IMG_0265

IMG_0269

IMG_0272

IMG_0283

IMG_0285
IMG_0283

IMG_0285

_MG_0331

_MG_0333

_MG_0345

_MG_0346

Sub sloganul ,,Eroii nu mor niciodată”, Organizația Națională a Clubului Elevilor Liberali a hotărât să amintească de sacrificiul eroilor Revoluției române din decembrie 1989. Astfel, a fost lansat la nivel național un nou proiect numit ,,Eroii nu mor niciodată”, scopul fiind ca membrii CEL din țară să cunoască importanța momentului decembrie 1989 în istoria noastră națională. Evenimentul de comemorare a avut loc în marile orașe din țară, pe data de 16 decembrie, la exact 25 de ani de la momentul în care tinerii strigau pentru prima dată, la Timișoara ,,Libertate!”, în fața abuzurilor regimului communist.
Conștienți că tânăra generație trebuie să afle cât mai multe despre ce înseamnă cu adevărat cinstirea eroilor Revoluției din 1989, care au murit pentru ca generațiile următoare să se bucure de drepturi și libertăți fundamentale pe care orice stat modern și civilizat le are, membrii Clubului Elevilor Liberali Alba Iulia a desfășurat marți, 16 decembrie a.c., de la ora 20.30, evenimentul comemorativ, de cinstire a eroilor Revoluției de la 1989, comemorarea având loc la monumentul eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. La eveniment, pe lângă conducerea CEL Alba Iulia (în frunte cu președintele Andrei Miclăuș), au mai participat, printre alții, și Gabriel Lupea (copreședinte al TNL Alba Iulia) și profesorul Adrian Simion (purtător de cuvânt PNL Alba). Acesta din urmă, le-a vorbit celor prezenți despre sfârșitul comunismului si importanța tinerilor în Revoluția din 1989.
967913_857581860960235_2071149132_n

10818955_857581844293570_68207718_n

10850813_838845559512968_1791242703_n

Ca semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al căpitanului Razvan Aurel Moldovan, care și-a pierdut viața sub culorile Drapelului național, în timpul executării unei misiuni, primarul Mircea Hava va propune Consiliului Local Alba Iulia (in cadrul sedintei de vineri 28.11.2014) să aprobe conferirea titlului de “Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia” post-mortem eroului.
Căpitanul Răzvan Moldovan a murit după ce elicopterul militar, în care se afla s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Elicopterul aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turziişi zbura spre Poligonul Cincu unde urma să participe la un exerciţiu militar..
Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Trupul eroului este depus la Cercul Militar din Alba Iulia fiind adus în cursul zilei de duminică. Răzvan Moldovan va fi înmormântat marţi, cu onoruri militar, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia de la ora 11:00.
Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan avea 29 de ani, fiind originar din Alba Iulia. A absolvit Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia în promoţia 2005. Era căsătorit de un an.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook