Tags Posts tagged with "elevi"

elevi

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 18 Aprilie – 27 Mai.

Începând cu 16 Martie și până în 11 Aprilie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” Editia 2016. La cele trei ediții anterioare au participat 250 de școli din aproape toate județele țării și din București și 30.000 de elevi participanți direct în competiție.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental, partener al proiectului.

Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, Județul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educație ecologică “Zero Waste Camp” organizată în August la Timișoara și la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului SZW din acest an.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cat mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romaniawww.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Concursul de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării.

Aflat deja la a 4-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor.

Toate companiile care doresc să se implice, să susțină educația ecologică în școli și să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii.

ptămâna aceasta, Bibliobusul Consiliului Județean Alba va participa la două activități culturale, desfășurate la Războieni și Livezile.

Astfel, miercuri –  3 februarie – începând cu ora 12.30, Bibliobuzul Consiliului județean Alba se va deplasa la Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Aici micuților din Centru le vor fi dăruite jucării și cărți donate de  copiii de la Grădinițele Nr. 11 și 12 din Alba Iulia în cadrul Campaniei Consiliului județean Alba intitulată „Călătorim și dăruim.” Va fi organizat și un atelier de animație culturală în cadrul căruia copiii din Centru vor fi angrenați în activități de lectură publică și confecționare de semne de carte, felicitări și plicuri personalizate și embosate având ca tematică sărbătoarea românească a Dragobetelui.

Joi,  4 februarie, de la ora 09.00, Bibliobusul se va afla la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal din Livezile, unde va participa la un program cultural-artistic dedicat Dragobetelui. Și aici se vor organiza lecturi publice precum și un atelier creativ în cadrul căruia se vor confecționa felicitări, plicuri și semne de carte personalizate cu ocazia Dragobetelui. În plus, Bibliobusul va fi folosit și pentru diseminarea  materialelor promoționale din cadrul Proiectului „Promovare zonă turistică a Comunei Miraslău, județul Alba”, peoiect în care  comuna Livezile a participat ca partener.

Echipa Bibliobusului mulțumește, pe această cale,  tuturor copiilor, părinților și educatorilor care au participat la campania  „Călătorim și dăruim” a Consiliului Județean Alba, înțelegând că prin donațiile lor aduc zâmbete și fericire altor copii.

Calendarul Olimpiadelor școlare- etapele locale, s-au desfășurat și se desfășoară in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfășurare ale Olimpiadelor si Concursurilor Naționale, în perioada 15.01.2016 și 18.02. 2016 în cadrul unitaților de învățămînt ale Județului Alba.

Etapele Județene ale Olimpiadelor, pe discipline;

Limba și literatura română-27.02.2016 la, Colegiul Tehnic ,, Dorin Pavel,, Alba Iulia

Neogreaca-20.02.2016 la, Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limbi clasice -28.02.2016, la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limba maghiară- 14.03.2016, la Colegiul Național ,,Bethlem Gabor,, Aiud;

Limba franceză și limba italiană -05.03.2016, la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limba engleză-19.03.2016, la Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Limba germană- 12.03.2016, la Școala Germana , Sebeș;

Limba spaniolă- 05.03.2016, la Liceul cu PROGRAM SPORTIV, Alba Iulia;

Limba japoneză și limba chineză- se vor susține discursuri publice in luna martie , la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Arte vizuale, arhitectură și istoria artelor- 18.03.2016 , la Liceul de Arte ,,Sabin Dragoi,, Arad;

Muzica specializată și pedagogie muzicală, 18.03.2016, la Liceul de Arte ,,Sabin Dragoi,, Arad;

Matematică-19.02.2016;

Informatică-12.03.2016;

Tehnologiile informației-02.04.2016;

Religie- 05.03.2016, la Seminarul Teologic Ortodox ,, Simion Ștefan,, Alba Iulia;

Limba Rromani- 14.03.2016 la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Tehnologii- proba scrisă 27.02.2016, proba practică 29.02.2016 la , la Colegiul Tehnic D.P.Marțian , Alba Iulia și la Școala Gimnazială V.Goldiș, Alba Iulia;

Fizică- 20.02.2016, Colegiul Național Militar ,, Mihai Viteazu,, Alba Iulia;

Chimie- 27.02.2016 Școala Gimnazială ,, Ion Agărbiceanu,, Alba Iulia;

Biologie- 05.03.2016, Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Astronomie și astrofizică-05.03.2016 la, Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Interdisciplinară, Științele pământului- 26.03.2016 la, Liceul cu PROGRAM SPORTIV, Alba iulia;

Științe pentru juniori- 28.05.2016 la, Școala Gimnazială ,, Mihai Eminescu,, Alba Iulia;

Calendarul precizează datele, locațiile și etapele de desfășurare ale Olimpiadelor Școlare.

Urmează ca in luna martie, în baza calendarului național de desfășurare al Olimpiadelor Naționale, să vă informăm cu exactitate perioadele si locațiile organizatoare.

La nivelul județului Alba, prevenirea violenței în școli nu este doar o temă punctuală, ci un obiectiv permanent care stă la baza parteneriatului între Jandarmeria Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Noul proiect informativ ”În siguranţă, alături de jandarmi !”, se va derula în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie în şapte localităţi situate pe raza judeţului Alba, atât în mediul urban, dar şi rural şi, pe lângă cei doi parteneri cu vechime ai jandarmilor, a atras participarea şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Prima acţiune informativ preventivă va avea loc miercuri, 23 septembrie şi se va adresa elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnaziala Ohaba şi Şcoala Gimnaziala Berghin.

Rezultatele pozitive ale campaniilor precedente, dar și nevoia permanentă de dialog deschis cu elevii, într-o perioadă sensibilă a vieții lor, în care pot deveni cu ușurință victimele violenței din școală, sunt motivele cele mai importante care au stat la baza noului proiect derulat de Jandameria Alba și partenerii săi.

Cel mai nou proiect informativ al Jandarmeriei Alba, ”În siguranţă, alături de jandarmi !, se adresează elevilor cu vârsta între 13 şi 18 ani din mediul urban şi rural şi este organizat cu sprijinul partenerilor. În perioada campaniei, echipe mixte formate din reprezentanţii instituţiilor partenere se vor deplasa la unităţile şcolare selectate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru a le vorbi elevilor şi cadrelor didactice despre formele delincvenţei juvenile şi cauzele comiterii infracţiunilor de către tineri. Totodată, vor fi prezentate caracteristicile celor mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ şi consecinţele sociale/juridice ale comiterii de infracţiuni (regimul sancţionator) şi se va reliefa capacitatea structurilor judeţene ale MAI şi ale partenerilor de a se constitui permanent şi nediscriminatoriu în garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, precum şi al climatului de siguranţă în spaţiul public.

În cadrul campaniei care se desfășoară în următoarele luni, pe lângă întâlnirile la care vor fi invitați profesorii și părinții, Jandarmeria Alba a propus, ca element de noutate, organizarea unor competiții sportive și a unor expoziții artistice, pentru a pune în valoare capacitatea elevilor de a-și manifesta energiile pozitive. Violența este un fenomen real, care afectează generațiile de elevi, îi îndepărtează de societate, școală și familie, îi vulnerabilizează, astfel că intervenția autorităților, alături de școală de familie, devine absolut necesară, pentru ca, atât victimele violenței cât și cei care devin, la un moment dat, agresori, să fie mai conștienți, mai responsabili și, implicit, mai puțin vulnerabili.

Demersul Jandarmeriei Alba, căruia Instituția Prefectului-Județul Alba i s-a alăturat și de această dată este unul cât se poate de util, pentru că adolescenții, aflați la vârsta importantelor transformări, trebuie să știe că nu sunt singuri, că au la cine să ceară ajutor. Din păcate, violența în mediul școlar este un fenomen care nu poate fi eradicat cu ușurință, dar impactul său poate fi mult diminuat, dacă părinții, școala și autoritățile dialoghează cu copiii și le expun ce arme au la îndemână pentru a se apăra împotriva oricăror agresiuni. Școala trebuie să rămână mediul în care se face educație și se exprimă valorile morale și civice, nu un loc al violenței”, a precizat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer.

Pe această cale, le mulțumim partenerilor media: Alba Tv; Agerpres, Monitorul de Alba; Portal Abnews, Portal Alba 24, Portal Pro Alba, Portal Revista de Alba; Portal Stiri şi Reportaje Alba, Portal Urbea Mea, Radio Kiss Fm, Radio Unirea Fm Alba Iulia; Radio Reîntregirea; Radio Eveniment Aiud; Radio România Cluj, Revista Proalba, Ziarul Apulum şi nu în ultimul rând Ziarului Unirea.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul

Locotenet colonel Ovidiu Cosmin Jurcoveţ

Cu ocazia începerii noului an şcolar, în data de 14 septembrie 2015, poliţiştii din Alba vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii din Alba au desfăşurat activităţi pentru prevenirea infracţiunilor comise de minori şi pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni, astfel că, în această perioadă, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave, în care să fie implicați elevi.

În acest sens, luni, 14 septembrie a.c., 196 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ, pentru desfășurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 134 de poliţişti de ordine publică, 28 de poliţişti de la rutieră şi 34 de poliţişti de la alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona unităţilor de învăţământ, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală au fost afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate precum şi materiale cu conţinut informativ – preventiv, în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

Pe durata întregului an şcolar, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate vor organiza întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.

Pe perioada vacanţei de vară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității, a desfăşurat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, campania „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!”, ce a avut drept scop informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare şi a minorilor instituţionalizaţi în centrele de plasament, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile şi prevenirea victimizării acestora, pe durata vacanţei de vară.

Cu ocazia desfășurării activităţilor prevăzute în cadrul acestei campanii, poliţiştii, alături de reprezentanţi ai partenerilor, au discutat cu elevii din taberele şcolare, locuri de agrement şi centrele de plasament, aspecte legate de siguranţa lor şi importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicați elevii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes în noul an şcolar !

În calitate de reprezentanți ai elevilor, actori primari ai educației, Consiliul Elevilor salută decizia Ministerului Educației de a modifica structura anului școlar și de a mări vacanța de iarnă cu o săptămână.
Consiliul Național al Elevilor a susținut în diverse poziții nevoia unei vacanțe de iarnă ce să cuprindă trei săptămâni, din varii motive, unul dintre ele fiind eficiența actului educațional. Experiențe anterioare au confirmat faptul că atât motivația profesorilor, cât și cea a elevilor este considerabil scăzută după nici 4 zile de la începerea noului an, când încă ne aflăm într-o perioadă marcată de sărbători sociale și culturale. Reprezentanții elevilor consideră că există o diferență contrastantă între prevederile unei hotărâri și ce se întâmplă concret în școala românească și tocmai din această cauză, cu toate că școala ar fi început în 3 ianuarie, aceasta nu și-ar fi demonstrat randamentul.
Trebuie de asemenea să luăm în calcul faptul că măsura aduce un fond suplimentar bugetului școlilor, nefiind necesară încălzirea acestora, fond care poate fi utilizat în alte investiții în beneficiul elevilor și al școlii. Mai mult, condițiile meteorologice din luna ianuarie pot cauza diferite impedimente în buna funcționare a actului educațional, având din păcate localități cu accesibilitate scăzută la unități de învățământ și școli nedotate corespunzător.
Consiliul Elevilor subliniază faptul că educația ar trebui să fie centrată pe beneficiarii ei primari, urmând cei secundari și terțiari, așa cum prevăd și principiile învățământului, stipulate la art. 3 din Legea Educației Naționale, iar astfel elevii consideră inopinate pozițiile care prioritizează terțe interese ale unor entități cărora o vacanță de iarnă diminuată le-ar fi mai avantajoasă.
Structura anului școlar reprezintă o problemă controversată în care fiecare parte implicată are propriile argumente, iar discuția privind poziționarea vacanței de vară trebuie să rămână pe viitor în discuție, însă cel puțin din perspectiva actorilor implicați în sistem, se observă doar beneficii pentru o vacanță de iarnă mărită.

Consiliul Național al Elevilor organizează în această perioadă a doua ediție a proiectului național ,,Ministru pentru o zi. Antrenând 9 ministere ca parteneri, proiectul are ca scop o mai bună conștientizare a atribuțiunilor și responsabilităților pe care un lider implicat la nivel național le are, cât și diminuarea barierelor ce pot apărea între elevi și mediul decizional.
Astfel,elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-și depune candidatura pe platforma Waterfall Edu (www.Wedu.ro) până la data de 30 august, urmând ca în perioada următoare o comisie mixtă să evalueze proiectele candidaților. În a doua decadă a lunii septembrie, cei 9 Miniștrii pentru o zi îi vor dubla pe actualii guvernanți, reușind astfel să își contureze o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.
Ministerele care s-au alăturat celei de a doua ediții a proiectului “Ministru pentru o zi” sunt Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Elevilor dorește să realizeze o consolidare a poziției sale de for consultativ în cadrul învățământului din Romania, arătându-și totodată suportul pentru forurile decizionale la nivel național. 

În perioada 17-19 august, elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de corigență, potrivit unei note a Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Cei care vor fi declarați promovați se vor putea înscrie în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere în învățământul liceal.

Calendarul celei de-a treia etape de admitere la liceu:

1 august – Afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă

31 august – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

1-2 septembrie – Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

3-4 septembrie – Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare

7 septembrie – Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării.

Examenele de corigență pentru elevii din clasele terminale de liceu și din învățământul profesional au avut loc în perioada 4-5 august. Examenele de corigență pentru elevii din clasele din învățământul primar, gimnazial și profesional (altele decât cele terminale) și clase din școala postliceală și de maiștri au loc în 28 august – 4 septembrie.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 17 – 19 august, respectiv 4 – 5 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe, din perioada 28 august – 4 septembrie

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, învăţământ profesional şi stagiile de pregătire practică care s-au prezentat la sesiunea de corigenţe pentru aceste clase, din perioada 17 – 19 august, respectiv 4 – 5 august, şi nu au promovat examenul de corigenţă vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din perioada 28 august – 4 septembrie.

Elevii din clasele terminale de liceu care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie la examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, în data de 7 august. Elevii claselor terminale de liceu, ai învăţământului profesional şi ai stagiilor de pregătire practică ce au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 4 – 5 august se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august.

sursa: realitatea.net

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook