Tags Posts tagged with "elevi"

elevi

Miercuri, 11 Aprilie 2018, demarează în Alba Iulia seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii din Alba Iulia sunt aşteptaţi între 11-13 Aprilie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia (Str. Unirii nr. 15-17), respectiv în zilele de 11 și 12 aprilie (miercuri și joi.)

Conferințele au loc în Amfiteatrul A9 (Aula Magna), iar în data de 13 aprilie (vineri) în Amfiteatrul A6 (Clădirea Centrală a Universității).

Intrarea este LIBERĂ!

Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt:

Adrian Butuc, Ciprian Cucu, Andreea Bogdan, Iudita Mariș, Ioana Sasu, Florin Sebastian Badale, Carmen Pauleti, Sebastian Băeșan și Silvian Stâncel.

Moderatorul acestei ediții este Andreea Bogdan.

Fără să ne dăm seama și poate fără să vrem, ne lăsăm personalitatea strivită de rețelele de socializare; uităm să ne bucurăm de momentul pe care îl trăim pentru că visăm să fim noi în locul persoanelor pe care le urmărim pe Instagram. Păcat!

Păcat că nu conștientizăm cât de departe putem călători cu ajutorul unui personaj bine conturat dintr-un roman bun.

Haideți să ne reamintim cât de departe putem ajunge cu personalitatea noastră vie și cum putem schimba destine cu argumente bine conturate.” – Ioana Sasu, marketing storyteller, co-owner Stories – Communication Agency.

Într-un tăvălug de informații și acțiuni care se desfășoară în jurul nostru, este puțin dificil să ne creionăm o unică identitate, care să ne reprezinte în lumea în care trăim.

Avem o serie de oportunități pe care se le valorificăm, dar de unde știm care sunt cele mai bune decizii?

Cum putem afla ce anume ne dorim să realizăm pentru noi și comunitate dacă modelele promovate sunt atât de discrepante uneori faţă de ceea ce recunoaștem în interiorul nostru.

Cum definim succesul și până unde ne întindem în acceptarea compromisurilor?

Ce valoare are timpul nostru, cât de disponibili sau cât de pretențioși să fim cu noi înșine și cu cei din jur?

Răspunsurile la întrebările de mai sus nu se găsesc, de cele mai multe ori, pe băncile școlii ci mai degrabă prin propria experiență.

Trăind și interacționând cu oamenii, fiind prezent în propria-ți viață fără a încerca replicarea unor modele de succes promovate în viața de zi cu zi sau mass media.

Consider că trăim un timp încărcat de provocări dar și de oportunități în aceeași măsură.

Definirea propriei valori, propriei identități precum realizarea conversiei unei dificultăți într-o oportunitate, o face experiența personală a fiecărui tânăr și oamenii cu care se înconjoară.

Evenimente de tipul conferințelor BookLand Evolution creează ocazii perfecte în care tinerii pot răsfoi pe viu cartea experiențelor de transformare a unor oameni care aparțin comunității din care fac parte.

Îmi doresc, prin prezența în cadrul evenimentului, nu atât de mult să clarific, cât să nasc mai multe întrebări, care să provoace participanții la dorința de a-şi aprofunda valoarea propriei persoane și de a lua decizii în consecință.”- Sebastian Vasile Băeșan, Expert Local Primăria Municipiului Alba Iulia.

Trecem prin schimbări majore care ar trebui să atragă modificări în modul în care privim educația.

Pregătirea clasică (limbă maternă și străină, cultură generală, matematică, științe) nu mai este suficientă.

Este mai mare nevoie ca oricând să ne dezvoltăm capacitatea de a filtra informațiile primite, abilitatea de adaptare, nivelul de înțelegere al lumii globale și a rolului fiecăruia dintre noi în ea.

Cum răspundem acestei provocări e o întrebare la care cred că ar trebui să răspundă fiecare dintre noi.” – Ciprian Cucu, lector universitar dr., fondator și vicepreședinte Forum Apulum.

E atât de ușor să crezi cu adevărat că poți face `Amazing things…` , esențial e să vrei.”- Carmen Pauleti, logoped și lucrator de tineret.

Cel mai mult m-au ajutat cărțile, am început să citesc regulat cărți de afaceri și dezvoltare personală. Cu adevărat poți să îți găsești mentori și ‚prieteni’ care să te învețe ce să faci.” – Iudita Mariș, propietar “Partener Tex”.

BookLand a luat naştere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravana naţională, vizitând timp de 3 ani peste 40 oraşe.

Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului iar seria de Conferinţe BookLand Evolution alături de platforma www.inPractică.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.

IMG-20171219-WA0003Ediția a XI-a a Târgului Firmelor de Exercițiu ”RIVULUS DOMINARUM TINERET” de la Baia Mare și-a desemnat câștigătorii în perioada 8-9 decembrie 2017.

74 de firme din întreaga țară și-au adus prezentat standurile, cataloagele și materialele promoționale.

Așa cum ne-au obișnuit elevii albaiulieni nu au venit cu mâna goală.

Cele șase firme de exercițiu prezente la Baia Mare au reușit să obțină un premiu I, trei mențiuni și patru premii speciale după cum urmează:

IMG-20171219-WA0002F.E. Happiness SRL – premiul I la secțiunea Catalog profesional (coord. prof. Cetean Emil),

F.E. Photo Blitzz SRL (coord. prof. Cetean Emil)

și F. E. White Lady  SRL (coord. prof. Popa Victoria) – mențiuni la secțiunea Imaginea firmei

și F.E. Hotel Kapital  SRL (coord. prof. Beca Felicia) – mențiune II la secțiunea Prezetare PPT.

IMG-20171219-WA0001Premiile speciale au fost câștigate de firmele F.E. Delycia SRL (coord. Ciocan Carmen) la secțiunea Materiale publicitare- cele mai bune materiale promoționale, F.E. Happiness SRL și F.E. Medieval Travel SRL (coord. prof. Cetean Emil) la secțiunea Catalog creativ și Materiale promoționale, și F.E Hotel Kapital SRL (coord. prof. Beca Felicia) la secțiunea Catalog profesional.

Felicitări celor 30 de elevi care au participat la târg, însoțiți de prof. Cetean Emil, avem măcar speranța că o să deveniți adevărați antreprenori și că faceți cinste Colegiului Economic DPM din Alba Iulia!

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 18 Aprilie – 27 Mai.

Începând cu 16 Martie și până în 11 Aprilie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” Editia 2016. La cele trei ediții anterioare au participat 250 de școli din aproape toate județele țării și din București și 30.000 de elevi participanți direct în competiție.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental, partener al proiectului.

Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, Județul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educație ecologică “Zero Waste Camp” organizată în August la Timișoara și la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului SZW din acest an.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cat mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romaniawww.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Concursul de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării.

Aflat deja la a 4-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor.

Toate companiile care doresc să se implice, să susțină educația ecologică în școli și să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii.

ptămâna aceasta, Bibliobusul Consiliului Județean Alba va participa la două activități culturale, desfășurate la Războieni și Livezile.

Astfel, miercuri –  3 februarie – începând cu ora 12.30, Bibliobuzul Consiliului județean Alba se va deplasa la Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Aici micuților din Centru le vor fi dăruite jucării și cărți donate de  copiii de la Grădinițele Nr. 11 și 12 din Alba Iulia în cadrul Campaniei Consiliului județean Alba intitulată „Călătorim și dăruim.” Va fi organizat și un atelier de animație culturală în cadrul căruia copiii din Centru vor fi angrenați în activități de lectură publică și confecționare de semne de carte, felicitări și plicuri personalizate și embosate având ca tematică sărbătoarea românească a Dragobetelui.

Joi,  4 februarie, de la ora 09.00, Bibliobusul se va afla la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal din Livezile, unde va participa la un program cultural-artistic dedicat Dragobetelui. Și aici se vor organiza lecturi publice precum și un atelier creativ în cadrul căruia se vor confecționa felicitări, plicuri și semne de carte personalizate cu ocazia Dragobetelui. În plus, Bibliobusul va fi folosit și pentru diseminarea  materialelor promoționale din cadrul Proiectului „Promovare zonă turistică a Comunei Miraslău, județul Alba”, peoiect în care  comuna Livezile a participat ca partener.

Echipa Bibliobusului mulțumește, pe această cale,  tuturor copiilor, părinților și educatorilor care au participat la campania  „Călătorim și dăruim” a Consiliului Județean Alba, înțelegând că prin donațiile lor aduc zâmbete și fericire altor copii.

Calendarul Olimpiadelor școlare- etapele locale, s-au desfășurat și se desfășoară in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfășurare ale Olimpiadelor si Concursurilor Naționale, în perioada 15.01.2016 și 18.02. 2016 în cadrul unitaților de învățămînt ale Județului Alba.

Etapele Județene ale Olimpiadelor, pe discipline;

Limba și literatura română-27.02.2016 la, Colegiul Tehnic ,, Dorin Pavel,, Alba Iulia

Neogreaca-20.02.2016 la, Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limbi clasice -28.02.2016, la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limba maghiară- 14.03.2016, la Colegiul Național ,,Bethlem Gabor,, Aiud;

Limba franceză și limba italiană -05.03.2016, la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Limba engleză-19.03.2016, la Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Limba germană- 12.03.2016, la Școala Germana , Sebeș;

Limba spaniolă- 05.03.2016, la Liceul cu PROGRAM SPORTIV, Alba Iulia;

Limba japoneză și limba chineză- se vor susține discursuri publice in luna martie , la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Arte vizuale, arhitectură și istoria artelor- 18.03.2016 , la Liceul de Arte ,,Sabin Dragoi,, Arad;

Muzica specializată și pedagogie muzicală, 18.03.2016, la Liceul de Arte ,,Sabin Dragoi,, Arad;

Matematică-19.02.2016;

Informatică-12.03.2016;

Tehnologiile informației-02.04.2016;

Religie- 05.03.2016, la Seminarul Teologic Ortodox ,, Simion Ștefan,, Alba Iulia;

Limba Rromani- 14.03.2016 la Colegiul Național H.C.C. Alba Iulia;

Tehnologii- proba scrisă 27.02.2016, proba practică 29.02.2016 la , la Colegiul Tehnic D.P.Marțian , Alba Iulia și la Școala Gimnazială V.Goldiș, Alba Iulia;

Fizică- 20.02.2016, Colegiul Național Militar ,, Mihai Viteazu,, Alba Iulia;

Chimie- 27.02.2016 Școala Gimnazială ,, Ion Agărbiceanu,, Alba Iulia;

Biologie- 05.03.2016, Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Astronomie și astrofizică-05.03.2016 la, Școala Gimnazială ,, Avram Iancu,, Alba Iulia;

Interdisciplinară, Științele pământului- 26.03.2016 la, Liceul cu PROGRAM SPORTIV, Alba iulia;

Științe pentru juniori- 28.05.2016 la, Școala Gimnazială ,, Mihai Eminescu,, Alba Iulia;

Calendarul precizează datele, locațiile și etapele de desfășurare ale Olimpiadelor Școlare.

Urmează ca in luna martie, în baza calendarului național de desfășurare al Olimpiadelor Naționale, să vă informăm cu exactitate perioadele si locațiile organizatoare.

La nivelul județului Alba, prevenirea violenței în școli nu este doar o temă punctuală, ci un obiectiv permanent care stă la baza parteneriatului între Jandarmeria Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Noul proiect informativ ”În siguranţă, alături de jandarmi !”, se va derula în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie în şapte localităţi situate pe raza judeţului Alba, atât în mediul urban, dar şi rural şi, pe lângă cei doi parteneri cu vechime ai jandarmilor, a atras participarea şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Prima acţiune informativ preventivă va avea loc miercuri, 23 septembrie şi se va adresa elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnaziala Ohaba şi Şcoala Gimnaziala Berghin.

Rezultatele pozitive ale campaniilor precedente, dar și nevoia permanentă de dialog deschis cu elevii, într-o perioadă sensibilă a vieții lor, în care pot deveni cu ușurință victimele violenței din școală, sunt motivele cele mai importante care au stat la baza noului proiect derulat de Jandameria Alba și partenerii săi.

Cel mai nou proiect informativ al Jandarmeriei Alba, ”În siguranţă, alături de jandarmi !, se adresează elevilor cu vârsta între 13 şi 18 ani din mediul urban şi rural şi este organizat cu sprijinul partenerilor. În perioada campaniei, echipe mixte formate din reprezentanţii instituţiilor partenere se vor deplasa la unităţile şcolare selectate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru a le vorbi elevilor şi cadrelor didactice despre formele delincvenţei juvenile şi cauzele comiterii infracţiunilor de către tineri. Totodată, vor fi prezentate caracteristicile celor mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ şi consecinţele sociale/juridice ale comiterii de infracţiuni (regimul sancţionator) şi se va reliefa capacitatea structurilor judeţene ale MAI şi ale partenerilor de a se constitui permanent şi nediscriminatoriu în garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, precum şi al climatului de siguranţă în spaţiul public.

În cadrul campaniei care se desfășoară în următoarele luni, pe lângă întâlnirile la care vor fi invitați profesorii și părinții, Jandarmeria Alba a propus, ca element de noutate, organizarea unor competiții sportive și a unor expoziții artistice, pentru a pune în valoare capacitatea elevilor de a-și manifesta energiile pozitive. Violența este un fenomen real, care afectează generațiile de elevi, îi îndepărtează de societate, școală și familie, îi vulnerabilizează, astfel că intervenția autorităților, alături de școală de familie, devine absolut necesară, pentru ca, atât victimele violenței cât și cei care devin, la un moment dat, agresori, să fie mai conștienți, mai responsabili și, implicit, mai puțin vulnerabili.

Demersul Jandarmeriei Alba, căruia Instituția Prefectului-Județul Alba i s-a alăturat și de această dată este unul cât se poate de util, pentru că adolescenții, aflați la vârsta importantelor transformări, trebuie să știe că nu sunt singuri, că au la cine să ceară ajutor. Din păcate, violența în mediul școlar este un fenomen care nu poate fi eradicat cu ușurință, dar impactul său poate fi mult diminuat, dacă părinții, școala și autoritățile dialoghează cu copiii și le expun ce arme au la îndemână pentru a se apăra împotriva oricăror agresiuni. Școala trebuie să rămână mediul în care se face educație și se exprimă valorile morale și civice, nu un loc al violenței”, a precizat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer.

Pe această cale, le mulțumim partenerilor media: Alba Tv; Agerpres, Monitorul de Alba; Portal Abnews, Portal Alba 24, Portal Pro Alba, Portal Revista de Alba; Portal Stiri şi Reportaje Alba, Portal Urbea Mea, Radio Kiss Fm, Radio Unirea Fm Alba Iulia; Radio Reîntregirea; Radio Eveniment Aiud; Radio România Cluj, Revista Proalba, Ziarul Apulum şi nu în ultimul rând Ziarului Unirea.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul

Locotenet colonel Ovidiu Cosmin Jurcoveţ

Cu ocazia începerii noului an şcolar, în data de 14 septembrie 2015, poliţiştii din Alba vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii din Alba au desfăşurat activităţi pentru prevenirea infracţiunilor comise de minori şi pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni, astfel că, în această perioadă, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave, în care să fie implicați elevi.

În acest sens, luni, 14 septembrie a.c., 196 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ, pentru desfășurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 134 de poliţişti de ordine publică, 28 de poliţişti de la rutieră şi 34 de poliţişti de la alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona unităţilor de învăţământ, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală au fost afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate precum şi materiale cu conţinut informativ – preventiv, în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

Pe durata întregului an şcolar, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate vor organiza întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.

Pe perioada vacanţei de vară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității, a desfăşurat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, campania „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!”, ce a avut drept scop informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare şi a minorilor instituţionalizaţi în centrele de plasament, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile şi prevenirea victimizării acestora, pe durata vacanţei de vară.

Cu ocazia desfășurării activităţilor prevăzute în cadrul acestei campanii, poliţiştii, alături de reprezentanţi ai partenerilor, au discutat cu elevii din taberele şcolare, locuri de agrement şi centrele de plasament, aspecte legate de siguranţa lor şi importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicați elevii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes în noul an şcolar !

În calitate de reprezentanți ai elevilor, actori primari ai educației, Consiliul Elevilor salută decizia Ministerului Educației de a modifica structura anului școlar și de a mări vacanța de iarnă cu o săptămână.
Consiliul Național al Elevilor a susținut în diverse poziții nevoia unei vacanțe de iarnă ce să cuprindă trei săptămâni, din varii motive, unul dintre ele fiind eficiența actului educațional. Experiențe anterioare au confirmat faptul că atât motivația profesorilor, cât și cea a elevilor este considerabil scăzută după nici 4 zile de la începerea noului an, când încă ne aflăm într-o perioadă marcată de sărbători sociale și culturale. Reprezentanții elevilor consideră că există o diferență contrastantă între prevederile unei hotărâri și ce se întâmplă concret în școala românească și tocmai din această cauză, cu toate că școala ar fi început în 3 ianuarie, aceasta nu și-ar fi demonstrat randamentul.
Trebuie de asemenea să luăm în calcul faptul că măsura aduce un fond suplimentar bugetului școlilor, nefiind necesară încălzirea acestora, fond care poate fi utilizat în alte investiții în beneficiul elevilor și al școlii. Mai mult, condițiile meteorologice din luna ianuarie pot cauza diferite impedimente în buna funcționare a actului educațional, având din păcate localități cu accesibilitate scăzută la unități de învățământ și școli nedotate corespunzător.
Consiliul Elevilor subliniază faptul că educația ar trebui să fie centrată pe beneficiarii ei primari, urmând cei secundari și terțiari, așa cum prevăd și principiile învățământului, stipulate la art. 3 din Legea Educației Naționale, iar astfel elevii consideră inopinate pozițiile care prioritizează terțe interese ale unor entități cărora o vacanță de iarnă diminuată le-ar fi mai avantajoasă.
Structura anului școlar reprezintă o problemă controversată în care fiecare parte implicată are propriile argumente, iar discuția privind poziționarea vacanței de vară trebuie să rămână pe viitor în discuție, însă cel puțin din perspectiva actorilor implicați în sistem, se observă doar beneficii pentru o vacanță de iarnă mărită.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook