Tags Posts tagged with "electorala"

electorala

Inaugurat cu două zile înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, tronsonul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu se arată o piatră de încercare pentru autorităţii. La două luni de la inaugurare au apărut din nou fisuri în asfalt după cele apărute la două-trei săptămâni după inaugurarea de anul trecut.

Pentru mai bine de 24 de ore circulaţia pe acest tronson s-a desfăşurat cu restricţii.

Problemele apărute ne pun cu gândul că lucrările au fost făcute de mântuială sau autorităţile au inaugurat tronsonul pentru a da o lovitură electorală!

Reprezentanţii CNADNR ne asigură că problemele au fost rezolvate. Ne întrebăm acum cât vor ţine reparaţile?

În cazul fisurilor apărute pe A1, Autostrada Orăştie – Sibiu, Lot III la km 275+600 – km 275+700, CNADNR SA a intervenit efectuând reparaţii provizorii. Menţionăm că traficul pe acest sector de drum a fost redeschis circulaţiei rutiere, astăzi 22.01.2015, ora 07:00, la mai puţin de 24 de ore de la impunerea restricţiei de circulaţie pe Banda I.
 Viaductul de la Aciliu de pe A1, Autostrada Orăştie – Sibiu, Lot III, a fost deschis traficului rutier după efectuarea încercărilor statice şi dinamice sub încărcare cu convoaie de camioane, în conformitate cu Normativele în vigoare. Conform punctului de vedere emis de Proiectantul lucrării (Asocierea TECNIC Consulting Engineering Romania SRL – S.I.N.A Societa Iniziative Nazionali Autostradali S.p.A.): „Natura fisurilor nu influenţează siguranţa traficului.
Microfisurile sunt create de efecte locale termice şi nu au nicio influenţă asupra caracteristicilor de rezistenţă ale structurii.” transmit reprezentanţii CNADNR

Liderii ACL Alba au început în stradă săptămâna fierbinte de dinaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Mircea Hava, Ion Dumitrel, Florin Roman şi colegii lor din PDL-PNL au luat la rând oraşele, satele, străzile… în încercarea de a-i atrage pe oameni la vot, la votul pentru candidatul ACL. Preşedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, se află la Bucureşti, unde coordonează campania lui Iohannis la nivel naţional…

Turul 2 al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, 16 noiembrie 2014, românii fiind chemaţi să aleagă între Klaus Iohannis, PNL-PDL, şi Victor Ponta, PSD.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la preşedinţia ţării susţinut de Partidul Reformator Liberal, s-a întîlnit la Alba Iulia cu peste 1000 de simpatizanți din 12 judeţe care și-au arătat susținerea față de Călin Popescu Tăriceanu și față de proiectul său, România a 7-a putere a Uniunii Europene.
Manifestarea a început cu intonarea Imnului de stat al României, un scurt moment muzical realizat de Fanfara Transilvania din Cugir, urmat un moment comic între doi artiști de la teatrul Bulandra, prin care a fost ironizată clasa politică.
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în fața susținătorilor despre proiectul său de țară, precizând că nu își dorește să devină un președinte la fel cum a fost Traian Băsescu, pe care la denumit ”blestemul României”, din ultimii 10 ani.
”România trăiește un risc major, iar acest blestem ar putea să se prelungească, prin acoliții lui – Klaus Iohannis, Elena Udrea sau Monica Macovei. Cred că România trebuie să se ferească și ar trebui să aleagă un altfel de președinte. Un președinte care să fie serios și respectuos cu cetățenii lui și care a demonstrat că este capabil și competent”, a declarat Tăriceanu.
Președintele Senatului nu a uitat nici de contracandidatul său de dreapta, Klaus Ioahnnis dar nici de ACL.
”Stimați colegi, meseria de președinte nu se învață la Cotroceni. Nu se face calificare la locul de muncă, la Cotroceni (…) Domnul Iohannis a uitat un lucru foarte important: Guvernul pe care l-am condus a alocat nu mai puțin de 65 de milioane de euro pentru ca Sibiul să arate așa cum îl știți cu toții. Dacă am fi alocat 65 de milioane de euro în oricare alt oraș din România, probabil acel oraș ar fi arătat la fel de atrăgător. Sigur, ar fi fost onest din partea lui Iohannis, dar nu-i stă în caracter, să spună acest lucru. De la primăria Sibiului e cale lungă de tot. Sunt multe trepte care ar trebui parcurse. Cu tot respectul, Sibiul nu este nici măcar cât un sector al Bucureștiului. Așa că, dacă asta este singura calitate care-l recomandă pe domnul Iohannis, vreau să vă spun că este cu totul și cu totul insuficient. Când mă uit la ACL – PDL, partidul domnului Băsescu, Boc, Blaga, Udrea, care a guvernat, știți cum România între 2009-2012, a ajuns să se spele de toate relele, de toate păcatele și să se prezinte sub o nouă identitate. După ce au reprezentat cea mai mare catastrofă în România după 1990 ei sunt ajutați de denumirea istorică, de PNL pentru a avea o nouă față politică. Și această șmecherie merge. Sunt în continuare mulți naivi în România. Îi felicit! Votați-i și o să vă mai păcălească încă o dată la fel ca în 2009. Au furat, au extins corupția la cote nebănuite”, a spus Tăriceanu.
Seara s-a încheiat cu concert de muzică populară susținut de Veta Biriș, care a interpretat alături de Tăriceanu și echipa de campanie piesa, ”Noi suntem români”.

Asta este politica la Alba Iulia. PSD Alba a pierdut zeci de afişe în câteva aminute. Afişele electorale au fost puse ilegal pe un spaţiu publicitar care aparţine Primăriei Alba Iulia, dar care nu este destinat propagandei politice.

Afişele lui Ponta au fost date jos de angajaţii primăriei.

De remarcat că la Alba Iulia marile partide au ocupat toţi stâlpii Electrica… afişând chipuri politice.

Acţiunea stâlpul în roşu. Cam aşa se poate numi campania de afişaj a social democraţilor din Alba Iulia într-o anumită zonă din oraş. Aceştia au îmbrăcat un stâlp publicitar, din apropierea Hotelului Cetate, în afişe de campanie electorală, acoperind toate anunţurile şi afişele amplasate în respectivul loc.

10578351_751465621591403_858810262_n

10723349_751465628258069_493884007_n

10743819_751465624924736_759164883_n

10744692_751465641591401_1802288109_n

10744728_751465648258067_1414367513_n

România se află pe ultimul loc în Europa din punct de vedere al cheltuielilor cu sănătatea. Statul alocă doar 4 la sută din PIB acestui sector. Sănătatea publică, educația și cultura sunt resurse pentru dezvoltarea economică, iar în calitate de Președinte al României Călin Popescu Tăriceanu va sprijini o reformă a marilor sisteme, care a devenit o urgență.

Calin Popesc Tariceanu04Sistemul de sănătate din România a devenit profund debalansat în raportul dintre beneficiarul de servicii medicale și furnizorul acestora. În termeni statistici fundamentali, România se află în cea mai rea situație în raport cu statele Uniunii Europene: cea mai ridicată mortalitate infantilă de 9,8 nou născuți pierduți la 1.000 de nou născuți vii (adică mai mult decât dublu față de rata UE de 4,1 la 1.000) și cea mai redusă speranță de viață la naștere de la 72,7 ani față de 77,55 media UE.

”Sistemele publice au avut mereu aceeași problemă. Au fost sacrificate aparent unul în favoarea altuia și toate pentru asigurarea unui echilibru macroeconomic permanent aflat în pericol. Asumarea unei mai mari finanțări pentru sănătate nu mai este o chestiune bugetară ori legată de statutul meseriei de medic în contextul general, ci este o urgență națională. Nu gradul de sănătate este, de fapt acum, miza acestui efort financiar, ci viitorul economic al aceste țări.”, este consemnat în programul prezidențial al candidatului Călin Popescu Tăriceanu.

Cabinetul Tăriceanu a sprijinit sistemul de sănătate, iar cheltuielile pentru acest domeniu au crescut semnificativ, de la 8,5 miliarde de lei în 2004, la 20 miliarde lei în 2008. În cursul anului 2007 au fost finanțate un spital nou, 15 clădiri de spitale au fost consolidate și s-au realizat lucrări de reparații capitale la 373 de unități. Totodată au fost realizate studiile necesare pentru proiectarea şi construcţia unui număr de 8 spitale regionale de urgenţă şi a 20 de spitale judeţene de urgenţă.

Visul, ideea, dorința și ambiția candidatului la președinție, Călin Popescu Tăriceanu este ca România să ajungă a 7-a putere a Uniunii Europene, iar acest lucru este imposibil fără o finanțare corespunzătoare a sistemului de sănătate și fără o cooperare corespunzătoare între medici, pacienți și guvernanți. Pentru a trata bolnavii și pentru a salva vieți omenești medicii au nevoie de bunăstare și respect și de un președinte de partea lor.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale

Candidatul Victor Ponta şi-a pus pe Facebook o poză cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului. Ceva mai sus sunt condoleanţe pentru familia psihiatrului Florin Tudose, autorul cărţii „Psihopolitica”, lansată în urmă cu 3-4 zile. Şi mai jos, felicitări pentru câştigătorul Nobelului pentru Chimie: Ştefan Walter Hell, un cetăţean german, dar originar din România, un etnic german, la fel ca şi Iohannis, pe care Ponta îl atacă la etnie şi religie…

Face orice: laudă, mângâie, felicită, aplaudă, dar la nevoie trimite condoleanţe sau „suntem alături de tine” etc…

Candidatul Ponta ar face orice să apară alături de oricine e mare sau are relevanţă socială: sportivi, popi, muzicieni, actori, oameni de ştiinţă, doctori, politicieni apreciaţi, elevi premiaţi şa.m.d.

Premierul Ponta îşi face poză alături de oricine i-ar putea aduce un vot sau mai multe, orice vedetă cu imagine publică pozitivă. Mă întreb când mai are timp să guverneze!

Robert Turcescu, ziarist de la postul de propagandă băsistă B1 TV, a recunoscut că a fost ofiţer acoperit, că a dat informaţii, primind bani pentru acest lucru.

Într-o postare pe blogul său, numită „Mărturisire şi spovedanie”, Robert Turcescu a mărturisit aparent spontan: „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos cîteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această marturisire publică. Refuz sa fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întîmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sînt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor”.

Dar chestiunea e că băieţii nu iasă din „sistem” decât cu coliva pe masă.

Aşadar despre ce a fost vorba ? O reglare de conturi între servicii ? O bruscă „spovedanie” de turnător ?

Într-o emisiune la B1TV, Robert Turcescu a asigurat lumea că postarea de pe blogul personal este reală şi îi aparţine: „Anunţ un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstit față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente, mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie”.

Problema e că în activitatea serviciilor secrete nu există spontaneitate, că ofiţerii nu se prea „spovedesc” şi, prin urmare, ar putea fi vorba „doar” de o bătălie între serviciile secrete româneşti – cele controlate de americani şi serviciile tributare Moscovei.

Serviciile secrete devin foarte prezente în campaniile electorale şi, prin urmare, „spovedania” lui Turcescu ar putea să aibă legătură cu alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Spovedania lui Turcescu ar putea avea 2 motivaţii, pornite din comanda superiorilor săi:
1.Deturnarea agendei politice actuale
2.Bagatelizarea faptului de a fi ofiţer acoperit al serviciilor

Despre Ion Iliescu s-a spus că este agent KGB (de altfel unul din prietenii săi, Vadim Tudor, a spus că este o „cârpă kaghebistă”). Despre preşedintele Traian Băsescu analiştii spun că este om al fostei Securităţi ceauşiste, pentru că numai un asemenea om putea ajunge înainte de 1989 şef al reprezentanţei navale româneşti de la Anvers, Belgia.

Mulţi comentatori politici au fost de acord că cel mai mare rău care s-a întâmplat României s-a întâmplat din cauza prezenţei serviciilor secrete în mass-media şi în politică: altfel nu înţelegem gesturile bruşte, în aparenţă surprinzătoare, iraţionale, a unor personaje ca Dan „Felix” Voiculescu-Crescent, Sebastian Ghiţă, Cristian Diaconescu, Teodor Meleşcanu, Theodor Stolojan, Traian Băsescu, Ion Iliescu, Viorel Cataramă ş.a.m.d.

În 2012 presa a dezvăluit că Traian Băsescu a făcut ridicări în grad printre ziarişti, oameni politici. Printre ei se număra şi Robert Turcescu.

Mai sunt 40 de zile până la alegeri, aşadar pregătiţi-vă pentru acţiuni „spontane” şi „spovedanii” pline de bună credinţă. „Oamenii de bine” ai serviciilor sunt peste tot !

Foto: paginademedia.ro

 

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook