Tags Posts tagged with "echipaj"

echipaj

Elevii care au reprezentat județul Alba la etapa naţională a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi” au ocupat locul 13. Competiţia a avut loc în perioada 24 – 29 iulie şi a fost organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sanătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă).

Competiţia s-a desfaşurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au participat 220 elevi din clasele V-VIII, membri ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

Filiala de Cruce Roşie Alba a fost reprezentată de echipajul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”Ocna Mureş, câstigător al locului 1 de la Faza Judeţeană din 13 iunie 2015.

Membrii echipei din Alba sunt Anda Mădălina Benţea, Ana-Maria Chirilă, Mihaela Lidia Hopârtean, Roxana Neamţ şi Adelina Florina Stoica, eleve în clasa a VII-a A la Şcoala „Lucian Blaga” Ocna Mureş. Au fost însoţite de profesor Ioan Baciu.

Aau ocupat locul 13, cu un punctaj de 67,2 din totalul de 70 de puncte.

Juriul de concurs a fost format din dr. Mihail Voicescu şi dr. Sorina Botescu, reprezentanţi ai Sediului Central al SNCRR, cpt. dr. Monica Dragomir, reprezentant IGSU, prof. Dorina Simion, reprezentant al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Mihaela Necula, psiholog, reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Toate echipajele au primit diploma de participare şi obiecte promoţionale CRR.

Pe parcursul taberei au fost organizate cu sprijinul voluntarilor: atelier de resuscitare în care li s-a acordat echipajelor posibilitatea să exerseze pe manechinele adult, junior şi bebeluş; atelier de educaţie umanitară; atelier de educaţie pentru sănătate în care s-a pilotat jocul „Healthy-o-poly”, joc dezvoltat de un grup de voluntari SNCRR şi premiat de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie; sesiuni de înviorare în fiecare dimineaţă, foc de tabără şi activităţi recreative (dans, sport etc).

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Sebeș a fost sancționat de jandarmi cu amendă în valoare de 100 de lei, după ce, aflat la o terasă în Piața ”Dacia” din localitate, a aruncat cu o sticlă de bere iar o parte din cioburi au atins o femeie. 

Fapta a fost constatată marţi, 21 iulie, în jurul orei 16.00, de un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist.

Aflându-se la o terasă din Piaţa “Dacia” Sebeş, un localnic, în avansată stare de ebrietate, a ţinut să le arate colegilor de masă cum se aruncă “în mod corect” un buchet de mireasă. Numai că în loc de flori a folosit o sticlă de bere, iar aceasta a căzut în imediata apropiere a unui grup de femei şi copii minori, parte din cioburi atingând-o pe o membră a grupului.

Zarva care a urmat a atras atenţia echipajului de ordine publică, iar acesta, după ce a constatat că femeia nu prezenta răni, l-a sancţionat pe vinovat – Dan B. (40 de ani) – cu amendă în valoare de 100 de lei.

Deşi este o faptă mai rar întâlnită aducem în atenţie că aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Mai mult, în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii contravenţionale creşte, fiind statuat de lege între 1.000 lei şi 3.000 lei.

În plus, sunt supuse confiscării lucrurile care au servit la săvârşirea contravenţiilor, dacă sunt ale contravenientului, precum şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiilor, dacă nu sunt restituite persoanei vătămate.

Zi plină de durere pentru o familie din Cugir. Un copil în vârstă de 5 ani a murit carbonizat în urma unui incendiu care s-a produs joi, 9 iulie, la o gospodărie de pe strada Liliacului din oraş. Pompierii de la SVSU Cugir au intervenit la fața locului și au localizat incendiul.

Din primele informații, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 11.56,  însă ar fi fost destul de târziu, vecinii încercând să stingă ei singuri focul. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Primăria Cugir, Luminița Birăiesc, la ora 12.05, când echipajul SVSU Cugir a ajuns la fața locului, incendiul a fost pe jumătate stins de către vecini.

Flăcările au cuprins o anexă a gospodăriei, mai exact, o magazie de lemne, aflată în spatele casei.

La ora 12.30, incendiul a fost lichidat de către echipajul SVSU, care a constatat că există o victimă, respectiv un copil de 5 ani, carbonizat. Minorul a fost găsit în magazie, cu o ușă căzută deasupra.

Se pare că acasă se aflau și cei doi frați, o fetiță în vârstă de 3 ani și un băiat de 8 ani, care au reușit să fugă la timp din magazia cuprinsă de flăcări. La fața locului s-a deplasat și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului,  iar din discuții  ar fi aflat că cei trei copii au fost lăsați nesupravegheați, părinții acestora fiind plecați în oraș.

Un echipaj al ISU Alba a inetrvenit de asemenea, la solicitarea SVSU Cugir, pentru cercetarea cauzelor incendiului și stabilirea împrejurărilor în care copilul și-a pierdut viața.

Poliţia și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au declanşat o anchetă în acest caz.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, în data de 09.07.2015, ora 11.55, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că la locuinţa unei familii din oraşul Cugir, s-a produs un incendiu.

Din verificările efectuare a rezultat că părinţii şi-au lăsat nesupravegheaţi cei 3 copii minori în anexa gospodărească la care s-a produs incendiul, iar aceştia s-au jucat cu chibrituri, împrejurare în care au incendiat anexa.

După producerea incendiului doi dintre cei trei minori au reuşit să părăsească anexa, iar celălalt minor, de 5 ani a rămas în interior, fiind găsit decedat.

Cadavrul minorului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Alba în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Pompieri din cadrul Serviciului de voluntariat situaţii de urgenţă Cugir care au acţionat pentru stingerea incendiului, au constatat că incendiul s-a produs la o anexă gospodărească confecţionată din material lemnos, situată în curtea imobilului susmenţionat.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192, alin. 1 din Codul penal.

O persoană şi-a pierdut viaţa miercuri după-masa în urma unui accident care s-a produs pe DJ 107 F, pe raza localităţii Sîncel. Din primele informaţii este vorba despre un autoturism care s-a răsturnat, iar o persoană şi-a pierdut viaţa.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda prim-ajutor unui alt pasager care se afla în maşină.

Conform IPJ Alba, autoturismul circula în direcția Blaj – Jidvei. La volanul autoturismului care s-a răsturnat în afara carosabilului se afla un bărbat, care a murit pe loc. Un alt pasager, tot bărbat a suferit leziuni ușoare.

UPDATE: La data de 10 iunie, ora 18,34, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că pe DJ 107, pe raza comunei Sâncel, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că S.L.D.A., de 22 de ani, din municipiul Târgu Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107, în direcţia Blaj – Târnăveni, la kilometrul 54 + 200 de metri, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi apoi în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers după care autoturismul s-a răsturnat de mai multe ori, rămânând cu roțile în sus.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului, care nu purta centura de siguranţă, a fost proiectat în afara acestuia şi a decedat, iar un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Târgu Mureș, pasager în autoturism, care purta centura de siguranţă, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Blaj unde a primit îngrijiri medicale însă nu a rămas internat.

Cercetările sunt continuate.

Poliţia rutieră Alba reamintește conducătorilor auto că centura de siguranţă poate salva viaţa. Aceasta constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie!

 

JandarmiPrintr-un apel la 112, dispeceratul Jandarmeriei Alba a fost anunţat joi, 8 mai a.c., la ora 16.00 că într-un bloc de locuinţe situat pe strada Bulevardul Revoluţiei 1989 din Alba Iulia, o persoană aflată în stare de ebrietate deranjează liniştea locatarilor. Mai mult, aceasta, având asupra sa un obiect contondent, spărsese un geam, după care s-a certat cu locatarii care i-au cerut socoteală.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi, deşi respectiva persoană plecase, a fost căutată potrivit descrierii făcute de către martorii la incident şi identificată la câteva străzi distanţă. Este vorba de Valer T., un bărbat în vârstă de  24 de ani, din Roşia de Secaş, care şi-a justificat comportamentul prin faptul că a consumat excesiv alcool şi a vrut să facă o glumă. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris şi amendă contravenţională în valoare de 200 de lei.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook