Tags Posts tagged with "doua"

doua

Jucând pe teren propriu, CSU Alba Iulia s-a impus cu scorul de 95-52 (23-10, 31-8, 14-17, 27-17) în faţa formaţiei slovace Rucon Spisska Nova Ves, într-o partidă care a făcut parte din prima etapă a Ligii Europei Centrale la baschet feminin.

Sportivele pregătite de Miroslav Popov au dominat de la un capăt la altul partida: începând în forţă, albaiuliencele aveau la jumătatea meciului o diferenţă considerabilă: 54-18. Folosind şi junioarele, CSU a pierdut sfertul al treilea, dar l-a câştigat pe cel de-al patrulea.

Următorul meci al CSU în Liga Europei Centrale va avea loc în data de 26 noiembrie, tot pe teren propriu, contra celor de la CEZ Basketball Nymburk, Cehia.

Cea mai eficientă sportivă a meciului a fost Jessica Kuster, de la CSU, care a reuşit 24 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive şi 2 intercepţii pentru un coeficient de eficienţă de 33 de unităţi.

Statistică CSU Alba Iulia:

Jessica Kuster – 24 de puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive
Wumi Agunbiade – 20 de puncte, 8 recuperări şi o pasă decisivă
Milica Deura – 11 puncte, o recuperare şi 5 pase decisive
Valencia McFarland – 8 puncte şi 8 pase decisive
L’Oreal Price – 8 puncte, o recuperare şi 5 recuperări
Larisa Toma – 8 puncte, 3 recuperări şi o pasă decisivă
Marta Fodor – 6 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive
Dora Ardelean – 5 puncte şi 5 recuperări
Alexandra Uiuiu – 4 puncte şi 2 recuperări
Andreea Beldian – un punct şi o recuperare
Mihaela Gherman – o recuperare şi 4 pase decisive.

După meci, antrenorul albaiuliencelor Miroslav Popov, a declarat: „Ne aşteptam la un meci mai dificil, dar am întâlnit o echipă mult sub nivelul nostru valoric, iar diferenţa a fost rapid de peste 30 de puncte. Văzând cum decurge jocul, am decis să introduc în teren toate jucătoarele disponibile, să ofer minute celor care au intrat mai puţin în meciurile precedente, sper că le-a prins bine şi vor continua să crească în valoare. Sper să câştigăm şi în Slovacia fără mari probleme, pentru a lua toate punctele din disputele cu, spun eu cea mai slabă echipă din grupă”.

Joi, 30 octombrie 2014, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui Momentul aniversar Cornel Nistea.

Cu acest prilej vor fi două lansări de carte, ambele semnate de Cornel Nistea: „Ultimul în Eden” şi „Opinii critice”.

Evenimentul şi autorul vor fi prezentaţi de criticul literar Aurel Pantea şi Mioara Pop – directoarea Bibliotecii Judeţene.

Organizatori sunt Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga şi Uniunea Scriitorilor din România filiala Alba-Hunedoara.

Cornel Nistea s-a născut la 6 august 1939 la Valea Lungă, comuna Sălciua, pe valea Arieşului.

Foto: costyconsult.wordpress.com

0accident-triunghiÎn urmă cu câteva momente în Alba Iulia la intersecția străzii Traian cu Luminii a avut loc un accident rutier. În accident au fost implicate două autoturisme. Două persoane au fost rănite una dintre ele rămânând încarcerată în mașină până la sosirea celor de la ISU. cel mai probabil accidentul s-a produs datorită neacordării de prioritate.

transavia 1Compania Transavia, liderul pieței de carne de pui din România, anunță înființarea a 2 noi ferme vegetale la Ciuguzel (jud. Alba) si Sâmboleni (jud. Cluj). Pentru dotarea tehnologică a noilor ferme vegetale Transavia a investit exclusiv din surse proprii 5 milioane de euro pentru achiziționarea de mașini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România.

Extinderea diviziei vegetale a depășit bugetul de investiții anunțat pentru acest an, iar în ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmând cele mai înalte standarde de performanță în producerea cărnii de pui în România.

transavia 2

Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producție complet integrat de la bob la furculiță, de aceea am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu” declară Ioan Popa, directorul general Transavia. În 2011, Transavia a inaugurat 2 ferme vegetale la Spring (jud. Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj).

Pentru 2014, ținta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum și înființarea de noi culturi agricole.

Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.

transavia 3

Transavia este cel mai important producător de carne din România, producem peste 55.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii din cinci județe transilvănene (Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Harghita).

Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar- veterinare şi de mediu, iar in anul 2006 am fost selectați drept furnizor al Casei Regale a României.

Cei 22 de ani de activitate pe piaţa avicolă din România ne atestă calitatea incontestabilă de lideri.

Fondatorul şi directorul general al companiei este dr. ing. Ioan Popa, arhitectul celei mai performante companii cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România.

transavia 4

Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75% în marile lanţuri de retail prin brandurile Fragedo si Papane.

Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (inclusiv Franta si Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat.

Cei peste 1500 de angajaţi, o echipă solidă de management, investiţii constante şi un know-how propriu stau în spatele succesului obţinut şi la baza tuturor planurilor noastre de viitor.

www.transavia.ro

www.fragedo.ro 

foto: mediafax.ro
foto: mediafax.ro
foto: mediafax.ro

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea, în cursul lunii februarie 2013, a două furturi de bani din biserici situate pe raza municipiului Alba Iulia.

Din cercetări a rezultat că în nopţile de 04/05.02.2013 şi 06/07.02.2013,  C.G.M., de 22 de ani, din Zlatna, împreună cu O.N.T., de 26 de ani, din Abrud, au pătruns prin efracţie în două biserici din municipiul Alba Iulia de unde au sustras suma totală de 1.900 de lei.

Faţă de C.G.M. a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în data de 18.10.2013 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Celălalt suspect, N.O.T. este încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind condamnat pentru săvârşirea altor infracţiuni.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

foto: ro.wikipedia.org
foto: ro.wikipedia.org
foto: ro.wikipedia.org

Marea Unire este considerată drept evenimentul cel mai improtant din istoria românilor de 43,1% dintre respondenți. Pe locul al doilea în clasamentul importanței marilor evenimente din istoria românilor se clasează schimarea de regim din 1989 prin răsturnarea regimului comunist pe care o apreciază 17,5% dintre români.

Urmează Unirea Principarelor române Moldova și Țara Românească, considerată de 12% dintre respondenți drept cel mai important eveniment din istoria românilor.

Pe locul al IV-lea se situează aderarea României la Uniunea Europeană, cu 10,4% dintre opțiuni.

Câștigarea independenței este văzută de 9,9% dintre respondenți drept cel mai important eveniment din istoria românilor, în timp ce instalarea regimului comunist cumulează 3,5% dintre opțiuni.

0,1% dintre respondenți au indicat un alt eveniment, în timp nonrăspunsurile cumulează 3,4%.

Persoanele de peste 65 de ani apreciază într-o proporție semnificativ mai mare decât media importanța Marii Uniri din 1918.

De asemenea, persoanele între 36 şi 50 de ani apreciază într-o proporție mai mare decât media importanța răsturnării regimului comunist din 1989.

Remus Ștefureac, director INSCOP Research: ‘Explicația este legată de faptul că aceasta este generația care a participat cel mai activ la schimbarea de regim din urmă cu aproape 25 de ani.

În plus, este interesant de reținut că persoanele cu studii superioare apreciază semnificativ mai mult decât restul importanța răsturnării regimului comunist.’

Serbia/Iugoslavia este considerat cel mai bun vecin istoric pe care l-a avut România, 61% din populație împărtășind această opinie.

Bulgaria este considerată un vecin bun de 60,9% din populație.

Relațiile de vecinătate cu Rusia/Imperul țarist sunt apreciate drept bune de-a lungul istoriei de 28,1% dintre respondenți, iar cele cu Imperiul Habsburgic de 22,4%. Ungaria/Regatul Ungariei este apreciată drept un vecin istoric bun de către 17% dintre respondenți.

Turcia/Imperiul Otoman se situează pe ultimul loc al clasamentului, 13,4% dintre români considerând că, de-a lungul istoriei, a fost un vecin bun al României.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 10-17 septembrie 2013.

Volumul eșantionului a fost de 1.050 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Barometrul de opinie ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ este un proiect de cercetare sociologică periodică a opiniilor românilor cu privire la principalele aspecte ale vieții politice, economice, sociale și culturale.

Proiectul ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ este o inițiativă a cotidianului ‘Adevărul’ realizată cu sprijinul INSCOP Research.

Procesul de elaborare a legilor, circuitul de formulare și adoptare a politicilor publice, mecanismele de luare a deciziilor sunt insuficient bazate pe agenda publică așa cum se regăsește ea la nivelul opțiunilor populației. Acest lucru riscă să provoace probleme funcționale grave ale sistemului politic românesc și un deficit de legitimitate îngrijorător pentru regimul democratic.

Proiectul ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ își propune să aducă în spațiul public, într-o formulă complexă și sistematică, opiniile populației cu privire la principalele probleme de pe agenda publică reală pentru a stimula o conectare cât mai bună între așteptările populației și rezultatele procesului decizional derulat de autoritățile publice.

Barometrul de opinie ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ are patru direcții mari de cercetare (Politica interna si internationala, Economie si mediu de afaceri, Social — sanatate, educatie, protectie sociala, Viață și Societate) operaționalizate printr-un set de indicatori stabili pentru a măsura tendințe relevante și un set variabil pentru a identifica opinii pe teme foarte specifice.

foto: ziarulorizont.info
foto: ziarulorizont.info
foto: ziarulorizont.info

La sfârşitul săptămânii precedente, alte două persoane din judeţul nostru a devenit victime ale infracțiunii de înşelăciune, comise prin cunoscutul mod de operare „accidentul” .

În primul caz, victima, o persoană de 53 de ani, din Alba Iulia, a fost contactată telefonic de către o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul său şi care i-a spus că a avut un accident rutier şi trebuie să plătească suma de 2.500 de euro unui avocat.

Pentru a-şi întări susţinerea, escrocul i l-a dat la telefon pe aşa zisul avocat care i-a cerut femeii să cumpere 25 de cartele reîncărcabile, cu o valoare de 25 de euro fiecare, urmând să se întâlnească în parcarea unui supermarket din Alba Iulia pentru a-i preda carterele.

Din fericire, femeia şi-a dat seama că este victima unei infracțiuni şi nu a dat curs solicitărilor iar în cursul aceleiaşi zile a anunţat poliţia.

Un alt caz a fost semnalat în data de 05.10.2013, de către o femeie în vârstă de 73 de ani, din Teiuş.

Aceasta a fost contactată în după amiaza aceleiaşi zile, prin reţeaua de telefonie fixă, apelantul recomandându-se ca fiind avocatul fiului său care ar fi comis un accident rutier în urma căruia o femeie şi un copil au ajuns la spital.

Apelantul i-a spus femeii că fiul ei urmează să dea declaraţii la politie iar pentru a-i putea da detalii în continuare despre anchetă, i-a cerut să cumpere 3 cartele telefonice preplătite, în valoare de 75 de euro. Femeie a cumpărat cartelele şi i-a comunicat escrocului codurile de reîncărcare.

Ulterior şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat Poliţiei Oraşului Teiuş.

În ambele situaţii,cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înşelăciune, poliţiştii din Alba le recomandă cetăţenilor din judeţul nostru:

· Nu oferiți date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiați, daca sunteți abordați direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câștiguri sau de către indivizi care susțin ca sunt reprezentanți ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci.

· În cazul in care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o ruda apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi pretind ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoțională.

· Verificați daca ruda în cauza a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de Politie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul acesteia. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

· Dacă sunteţi contactat de către cineva care va apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii politiei.

bani-euro671Comisia Europeană a rambursat României peste două miliarde de euro în perioada 1 ianuarie — 2 octombrie 2013, suma totală returnată în actuala perioadă de programare fiind de peste 4,2 miliarde de euro.

România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an, valoarea totală a rambursărilor ajungând în prezent la un nivel aproape dublu față de sfârșitul anului 2012. Cu alte cuvinte, suma încasată în 2013 este aproape egală cu cea returnată de Comisie în întreaga perioadă 2007-2012, fapt care demonstrează eficiența măsurilor implementate de Guvernul României în acest an‘, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cea mai mare sumă a fost rambursată în cadrul Programului Operațional Regional — peste 572 milioane de euro. Pe locul al doilea din punct de vedere al fondurilor rambursate se situează Programului Operațional Sectorial Dezvoltare Resurselor Umane, în cadrul căruia au fost returnate fonduri în valoare de peste 571 milioane de euro. Prin Programul Operațional Sectorial Mediu au fost rambursate fonduri de peste 441 milioane de euro, iar prin Programul Operațional Sectorial Transport a fost returnată o sumă de peste 429 milioane de euro.

La data de 2 octombrie a.c., suma solicitată Comisiei pentru a fi rambursată României era de peste 4,56 miliarde de euro, rata de absorbție curentă ajungând astfel la aproape 24%.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook