Tags Posts tagged with "dosar penal"

dosar penal

Săptămâna trecută, surse judiciare declarau că procurorii DNA au deschis o anchetă in rem cu privire la neregulile de la Autostrada Orăştie-Sibiu. De fapt, se anunţă mai multe dosare penale, pentru că DNA a formulat mai multe cereri cu privire la unele documente de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Procurorii DNA au transmis două solicitări conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi având ca temă autostrada Orăștie-Sibiu. În prima solicitare, procurorii DNA au cerut toată documentația, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, legată de derularea celor patru contracte privind construcția tronsoanelor autostrăzii Orăștie-Sibiu și documentele financiare privind decontarea lucrărilor plus consultanța asigurată pentru lotul 3 al secțiunii Orăștie-Sibiu.

În a doua solicitare, aflată pe birourile oficialilor CNADNR, procurorii au cerut documentele privind procedurile de selecției a firmei care a realizat studiul de fezabilitate a lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, refacerea SF-ului, licitațiile pentru construcție și supervizare a lucrărilor celor aproximativ 22 km de autostradă. „După predarea tuturor documentelor, procurorii ar putea deschide și alte dosare privind autostrada Orăștie-Sibiu. Există o suspiciune că nu doar cei 200 m de autostradă demolată între Orăștie și Sibiu trebuie reconstruiți. Se recoltează probe din lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu pe o porțiune de aproximativ 3 km pentru a stabili dacă se pune problema demolării”, au declarat surse citate de Capital.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a furat 300 litri de motorină din rezervorul autoutilitarei pe care lucra la şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda. Maşina aparţine unei firme la care tânărul era angajat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 august, a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţiei Rurală Aiud l-au identificat pe F.P.R., de 22 de ani, din comuna Mirăslău, judeţul Alba, care, în cursul lunii iulie 2015, fiind angajat la o societate comercială ce face lucrări la Autostrada Sebeş – Turda, ar fi sustras cantitatea totală de 300 de litri de motorină din rezervorul autoutilitarei pe care lucra.

Faţă de F.P.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Un adolescent în vârstă de 17 ani s-a ales cu dosar penal la Sebeş, pentru că a furat acumulatorii unor maşini parcate în oraş. Acesta ar fi comis furturile în perioada octombrie 2014 – februarie 2015.

La data de 31 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeş l-au identificat pe un minor în vârstă de 17 ani, care este bănuit că, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015, a sustras acumulatorii de pe 6 autoturisme parcate pe raza municipiului.

Minorul ar fi valorificat acumulatorii la centre de colectare a fierului vechi de pe raza municipiului Sebeş.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Aiud, care obişnuia să se manifeste violent şi să tulbure liniştea publică, a fost reținut de poliţişti. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Aiud care a dispus arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit IPJ Alba, în urma administrării probatoriului în dosarul penal ce-l priveşte pe M.C.O., de 30 de ani, din Aiud, la data de 31 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale din Aiud au luat faţă de acesta măsura reţinerii sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

În sarcina bărbatului, cunoscut cu antecedente penale privind fapte cu violenţă şi de tulburarea a ordinii publice, s-a reţinut faptul că în noaptea de 25 spre 26 iulie, în timp ce se afla într-un local public din Aiud, ar fi provocat un scandal, împrejurare în care l-ar fi agresat pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Aiud şi a distrus mai multe bunuri din local.

Totodată, s-a reţinut faptul că în 26 iulie, seara, în timp ce se afla pe strada Stadionului din Aiud, ar fi provocat scandal într-o parcare, împrejurare în care l-a fi agresat pe un taximetrist ce avea mașina staţionată.

M.C.O. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aiud, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate.

Un șofer în vârstă  de 20 de ani din Abrud a rămas marți seara cu autoturismul suspendat pe un pod pietonal din localitate. Acesta a încercat să-l împingă dar l-a răsturnat în albia râului ”Valea Abrudel”. Pentru că a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea probelor de sânge, polițiștii i-au întocmit dosar penal. 

Potrivit IPJ Alba, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii din Abrud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

F.A., un tânăr de 20 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, a încercat să traverseze podul pietonal care face legătura între D.N. 74 şi strada Aleea Copiilor din Abrud, însă datorită îngustimii podului, la un moment dat, autoturismul a rămas suspendat. Şoferul a încercat să-l împingă dar l-a răsturnat în albia râului „Valea Abrudel”.

Poliţiştii ce au intervenit pentru soluţionarea evenimentului rutier, au constatat că tânărul conducător auto emana halenă alcoolică şi i-au cerut să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă tânărul a refuzat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337, alin. 1, din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Aiud este cercetat penal de poliţişti după ce, în mai multe rânduri, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a manifestat violent şi a tulburat liniştea publică din oraş.

În sarcina lui M.C.O., de 30 de ani, din Aiud, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 25/26 iulie, în timp ce se afla într-un local public din Aiud, ar fi provocat un scandal, împrejurare în care l-ar fi agresat pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Aiud.

Totodată, s-a reţinut faptul că în seara zilei de 26 iulie, în timp ce se afla pe strada Stadionului din Aiud, ar provocat scandal într-o parcare, împrejurare în care l-a fi agresat pe un taximetrist ce avea mașina staţionată.

Faţă de M.C.O. , cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tulburarea liniştii publice, faptă prevăzută de articolul 371 alin. 1 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, după ce a sustras două suluri de plasă de la societatea la care era angajat ca și paznic. Prejudiciul a fost recuperat în întregime.

Poliţiştii din Valea Lungă l-au identificat pe paznicul unei societăţi comerciale, ca fiind persoana bănuită de comiterea unui furt prin care s-a cauzat un prejudiciu de 2.700 de lei.

La data de 28 iuie, poliţiştii Postului de Poliţie Valea Lungă, l-au identificat pe M.M.T., de 45 de ani, din Blaj, ca persoană bănuită de comiterea unui furt ce a fost reclamat poliţiei la data de 23 iulie.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 22 iulie, în timp ce efectua serviciul de pază pe şantierul societăţii ce face lucrări de reabilitare a căii ferate, pe raza comunei Valea Lungă, a sustras două suluri de plasă, pe care le-a vândut unei persoane, contra sumei de 200 de lei.

Prejudiciul creat prin fapta sa, a fost estimat de către reprezentanţii societăţii păgubite, la 2.700 de lei, iar pe parcursul cercetărilor a fost recuperat integral.

Un tânăr în vârstă de 19 ani și un minor de 16 ani din Ciugud sunt cercetați penal de polițiști. Cei doi au furat autoturismul familiei unuia din ei, s-au plimbat cu el şi în cele din urmă l-au lovit şi abandonat în apropierea spaţiului amenajat pentru târgul de animale din comună.

Potrivit IPJ Alba, în dimineaţa zilei de 27 iulie 2015, poliţiştii Postului de Poliţie Ciugud, au fost sesizaţi de către un cetăţean din Alba Iulia cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul pe care-l lăsase parcat peste noapte, în faţa unui imobil din comuna Ciugud.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că bănuiţi de comiterea furtului sunt fiul reclamantului, un tânăr în vârstă de 16 ani şi prietenul lui, de 19 ani, care în dimineaţa zilei de 27 iulie, în jurul orei 5.20, ar fi sustras autoturismul şi s-au plimbat cu el prin comuna Ciugud. Ajunşi în zona târgului de animale, tânărul aflat la volan, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al târgului.

După producerea accidentului, cei doi tineri s-au întors la domiciliu, abandonând autoturismul avariat.

Poliţiştii din Ciugud au întocmit pe numele lor dosar penal, în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi distrugere.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook