Tags Posts tagged with "dna"

dna

Gigi Becali a fost pus miercuri sub învinuire de DNA pentru mărturie mincinoasă, după ce nu a mai recunoscut denunțul pe care l-a făcut în 2006 împotriva lui Puiu Popoviciu, denunț care a stat la baza deschiderii unui dosar penal în legătură cu retrocedarea unor terenuri în Băneasa, se arată într-o știre difuzată de romaniacurată.ro

”Mărturie mincinoasă nu are cum să fie. Orice aș declara eu în acest dosar n-are relevanță”, a spus azi la ieșirea de la DNA, finanțatorul Stelei.

Totul a plecat după ce, luna trecută, DNA l-a chemat la martor pe Becali la Curtea de Apel București unde se judeca dosarul lui Puiu Popoviciu prin care era anchetat într-un dosar de abuz în serviciu și date de mită în legătură cu modul în care a pus mâna pe două terenuri în Băneasa.Becali însă a spus că nu-și mai amintește ce a declarat la parchet în 2006 și că, oricum, denunțul respectiv l-a făcut la cererea unei persoane, Gabriel Bondoiu. ”A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura și cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră, ca judecator de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu știu nimic care să îi incrimineze pe acești oameni. Ce a fost atunci la prima declarație sunt câteva fraze pe care nu le mai țin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă. Nu am probe care să susțină ce scriam acolo. Doamna procuror, v-ați făcut niște gânduri să vă ajut în anchetă, dar acesta este adevărul”, a spus Becali în sala de judecată de la Curtea de Apel la termenul din 15 februarie 2016.

Puiu Popoviciu este judecat alături de mai multe persoane, printre care și fostul rector al Universității de Agronomie, Ioan Niculae Alecu, pentru că ar fi luat un teren de 224 de hectare, din Băneasa, aparținând domeniului public al statului. ”În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investements Băneasa S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp”, spun procurorii.

Dosarul a avut un traseu destul de complicat printre cei care au făcut plângere împotriva lui Popoviciu fiind și Gigi Becali.

Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei a fosr reținut, joi dimineața, de procurorii DNA, anunță site-ul de știri dcnews.ro.

Anterior au mai fost reținuți în aceeași cauză și omul de afaceri Remus Truică, dar Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Aceștia au fost reținuți de procurorii DNA Brașov în dosarul privind retrocedările ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, dosar disjuns din cel în care au fost implicați Viorel Hrebencius, Ioan Adam și Paltin Surza.

Tot miercuri, Paul Lambrino a fost citat la DNA Brașov, dar, pe drum, la Ploiești, i s-a făcut rău și a fost internat la secția de cardiologie de la UPU Ploiești

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

foto: ziuaveche.ro

În urma votului la ședința de miercuri a Comitetului Executiv al partidului, Liviu Dragnea a fost desemnat preşedinte executiv interimar al PSD. Votul a fost secret cu buletine, iar contracandidatul lui Dragnea a fost Rovana Plumb. Reamintim că funcţia a rămas vacantă după ce premierul Victor Ponta a renunţat la conducerea partidului, în contextul în care este urmărit penal de DNA în dosarul Turceni-Rovinari.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunțat miercuri că social-democrații vor avea congres în luna noiembrie.

„L-am susținut (pe Liviu Dragnea — n.r.) pentru că eu cred că are calitățile necesare — bun organizator, într-o perioadă în care e nevoie. Urmează Congresul, care trebuie pregătit. Deci el e omul care poate. (Congresul va fi — n.r.) în noiembrie. S-a propus și toată lumea a fost de acord”, a anunțat Iliescu, după ședința CExN a PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că va face politică numai în PSD și că va sprijini conducerea partidului, indiferent cine este liderul interimar.

Victor Ponta le-a solicitat social-democraților sprijinul, afirmând că eforturile sale, pe viitor, se vor concentra în proporție de 99% pe guvernarea țării, astfel încât rezultatele măsurilor Guvernului Ponta să servească PSD în viitoarele alegeri.

„Vreau să vă rog un singur lucru: să mă sprijiniți în continuare. Acum, 99% din eforturile mele (…) merg spre guvernare, însă în final dvs., politic, la anul, veți avea bătăliile la locale și parlamentare și eu vreau să ne folosească rezultatele guvernării și să zicem că încă o dată PSD a luat țara din prăpastie și a dus-o într-un loc bun”, a mai afirmat Ponta.

sursa: agerpres

Procurorii DNA Alba Iulia coordonează percheziţii, vineri, în 9 locaţii din Maramureş, Hunedoara şi Bucureşti, pentru fapte de corupţie din perioada 2011-2015. Surse judiciare au menționat că în judeţul Hunedoara, la Deva, descinderile au loc la sediile Administraţiei Finanţelor Publice şi Termogaz şi că ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi retehnologizări.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.

În cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că sunt efectuate percheziții la Administrația Finanțelor Publice Deva și la compania Termogaz, fiind vizat modul în care au fost încheiate contracte nerentabile privind importul de cărbune și contracte de retehnologizare.

Revenim cu amănunte.

Victor Ponta la DNA
Victor Ponta la DNA

Victor Ponta a ajuns la DNA luni dimineaţă, puţin înainte de ora 11.00. El a părăsit sediul instituţiei după o jumătate de oră de audieri în dosarul Complexului Rovinari-Turceni.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

Mai multe informatii. http://www.obiectiv.info/breaking-news-victor-ponta-la-dna_77820.html

 

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015.

În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Perchezitiile sunt facute la Administratia Bazinala de Ape Mures, Agentia de Protectia Mediului Hunedoara si Administratia Geoparcului Dinozaurilor – Tara Hategului, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii fac cercetari in legatura cu constructia unei hidrocentrale in Geoparcul Dinozaurilor.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 20 mai, respectiv 21 mai 2015, a inculpaților:
HOMSI GHASSAN și YOUNES ZIAD, reprezentanți ai firmei Butec Sal, KHALIL SAAD și BACHIR MAZEN, reprezentanți ai SC Passavant Roediger România SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– constituire a unui grup infracțional organizat,
– complicitate la săvârșirea infracțiunilor de folosire de documente false și cu conținut inexact care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– înșelăciune.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
SC Hidro Prahova SA, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, a fost beneficiarul finanțării europene alocate, prin Programul Operațional Sectorial de Mediu – POS MEDIU, proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Prahova”, în valoare totală de 822.819.366 lei din care 548.313.554 lei contribuție POS MEDIU 2007-2013 și 274.505.812 lei contribuție beneficiar.
În calitate de beneficiar al acestui proiect, SC Hidro Prahova SA a organizat, prin intermediul Unității de Implementare a Proiectelor – UIP din cadrul companiei, licitațiile pentru atribuirea tuturor contractelor de consultanță și execuție.
În anul 2012, comisia de evaluare a ofertelor constituită la nivelul SC Hidro Prahova SA, din cele 7 oferte conforme depuse pentru atribuirea contractului de lucrări nr. 1 Breaza, a declarat câștigătoare oferta unei asocieri de firme: SC Cast SRL și Butec Sal.
În acest context, inculpatul Homsi Ghassan a constituit și coordonat un grup infracțional la care au aderat ulterior și inculpații Khalil Saad, Younes Ziad și Bachir Mazen, împreună cu alte persoane, al cărui scop a fost comiterea mai multor infracțiuni de fraudare a fondurilor europene și naționale.
Din cuprinsul probatoriului administrat în cauză, a rezultat faptul că inculpații au urmărit:
– ca procedura de subcontractare către SC Passavant Roediger România SRL să fie una formală, dar cu o destinație precisă (obținerea contractului de lucrări de către această din urmă firmă),
– rămânerea SC Cast în Asociere pentru un procent infim, de 3% pentru care nu mai trebuia să execute nicio lucrare,
– ieșirea Butec Sal din Asociere printr-un procedeu interzis, respectiv cesionarea procentului de 97 % contra unei sume substanțiale, de 250.000 euro, prin care firma libaneză a cesionat, transferat și predat către SC Passavant Roediger România SRL toate drepturile, obligațiile, răspunderile, titlurile și dobânzile deținute în cadrul contractului de lucrări (acest contract, necomunicat Unității de Implementare a Proiectelor, este cel care produce efecte între părți),
– realizarea unei noi subcontractări către o altă societate comercială.
Urmarea a acestei conduite infracționale, la data de 13 martie 2014 liderul Asocierii, SC Cast SRL, a obținut decontarea avansului în cuantum de 7.705.590,96 lei, care a fost împărțit după proporțiile convenite, 97% respectiv 3% între SC Passavant și SC Cast.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, şi au fost prezentaţi la Curtea De Apel Alba-Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook