Tags Posts tagged with "depuse"

depuse

liga1betanoLIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (LPF), titulara drepturilor media aferente meciurilor de fotbal din Campionatul Național Liga 1 Betano, aduce la cunoștința tuturor operatorilor de servicii de radiodifuziune din România intenția de a cesiona drepturile de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

Ofertele operatorilor de servicii de radiodifuziune vor fi depuse la sediul LPF din București, str. Al. Vitzu nr. 2A, sector 5, orele 10.00 – 16.00, de luni până vineri, în intervalul 8 ianuarie 2018 – 12 ianuarie 2018.

Criterii de calificare a ofertelor:

- Operatorul de servicii de radiodifuziune să îndeplinească toate condițiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Operatorul de servicii de radiodifuziune va asigura toate condițiile tehnice necesare transmisiunii radio corespunzătoare a meciurilor de fotbal și va asigura prezența unui comentator sportiv la disputarea fiecărui meci de fotbal în vederea realizării unei transmisii live a respectivului meci, pe o perioadă de minim 12 minute (continuu sau în fracții de transmisiune, în funcție de formatul emisiunilor sportive ale postului respectiv).

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Postul radio aparținând operatorului de servicii de radiodifuziune dispune de acoperire de minim 90% a teritoriului României.

Dovada îndeplinirii acestei condiții va fi făcută printr-o certificare emisă de autoritățile abilitate.

Criteriul de departajare a ofertelor declarate calificate este prețul cel mai ridicat.

Comisia de realizare a procedurii din cadrul LPF va stabili ofertele calificate și va desemna operatorul câștigător al procedurii, urmând ca LPF și operatorul desemnat câștigător să încheie contractul de cesiune a drepturilor de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

lpfLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România care evoluează în primul eşalon fotbalistic – Liga I.

Ideea înfiinţării acestei federaţii este veche şi determinată de necesitatea organizării competiţiei supreme a fotbalului din orice ţară, care este campionatul naţional. România nu a făcut excepţie de la această regulă de bază a fotbalului internaţional şi a acţionat în consecinţă.

Sub o altă denumire, în ziua de 5 octombrie 1970, cluburile primei ligi de atunci – Divizia A – s-au organizat într-o formulă care se dorea profesionistă, într-un stat care clama amatorismul. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal de la acea vreme şi conducător al delegaţiei ţării noastre la Campionatul Mondial din Mexic, Mircea Angelescu iniţiază formarea Colegiului Divizionar A, pe care-l şi conduce. Timp de 17 ani, respectivul Colegiu nu are, practic, o activitate notabilă, fiind asimilat FRF.

După Revoluţia din decembrie 1989, fotbalul profesionist din România evoluează efectiv şi astfel apar Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi, în cele din urmă, Liga Cluburilor Profesioniste.

Pe 10 octombrie 1992, numele forului fotbalistic care strânge toate cluburile de prim eşalon se schimbă în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A, urmând ca, din 22 ianuarie 1993, numele să devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, având în Mircea Angelescu primul preşedinte.

Pe 30 septembrie 1996, Mircea Angelescu este înlocuit, la final de mandat, de Dumitru Dragomir, votat ca preşedinte al LPF.

În ziua de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este ales, prin vot secret al conducătorilor celor 18 cluburi din Liga I, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

bani-euro67Joi, 5 septembrie a.c., au fost semnate aproximativ 40 de contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), Axa prioritară 1 ‘Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient’, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Valoarea totală a celor 40 de contracte semnate se ridică la aproape 72 milioane de lei.

În zilele de joi, 5 septembrie a.c., şi vineri, 6 septembrie a.c., vor fi semnate în întreaga ţară aproximativ 200 de contracte de finanţare în cadrul Axei 1 ‘Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient’ POS CCE.

Proiectele semnate în aceste zile au fost depuse începând cu anul 2011, însă  evaluarea tehnico-financiară a fost realizată în luna august a acestui an. Pentru evaluarea cererilor de finanţare menţionate, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE un număr de aproximativ 170 de experţi din mediul privat. Evaluarea cererilor de finanţare într-un timp cât mai scurt a permis semnarea contractelor de finanţare în aceste zile şi, ca urmare, beneficiarii vor primi finanţările alocate şi vor putea începe implementarea proiectelor.

În cadrul Axei 1 ‘Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient’ POS CCE au fost depuse începând cu anul 2011 aproximativ 4.000 cereri de finanţare pentru care nu a fost făcută evaluarea tehnico-financiară până la începutul lunii august a.c. Aceste cereri de finanţare au fost depuse în cadrul unor apeluri în valoare de aproape 360 milioane de euro, iar valoarea totală a proiectelor depuse a fost de 1,2 miliarde de euro.

În luna august 2013,  experţii din mediul privat au început evaluarea tehnico-financiară a aproape 2.000 de cereri de finanţare, cele care au fost depuse în cadrul operaţiunilor cu cele mai mari alocări financiare. Din acestea, au fost deja evaluate 1.029 de cereri de finanţare, circa 940 au fost admise, iar contractele de finanţare aferente urmează să fie semnate în luna august. Valoarea cererilor de finanţare declarate deja eligibile este de aproximativ 160 milioane de euro. Procesul de evaluare a cererilor de finanţare urmează să fie finalizat până la data de 15 septembrie 2013.

În paralel, pentru a fi finanţate toate proiectele depuse în cadrul Axei prioritare 1 POS CCE şi care vor primi punctajul minim prevăzut în ‘Ghidul solicitantului’ publicat în cazul fiecărui apel în parte, Guvernul României a decis realocarea de fonduri  în valoare de aproximativ 110 milioane de euro de la Axa prioritară 4 ‘Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice’ POS CCE.

tcomunicatPreședintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a convocat astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Plați și Intervenție pentru Agricultură Alba, Direcției Sanitar Veterinare Alba, Direcției Agricole Alba și Camerei Agricole Alba pentru a discuta și a găsi soluții pentru situația gravă a agricultorilor din județul Alba ce au proiecte depuse și selecate în cadrul Măsurii 1.4.1. Sprijinirea Agriculturii de Semi-subzistență, dar care acum riscă să piardă finanțarea din cauza schimbării regulilor după data selectării proiectelor.

Există mai multe modificări, dar cea mai mare problemă apare din cauză că la momentul depunerii proiectului, conform ghidului solicitantului, suprafețele luate în calcul erau cele din Registrul Agricol, iar acum se iau în calcul doar suprafețele înscrise la APIA.

La nivelul județului Alba sunt circa 8.000 de fermieri care au astfel de proiecte depuse și selectate, iar o mare parte din aceștia sunt în pericol de a pierde finanțările pentru că regulile au fost schimbate în timpul jocului.

Lucrăm la o solicitare oficială pe care o vom transmite Ministerului Agriculturii, prin care cerem ca noile reguli să se aplice doar pe viitor, pentru proiectele depuse și selectate după data intrării în vigoare a acestor modificări și nu pentru proiectele deja selecate după vechile cerințe.

Nu este normal ca acești oameni să piardă finanțările pentru că se schimbă regulile în timpul jocului .” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook