Tags Posts tagged with "de"

de

La invitaţia europarlamentarului Victor Negrescu, o delegaţie din judeţul Alba formată din aleşi locali, primari, directori şi reprezentanţi ai societăţii civile au vizitat Parlamentul European în perioada 8-10 septembrie 2014.
În cadrul vizitei, cei 22 de participanţi au avut ocazia să afle mai multe despre activitatea europarlamentarului de Alba, membru în Comisia de Bugete şi în Comisia Juridică din Parlamentul European, dar şi să participe la discuţii cu diverşi oficiali europeni privind atragerea fondurilor europene şi mecanismele legislative în materie.
„Cred că este foarte important să fim mai prezenţi ca judeţ la Bruxelles pentru a face vizibile intenţiile şi proiectele noastre de dezvoltare locală dar şi pentru promovarea turistică şi economică. Această primă întâlnire a avut ca scop iniţial să identificăm oportunităţile disponibile la nivelul instituţiilor europene pentru ca ulterior să permitem judeţului Alba să devină un motor în atragerea fondurilor europene. Au trecut doar două luni de la preluarea mandatului şi iată că deja împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai judeţului Alba începem să lucrăm pentru a demonstra cetăţenilor care ne-au sprijinit că ne ţinem de promisiuni şi că pe mine încrederea lor mă responsabilizează şi onorează” a explicat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Graba la volan era să-l coste pe un şofer din Alba Iulia.În data de 10.09.2014, ora 1640, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C a avut loc un accident rutier.
Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la locul accidentului a rezultat că D.F., de 47 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Şugag – Sebeş, la la kilometrul 122, într-o curbă la dreapta a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de O.I., un bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna Şugag.
În urma accidentului D.F. a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Sebeş unde a primit îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate.

Astăzi, în jurul amiezii, la o temperatură de peste 30 de grade, din fântâna arteziană din Cetate apa curgea şiroi pe alei, udând pavelele ca nu cumva să se încingă prea tare…!

Prezent în cadrul conferinţei de presă a PNL Alba, prof. Vasile Bîtiu, fost director la Şcoala Gimnazială din Petreşti a declarat că inspectorul şcolar general, Dorin Sandea a decis schimbarea directorilor de la şcolile din Sebeş pe motive politice.

Vasile Bîtiu a spus că doar directorii susţinuţi de PNL au fost schimbaţi. Este vorba despre directorul adjunct de la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Suciu Gheorghe, Vasile Bîtiu de la Şcoala Gimnazială Petreşti, Ana Filip de la Liceul Tehnologic Sebeş şi Iulia Paulescu de la Şcola Gimnazială nr. 2 din Sebeş. Victime colaterale au căzut directorul de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” şi directorul Liceul Sportiv din Sebeş, Florin Tileagă. Cei doi au fost înlocuiţi deşi nu erau susţinuţi de nici o formaţiune politică.În locul lor au fost puşi, în opinia lui Vasile Bîtiu, oameni din clientela politică a PSD-ului.

„Inspectorul general Sandea a spus că el i-a evaluat pe directorii înlocuiţi şi au fost schimbaţi pentru optimizarea sistemului educaţional din zonă. De fapt ei au fost evaluaţi de organizaţia locală PSD Sebeş”, a declarat Vasile Bîtiu.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a decis închiderea tuturor târgurilor de animale din ţară, începând cu data 9 septembrie până în data de 5 octombrie 2014, având în vedere evoluţia bolii bluetongue pe teritoriul României şi restricţiile asupra mişcării impuse animalelor din specii susceptibile
Totodată, toţi proprietarii de stâne nu au voie să părăsească amplasamentul actual, până în data sus menţionată, până nu înştiinţează DSVSA Alba şi obţin permisiunea acesteia.

Parlamentul lucrează…
Parlamentul român…lucrează…
Pentru cine lucrează Parlamentul?!
Aceasta este întrebarea. Și nu este una retorică pe care vreun personaj literar să o adreseze unei conștiințe abstractizate și hiperbolizate, ci este o întrebare a cărei gravitate ar trebui să fie prezentă în permanență în mintea noastră, a tuturor.
De ce?!
Păi, pentru simplul fapt că acest Parlament, care s-a reales de vreo 6 ori până acum, a reluat de fiecare dată cu o și mai mare forță și evidență statutul care-l definește în realitate și nu în termeni sau în scripte: acela de ”fabrică” de combinat, asamblat, demontat și reasamblat interese ale unei puteri politice sau a alteia, loc de spălat, cosmetizat și reinventat identități politice, un soi de alter-ego al diferitelor entități politice care populează scena țării sau „stabiliment de lux” în care ajung ca într-o ”vacanță exotică cu accente tragi-comice” cei care au avut suficiente mijloace și tupeu, cei care s-au angajat solemn ca, timp de minimum un mandat, să fie fideli trup și suflet stăpânului care i-a trimis și îi susține.
Pentru majoritatea românilor, un parlamentar reprezintă așa…. un fel de ființă aproape fabuloasă, o creatură a cărei menire este aceea de a exprima, cel puțin teoretic și romanțat, voința poporului, având și atributul excepțional de a crea și veghea la bunul mers al legilor țării, legi care să conserve și să determine bunăstarea individuală, națională, statală…
Da, Parlamentul lucrează, însă faptul că Forul Legislativ al țării lucrează doar la comandă politică și doar în numele și pentru binele celor ale căror interese sunt în pol opus cu cele ale românilor și României, dacă nu chiar complet paralele, nu mai este nici o chestiune romanțată, presupusă, abstractă sau comică și indiferentă.
Parlamentul României lucrează de 25 de ani la o construcție care îngroapă sistematic viața și interesele românilor, una al cărui nume este acela de PUTERE POLITICĂ, fără culoare sau alte zorzoane de conveniență și luat ochii neamului, fără perdele și solemnități de teatru, regie și film.
Parlamentul este în această țară instrumentul perfect în mâna unor interese și grupuri care nu au nimic în comun cu noi, românii, sau cu utopiile și flașnetele de partid, mediatice, de campanie sau orice altă marotă politică fluturată sub nasul nostru cu atâta tupeu și venalitate de atâția ani.
Parlamentul lucrează pentru CINE a fost trimis să lucreze.
Lucrează contra cronometru, pentru că viața noastră se desfășoară într-o continuă și interminabilă campanie electorală, pe un fond al unei continue și halucinante până la prostație lupte pentru putere și dominație, pentru că fiecare „ales” care ocupă un loc în băncile acestei școli de combinatori și valeți politici trebuie să dovedească că a meritat să ajungă și să continue să rămână (mai ales!) în acest loc al privilegiului și tuturor posibilităților.
Când nu este în vacanță pe banii noștri, Parlamentul este în campanie. Este în dezbateri și sesiuni ordinare și extraordinare, în comisii, în camere, în birouri permanente, în colegiile electorale și în anticamerele puterii, ale partidelor și coalițiilor, servește la masa puternicilor zilei sau a celor care vor să devină puternici (sau ȘI mai puternici!), își satisface propriile nevoi și interese, plăceri și fantezii, creează traseism și mână de la spate turmele de primari, consilieri și alți sclavi politici din subordine, stă prin studiouri de televiziune și pozează hollywoodian, etc….totul pe banii noștri, pentru ochii noștri și, mai ales, pentru că așa prevede legea nescrisă, tacită a ”frăției politice” care l-a creat și trage sforile.
Iaca câtă treabă are Parlamentul României și cu câtă osârdie și râvnă lucrează pentru binele…binele lor…al celor știuți, văzuți sau nevăzuți dintre „granzii” zilei…pentru binele său și al celor care îl populează…
Acum 2 ani, 588 de indivizi au format un nou Parlament, unul aproape dublu ca număr de „ajunși” în acest loc. Unii, pentru că nu se mai văd și nu mai pot fi în afara statutului de parlamentar, alții, pentru că le-a pus Dumnezeu sau dracul mâna în cap și au aterizat aici ca vițelul la poarta nouă.
Acești oameni, dacă le putem spune așa, măcar după înfățișare, au reluat spectacolul numit „…în numele bunăstării poporului, statului de drept și democratic, mă angajez să slujesc și să apăr…”…numai că niciun român nu a ajuns vreodată să afle răspunsul real, cel adevărat, la acest angajament solemn și la ce este dincolo de el…deși, totul este la vedere, pentru că nimeni nu se mai străduiește să înțeleagă ce este și ce trebuie să fie cu Parlamentul și ce treabă au sau nu au cei care-l alcătuiesc acum sau vreodată…
Peste puțină vreme, Parlamentul țării va pleca în campanie…neoficial…că, oficial, pleacă în teritoriu cu treburi ce nu mai suportă amânare …
Legile țării, alea cu adevărat importante și urgente pentru noi, nu pentru ei, problemele și situația noastre de orice gen ar fi ele mai pot aștepta…
Parlamentul se pregătește, se antrenează și lucrează intens pentru marea miză și revelație a anului 2014: Cel ce va veni cu tot ceea ce va aduce odată cu el…dintre cei care se văd sau habar nu avem că există…nu încă…
Pentru că unul dintre marile și importantele roluri mai puțin înțeles, știut sau văzut al Parlamentului românesc este acela de a arunca cu cât mai mult praf în ochii românilor, praf care creează o cortină perfectă pentru adevăratul scop și adevăratele mijloace cu care lucrează și pentru care se lucrează în Parlament și dincolo de el…
Parlamentul lucrează în sistem de urgență, subteran și tăcut la ”produse politice” de mare interes și actualitate pentru acest mare și definitiv „război al stelelor” politice: o nouă lege electorală, o nouă structură teritorială politică, o nouă formă de guvernare politică a statului român, un nou atribut al puterii prezidențiale, formule mult îmbunătățite și perfectate pentru mașinăria de vot, propagandă și colectă financiară și umană, noi cadre și pârghii pentru a ”reforma” ideea de nou guvern și noi politici de guvernare și administrare, un nou sol constituțional mult mai adaptat nevoilor și intereselor politice din conjunctura actuală, etc., etc., etc…
Parlamentul ăsta…de care am obosit, eu, personal, așa cum cred că au obosit mulți dintre români, ca și de întreg circul și butaforia așa-zisei politici și a „clanului” care o alcătuiește, care ne jignește inteligența și ne ruinează viața, nu mai contenește de lucrat…
Așa că….stați liniștiți….banii dumneavoastră, interesele și viața vă sunt pe mâini bune…pentru că…PARLAMENTUL LUCREAZĂ…

Marina Ene
Consultant politic

În data de 06.09.014, la orele 21,40, poliţiştii din Zlatna, l-au depistat de B.R.G., de 35 de ani, din municipiul București, în timp conducea un autoturism prin Zlatna, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că autoturismul i-a fost încredinţat bărbatului, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către I.V., o femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bucureşti, care era pasageră în autoturism.
Poliţiştii continuă cercetările faţă de B.R.G. sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis iar faţă de femeia care i-a încredinţat autoturismul, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Săptămâna trecută. inspectorii ITM Alba au continau controalele la firmele din judeţ pentru depistarea eventualelor neregului. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 40 de firme, unde au fost descoperite 82 de deficienţe şi au fost aplicate amenzi în valoare de de peste 122.000 de lei. Din acestea şase amenzi au fost pentru munca la negru.

Societăţi comerciale sancţionate pentru „muncă la negru”:

S.C. RAKATZA CAFFE SRL Ocna Mures – 3 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 30.000 lei;
S.C. MARCO CONSULTING SRL Alba Iulia – 1 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 10.000 lei;
S.C. WISENTERPRISE SRL Blaj – 1 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 10.000 lei;
S.C. DOMA CULT SRL Cîmpia Turzii, P.L. Vinţu de Jos,- 1 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 10.000 lei;
S.C. DARULL STAR SRL Alba Iulia – 3 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 30.000 lei;
S.C. PEK KOLI PAN SRL Blaj – 1 pers. fără forme legale de angajare-amendă de 10.000 lei;

Au mai fost aplicate : 6 Amenzi în valoare de 30.000 lei, pentru refuzul unui număr de 6 persoane identificate în lucru, de a completa fişa de identificare solicitată de inspectorul de muncă, refuz de cooperare şi de legitimare (art.23 alin.1. lit.a. Legea nr.108/1999 republic.)

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook