Tags Posts tagged with "Dancila"

Dancila

Vești bune pentru sebeșeni și nu numai! Începând cu data de 1 Mai, aceştia se pot pot plimba cu barca pe lacul din centrul municipiului Sebeș.

Angajații Primăriei Sebeș lucrează în aceste zile la reabilitarea pontonului din centrul insulei. Chiar dacă plouă, muncitorii vopsesc balustradele, peste podea urmează să fie amplasat un covor de iarba sintetică iar marginile lacului vor fi vopsite în alb.

,,Pe măsură ce timpul ne permite, vom încerca să refacem această zonă în așa fel, încât să fie un adevărat centru de recreere. Vom amplasa mai multe bănci pe marginea lacului și urmează să înfrumusețăm și parcul din zonă” – a precizat primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dancilă. De menționat că primele cinci bărci au sosit, urmând ca în perioada următoare să fie aduse următoarele cinci. Cei care doresc să se plimbe cu barca o pot face zilnic, între orele 12,00 și 19,00.,,Vineri, sâmbătă și duminică, în 1,2 și 3 Mai vâslitul este gratis. Orcine se poate plimba jumătate de oră fără să plătească. Minorii sub 14 ani nu au voie decât însoțiți. Vom stabili apoi în ședința de Consiliu Local prețurile pe care urmează să le practicăm. Oricum vor fi niște sume modice.” – a mai precizat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

Circulația rutieră intensă, din ultimii ani, a lăsat urme adânci, atât în străzile din municipiu cât și în infrastructura orașului, afectând până și locuințele din zonă. Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă încearcă să remedieze defecțiunile accentuate în timp și să redea fața de burg medieval a orașului. ,,Nu reușim, din păcate să facem o curățenie, așa cum ne dorim, prin forțe proprii. De aceea, am decis să întocmim o documentație privind externalizarea serviciului de curățenie. În prezent, există o echipă care lucrează la întocmirea caietului de sarcini, care va fi finalizat în 31 martie 2015. Urmează apoi să scoatem la licitație acest serviciu.”- a declarat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

Până la încheierea unui contract cu o firmă de specialitate, serviciile de salubrizare și întreținere ale orașului lucrează la igenizarea malurilor râului Sebeș, curățarea străzilor din municipiu, prin înlăturarea nisipului, repararea și revopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi existente, toaletarea arborilor, întreținerea florilor din sensurile giratorii, rondouri, scuaruri, parcuri. De asemenea se vor planta trandafiri japonezi pe strada Drumul Sibiului, puiet de tei pe strada Augustin Bena și Parcul Arini, se vor vărui arborii. Străzile asfaltate cu gropi, fisuri și faintari vor fi reparate, urmând a fi realizat marcajul rutier de siguranță. Vor fi remediate și rigolele, inclusiv pavajele și bordurile existente .

,,Fac din nou apel la cetățenii Sebeșului, proprietari de terenuri, să-și igenizeze domeniile, cum ar fi zona Balta lui Dolfi, strada Aurel Vlaicu ( zona de sud, cartier rromi), strada Cloșca, zona Rât, strada Ștefan cel Mare, în zona stadionului Pielaru și Petrești, strada Dobrogeanu Gherea, zona Colonie Petrești. Reamintesc ca toți cei care nu vor lua măsuri de igenizare vor fi amendati. Am decis, de asemenea să supraveghem în permanente malurile râului Sebeș, unde am constatat existenta unor adevărate gropi de gunoi” – a mai precizat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

Pentru primarul municipiului Sebeş, cazul Kronospan este de actualitate. Acesta a ţinut astăzi să adreseze o scrisoare angajaţilor Kronospan.

„Stimați angajați,

În ultimele două luni, orașul nostru a fost măcinat de tensiuni interne generate de valurile de proteste. S-a creat un climat deopotrivă dezavantajos: atât pentru cele două părți implicate (organizațiile de mediu si Kronospan), cât și pentru comunitatea locală. Am certitudinea și încrederea că interesul nostru comun, al tuturor, este să oprim acest tumult intern și să găsim cea mai bună și corectă soluție pentru orașul nostru.

Așa cum știți, Primăria Sebeș a susținut și susține investițiile în zonă. Este o strategie obligatorie pentru orice oraș care își dorește să se dezvolte, să crească prin forțe proprii și să asigure cetățenilor șansa la un trai decent. Acestea nu trebuie făcute însă cu orice preț, ci responsabil, legal și cu grijă față de mediu, oameni și normele aferente fiecărui domeniu de activitate.

De aceea, preocuparea noastră constantă a fost de a urmări în permanență și cu atenție activitatea și planurile investiționale ale tuturor companiilor cu sediu local, inclusiv Kronospan. Ori de câte ori au apărut nereguli, acestea au fost sancționate, așa cum nu am ezitat să sprijim proiectele care îndeplineau toate cerințele legale obligatorii. În acest sens, Primăria Sebeș are contact direct cu toate instituțiile abilitate ale statului pentru a asigura calitatea aerului în Sebeș.

În ceea ce privește Kronospan, analiza noastră asupra situației confirmă faptul că au fost urmați toți pașii solicitați de legislatie în procedura de obținere a autorizației de construire și funcționare și că toate normele de mediu sunt respecte de companie.

Primăria a făcut o serie de demersuri către instituțiile statului pentru a rezolva câteva probleme majore: o cartografiere a situației privind calitatea aerului și protecția mediului în Sebeș, precum și un studiu asupra stării de sănătate a cetățenilor. Aceste cartografieri, precum și concluziile dezbaterilor publice care vor fi organizate în viitorul imediat de către Primăria Sebeș vor sta la baza deciziilor care se impun la nivel de municipiu pentru a se asigura protecția cetățenilor, principalul nostru interes. Aceștia vor fi constant informați cu privire la evoluția proiectului și măsurile care se vor lua în fiecare fază.

Până atunci însă, orice fel de proteste, orice acumulare de tensiune internă și orice conflict nu vor face decât să amplifice starea de fapt existentă. Acestea nu sunt o soluție și nu reprezintă o rezolvare a problemei cu care ne confruntăm în această perioadă. Apelez la buna dumneavoastră înțelegere pentru ca, împreună, să depășim această perioadă, fără impedimente” se arată în scrisoarea adresată angajaţilor Kronospan de către primarul Municiupiului Sebeș, Adrian Alexandru Dăncilă

Primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, a ţinut astăzi să facă câteva precizări în cadrul unui comunicat de presă în ce priveşte activitatea de pe platforma Kronospan Sebeş după ce în ultimele 8 săptămâni au avut loc mitinguri la Sebeş, 7 contra şi 2 pro Kronospan.

„Ca urmare a evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă în Municipiul Sebeș referitoare la activitatea desfăşurată pe platforma SC KRONOSPAN SEBES SA, în calitate de primar al Municipiului Sebeş, conform Legii 215/2001 republicată, Legea Administraţiei publice locale, vreau să fac următoarele precizări:

1.în urma mitingurilor organizate de către ONG–urile de pe raza Municipiului Sebeş, am stabilit o întâlnire la sediul Municipiului Sebeş cu acestea, prin care am solicitat să îşi depună în scris revendicările cu referire la activitatea desfăşurată pe platforma SC KRONOSPAN SEBEŞ SA şi nu numai;

2.am informat aceste ONG uri despre intenţia Municipiului Sebeş de a realiza un Studiu de impact pe starea de sănătate a populaţiei Municipiului Sebeş relaţionat cu expunerea la toţi posibilii poluatori industriali de pe raza unităţii administrativ teritoriale, asupra faptului că s-au prevăzut bani la bugetul local pentru efectuarea acestuia, solicitând în acest sens propunerile acestora cu referire la conţinutul acestui studiu, în vederea deplasării în data de 12.02.2015 împreună cu Directorul executiv al DSP Alba, dr.Horea Timiş la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca.

3.nu am primit nici o revendicare şi nici o propunere faţă de realizarea acestui studiu de impact pe starea de sănătate până la ora actuală

4. în urma întâlnirii de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca au fost stabilite clar etapele care trebuiesc parcurse, fiind un studiu de mare anvergură, fiind practic o premieră pentru acest institut, în acest sens a fost dat un comunicat de presă în data de 14 şi 16 februarie 2015 în preasă

5. în data de 27.02.2015, ora 13,30 la sediul Municipiului Sebeş a fost organizată o primă întălnire cu medicii de familie de pe raza Municipiului Sebeş, cu reprezentanţii Spitalului Municipal Sebeş şi cu reprezentanţii DSP Alba, prin care au fost informaţi despre intenţia de a realiza Studiul de impact pe starea de sănătate a populaţiei Municipiului Sebeş cu Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca, urmând să fie realizată o analiză a indicatorilor de sănătate în zonele vulnerabile identificate, necesitînd astfel o strînsă colaborare între instituţiile statului, medici de familie, agenţi economici şi ONG uri

6. de asemenea la întîlnirea cu reprezentanţii SC KRONOSPAN SEBES SA, în vederea aprobării mitingului din data de 01.03.2015, am adus la cunoştinţă reprezentanţilor salariaţilor de la Kronospan paşii care au fost parcurşi până în prezent

7.în ceea ce priveşte revizuirea Autorizaţiei de funcţionare nr.SB 67/2007 – SC KRONOSPAN SEBEŞ SA , solicitare depusă în 2013, -au fost urmaţi toţi paşii legali necesari conform legislaţiei în vigoare, în momentul de faţă fiind analizate contestaţiile depuse la sediul APM Alba, toată documentaţia fiind transmisă pentru analizare Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, iar în ceea ce priveşte viitoarea instalaţie de formaldehidă cu o capacitate de 60000 tone pe an, SC KRONOCHEM SEBES SRL – această unitate nu funcţionează, fiind depusă solicitarea la sediul APM Alba în vederea obţinerii Autorizaţiei integrate de mediu .

8. pentru SC KRONOCHEM SEBEŞ SRL în cadrul şedinţei Comitetului de Analiză Tehnică din data de 03.02.2015 desfăşurată la sediul APM Alba, DSP Alba a solicitat actualizarea Studiului de impact pe starea de sănătate conform OMS 119 /2014 , fapt solicitat şi de către Municipiul Sebeş prin adresa nr.3946/02.02.2015, adresată şi transmisă către APM Alba
de asemenea menţionăm faptul că în data de 11.02.2015, reprezentanţii Municipiului Sebeş împreună cu reprezentanţii APM Alba şi ai SC Kronochem Sebeş SA , s-au deplasat pe teren în vederea stabilirii a 2 locaţii de amplasare a celor două echipamente de monitorizare emisii formaldehidă , conform cerinţelor Acordului de mediu nr.SB 19/26.10.2012, fiind propuse cele 2 locaţii şi urmând să fie analizate şi aprobate de către APM Alba şi SC KRONOCHEM SEBES SA.
Din cele menţionate rezută interesul permanent al Municipiului Sebeş în vederea respectării cu stricteţe a legislaţiei de mediu, dorinţa permanentă de a avea un dialog cu ONG urile şi cu agenţii economici, în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte , dar trebuie să respectăm instituţiile statului, cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului şi a sănătăţii publice, să avem încredere şi printr-o continuă colaborare să rezolvăm problemele apărute.

Pe această cale invităm din nou reprezentanţii ONG-urilor precum şi reprezentanţii SC KRONOSPAN SEBEȘ SA la un dialog în vederea rezolvării problemelor ridicate în ultima perioadă.

Referitor la adresa înaintată primarului Municipiului Sebeş în data de 01.03.2015 de către angajaţii Kronospan Sebeş, prin care îi solicită acestuia îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi acordarea de răspunsuri la întrebările ridicate de câteva persoane din Sebeş, fac menţiunea că nu au fost adresate astfel de întrebări primarului, iar activitatea acestuia se desfăşoară conform Legii 215/2001 republicată, Legea Administraţiei publice locale” se arată în comunicatul de presă semnat de primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă.

Catre Primaria Sebes,

Noi, angajati ai Kronospan Sebes, va cerem Domnule Primar sa interveniti imediat, conform responsabilitatilor impuse de lege, pentru a dezamorsa conflictul aparut in comunitatea locala. Conflictul a fost declansat pe baza informatiilor false referitoare la activitatea, pe care firma la care lucrăm, o desfasoara in Sebes. Va cerem sa va indepliniti sarcinile de serviciu desemnate si sa dati raspunsuri la intrebarile ridicate de cateva persoane din comunitatea in care traim. Daca nu detineti informatiile necesare pentru a raspunde la toate intrebarile, va cerem sa convocati autoritatile competente care detin aceste informatii si sa le cereti sa raspunda imediat intrebarilor cetatenilor.
Datorita neimplicării Dvs., comunitatea s-a împartit in doua tabere. Dvs. dispuneţi de toate instrumentele necesare, pentru a face lumina in ceea ce priveste acuzatiile neadevarate lansate in ultima vreme.
Noi vrem sa punem capat presiunilor venite din partea unor locatari ai Municipiului Sebes, mai nou avem si alti cetateni angrenati în acest scandal, si cerem sa fie aratat adevarul.
Noi, ca cetateni ai orasului Sebes, ne platim taxele la bugetul local, taxe din care primiti salariul, in consecinta D-le Primar trebuie ne reprezentaţi si pe noi.
Va cerem sa interveniti imediat pentru a lamuri acuzele care se aduc firmei in care lucram si pe care noi le consideram minciuni sfruntate.

Angajatii Kronospan Sebes.

La ultima şedinţă a Consiliului Local Sebeş s-a decis rectificarea bugetului, ca urmare a înregistrării unor economii. Este vorba de mai multe licitaţii, în special pentru lucrări, care au fost adjudecate la valori mai mici decât cele estimate. Astfel aproape 3,4 milioane lei au fost alocate de consilierii locali pentru şcoli, spital, lucrări de reparaţii şi diferite dotări. Practic peste jumătate din bani au fost dirijaţi spre şcoli şi spital.
Pentru învăţământ au fost alocaţi 897 de mii lei, care vor fi folosiţi pentru bunuri şi servicii – 875,39 mii lei şi cheltuieli de capital – 21,70 mii lei.
Sumele vor fi repartizate pe ordonatori de credite: Şcoala Gimnazială nr. 2 – 44,66 mii lei pentru reparaţii acoperiş; Şcoala Gimnazială M. Kogălniceanu – 76,43 de mii lei pentru reparaţii curente; Colegiul Naţional Lucian Blaga – 371,00 mii lei pentru reparaţii curente, mobilier şi videoproiectoare, deplasare elevi Budingen; Liceul cu program sportiv – 172,20 mii lei pentru reparaţii curente, reparare la aparate de forţă, pentru echipament sportiv, taxe, vize şi deplasări competiţionale, servicii de curăţenie, medicamente şi plată chirie; Liceul Industrial Sebeş – 20,00 mii lei pentru reparaţii curente şi Şcoala Gimnazială Petreşti – 191,10 mii lei pentru reparaţii curente.
Cheltuielile de capital sunt repartizate la Şcoala Gimnazială nr. l, pentru achiziţionarea complex joacă pentru copii, la grădiniţa Răhău. De asemenea la Colegiul Naţional Lucian Blaga s-a aprobat introducerea în lista obiectivelor de investiţii a unei noi poziţii, copiator, prin redistribuirea sumei de 9,90 mii lei, creată din economia de la achiziţia de sistem operare Microsoft Windows.
Spitalul a primit 940 de mii de lei la această rectificare bugetară. Aproape jumătate din bani, 450 mii lei, vor fi utilizaţi pentru plata utilităţilor, iar diferenţa de 490 mii lei pentru reparaţii curente, în vederea acreditării.
Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului a primit o majorare de buget de 985.620 lei. O parte din aceşti bani, 428.000 lei sunt destinaţi reparaţiilor curente inclusiv acoperişul pieţei agroalimentare, iar restul pentru achiziţionarea aparaturii la Baza Sportivă Arini (tractoraş gazon, bariere, emandor de înălţime şi echipamente fitnes).
Pentru autorităţi executive bugetul a fost mărit cu suma de 409,57 mii lei: 20 mii lei furnituri de birou; 50 mii lei încălzit, iluminat; 27 mii lei poştă, telefon (francare corespondenţă); 10 mii lei alte bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare; 10 mii lei obiecte de inventar; 70 mii lei deplasări; 170 mii lei consultanţă şi expertiză; 10 mii lei alte cheltuieli şi 33 mii lei alte cheltuieli cu bunuri şi servicii.
Centrul Cultural Lucian Blaga a solicitat suplimentarea bugetului propriu cu suma de 17,00 mii lei, pentru efectuării unor lucrări de reparaţii la Muzeul „Ion Raica”, precum şi 3,00 mii lei pentru restaurarea mobilierului muzeului.
Nicu POPESCU

 

Omul de afaceri din Sebeș, Nicolae Matei s-a aflat astăzi la DNA  Alba Iulia. Acesta a declarat imediat după ieșirea din instituție că a venit el la DNA și nu a fost chemat de procurori. Omul de afaceri a spus că a depus plângeri împotriva reprezentanților administrației locale din Sebeș dar și a Instituției Prefectului Alba. ”Am depus o plângere împotriva mai multor consilieri, primari, actuali și foști funcționari ai Prefecturii care din punctul meu de vedere fac anumite infracțiuni pe care organele abilitaste pot să le constate dacă sesizările mele sunt corecte sa nu.(n.a. este vorba de Primăria Sebeș). Aceștia afirmă că au acoperire mai departe, în Prefectură și mai grav la București” a spus Nicolae Matei la ieșirea de la DNA.

Primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă nu a comentat nimic pe această temă. Contactat telefonic prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a declarat că nu comentează acțiunea omului de afaceri și tot ceea ce se întâmplă în acest caz este doar un război a lui Nicolae Matei cu administrația locală din Sebeș.

t_vst7835-poza_daimlerDeputatul PSD, Ioan Dîrzu şi Primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă, au fost invitaţi de onoare şi exclusivi din partea judeţului Alba la semnarea contractului de investiţie realizat între compania germană Daimler AG şi  Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

Prin semnarea acestui acord compania Daimler AG se angajează să realizeze investiţiile programate în valoare de aproape 300 de milioane de euro în uzina din Sebeş prin care vor fi create peste 400 de noi locuri de muncă.

Primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă, a declarat: „Investiţia companiei Daimler AG permite Municipiului Sebeş să se dezvolte în continuare, plasând oraşul nostru pe harta localităţilor dezvoltate din ţară capabile să atragă oricând investiţii importante creatoare de locuri de muncă.

Invit pe această cale şi alţi potenţiali investitori în municipiul Sebeş unde vor găsi o administraţie eficientă capabilă să sublinieze avantajele unei investiţii în oraşul nostru.

Am discutat în acest sens cu domnul Ministru Dan Şova şi domnul deputat Ioan Dîrzu şi despre alte companii interesate să investească la noi în oraş, iar cu susţinerea Guvernului putem să facem şi mai multe lucruri pentru sebeşeni”.

t_vst7850-poza_grup_daimlerPrezent la invitaţia Ministrului Dan Şova, deputatul Ioan Dîrzu a subliniat importanţa creării de locuri de muncă: „Avem nevoie de locuri de muncă mai multe în judeţul Alba, iar ceea ce s-a realizat acum la Sebeş demonstrează că PSD se ţine de promisiuni.

De multe ori se vorbeşte prea uşor de investiţii dar nimic nu se face, iar acum am demonstrat că dacă există voinţă politică reală putem face lucruri importante pentru cetăţenii din judeţul nostru.

Mulţumim Guvernului Ponta şi în special Ministrului Dan Şova pentru susţinerea acordată în vederea realizării acestei investiţii.

Modelul Sebeş trebuie să se reproducă şi la Alba Iulia şi în alte localităţi din judeţ.

Ministrul Dan Şova a subliniat în cadrul întâlnirii nevoia de a atrage noi investiţii în România şi se bucură că acest proiect a fost realizat în judeţul Alba, într-un oraş condus de o administraţie social democrată.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură a lăudat aportul personal adus în realizarea acestui proiect a primarului Sebeşului, Alexandru Dăncilă, şi a deputatului PSD, Ioan Dîrzu.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook