Tags Posts tagged with "Daimler"

Daimler

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat lista locurilor de muncă vacante, în judeţ în această perioadă. Sunt vacante locuri de muncă pentru absolvenţi cu studii superioare, muncitori calificaţi şi necalificaţi în Alba Iulia, Cugir, Aiud, Blaj şi Sebeş.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258/831137.

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 100
Technician asigurarea calităţii – 1
Manager proiect – 1
Manipulant marfă – 1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică – 2
Şef schimb – 1
Specialist în domeniul calităţii – 2
Technician mentenanţă – 3
Inginer maşini unelte – 1
Şofer autoturisme şi camionete – 1
Agent vânzări – 1
Şef tură dispecer energetic – 1
Electrician în construcţii – 10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 30
Confectioner articole textile – 30
Îngrijitor – 1
Casier – 1
Vânzător – 1
Recepţioner marfă – 1
Lucrător comercial – 1
Şef magazin – 1
Lucrător comercial – 2
Şofer autoturisme şi camionete – 3

Punct de lucru Cugir – 0725/225881

Casier – 5
Vânzător – 6
Recepţioner marfă – 2
Lucrător comercial – 1
Şef magazin – 1
Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii – 30
Muncitor constructor bârne, chirpici, piatră – 30

Punct de lucru Aiud – 0725/225882. ANGAJATORI

Muncitor necalificat – 4
Medic specialist – 1
Zidar – 2
Dulgher – 3
Fierar – betonist – 1
Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii – 2
Zidar roşar- tencuitor – 2
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor – 2
Sudor – 2
Lăcătuş – 1
Muncitor necalificat în metalurgie – 2

Punct de lucru Blaj – 0725/225883

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10
Lucrător bucătărie (spălător vase mari) – 3
Lucrător comercial – 3
Inginer industrializarea lemnului – 1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 10

Punct de lucru Sebeş – 0725/225885

Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii – 30
Muncitor constructor bârne, chirpici, piatră – 30
Patiser – 3
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor – 3
Conducător auto – 3
Inginer auto – 1
Funcţionar economic – 1
Electrician – 1
Mecanic auto – 1
Inginer silvic – 1
Maistru silvic – 1
Funcţionar în activităţi comerciale, administrative şi preţuri – 1
Asistent manager – 1
Economist – 1
Operator chimist – 1
Şofer autocamion – 1
Şef manevră – 1

DSC_1888Într-un cadru festiv, în prezenţă unor oficialităţi de rang înalt şi a unor importanţi oameni de afaceri din România, astăzi a fost pusă piatra de temelie a construcţiei noii linii de producţie a Star Transmision de la Sebeş. Aici va fi produsă cea mai nouă generaţie de cutii de viteză automate, în 9 trepte, pentru Mercedes Benz.

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului României, Victor Ponta, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroși reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, printre care s-au numărat Dan Şova, ministrul Transporturilor, Constantin Niţă, ministrul Economiei. La eveniment au mai participat omul de afaceri Ion Ţiriac şi fostul pugilist Mihai Leu.

În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC. Această nouă linie de producţie va asigura locuri de muncă pentru mai bine de 500 de persoane din zona Sebeş. O componentă importantă a investiţiilor companiei Star Transmision în zona noastră o reprezintă formarea profesională a viitorilor angajaţi ai fabricii, prin intermediul Şcolii Profesionale Germane, ce funcţionează în Alba începând de anul trecut.

DSC_1805Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producției și Furnizorilor, a declarat: „Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție. Prin această investiție vom satisface cu succes cererea în continuă creștere de cutii de viteză automate.”

DSC_1829Victor Ponta, Prim-ministrul României a spus că „Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcția acestei noi unități de producție, Daimler continuă investiția în România, confirmând astfel evoluția excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 și trendul pozitiv pe care ne aflăm.

Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală și de stimulare a economiei, au creat un mediu investițional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler își continuă proiectul aici.

România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiție nu face decât să atragă după sine alte investiții, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai al populației.”

Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în rețeaua flexibilă de producție de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim și Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producție la fabrica mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate și la locația din Sebeș. Investițiile de la Sebeș se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacității la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântați de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul rețelei de producție integrate Powertrain a Mercedes-Benz,” a spus Bernd Krottmayer, Director General al Star Transmission. „Fabrica noastră produce în mod flexibil și serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz.”

DSC_1895Ceremonia prin care a fost pusă piatra de temelie a noii construcţii a fost una spectaculoasă. Reprezentanţii Daimler Star Transmision, ai Mercedes Benz, ambasadorul Germaniei în România şi premierul Victor Ponta au introdus într-un bloc de piatră câteva obiecte simbolice: planul de construcţie a noii fabrici, un breloc Mercedes Benz, un ziar cu data de astăzi, diploma de atestare a pietrei de temelie şi un săculeţ cu bani.

Filiala Daimler Star Transmission a fost înființată în 2001. De atunci se produc la Cugir roți dințate, axe și componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție. Tot aici se află și centrul de tehnologii din care face parte și producția de prototipuri și un centru de instruire. La Sebeș s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeș anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacități suplimentare față de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forță de muncă de aproximativ 1200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educație dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educație dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în același timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Școlii Duale din Alba-Iulia, STC instruiește alături de alte 5 companii din județul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.

Pentru a optimiza și mai mult condițiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajați, Star Transmission oferă de la sfârșitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite și se oferă sfaturi pentru angajați. În plus, o dată pe săptămână angajații pot beneficia de consultații de la medici specialiști, printre care cardiologi, dermatologi și nutriționiști.

Despre cutia de viteză automată cu nouă trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz

DSC_1634Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit și schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon și Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil  de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecință, noile modele cu 9G-TRONIC își depășesc predecesorii atât în privința consumului cât și a emisiilor de CO2.

DSC_0799-610x225Germanii de la Daimler AG vor crea la Sebeș în următorii ani nu mai puțin de 1.000 de locuri de muncă.

Fabrica de asamblare a cutiilor de viteze automate, care va produce și o parte din componente, va fi operațională în totalitate în 2017, când numărul angajaților va fi de aproximativ 1.000 de persoane.

Reprezentantul Daimler, Andreas Beutler, a prezentat etapele în care se va derula investiția, precum și procesul tehnologic.

Beutler a declarat că Planul Urbanistic Zonal vizează o suprafață totală de 72.000 metri pătrați, din care 43.000 mp vor fi ocupați de hala de asamblare și producție, iar restul vor fi desinați clădirilor de birouri, parcări și spații pentru personalul fabricii.

Lucrările propriu-zise vor demara în luna aprilie 2014 și vor dura un an de zile. Din aprilie 2015 vor fi aduse utilajele.

Montarea și testarea acestora presupune o perioadă de încă un an de zile, urmând ca din primăvara anului 2016 să înceapă gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi.

În paralel personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania.

Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi.

PUZ-ul cerut de cei de la Daimler prevede construcția unui nou sens giratoriu, în apropierea fabricii, precum și un flux de 25-30 de camioane care vor aduce zilnic materie primă.

În momentul în care fabrica de la Sebeș va funcționa la capacitate totală aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.

Consilierii locali din Sebeș au aprobat PUZ-ul referitor la investiția Daimler în unanimitate.

Sursa: http://sebesanul.ro (Ziarul Sebeşanul)

13Star Transmission își continuă strategia de dezvoltare odată cu deschiderea unității de producție pentru montaj cutii de viteză de la Sebeș.

Odată ce lucrările de construcție au fost finalizate și liniile de montaj transferate, a avut loc și mult așteptata deschidere oficială a fabricii unității de producție pentru montaj cutii viteză automate de la Sebeș, județul Alba.

În prezența Prefectului Gheorghe Feneșer a vicepresedinților Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman, a primarului Alexandru Dăncilă, precum și a altor oficialități, s-a pornit producția liniei de montaj a cutiilor automate de viteză în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes-Benz.

După doar 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție, miercuri 17.07 a fost montată într-un cadru festiv prima cutie de viteză automată cu 5 trepte. Noua fabrică a fost construită în doar 12 luni și cuprinde 9000 de metri pătrați.

Angajații din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania unde au beneficiat de o instruire intensivă și au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcția în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier și 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranța că procesul de calitate este cel dorit.

Bernd Krottmayer, Administratorul companiei Star Transmission, a explicat: „Este o onoare pentru noi să preluam acest proiect. Până de curând cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes s-au montat exclusiv în Germania. Transferarea producției la Sebeș ne arată încă o dată câtă încredere acordă concernul Daimler companiei Star Transmission. Daimler mizează în principal pe flexibilitatea, seriozitatea și calitatea ridicată pe care o oferim, iar noi vom face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi. Inaugurarea noii unități de producție subliniază încă o dată strategia de dezvoltare a companiei. Putem oferi astfel noi locuri de muncă și diverse posibilități de dezvoltare profesională.

În orașul Sebeș, județul Alba se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz. Linia de montaj compusă din două linii principale și 11 linii secundare a fost transferată din Germania și este parțial automatizată. Pentru lucrările de construcție, asamblare linie și infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro și s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaților a avut o tendință de creștere încă de la începutul anului și astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000 , atingându-se o nouă piatră de temelie în istoria companiei.

Prezent la inaugurarea unității de producție din Sebeș, Prefectul județului Alba, Gheorge Feneser, a declarat că va sprijini compania in realizarea proiectelor viitoare. „Este o onoare pentru mine să mă aflu azi aici, este un moment istoric atât pentru dumneavoastră cât și pentru județul Alba. Vă pot asigura că veți avea tot sprijinul necesar pentru o dezvoltare armonioasă.”

În numele Consiliului județean au luat cuvântul domnii vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman care s-au arătat impresionați de modul în care compania s-a dezvoltat în ultimii ani: „Este interesant de observat cât de frumos s-a dezvoltat această companie în ultimii ani. De la o firmă mică, cu câteva zeci de angajați, a devenit un jucător important pe acest segment„.€

Alexandru Dăncilă, primarul orașului Sebeș, a ținut să precizeze: „STC este un exemplu de succes, ne bucurăm că orașul nostru a fost ales ca și gazdă a companiei, căci astfel se crează noi locuri de muncă. De apreciat este și faptul că la Star Transmission se recrutează și tineri fără experiență în domeniul tehnic, oferindu-li-se astfel persepective pentru viitor. Am remarcat de altfel că Star Transmission acordă o importanță deosebită responsabilității sociale, îmbinând prezența activă din domeniul tehnic şi profesional cu activităţile sociale şi culturale.

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile.

La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție.

Pe lângă construcția de dispozitive oferim clienților noștri și servicii de inginerie.

La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte.

Compania are momentan 1000 de angajați.

t_vst7835-poza_daimlerDeputatul PSD, Ioan Dîrzu şi Primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă, au fost invitaţi de onoare şi exclusivi din partea judeţului Alba la semnarea contractului de investiţie realizat între compania germană Daimler AG şi  Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

Prin semnarea acestui acord compania Daimler AG se angajează să realizeze investiţiile programate în valoare de aproape 300 de milioane de euro în uzina din Sebeş prin care vor fi create peste 400 de noi locuri de muncă.

Primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă, a declarat: „Investiţia companiei Daimler AG permite Municipiului Sebeş să se dezvolte în continuare, plasând oraşul nostru pe harta localităţilor dezvoltate din ţară capabile să atragă oricând investiţii importante creatoare de locuri de muncă.

Invit pe această cale şi alţi potenţiali investitori în municipiul Sebeş unde vor găsi o administraţie eficientă capabilă să sublinieze avantajele unei investiţii în oraşul nostru.

Am discutat în acest sens cu domnul Ministru Dan Şova şi domnul deputat Ioan Dîrzu şi despre alte companii interesate să investească la noi în oraş, iar cu susţinerea Guvernului putem să facem şi mai multe lucruri pentru sebeşeni”.

t_vst7850-poza_grup_daimlerPrezent la invitaţia Ministrului Dan Şova, deputatul Ioan Dîrzu a subliniat importanţa creării de locuri de muncă: „Avem nevoie de locuri de muncă mai multe în judeţul Alba, iar ceea ce s-a realizat acum la Sebeş demonstrează că PSD se ţine de promisiuni.

De multe ori se vorbeşte prea uşor de investiţii dar nimic nu se face, iar acum am demonstrat că dacă există voinţă politică reală putem face lucruri importante pentru cetăţenii din judeţul nostru.

Mulţumim Guvernului Ponta şi în special Ministrului Dan Şova pentru susţinerea acordată în vederea realizării acestei investiţii.

Modelul Sebeş trebuie să se reproducă şi la Alba Iulia şi în alte localităţi din judeţ.

Ministrul Dan Şova a subliniat în cadrul întâlnirii nevoia de a atrage noi investiţii în România şi se bucură că acest proiect a fost realizat în judeţul Alba, într-un oraş condus de o administraţie social democrată.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură a lăudat aportul personal adus în realizarea acestui proiect a primarului Sebeşului, Alexandru Dăncilă, şi a deputatului PSD, Ioan Dîrzu.

cristi poza ziarIeri în Consiliul Local Sebeş s-a aprobat trecerea în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a unei străzi şi a canalului colector din apropierea viitoarei investiţii a concernului german Daimler.

CNADNR va reabilita strada şi canalul colector, după care va preda primăriei Sebeş investiţia făcută.

Această decizie a consilierilor a fost una normală, pentru că aşa trebuie să procedăm: să răspundem favorabil, în limitele legale, evident, oricărei solicitări venite din partea companiilor care doresc să investească în oraşul nostru, pentru că ele plătesc taxe şi impozite şi crează locuri de muncă.

Vreau să atrag atenţia asupra faptului că unii oameni politici încearcă să îşi asume meritele acestei investiţii de la Sebeş, respectiv aducerea Daimler aici.

Nu politicienii i-au determinat pe nemţi să vină la Sebeş, iar cei care îşi asumă acum, cu surle şi trâmbiţe meritele sunt nişte demagogi.

Concernul Daimler investeşte la Sebeş pentru că avem o poziţie geografică foarte bună, pentru că avem forţă de muncă foarte bine pregătită, pentru că întotdeauna aleşii locali si functionarii din primărie au ştiut să discute cu mediul de afaceri, căruia nu i-au cerut spagă pentru acordarea avizelor si autorizatiilor.

Meritul este, dacă vreţi, al tuturor cetăţenilor acestui oraş, care au ştiut să păstreze şi să transmită mai departe hărnicia si corectitudinea pe care le-au mostenit de la strămosii lor sasi, unguri şi români.

Meritul, repet, este al oamenilor, nu al politicienilor.

Ceea ce am făcem noi ieri a fost un gest normal.

Ne comportăm normal şi civilizat cu un investitor serios.

Aşa cum ne vom comporta şi de acum înainte.

Şi pentru asta nu trebuie să ne arogăm niciun merit, pentru că noi aici ne facem doar datoria.

Pentru asta am fost trimişi în consiliu, să lucrăm în folosul celor care ne-au ales.

RADU CRISTIAN – Consilier local Sebeş PNL şi Preşedinte TNL Sebeş

daimler-logoPreședintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu domnul Dragoș Andrei, Consilier de Stat, domnul Alexandru Dăncilă, Primarul Municipiului Sebeș și cu reprezentanții Daimler pentru a se pune de acord asupra a ceea ce mai trebuie făcut pentru dezvoltarea investiției de la Sebeș.

Ne-am înțeles care sunt activitățile pe care administrația va trebui să le facă pentru ca investiția Daimler de la Sebeș să se dezvolte conform planului făcut de investitor.

Au tot sprijinul Consiliului Județean și al meu personal și, așa cum am procedat și la Blaj, CJ Alba va face tot ceea ce ține de el pentru a respecta acest calendar și planul existent.„ – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba.

Stiri Cugir , Cugir , Cugireanul.ro / Actualitate / Daimler a cumparat actiunile statului de la Uzina Mecanica din Cugir.

 

Producatorul masinilor Mercedes-Benz a cumparat in Romania toate actiunile pe care statul le mai avea la Uzina Mecanica din Cugir.

 

daimler-logo

Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, nemtii au platit aproape patru milioane de euro si vor sa investeasca inca pe atat in Ardeal, unde produc de 10 ani piese pentru masini de lux.

De 10 ani, langa fabrica de armament de la Cugir se produc piese pentru sistemele de transmisie, motoarele si cutiile de viteze Mercedes.

De aici, produsele romanesti ajung sa echipeze cele mai cunoscute si vandute modele ale marcii germane.

Cazul SC UM Cugir, care este o filiala a companiei nationale RomArm, in care a fost vandut pachetul de parti sociale detinut de aceasta uzina catre o societate care apartine partenerului german Daimler“, spune Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

E vorba despre Star Transmissions, infiintata de Daimler impreuna cu statul roman acum 13 ani. Prin vanzarea actiunilor, nemtii raman titularii afacerii de la Cugir. Oficialii Daimler de la Stuttgart nu confirma inca informatiile anuntate de ministrul Economiei, care a dezvaluit astfel secretul bine tinut de premier.

In privinta Romaniei sunt multe speculatii in acest moment. Pentru Daimler tot ce pot sa va spun e ca tot ce mi-ati spus sunt doar speculatii despre care nu putem comenta“, a declarat purtatorul de cuvant al Daimler.

Pentru ca statul nu a construit un drum modernizat pana la Cugir, nemtii incep anul acesta asamblarea cutiilor de viteze pentru masinile lor de lux, la 33 de kilometri, intr-o alta uzina pe care o detin la Sebes.

Nemtii au de gand sa investeasca si mai mult in Romania. Specialistii sustin ca dupa finalizarea investitiei, Daimler va avea la Cugir o uzina de calibrul celei de la Craiova, detinuta de Ford.

www.cugireanul.ro

Stiri Cugir , Cugir , Cugireanul.ro / Actualitate / Daimler a cumparat actiunile statului de la Uzina Mecanica din Cugir.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook