Tags Posts tagged with "Dacia"

Dacia

O tânără de 25 de ani a fost accidentată grav în jurul orei 12 pe o trecere de pietoni de pe Bdul Tudor Vladimirescu, în apropiere de complexul comercial Alba Mall.

Geanta, şi alte lucruri personale au căzut lângă victimă, la 3-4 metri de trecerea de pietoni, dar o sandală a fost aruncată la circa 12 metri.

Timp de 15 minute un echipaj SMURD au efectuat procedurile de stabilizare ale victimei după care salvatorii şi victima au plecat spre Spitalul Judeţean de Urgenţă!

În urma accidentului parbrizul maşinii implicate (o Dacia Logan cu număr de Alba) a fost crăpat, iar plăcuţa cu numărul de înmatriculare a căzut pe şosea.

Vom reveni cu amănunte!

Cinema-Dacia-Alba-Iulia-300x212Cinematograful Dacia din Alba Iulia are, pentru luna martie, o ofertă de filme pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Dramă, comedie, acţiune, mister sau animaţie, toate acestea fac din filmele lunii o atracţie pentru cinefili.

  • shadow-dancer-186956l_resize07 – 12 martie:  Dansatoarea din umbră – Marea Britanie / Shadow Dancer / 1h,41 /N-15 / dramă, thriller

Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă.

Povestea se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar „fraţii” din reţea o suspectează de trădare şi ea riscă moartea. În tabăra cealaltă, agentul care o racolează (Clive Owen) răspunde pentru viaţa ei, însă se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.

Regia: James Marsh

cu: Clive Owen, Andrea Riseborough, Gillian Anderson

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; / / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 4 lei

de-vrais-mensonges-131142l_resize

  • Minciuni adevarate – Franţa / De vrais mensonges  / 1h,45 / AG / comedie, dramă

Într-o dimineaţă de primăvară, Emilie primeşte o scrisoare de dragoste anonimă, frumoasă şi inspirată. O aruncă la coşul de gunoi, dar peste puţin timp o ia înapoi. Îşi dă seama că asta poate fi calea de a o “trezi la viaţă” pe mama ei, singură şi tristă după ce fusese părăsită de soţ. Fără să ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale. Emilie nu ştie însă că autorul ei este Jean, timidul său angajat. Nici nu se gândeşte că gestul ei va crea o serie de încurcături şi neînţelegeri, de care curând vor fi copleşiţi toţi.

Regia: Pierre Salvadori

cu: Audrey Tautou, Sami Bouajila, Nathalie Baye

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 17/ v, s, d: 17; 19  / luni si joi inchis/  / pret 6 şi 4 lei

  • winters-tale-983327l_resize14 – 19 martie: Poveste de iarnă – SUA / Winter’s Tale  /1h,58/Ap-12/ dramă, fantastic, mister

De la un New York feeric când tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi şi pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul, până la oraşul modern acoperit de clădiri zgârie-nori, veşnic treaz, filmul „Poveste de iarnă“ înfăptuieşte miracole şi uneşte destine. După secole de întuneric, vise despre o iubire neînţeleasă şi o permanentă luptă cu sine, un bărbat îşi recuperează amintirile şi descoperă incredibilul destin care îl aşteaptă.

Regia: Akiva Goldsman

cu: Will Smith, Russell Crowe, Jennifer Connelly, Colin Farrell

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

the-lego-movie-778216l_resize

  • 21 – 26 martie: Marea aventură Lego– SUA / The Lego Movie /1h,40/ AG / acţiune, animaţie, comedie

Marea aventură Lego spune povestea surprinzătoare a lui Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, fără să se remarce prin ceva anume, dar care ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel ajunge în compania unor străini curajoşi alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii, călătorie pentru care Emmet este complet nepregătit.

Regia: Phil Lord, Chris Miller, Chris McKay

Voci: Elizabeth Banks, Liam Neeson, Morgan Freeman, Will Ferrell, Channing Tatum, Jonah Hill

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

  • the-hangover-part-iii-874058l_resize28 – 02 aprilie: Marea Mahmureală III – SUA / The Hangover Part III / 1h,40 / N- 15/ comedie

De data aceasta, Doug, Phil, Alan și Stu nu participă la nicio nuntă, nu se confruntă cu amenințarea unei mari mahmureli după o petrecere a burlacilor și, aparent, nu ar trebui să își facă nicio grijă că lucrurile pot s-o ia din nou la vale. Însă exact asta se va întâmpla în finalul trilogiei „The Hangover”. Se vor întoarce în Las Vegas, locul în care l-au uitat pe Doug pe acoperișul hotelului în primul film, vor lua din nou decizii dureros de greșite și îl vor întâlni pe Mr. Chow. Din informațiile dezvăluite până acum, partea a treia va fi povestea lui Alan, care trece printr-o criză după moartea tatălui său.

Regia: Todd Phillips

cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

Ore de difuzare: marţi, miercuri: 15; 17/ v, s, d: 15; 17; 19  / luni si joi inchis/ redus ora 15 / pret 6 şi 4 lei

MelancholiaPământul este ameninţat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare în această abordare foarte europeană a lui Lars von Trier a genului disaster movie.

Drama lui Trier, pe alocuri cu accente de thriller, povesteşte viaţa şi relaţia a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată ameninţă să se ciocnească de planeta noastră.

Acţiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kristen Dunst, prezentată iniţial ca un moment fericit, dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei şi de apariţia neprevazută a unei planete ce fusese până atunci ascunsă de Soare şi care, acum, ameninţă să intre în coliziune cu Pământul.

Melancholia  [03.01.2014 – 08.01.2014] : Vineri – Duminică: ora 15:00, 17:30 și 20:00, Luni – Miercuri: ora 15:00 și 17:30, Joi: INCHIS. Tarif întreg: 6 Lei. / Tarif redus: 4 Lei – doar de la ora 15:00

37288De această dată nu mai este vorba despre nunta vreunuia dintre prieteni.

Şi cum nu va avea loc nicio petrecere a burlacilor, totul ar trebui să decurgă cât se poate de normal. Sau nu?

Chiar şi aşa, încurcăturile se ţin lanţ şi stârnesc tot râsul atunci când cei patru prieteni pornesc într-o călătorie împreună.

Marea mahmureală 3 [13.12.2013 – 18.12.2013] : Vineri – Duminică: ora 15:00, 17:30 și 20:00, Luni – Miercuri: ora 15:00 și 17:30, Joi: INCHIS. Tarif întreg: 6 Lei. / Tarif redus: 4 Lei – doar de la ora 15:00

37288De această dată nu mai este vorba despre nunta vreunuia dintre prieteni.

Şi cum nu va avea loc nicio petrecere a burlacilor, totul ar trebui să decurgă cât se poate de normal. Sau nu?

Chiar şi aşa, încurcăturile se ţin lanţ şi stârnesc tot râsul atunci când cei patru prieteni pornesc într-o călătorie împreună.

Marea mahmureală 3 [13.12.2013 – 18.12.2013] : Vineri – Duminică: ora 15:00, 17:30 și 20:00, Luni – Miercuri: ora 15:00 și 17:30, Joi: INCHIS. Tarif întreg: 6 Lei. / Tarif redus: 4 Lei – doar de la ora 15:00

tafiŞ_colocviu_12122013Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca organizează în ziua de joi, 12 decembrie 2013, începând cu orele 9.00, Colocviul Național : Frontierele Imperiului Roman: Dacia. Limes forum II, care va avea loc în Aula Ferdinand a Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, str. Napoca, nr. 11.

În cadrul deschiderii oficiale vor lua cuvântul preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Horea Uioreanu, dr. Mircea Angelescu din partea Ministerul Culturii și d-na Carmen Ciongradi, directorul general al MNIT Cluj.

În continuare vor fi susținute mai multe comunicări științifice privind granița romană a Daciei, de către cercetători români din Cluj, Bistrița, București, Tg. Mureș, Timișoara, Satu-Mare, Sf. Gheorghe, precum şi cercetători străini din Austria şi Bulgaria.

Comunicările se vor concentra pe diferite studii de caz, fiind prezentată detaliat situația actuală a monumentelor care compun granița romană din Dacia, cu accent pe prezentarea istoricului și a structurii sistemului de promovare și management al frontierei romane după modelul celor similare din Anglia și Germania, care fac deja parte din UNESCO.

Vor fi prezentate avantajele metodelor moderne de analiză detaliată a unor suprafețe mari de teren, cum este cazul graniței romane din Dacia ce străbate circa 1000 de kilometri, cu ajutorul noilor metode interdisciplinare de cercetare reprezentate de geofizică și teledetecție.

Prelegerile vor fi urmate de o masa rotunda unde se vor purta dezbateri privind crearea unui cadru omogen de promovare a graniței romane de pe teritoriul României, care să coordoneze activitatea de înregistrare, cercetare și management a graniței Daciei romane, obiectivul principal fiind înscrierea monumentului, în ansamblul său, în listele UNESCO, pentru o mai bună protecție și promovare culturală și turistică.

Manifestarea ştiinţifică este organizată în cadrul unui proiect finanţat de către Ministerul Culturii.

foto: cinemarx.ro
foto: cinemarx.ro
foto: cinemarx.ro

„Domnişoara Christina” este un thriller psihologic, ecranizare a prozei fantastice omonime de Mircea Eliade.

Tânărul pictor Egor Pașchievici soseşte împreună cu Sanda, iubita lui, la conacul ei de la moşie. Aici o cunoaşte pe doamna Moscu, mama ei, şi pe Simina, sora mai mică, precum şi pe Nazarie, un profesor de istorie care face cercetări arheologice în zonă.

Cele trei o venerează pe domnişoara Christina, sora mai mare a doamnei Moscu, ucisă în urmă cu 30 de ani în împrejurări neclare în timpul răscoalelor de la 1907.

Curând după ce Egor vede tabloul domnişoarei Christina, el se simte atras de ea într-un fel inexplicabil.

Domnişoara Christina îi apare lui Egor în vis, dar nu numai.

Ea este trezită misterios la viaţa prin ritualuri ciudate de doamna Moscu şi Simina.

Domnişoara Christina se îndrăgosteşte de Egor, în schimb Sanda devine din ce în ce mai bolnavă, iar boala ei pare să fie în directă legătura cu întruparea Cristinei.

Nazarie are teoria lui despre domnişoara Christina. Cercetând spusele satenilor el crede că ea este un strigoi care bântuie locul.

Pentru a o salva pe Sanda a cărei stare devine critică, Egor se hotărăşte să o înfrunte pe Christina.

Domnişoara Christina [22.11.2013 – 27.11.2013] : Vineri – Duminică: ora 15:00, 17:30 și 20:00, Luni – Miercuri: ora 15:00 și 17:30, Joi: INCHIS. Tarif întreg: 6 Lei. / Tarif redus: 4 Lei – doar de la ora 15:00

147-image-1Cloudy with a Chance of Meatballs 2 / Stă să plouă cu chiftele 2 continuă acţiunea comediei de mare succes Cloudy with a Chance of Meatballs / Stă să plouă cu chiftele.

Flint Lockwood era convins că omenirea e salvată atunci când îşi distrusese propria invenţie – maşinăria care transformă apa în mâncare, provocând ploi cu chiftele şi tornade de spaghetti.

Curând, însă, Flint descoperă că maşinăria e încă funcţională şi produce nişte creaturi mutante, o combinaţie între animale şi alimente.

Însoţit de prietenii săi, el porneşte într-o aventură periculoasă, pentru a salva omenirea – din nou !

Stă să plouă cu chiftele 2 [15.11.2013 – 20.11.2013] : Vineri – Duminică: ora 15:00, 17:30 și 20:00, Luni – Miercuri: ora 15:00 și 17:30, Joi: INCHIS. Tarif întreg: 6 Lei. / Tarif redus: 4 Lei – doar de la ora 15:00

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook