Tags Posts tagged with "cum"

cum

Foto-sediu-ADR_CentruProtecţia consumatorilor, a intereselor şi a siguranţei lor reprezintă o parte esenţială a obiectivului general al UE de a ameliora calitatea vieţii celor 500 de milioane de cetățeni. Vă invităm să cunoaşteţi drepturile dumneavoastră în calitate de consumator euroopean, pentru a putea beneficia de ele. De asemenea, vă invităm să vă expuneți opinia în cadrul consultării publice lansată de Comisia Europeană pe tema protecției consumatorilor la nivel transfrontalier.

Cumpăraţi orice doriţi, oriunde doriţi

Puteţi să faceţi cumpărături oriunde în UE şi să aduceţi acasă produsele cumpărate fără a plăti taxe vamale sau o taxă pe valoare adăugată suplimentară. Această prevedere se aplică şi în cazul în care comandaţi bunuri prin internet, poştă sau telefon.

În cazul în care nu funcţionează, returnaţi-l

În cazul în care articolul pe care l-aţi cumpărat nu arată sau nu funcţionează aşa cum i s-a făcut publicitate sau în cazul în care nu este satisfăcător, aveţi dreptul de a vi se înlocui articolul gratis sau de a vi se returna banii în cazul în care înlocuirea nu a fost efectuată într-un timp rezonabil. Toate bunurile de consum vândute în UE beneficiază de o garanţie minimă de doi ani.

Există norme speciale aplicabile cumpărăturilor on-line, prin telefon sau prin intermediul programelor TV. Pentru că nu puteți atinge și încerca ceea ce cumpăraţi online, beneficiaţi de câteva drepturi în plus. Dacă nu sunteţi mulțumit cu ce aţi cumpărat, aveţi dreptul să returnaţi produsul în zece zile lucrătoare, din momentul livrării și să vă primiţi banii înapoi, fără să fiţi nevoit să explicaţi de ce v-aţi răzgândit și fără să fiţi obligat la penalități. Singurele costuri care pot cădea în sarcina dumneavoastră sunt cheltuielile directe de returnare a produsului.

Standarde înalte pentru siguranţa alimentelor şi a bunurilor de consum

Regulile UE în ceea ce priveşte siguranţa produselor stipulează că producătorii şi distribuitorii au responsabilitatea de a plasa pe piaţă numai produse sigure. În plus, în cazul în care se descoperă produse defectuoase, se iau foarte repede măsuri de protecţie. În cazul în care într-o ţară este depistat un produs periculos, celelalte ţări ale UE sunt informate despre respectivul produs printr-un sistem de avertizare rapidă denumit „RAPEX”.

Problemele cu comercianţi aflaţi în alte ţări ale UE?

În cazurile transfrontaliere puteţi recurge la Reţeaua Centrelor Europene pentru Consumatori (ECC-Net), care vă poate informa cu privire la drepturile dumneavoastră şi vă poate ajuta să rezolvaţi problemele cu comercianţi aflaţi în alte ţări ale UE. Detalii şi date de contact ale Centrului European al Consumatorilor din România se găsesc la adresa de internet: http://www.eccromania.ro/.

Consultare publică: Revizuirea Regulamentului privind cooperarea în materie de protecţie a consumatorului

Regulamentul UE privind cooperarea în materie de protecție a consumatorului (CPC) pune în legătură autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor prin intermediul unei rețele paneuropene de asigurare a respectării legislației. De la intrarea în vigoare în 2007 a Regulamentului CPC, o autoritate națională din țara UE în care se aduce atingere intereselor consumatorului poate apela la omologul său din statul membru în care se află sediul comerciantului, solicitând măsuri care să pună capăt încălcării. Comisia Europeană a inițiat o consultare cu consumatorii, organizațiile de protecție a consumatorilor și mediul de afaceri pentru a identifica cele mai bune modalități de consolidare a protecției consumatorilor la nivel transfrontalier. Consultarea este deschisă până la 31 ianuarie 2014 și este accesibilă on-line la adresa:

http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/dgs_consultations/ca/consumer_protection_cooperation_regulation_201310_ro.htm

foto: ghimpele.ro
foto: ghimpele.ro
foto: ghimpele.ro

Barometrul de opinie ‘ADEVĂRUL despre România’ realizat de Inscop Research la comanda cotidianului ‘Adevărul’ arată că USL continuă să conducă în clasamentul opțiunilor pentru alegerile parlamentare, cu 57,5% dintre opțiuni, urmat de PDL cu 15,5% dintre opțiunile de vot și PPDD cu 6,6%.

În privința alegerilor europarlamentare, pe primul loc se situează PSD-UNPR, cu 39,1%, secondat de PNL-PC, cu 20,6%.

PDL se situează pe poziția a treia, cu 14,8% dintre opțiunile de vot.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberală ar obține 57,5% dintre opțiunile de vot (57,1% la măsurătoarea din luna în iulie).

Urmează Partidul Democrat Liberal, cu 15,5% din opțiunile de vot (15,1% în iulie) și Partidul Poporului Dan Diaconescu cu 6,8% dintre opțiuni (comparativ cu 7,4% în iulie).

Pe locurile următoare se situează Partidul Mișcarea Populară (5,3% în septembrie, comparativ cu 5,6% în iulie) și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu 5,3% (la fel ca și în luna anterioară).

Alianța Dreptate și Adevăr formată din PNȚCD și Forța Civică ar fi votată de 4,8% dintre persoanele care au exprimat o opțiune de vot pentru alegerile parlamentare (5,1% în iulie).

PRM este cotat cu 3,9% din opțiuni, la fel ca și la măsurătoarea din septembrie.

0,8% au ales ‘alt partid’, opțiune inclusă în cadrul întrebării închise cu variante predefinite.

Raportat la totalul populației, 21,6% dintre respondenți nu sunt hotărâți cu cine să voteze, 14% declară că nu merg la vot și 5,5% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

În clasamentul opțiunilor de vot pentru alegerile europarlamentare, conduce PSD-UNPR, cu 39,1% dintre opțiunile exprimate (comparativ cu 38,8% care exprimaseră această opțiune în luna luna iulie).

PNL-PC ar fi votat de 20,6% dintre votanți (19,3% în iulie).

Partidul Democrat Liberal ar fi votat de 14,8% dintre votanți (14,2% în iulie), iar Partidul Poporului Dan Diaconescu ar întruni 6,6% dintre opțiuni (6% în iulie).

Partidul Mișcarea Populară ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot (5,5% în iulie), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România ar obține tot 5,1% (5,3% în iulie), iar Alianța Dreptate și Adevăr Formată din PNȚCD și Forța Civică ar obține 5% (5,5% în iulie).

Partidul România Mare ar obține 2,8% din voturi (3,8% în iulie), în timp ce 0,8% au optat pentru varianta ‘alt partid’ inclusă în lista de opțiuni a întrebării închise.

Raportat la totalul populației, 21,3% dintre respondenți nu sunt hotărâți cu cine să voteze, 14,4% declară că nu merg la vot, iar 5,1% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

Barometrul de opinie ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ este un proiect de cercetare sociologică periodică a opiniilor românilor cu privire la principalele aspecte ale vieții politice, economice, sociale și culturale.

Proiectul ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ este o inițiativă a cotidianului ‘Adevărul’ realizată cu sprijinul INSCOP Research.

Procesul de elaborare a legilor, circuitul de formulare și adoptare a politicilor publice, mecanismele de luare a deciziilor sunt insuficient bazate pe agenda publică așa cum se regăsește ea la nivelul opțiunilor populației. Acest lucru riscă să provoace probleme funcționale grave ale sistemului politic românesc și un deficit de legitimitate îngrijorător pentru regimul democratic.

Proiectul ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ își propune să aducă în spațiul public, într-o formulă complexă și sistematică, opiniile populației cu privire la principalele probleme de pe agenda publică reală pentru a stimula o conectare cât mai bună între așteptările populației și rezultatele procesului decizional derulat de autoritățile publice.

Barometrul de opinie ‘ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNIA’ are patru direcții mari de cercetare (Politica interna si internațională, Economie si mediu de afaceri, Social — sănătate, educație, protecție socială, Viață și Societate) operaționalizate printr-un set de indicatori stabili pentru a măsura tendințe relevante și un set variabil pentru a identifica opinii pe teme foarte specifice.

foto: marieclaire.co.uk
foto: marieclaire.co.uk
foto: marieclaire.co.uk

Vi s-a întâmplat să răciţi în plină vară, să vă simţiţi obosiţi chiar dacă abia v-aţi dat jos din pat după mai bine de 8 ore de somn, sau să aveţi tot felul de probleme repetate la nivelul pielii? Cel mai frecvent diagnostic în acest caz este existenţa unui sistem imunitar scăzut! De ce este sistemul imunitar atât de important? “Sistemul imunitar este o reţea de celule, ţesuturi şi organe, care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva «invadatorilor» externi – microbi, bacterii, micro-organisme, fungi etc. Prima linie de apărare constă în alegerile pe care le facem zilnic legate de stilul de viaţă. Însă simplă alimentaţie nu este suficientă, iar aici intervin suplimentele nutritive!”, a explicat dr. Eduard Bolohan, medic specialist, reprezentant medical al Novadiet.

“Trucuri” la îndemână pentru a “păcăli” diversele boli:

Trebuie sa aveti o alimentaţie echilibrată. În cazul în care consideraţi că din alimentaţia voastră lipsesc fructele şi legumele luaţi în considerare varianta unor multivitamine sau alte suplimente.

Aveţi grijă de digestie. Dacă sistemul digestiv nu funcţionează correct, sistemul nostru imunitar are şi el de suferit. Pentru o bună digestie şi rezistenţa la factorii de mediu puteţi apela la probiotice.

Evitaţi situaţiile stresante deoarece acestea contribuie la slăbirea imunităţii.

Respectaţi orele de somn. Dacă nu ne odihnim suficient corpul nostru nu este pregătit să facă faţă stresului zilnic. De acea este important să dormim 7-9 ore pe noapte.

Faceţi mişcare zilnic. Studiile arată că exerciţiile fizice zilnice sporesc activitatea celulelor responsabile de sistemul imunitar.

Luaţi-vă doza de…soare. Vitamina D are un rol important în întărirea sistemului imunitar. Pentru un aport crescut de vitamine D puteţi opta pentru suplimente.

supliment imunitateNovitake, produs de compania Novadiet, este un supliment indicat în întărirea sistemului imunitar împotriva răcelilor şi reducerea simptomelor alergiilor.

Un trio medicinal inedit: Ciupercile Maitake, Shiitake şi Reishi!

Novitake se diferenţiază de produsele destinate întăririi imunităţii prin compoziţia bogată în ciupercile medicinale – Maitake, Shiitake şi Reishi.

1. Maitake, denumită şi “regele ciupercilor” , este un stimulant natural al imunităţii organismului uman. În plus Maitake se remarcă şi prin activitatea antitumorala, reducerea nivelului glicemiei şi prin efectul hipotensiv.

2. Reishi ajuta la curăţarea organismului de toxine, inclusiv a ficatului, îmbunătăţind astfel funcţia hepatică şi la consolidarea imunităţii. Polizaharidele existente în ciuperca Reishi stopează creşterea tumorilor maligne şi reduc efectele secundare ale chimioterapiei.

3. Shiitake este o altă ciuperca responsabilă cu întărirea sistemului imunitar, având de asemenea şi proprietăţi antibacteriene şi antivirale. La fel ca şi în cazul ciupercilor Maitake şi Reishi, Shiitake este folosită în terapia pacienţilor cu cancer.

Novitake se prezintă sub formă de fiole, uşor de administrat fie simple fie diluate cu apă sau suc de fructe.

foto: coffeechat.ro
foto: coffeechat.ro
foto: coffeechat.ro

E sezonul distracției, al nunților, al vacanței pe litoral dar toate acestea îşi lasă amprenta pe chipul tău. Nu trebuie să intri în panică fiindcă trusa ta de farduri îți oferă soluția salvatoare. Totul e să ştii să apelezi la ele. Iată câteva trucuri de machiaj!

Primul pas este să te speli energic cu apă rece pe față, apoi urmează demachierea iar după aceste procedeu în jurul ochilor trebuie aplicat un gel sau cremă pentru ochi. Va hrăni şi va revigora zona cu probleme.

Masează restul feței cu o cremă puternic hidratantă de zi (evitați crema de noapte pentru că e mai grasă și încarcă tenul).

Creionul corector pentru cearcăne nu trebuie să îți lipsească din trusa de farduri. Folosește corectorul delicat pe sub ochi dar să fi atentă să nu camuflezi mai mult decât e necesar, să nu riști ca adânciturile să iasă în evidență. Creionul anticearcăn acoperă bine petele și pistruii. Alege un creion cu 1-2 tonuri mai deschise decât tenul tău.

Întinde în strat fin fondul de ten, apoi pudrează peste tot!

Machiajul efectiv nu trebuie să fie încărcat. Un astfel de machiaj îți va obosi tenul chiar și atunci când ești foarte odihnită.

În cazul în care nu ai dormit, chiar nu ai nevoie de asta!

Alege culori delicate: rozaliu pentru pomeţi (nu uita de fardul de obraz, fiindcă distrage atenția de la ochii obosiți) și pentru pleoape culori perlate sau verde pal.

Efectul de trezire al tenului îl va da un strop de fard foarte deschis aplicat în colțul interior al ochilor.

Și, bineînţeles, răsucește genele cu mascara – te va face să arăţi proaspătă și în formă.

Buzele nu au nevoie de nuanțe puternice. Dimpotrivă! Alege un gloss cât mai aproape de natural.

Tușa de final e dată de zâmbet. Nu uita să zâmbeşti și să ai o atitudine pozitivă. Se va vedea imediat pe chipul tău!

foto: a1.ro
foto: a1.ro
foto: a1.ro

Temperaturile ridicate favorizează răspândirea virusurilor şi a microbilor, iar copiii sunt foarte expuşi la îmbolăviri în perioada de vară.

Medicul pediatru Mihaela Mânăscurtă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia recomandă respectarea câtorva reguli importante pentru a feri copilul de îmbolnăvirile specifice perioadei calde.

Alimentele care trebuie evitate vara

Enterocolitele şi alte afecţiuni digestive sunt des întâlnite, mai ales în perioada de vară, de aceea este important să respectăm sfaturile medicului.

Mai ales când temperaturile sunt peste media acestei perioade trebuie evitate alimentele nepotrivite, chiar și pentru adulți cum ar fi alimentele cumpărate de pe stradă de la tonete și vânzători ambulanți.

Pentru copii nu sunt recomandate pizza, crenvusti, virsli, mititei și înghețata.

Alimentația trebuie adaptată la vârsta copilului.

La copiii mici se recomandă atenție sporită la sterilizarea biberoanelor, a cănițelor și la prepararea laptelui pudră.

Alimentele solide, pasate trebuie să fie proaspete se pot păstrat maxim 24 de ore, la frigider, la (4-8 grada Celsius) ”, a explicat medicul pediatru Mihaela Mânăscurtă.

Hidratarea este foarte importantă în această perioadă, dar trebuie respectate niște reguli pentru a evita îmbolnăvirile.

Pentru copii este recomandată apa plată de la sursă sigură, controlată bacreriologic.

Copiii se expun riscurilor de îmbolnăvire și dacă se scală în locuri neîngrijite, cum sunt lacurile, bălțile și râurile neamenajate pentru scaldă.

Copiii trebuie să poarte hăinuțe de bumbac sau in și pălăriuțe

Soarele puternic este periculos atât pentru adulți cât și pentru copii și trebuie evitată expunerea necorespunzătoare.

Copiii trebuie feriți de soare între orele 11 și 17 și trebuie îmbrăcați cu hăinuțe de bumbac sau in, de preferință, albe. Pălăriuțele nu trebuie să lipsească.

Mai sunt și alte măsuri de prevenție a îmbolnăvirilor, trebuie evitat transportul copiilor mici, sub 2 ani, cu mașina pe distanțe mai lungi și de asemenea, trebuie evitate locurile aglomerate, cum sunt mall-urile, supermarketurile, unde crește pericolul de contaminare cu virusuri.

Copilul nu trebuie expus nici la fumul de țigară. Trebuie evitat fumatul în locuințe și fumatul în timpul sarcinii”, a mai spus medicul pediatru.

foto: depozit-lemn-scandinav.ro
foto: depozit-lemn-scandinav.ro
foto: depozit-lemn-scandinav.ro

Vreți să montați o ușă de interior, dar nu știți pașii necesari?

Indicat ar fi instalarea ușei după ce ați terminat cu toate lucrările la zidurile și pardoselile din casă. De asemenea, este important să se știe cu exactitate care este dimensiunea golului din zid.

Este obligatoriu ca acesta să fie la un unghi de 90° atât în plan vertical cât și în plan orizontal. Este recomandabil ca ușile de interior să se monteze în încăperi unde sunt minimum 10°C și unde umiditateanu depășeste 65%.

Depozitarea uşilor de interior

Ușile de interior trebuiesc depozitate în spații acoperite și uscate, în ambalajul de fabrică, pentru a nu se zgâria.

De asemenea trebuie avut grijă la locul de depozitare astfel încât aceasta să fie ferită de ger, căldură în exces și apă.

Este recomandat ca depozitarea să se facă pe orizontală sau verticală (înclinație de maxim 20%), pentru a se preveni încovoierea acesteia și să aibe grijă sa nu alunece, pentru a preveni deterioararea ușii.

Curăţarea suprafeţei golului

După demontarea ușii vechi, este necesară curățarea suprafeței golului, astfel înlăturându-se orice impuritate.

După curățare se trece la fixarea ușii cu ajutorul unor pene și a unui boloboc.

Între marginea golului și tocul ușii trebuie să existe o distanță egală.

Recomandabil este ca tocul ușii să fie cu circa 1-1,5 cm deasupra pardoselii. Între părțile verticale ale tocului, pe mijlocul înălțimii și în partea inferioară se montează un distanțier de lemn.

După fixarea tocului se verifică poziția tocului ( verticalitatea, orizontalitatea și alinierea față de perete).

Pentru a proteja tocul ușii se acoperă cu hărtie autoadezivă. Se umezește rostul dintre toc si golul ușii, apoi (după circa 2-3 minute) se aplică spuma poliuretanică, de jos în sus.

Când spuma s-a întărit se poate trece la fixarea mecanică a ușii și la finiarea golului.

Reglarea balamalelor

Înainte de a se monta ușa de interior, trebuiesc reglate foarte bine, balamalele iar apoi se verifică ca între ușă și canturile tocului să existe aceeași distanță pe toată circumferința (este indicată deschiderea și închiderea repetată a ușii).

În cazul în care partea de jos a ușii atinge pardoseala, este indicat să se intercaleze șaibe de oțel sub părțile superioare ale balamalelor.

Astfel cantul ușii va fi ridicat astfel în poziția dorită.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. 

office@dialukconstruct.ro

www.dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro

TEL: +40 742 388 043 (Orange)

421964_100353193426537_1275462568_nModalitate alternativă de finisare şi decorare, tapetul revine în forţă în topul preferinţelor, prezentând în momentul actual un nou look şi variate îmbunătăţiri funcţionale.

Dacă doriţi personalizarea unei încăperi sau evidenţierea unui detaliu cu ajutorul tapetului, există reguli utile cu care trebuie să vă înarmaţi în eventualitatea achiziţionării.

În acest an, tapetul are, la fel ca şi anul trecut, un important rol decorativ în orice amenajare.

Aplicarea lui chiar pe un singur perete al unei încăperi poate schimba total spaţiul (în cazul în care se aleg modele în culori puternice, în contrast cu restul încăperii, sau cu forme bine delimitate) sau poate aduce o pată de culoare (când se folosesc culori calde, combinaţii de culori pastelate, texturi fine).

Poate fi folosit şi pentru a pune în evidenţă anumite piese de mobilier.

Se foloseşte foarte mult tapetul de vinil, care se aplică foarte bine pe perete, are textură mai groasă şi este super lavabil (grad 4 de spălare şi de trafic – poate rezista şi în spaţii unde este umiditate sau se fumează).

Poate avea foarte multe combinaţii de culori, inserţii sau aplicaţii, care sunt aproape imposibil de realizat pe suport de hârtie.

Se foloseşte, de asemenea, şi tapetul textil, de mătase sau bambus (nu are aceleaşi proprietăţi ca şi cel de vinil – spre exemplu nu este lavabil, este mai puţin rezistent în timp), care are un rol estetic.

În principiu, există două categorii de tapet, cu suprafaţă imprimată şi cu textură în relief ce poate fi vopsită, la care se adaugă o altă împărţire, în tapete lavabile sau non-lavabile.

Tipul standard de tapet nu este lavabil; acesta se poate curăţa cu ajutorul unei cârpe ude, fără să faceţi apel la detergenţi, care pot deteriora serios suprafaţa.

Tapetele ce nu se pot spăla necesită o grijă specială în cursul aplicării, pentru a nu se păta cu adezivi speciali de lipire, caz în care scoaterea petelor va fi dificilă.

Tapetul lavabil este mai rezistent la apă şi la pete, datorită acoperirii cu un strat protector transparent.

Acesta este tolerant la uzul detergenţilor uşori, rămânând însă sensibil la frecare (în cazul mutării mobilei, spre exemplu) şi la detergenţi concentraţi.

Inconvenientul principal al acestui tip de tapet este reprezentat de rezistenţa întâmpinată la dez lipire, tocmai din pricina acoperirii protectoare ce permite impermeabilizarea suprafeţei.

Pentru a reuşi scoaterea, textura trebuie perforată şi zgâriată înainte de dezlipire.

Pentru a alege bine tapetul, trebuie să aveţi în vedere încăperea ce va fi decorată şi să stabiliţi care vreţi să fie rezultatul acoperirii.

Dacă încăperea este mică, preferabile sunt motivele delicate, fine, imprimeurile de mari dimensiuni aglomerând vizual spaţiul.

Aceeaşi regulă este valabilă şi dacă aveţi obstacole de ocolit (dulapuri încastrate, uşi, ferestre etc.), pentru că un imprimeu mare va fi segmentat în mod re petat, ceea ce va întrerupe continuitatea desenului, iar efectul nu va fi tocmai cel scontat.

Pentru camerele mici, tapetul cu reflexe metalice se va dovedi o alegere inspirată, pentru că reflectă lumina, oferind senzaţia unui spaţiu mai larg.

Dacă plafonul este foarte jos, optaţi pentru o acoperire cu linii verticale, pentru că acestea alungesc aparent pereţii.

Pus orizontal, acelaşi tapet în dungi va crea un efect optic de augmentare a unui spaţiu mic.

Nu este recomandată acoperirea cu tapet a mai multor încăperi, în special cu motive şi cromatică diferite, pentru că efectul de ansamblu va fi unul haotic.

Dacă aţi ales îmbrăcarea unui perete în tapet cu motive, fie ele mici sau mari, evitaţi să suplimentaţi desenul cu un tablou.

Dacă totuşi o faceţi, aveţi grijă ca rama acestuia să prezinte o cromatică neutră.

Puteţi evidenţia cu succes cu ajutorul tapetului doar o porţiune privilegiată ce trebuie pusă în evidenţă.

Dacă vrei să ai de unde alege tapetul potrivit vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republici, nr. 30 A.

foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro

Trecând peste alegerea materialului corespunzător termoizolării locuinţei, trebuie să ştim faptul că o foarte mare importanţă îl constituie modul în care este aplicat materialul pe pereţii casei voastre.

Pentru a beneficia de reducerea de 50 % a facturii de energie este necesar un meşter foarte priceput pentru această etapă deoarece nu este indicat să termoizoleze locuinţa oricine.

Iată ce trebuie să ştim atunci când dorim să ne termoizolăm casă:

– Pentru termoizolarea faţadei casei trebuie să folosim doar polistirenul expandat.

Acesta, prin compoziţie, permite pereţilor să respire împiedicând apariţia crăpăturilor şi a ingrasiei în interior.

Materialul în cauză nu trebuie să beneficieze de o densitate mai mică de 15kg/mc.

– Polistirenul expandat trebuie să fie prins în cordon continuu şi tip cărămidă (latura mai lungă să fie paralelă cu solul).

Urmăriţi cu mare atenţie prinderea acestuia de perete cu dibluri.

În cazul în care diblurile sunt prea mici există riscul să nu se prindă foarte bine de perete şi să nu facă faţă unui vânt puternic.

Deşi pare foarte solid acest sistem (adezivul de prindere ajuta foarte mult la rezistenţa lui) în timp, atât datorită intemperiilor cât şi unor dibluri necorespunzătoare, sistemul de poate desprinde în întregime de pe faţada casei.

– Indicat este să fiţi la faţa locului atunci când are loc procesul de termoizolaţie şi să vă asiguraţi că meseriaşul aplica suficient adeziv pe plăcile de polistiren expandat (minim 12 kg/mp).

În plus, după aplicarea materialului pe perete, urmează prinderea plasei de armare iar aceasta trebuie suprapusă (peste stratul următor) cel puţin 10 cm.

– Un alt aspect la care trebuie să fim foarte atenţi este acela că, rezultatul final, să nu prezinte denivelări sau imperfecţiuni.

Ştiu, meşterii vor spune că totul se retuşează din stratul final de material.

Însă problema nu este aspectul estetic, problema este aceea că fiecare imperfecţiune are drept cauză fie o cantitate mai mare, fie o cantitate mai mică de material.

Acest lucru conduce la „goluri” iar sistemul devine sensibil la intemperii, fiind predispus la infiltrări de apă care conduc, în timp, la degradarea termoizolării.

– Soclul locuinţei dumneavoastră trebuie să fie puţin retras de restul faţadei.

În cazul în care nu se prezintă astfel, întreaga apă, rezultată din intemperii, se scurge pe acesta şi cauzează distrugeri serioase în decursul a câţiva ani.

– Deşi placarea pereţilor unei locuinţe cu polistiren expandat este o etapă foarte costisitoare nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că un perete izolat corespunzător este mult mai eficient decât unul neizolat însă cu o grosime de 35 de cm.

Şi, pentru a beneficia de un confort garantat, nu rămâne decât să alăturaţi casei şi o tâmplărie termoizolantă, aleasa în armonie cu stilul arhitectural dorit – din aluminiu, PVC sau lemn.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. office@dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro TEL: +40 742 388 043 (Orange)

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook