Tags Posts tagged with "Cugir"

Cugir

Vineri, 8 decembrie 2015, elevii a două instituții școlare din Cugir, respectiv Școala Generală nr. 3 și Colegiul Național David Prodan s-au bucurat de prezența dacilor, romanilor și dansatoarelor din trupa Garda Apulum. Astfel, voluntarii albaiulieni care compun formațiile de reenactment antic coordonate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, respectiv Lupii Apulonului, Legiunea XIII Gemina și Magna Nemesis, au susținut două lecții de istorie vie. Bineînțeles că alături de prezentările de tehnică militară dacică și romană, s-a spus și povestea anticei cetăți dacice a Singidavei, care este situată chiar în orașul Cugir.
 Acțiunea a avut în primul rând un scop educativ, dar pe această cale s-a dorit și promovare celei de a X-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice, care în vara anului viitor va avea loc în Cugir.
   Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Casa de Cultură Cugir, Asociație pentru Istorie Vie Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir şi Sebeş, valabilă la data de 3 august.

Sunt vacante posturi pentru îngrijitori bătrâni, asistenţi medicali, marcator piese, contabil șef, agent de vânzări dar și altele.

Companiile care fac angajări sunt: BRIT– RO CONSULTANCY , SC AGRA`S SA, SC SEWS ROMANIA SRL, SC RO.DE.X FASHION SRL, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA, SC CASTOR SIB SRL, SC IPEC Srl, SC HRISTOV CHAMPI SRL, SC DEKA STRUCTURI SRL, FUNDAŢIA PAEM ALBA, SC 4 SPEED SRL, ŞCOALA GENERALĂ “AVRAM IANCU” ALBA IULIA, CONSTRUZIONI DONDI SPA ROVIGO, SC CRIOS SRL, SC ROMWEST EURO SRLSC SUPREMIA GRUP SRL SC SELENA SRL, SC LUCIAN BEST INSTAL SRL, SC URS CONSTRUCT ALBA SRL,SC TÂMPLĂRIE RUS SRL, PLANTOS IONSC, ELIT SRL, SC LUCATEAM GROUP, SRL SC SILVA LOGISTIC SRL, SC SILVA LOGISTIC SRLSC, WORLD INVEST SRL,SC OANCEA GRUP SRL, SC ALBA ALUMINIU SRL,SC CONSTRUCT AMA SRL.

AGENŢIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA IULIA– 0258 831 137
Îngrijitor bătrâni la domiciliu-30
Maşinist la maşini pentru terasamente (ifronist) -25
Şofer autocamion/ maşină de mare tonaj-23
Excavatorist-25
Asistent medical generalist-30
Lucrător comercial-4
Vânzător-4
Casier -6
Electromecanic maşini şi echipamente electrice-1
Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor-48
Confecţioner asamblor articole din textile-10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor-20
Lăcătuş mecanic -1
Muncitor necalificat la ambalarea produselor sub formă de praf şi granule-20
Contabil şef-1
Glazurator produse din ceramică fină-20
Muncitor necalificat în agricultură-30
Inginer construcţii civile, industriale şi agricole-2
Agent comercial-1
Cioplitor în piatră şi marmură -2
Consilier administraţia publică-5
Referent -1
Marcator piese-20
Cusător piese din piele şi înlocuitori-10
Cusător articole marochinărie-10
Confecţioner articole din piele şi înlocuitori-10
Confecţioner, prelucrător în industria textilă-15
Cizmar – confecţioner încălţăminte, după comandă-10
Îngrijitor clădiri -1
Agent de vânzări-1
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor-3
Inginer producţie -1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică-2
Confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice-2
Montator tâmplărie din aluminiu şi mase plastice-2
Muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide-35
Finisor –lăcuitor lemn-3
Tâmplar universal -4
Inginer electrotehnist-1
Montator placaje interioare şi exterioare-1
Zidar pietrar-2
Fierar betonist-1
Lăcătuş mecanic-2
Inginer instalaţii pentru construcţii -1
Pavator -3
Dulgher restaurator-1
Zugrav-1
Preparator de semifabricate şi preparate culinare-15
Agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport-3
Responsabil proces-1
Inginer industrializarea lemnului-2
Maşinist pentru utilaje specifice la extracţie şi execuţia tunelurilor-2
Mecanic utliaj-1
Strivuitorist -3
Manipulant mărfuri-1
Muncitor necalificat în metalurgie-3
Inginer chimist-1
Operator la maşini de ametecare (produse chimice)-3

AGENŢIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CÂMPENI – 0725 225 884
Montator placaje interioare şi exterioare-1
Zidar roşar-tencuitor-1
Zidar pietrar-1

PUNCT DE LUCRU BLAJ – 0725 225 883
Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor-19
Electrician în construcţii civile şi industriale-1
Ambalator manual-1
Lucrător comercial-1
Săpător manual-3

PUNCT DE LUCRU AIUD – 0725 225 882

Ambalator manual-5

PUNCT DE LUCRU CUGIR – 0725 225 881

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor-12
Lăcătuş mecanic-2
Manipulant mărfuri-1
Lucrător sortator deşeuri reciclabile-1

PUNCT DE LUCRU SEBEŞ – 0725 225 885

Bucătar-1

Un incendiu a izbucnit duminică-după amiază pe strada Victoriei din Cugir. Din primele informaţii, flăcările au cuprins acoperişul unei hale dezafectate, aflate la intrarea în oraş dinspre Vinerea.

În acest caz, au fost chemaţi să intervină pompierii de la Garda Sebeş şi voluntarii de la SVSU Cugir.

Potrivit ISU Alba, incendiul a fost localizat şi cuprinsese o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi din acoperişul imobilului.

UPDATE: Garda de intervenție Sebeș a intervenit duminică, la ora 15.12, în orașul Cugir, pe strada Serelor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei hale dezafectate aparținând unei societăți comerciale.

Pompierii militari au acționat cu o autospecială de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir.

Ca urmare a acestui eveniment au ars acoperișul halei (tip terasă) confecționat din lemn și acoperit cu învelitoare de bitum pe o suprafață de aproximativ 60 mp și s-a degradat acoperișul halei vecine pe o suprafață de circa 150 mp.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Cugir s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băut la volan și a fost prins de oamenii legii.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23.07.2015, în jurul orelor 00.23, în urma unui apel prin 112 primit de la un cetăţean care semnala faptul că o persoană conduce sub influenţa alcoolului, poliţiştii din Cugir l-au depistat pe D.N.A., de 20 de ani, din Cugir, care conducea un autoturism pe strada Rîul Mic din Cugir, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de D.N.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În perioada 13-16.07.2015, în municipiul Piteşti s-a desfăşurat etapa naţională a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. La concurs au participat echipele reprezentative a 16 judeţe, printre care şi echipele reprezentative ale judeţului Alba.

În urma desfăşurării celor trei probe de concurs (1 probă teoretică şi 2 probe practice -transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat) , echipa de gimnaziu a Liceului „Doctor Lazăr Chirilă” Baia de Arieş a devenit vicecampioană naţională, ocupând locul II (premieră pentru judeţul Alba) , iar echipa de liceu de la Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir a ocupat locul VI.

Componenţa celor două echipe care au reprezentat cu succes judeţul Alba:

  1. Echipa Liceului „Doctor Lazăr Chirilă” Baia de Arieş a fost compusă din elevii Goia Paul, Peteleu Alin, Costea Cristina, Alba Silvia, sub coordonarea domnului profesor Bîrla Alin;

  2. Echipa Colegiului Naţional „ David Prodan” Cugir a fost compusă din elevii Ureche Luisa, Romoşan Emmanuela , Găinar Dan, Muscaliuc Raul , sub coordonarea domnului profesor Badea Marius.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență UNIREA” al județului Alba dorește să felicite echipajele care au reprezentat județul Alba pentru efortul depus la acest concurs, dar și pentru frumoasa performanță obținută de “micii pompieri”- cea de vicecampioană națională!

Doi șoferi din comuna Săsciori și Cugir sunt cercetați de polițiștii din Alba după ce au fost prinși în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

La data de 18 iulie 2015, ora 5.02, polițiștii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe O.B.I., de 21 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, care conducea un autoturism pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de O.B.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 iulie 2015, la ora 11.45, polițiștii din Cugir l-au depistat pe M.M.C., de 43 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din Cugir, fiind sub influența băutorilor alcoolice.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de M.M.C., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir şi Sebeş, valabilă la data de 14 iulie.

Sunt vacante posturi pentru contabili şefi, ingineri, consilieri în administraţia publică, şef serviciu comerţ, asistenţi medicali, agenţi de vânzări, vânzători, casieri, amanetar, muncitori calificaţi sau necalificaţi, în diferite sectoare.

La Alba Iulia, angajează Brit-Ro Consultancy, Agra`s SA, Sews Romania SRL, RO.DE.X. Fashion SRL, Primăria Municipiului Alba Iulia, Castor Sib SRL, IPEC SRL, Profi Rom Food SRL, Hristov Champi SRL, Bertus SRL, Deka Structuri SRL, Transilvania General SRL, Fundaţia PAEM Alba, 4 Speed SRL, Brom Build Corporation SRL, Manpower Romania SRL, Şcoala Generală “Avram Iancu” Alba Iulia, Star Lemn Duma SRL, Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia, Construzioni Dondi SPA Rovigo, 3 Fan Construct SA, Crios SRL, Monolit Junior SRL, Romwest Euro SRL, Supremia Grup SRL, Selena SRL.

La Aiud, sunt posturi disponibile la IVSYS SRL, MobilAiud SA.

La Blaj, locuri de muncă sunt la Krombert & Schubert Ro Me SRL, Adriatica SRL, Coron Invest SRL.

La Câmpeni, angajează Castor SIB, Marnap SRL Abrud, Primăria Abrud

La Cugir, locuri de muncă sunt la SEWS Romania – Punct de lucru Orăştie, TEA SRL, Philips Orăștie SRL.

La Sebeş, angajează Star Assembly SRL, SIT Tehnologii Industriale SRL, Construcţii şi Servicii SRL, Axa Capital SRL, Delta Plus SRL.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258.831.137

Îngrijitor bătrâni la domiciliu – 30
Maşinist la maşini pentru terasamente (ifronist) – 25
Şofer autocamion/ maşină de mare tonaj – 24
Excavatorist – 25
Asistent medical generalist – 30
Lucrător comercial – 5
Vânzător – 9
Casier – 11
Electromecanic maşini şi echipamente electrice – 1
Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor – 48
Confecţioner asamblor articole din textile – 10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 15
Lăcătuş mecanic – 3
Muncitor necalificat la ambalarea produselor sub formă de praf şi granule – 20
Contabil şef – 2
Glazurator produse din ceramică fină – 20
Şef serviciu comerţ cu ridicata şi amănuntul – 1
Şef schimb – 1
Primitor distribuitor materiale şi scule – 1
Muncitor necalificat în agricultură – 30
Amanetar – 2
Inginer construcţii civile, industriale şi agricole – 1
Agent comercial – 1
Manipulant mărfuri – 1
Cioplitori în piatră şi marmură – 2
Consilier administraţia publică – 2
Şef birou instituţie publică – 1
Şef serviciu instituţie publică – 2
Confecţioner, prelucrător în industria textilă – 5
Stivuitorist – 1
Marcator piese – 20
Cusător piese şi înlocuitori – 10
Cusător articole marochinărie – 10
Confecţioner articole piele şi înlocuitori – 10
Confecţioner, prelucrător în industria textilă – 10
Cizmar – confecţioner încălţăminte, după comandă – 10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor -5
Excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate – 2
Tehnician analist calitate – 1
Îngrijitor clădiri – 1
Agent de vânzări – 3
Tâmplar manual ajustor montator – 2
Îngrijitoare la unităţi de ocrotire socială şi sanitară – 1
Infirmier/infirmieră – 2
Inginer instalaţii pentru construcţii – 1
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor – 5
Inginer producţie – 1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică – 2
Confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice – 2
Montator tâmplărie din aluminiu şi mase plastice- 2
Muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide – 5
Maşinist la maşini pentru terasamente (ifronist) – 4
Dulgher (exclusiv restaurator) – 2
Finisor –lăcuitor lemn – 3
Tâmplar universal – 3
Inginer electrotehnist – 1

Punct de lucru Aiud – 0725.225.882

Lăcătuş mecanic – 1
Electrician de întreţinere şi reparaţii – 1
Ambalator manual – 7
Punct de lucru Blaj – 0725.225.883

Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor – 13
Instalator ventilare şi condiţionare apă – 1
Instalator centrale termice – 1
Îngrijitor clăduri – 1
Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze – 1
Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Câmpeni – 0725.225.884

Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 5
Confectioner, prelucrător în industria textilă – 5
Confectioner asamblor articole din textile – 49
Şofer autobuz – 1

Punct de lucru Cugir – 0725.225881

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 9
Proiectant inginer mecanic – 1
Programator – 2
Reglor maşini-unelte – 2
Operator la maşini unelte cu comandă numerică – 1

Punct de lucru Sebeş – 0725.225.885

Lăcătuş montator – 40
Consilier juridic – 1
Controlor calitate – 1
Casier – 1
Muncitor piscicol – 2
Lăcătuş mechanic de întreţinere şi reparaţii – 2
Lăcătuş mcanic – 2
Sudor -2
Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii – 2.

Zi plină de durere pentru o familie din Cugir. Un copil în vârstă de 5 ani a murit carbonizat în urma unui incendiu care s-a produs joi, 9 iulie, la o gospodărie de pe strada Liliacului din oraş. Pompierii de la SVSU Cugir au intervenit la fața locului și au localizat incendiul.

Din primele informații, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 11.56,  însă ar fi fost destul de târziu, vecinii încercând să stingă ei singuri focul. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Primăria Cugir, Luminița Birăiesc, la ora 12.05, când echipajul SVSU Cugir a ajuns la fața locului, incendiul a fost pe jumătate stins de către vecini.

Flăcările au cuprins o anexă a gospodăriei, mai exact, o magazie de lemne, aflată în spatele casei.

La ora 12.30, incendiul a fost lichidat de către echipajul SVSU, care a constatat că există o victimă, respectiv un copil de 5 ani, carbonizat. Minorul a fost găsit în magazie, cu o ușă căzută deasupra.

Se pare că acasă se aflau și cei doi frați, o fetiță în vârstă de 3 ani și un băiat de 8 ani, care au reușit să fugă la timp din magazia cuprinsă de flăcări. La fața locului s-a deplasat și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului,  iar din discuții  ar fi aflat că cei trei copii au fost lăsați nesupravegheați, părinții acestora fiind plecați în oraș.

Un echipaj al ISU Alba a inetrvenit de asemenea, la solicitarea SVSU Cugir, pentru cercetarea cauzelor incendiului și stabilirea împrejurărilor în care copilul și-a pierdut viața.

Poliţia și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au declanşat o anchetă în acest caz.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, în data de 09.07.2015, ora 11.55, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că la locuinţa unei familii din oraşul Cugir, s-a produs un incendiu.

Din verificările efectuare a rezultat că părinţii şi-au lăsat nesupravegheaţi cei 3 copii minori în anexa gospodărească la care s-a produs incendiul, iar aceştia s-au jucat cu chibrituri, împrejurare în care au incendiat anexa.

După producerea incendiului doi dintre cei trei minori au reuşit să părăsească anexa, iar celălalt minor, de 5 ani a rămas în interior, fiind găsit decedat.

Cadavrul minorului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Alba în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Pompieri din cadrul Serviciului de voluntariat situaţii de urgenţă Cugir care au acţionat pentru stingerea incendiului, au constatat că incendiul s-a produs la o anexă gospodărească confecţionată din material lemnos, situată în curtea imobilului susmenţionat.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192, alin. 1 din Codul penal.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook